Karadeniz ve Akdoğan, Yeni Fıstık Hali'ni Gezdi
Sabah saatlerinde yapılan Fıstık Hali gezisine BaşkanYardımcısı Latif Karadağ, Nizip Fıstıkçılar Kooperatifi Başkanı Ahmet Polat veberaberinde Nizip Fıstık Hali esnafları da eşlik etti. 220 dükkândan oluşan yeniFıstık Hali hakkında Başkan Akdoğan'dan bilgi alan Kaymakam Karadeniz, emeğigeçenlere teşekkür etti. Nizip Belediyesi tarafından yaptırılarak hizmetesunulacak olan yeni Fıstık Hali'nde Nizip Fıstıkçılar Kooperatifi Başkanı AhmetPolat ve Fıstık Hali esnaflarıyla bir araya gelen Başkan Akdoğan, esnaflarındilek ve temenni ve beklentilerini dinledi. Hizmete girecek olan yeni FıstıkHali'nin Nizip'e yakışır bir şekilde olduğunu dile getiren Nizip Fıstıkçılar KooperatifiBaşkanı Ahmet Polat çalışmalarından ötürü Başkan Akdoğan ve ekibine teşekküretti. Başkan Akdoğan ise açıklamasında çok kapsamlı bir şekilde yapılan yeni FıstıkHali'nin içerisine ayrıca bir Lokanta yapıldığını, beraberinde trafikkargaşalığının önlenmesi amacıyla otopark oluşturulduğunu kaydetti. Yeni FıstıkHali dükkânların 2 ay içerisinde satışa çıkarılacağını da hatırlatan Başkan Akdoğan,dükkân fiyatlarının ise oluşturulacak bir Komisyon tarafından belirleneceği, satışlarda% 50 sinin peşin alınacağını ve 24 ay gibi vade imkânı da sağlanacağını dilegetirdi.
Nizip Ticaret Odası\'ndan \'\'Ekonominin Mozaik Taşları\'\' ödül töreni
Nizip Ticaret Odası (NTO) tarafından gelenekselhale getirilen yüksek düzeyde vergi ödeyenlere yönelik ödül törenidüzenlenecek.
NTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt, yaptığı açıklamada,her yıl geleneksel hale getirdikleri yüksek düzeyde vergi ödeyenlere yöneliködül töreninin 9 Aralık 2011 Cuma günü saat 14:30'da oda konferans salonundayapılacağını belirtti.
Özyurt şunları kaydetti:
''ilçemiz genelinde en yüksek düzeyde vergi ödeyenlerionure etmek adına yapacağımız törende bu yıl Gelir vergisinde ilk 10'a,Kurumlar vergisinde ilk 10'a yüksek düzeyde stopaj ödeyenlerde ilk 3'e veİhracat vergisinde ise yine ilk 3'e girenlere yönelik ödül törenidüzenlenecektir. Yapılacak olan törene Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı FatmaŞahin, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye Odalar ve Borsalar BirliğiBaşkanı, Mehmet Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye İhracatçılar Birliği BaşkanıMehmet Büyükekşi, İstanbul Ticaret Odası Başkanı Murat Yalçınkaya, GaziantepValisi Erdal Ata ve Gaziantep ve çevre il ve ilçelerden Sivil Toplum ÖrgütüBaşkanları ve Daire amirleri katılacaktır. Bu gibi faaliyetleri yapmamızdakiasıl amacımız çalışan, üreten ve üretiğiyle vergi ödeyen firmalarımızı onure veteşvik etmektir.''
Gaziantep Basınında Bugün
Gaziantep turizminin gelişmesinde bir büyük adım daha Atatürk Barajı ile Zeugma arasını kapsayan Mavi yolculuk projesi GAP Master Planı içerisine alındı. Bangladeş'in Ankara Büyükelçisi Zülfigur Rahman, 30 ülkenin üye olduğu Uluslararası Jüt Çalışma ...
Bu konudaki tüm haberlere bakın »
Son Dakika
Kaynak...
Mahsur Kalan Kediler Kurtarıldı
Edinilen bilgiye göre, vatandaşlar Çakmak Mahallesi Nizip Caddesi üzerinde bulunan terk edilmiş bir fabrikanın üçüncü katında mahsur kalan kedileri fark etti. Kapısı kilitli olduğu için içeri giremeyen vatandaşlar, itfaiye ekiplerinden yardım istedi. ...
Kaynak...
AK Partili kadınlar yarın aşure dağıtacak
Gaziantep'in Nizip ilçesinde AK Parti Kadın Kolları, Muharrem ayı dolayısıyla 5 bin vatandaşa dağıtacağı aşure için kolları sıvadı. Yapılacak olan dağıtım için 2 ton aşure malzemesi hazırlayan AK Partili kadınlar bugün aşure yapmak için kaynayan ...
Urfa Haber
Kaynak...
AK Partili Kadınlar Aşure Dağıtacak
AK Parti Nizip İlçe Kadın Kolları tarafından her yıl düzenlenenve geleneksel olarak yapılan "Aşure Dağıtımı" hazırlıkları başladı. Konuylailgili açıklama yapan AK Parti Nizip İlçe Kadın Kolları Başkanı Ayşe Osanmaz,her yıl Muharrem Ayının ilk Cuma gününde yapacağımız "Aşure Dağıtımı" içinhazırlıkların bugün itibariyle başladığını söyledi. Geçen yıl bir ton aşuredağıtımı yapıldığını belirten Ayşe Osanmaz; "Ancak yoğun talep geldiği için, buyıl yaklaşık iki buçuk ton Aşure dağıtacağız" dedi. Yaklaşık altı bin kişiye Aşuredağıtılacağının altını çizen Ayşe Osanmaz, AK Parti Kadın Kolları YönetimKurulunda görev alan bayan arkadaşlarımızla birlikte Aşure hazırlığımız devamediyor. Aşure dağıtımı, 9 Aralık Cuma günü Cuma Namazı'nın ardından Okan Parkı girişindeyapılacak. Mübarek Muharrem Ayı, Nizip İlçe halkına hayırlı olsun" şeklindekonuştu.
Başarılı Öğretmenler Ödüllendirildi
2010-2011 Öğretim Yılında eğitimde akademik başarıyıarttırma yönünde emsallerine göre başarı gösteren İdareci ve Öğretmenler düzenlenenÖdül Töreni'nde birer Başarı Belgesi ile ödüllendirildi.İlköğretimde SBSOrtaöğretimde LYS Sınavında bir önceki yıla göre, okulun başarı seviyesiniyükselten Öğretmenler ile 5. Sınıf Öğretmeni olup Devlet Parasız YatılılıkSınavını öğrencilerine kazandıranlar, Nizip Kaymakamlığı tarafından BaşarıBelgesi ile ödüllendirildi.Belge Töreni'ne Nizip Milli Eğitim Müdürü MetinKılıçparlar ile Şube Müdürleri Abdullah Dağlı, Celal Eğilmez, MehmetErtekinoğlu ve Okul İdarecileri ve Öğretmenler katıldı.Ödül Töreni'nde birkonuşma yapan Milli Eğitim Müdürü Metin Kılıçparlar, İlçenin akademikbaşarısını arttırmak için emek veren, gayret gösteren öğretmenlere teşekküretti. Bu gayretli çalışmalarının bundan böyle de devam etmesi temennisindebulundu.
Galatasaray Taraftarı Sokağa Döküldü
Spor Toto Süper Lig'in 14'üncü haftasında Türk Telekom ArenaStadı'nda karşı karşıya gelen ezeli rakipler Galatasaray ile Fenerbahçe maçı,ev sahibi takımın 3 -1 galibiyetiyle sona erdi
Maçın bitiş düdüğüyle birlikte Galatasaray taraftarlarıNizip'te de sokağa döküldü. Ezeli rakipleri Fenerbahçe'yi 1319 gün sonrageçmeyi başaran Galatasaray taraftarları galibiyet sevincini doyasıya yaşadı.Maçı 3 -1 kazanmanın sevincini yaşayan Galatasaraylı taraftarlar araçlarıylayaptıkları konvoylarla şehrin işlek caddelerinde zafer turu attı. Fenerbahçe'yimağlup etmesi üzerine coşan taraftar, hava sıcaklığının sıfırın altındaolmasına rağmen cadde ve sokaklarda galibiyeti kutladı. Maç sonrası çevredegüvenlik önlemi alan Nizip Emniyet Müdürlüğü ekipleri, galibiyet sevincindeyaşanan dozun artmaması için taraftarları dağıtmak zorunda kaldı. Taraftarlarınolaysız dağılması üzerine Atatürk Bulvarı yeniden normale döndü.
1 Ekmek 50 Kuruş, 1 Bardak Çay 50 Kuruş
Türk halkının temel tüketim maddesi olan ekmek fiyatları Nizip'teyeniden değişti.
Girdi fiyatlarındaki yükselişi ileri sürülerek yapılanzamlar, fırıncılar arasındaki rekabet sonucu 3 yıl öncesinin fiyatlarınadüşürüldü. Nizip ilçe merkezinde 1 adet Francala ekmeğin fiyatı 70 kuruştan 50kuruşa düşürülürken, bardak çayın fiyatı da 50 kuruş oldu. Ekmekte yaşanan burekabet vatandaşı sevindirdi. 1 adet Francala'nın 70 kuruştan 50 kuruşa düşmesiile başlayan indirimli satış, daha çok külfet sahibi ailelerin işine yaradı.
Bulgar Yapar da, Türk Yapmaz mı?
Tek atın çektiği ilginç araba içinde sürücüsüyle birlikte rahvanbir koşuyla D -400 Karayolu'nda seyir halinde ilerlerken görenlerin ilgi odağıhaline geldi.
Trafikteki diğer araç sürücülerinin şaşkın bakışlarına nedenolan Hurdacı Nedim Aslan, ilginç arabayı internetten gördüğünü ve buradanesinlenerek yaptığını söyledi.Gaziantep'e yapılacak yarışmalara katılmak üzereNizip'ten hareket ettiğini ifade eden Nedim Aslan, rahvan diye adlandırdığıatın arkasına kurduğu Bulgar yapımı tek kişilik bu taşıtı kendisinin yaptığınıbelirtti.Bulgaristan medyasında rastladığı bu icadı, internette görmesi üzerinebirkaç gün uğraş verdikten sonra kendisinin de yaptığını söyleyen Nedim Aslanşunları söyledi. "Bulgar yapar da, Türk yapmaz mı" dedim ve işe koyuldum. Kendiicadımdan son derece memnunum, kullanımı çok kolay ve oldukça rahat olan buaraçla Gaziantep ve Kahramanmaraş'ta düzenlenen yarışmalara katılıyorum. Şu anise bugün yapılacak yarış için Gaziantep'e gidiyorum" dedi.Atına "Doru Güzeli"ismini veren Hurdacı Nedim Aslan, trafik kurallarına da uymayı ihmal etmedi. Motorluaraçlar gibi, kavşakta kırmızı ışığı bekleyen "Çift Teker Dört Çeker" dahasonra yoluna devam etti.
Nizip\'te AK Partili Kadınlar Aşure Dağıttı
Nizip ilçesinde, AK Parti Nizip Kadın Kollarıbaşkanlığı tarafından vatandaşlara aşure dağıtımı yapıldı.
AK Parti Nizip Kadın Kolları başkanlığı tarafındanMuharrem ayı dolayasıyla gerçekleştirilen aşure dağıtımına vatandaşlar ilgigösterdi. Büyük kazanlara konulan aşureleri almak isteyen vatandaşlar Okanparkı içerisinde sıraya girdiler.
Yapılan dağıtım ile ilgili açıklama AK Parti KadınKolları Başkanı Ayşe Osanmaz, şunları söyledi:
''Muharrem ayı dolayısıyla her yıl geleneksel halegetirmiş olduğumuz aşure dağıtımını bu yıl da yaptık. Etkinliğe her yıl olduğugibi bu yılda yoğun ilgi gösterildi. Bizler AK Parti Kadın Kolları bu mübarekay dolayısıyla ilçe sakinlerinin ağızlarını tatlandırmak istedik. Aşureninbizim kültürümüzde ayrı bir yeri vardır. Bu kültürü yaşatmaya devam edeceğiz.''
Nizip\'te İnsan Hakları Haftası Kutlamaları
10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü ve İnsan HaklarıHaftası nedeniyle Nizip'te kutlama programı düzenlendi.
Yahya Altınbaş Lisesi tarafından hazırlanan ve HaticeSeyit Çeker İlköğretim okulu konferans salonunda, Saygı duruşu ve İstiklalMarşı'nın okunmasıyla başlayan program, daha sonra günün anlam ve önemiyleilgili yapılan konuşmalar ve etkinlikler ile devam etti.
Günün anlam ve önemiyle ilgili açıklama yapan okulmüdürü Necmettin Kılıç, ''insan hakları evrensel bildirisi, insan haklarıkonusuna tam bir tanım amaçlayarak hazırlanmıştır. Esas amaç bu tanıma uyaninsan haklarını hiçbir tereddütle meydan vermeden uygulanmasıdır. İnsanlararasında ırk, din, renk, yaş, cinsiyet ayrımı yapmadan sevgi, saygı, dostlukduygularını geliştirmek, insanın insan olmak haysiyeti ile sahip olması gerekenhakların hepsine insan hakları denir'' dedi.
Program daha sonra, öğretmen ve öğrenciler tarafındangünün anlam önemiyle ilgili okumuş olduğu yazı ve şiirler, oratoryo ve slaytgösterileriyle devam eden program müzik dinletisiyle son buldu.
Programa, ilçe Kaymakamı Yaşar Karadeniz, ilçeJandarma Komutanı Yüzbaşı Çağrı Demiröz, ilçe Milli Eğitim Müdür Vekili MetinKılıçparlar, Daire Amirleri ve okul müdürleri katıldı.
Nizip Ticaret Odası Ekonominin Mozaik Taşları Vergi Ödül Töreni
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, ''Bugün ekonomiksıkıntı içerisinde bulunan bir çok AB ülkesinden insanlar ülkemize çalışmayagelmeye başlamışlar, Allah'a şükürler olsun bugünleri de gördük'' dedi.
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Nizip Ticaret Odasıtarafından düzenlenen ''Ekonominin Mozaik Taşları Vergi Ödül Töreni''toplantısına katıldı.
Çağlayan, ödül töreninde yaptığı konuşmada, bu ülkedeyatırım ve ticaret yapan her insanı tebrik ettiğini, Gaziantep ekonomisininbölgede örnek alınması gereken bir model olduğunu belirtti.
Çağlayan, ''Bakın Gaziantep'teki Ticaret Odası, SanayiOdası, Ticaret Borsası, Organize Sanayi Bölgesi, sendikalar, sivil toplum örgütleriGaziantep'in menfaati söz konusu olduğunda, hepsi birleşiyor. Gaziantep'inkalkınması için birleşen bu kuruluşlara tüm siyasi partiler de ciddi destekveriyor. Gaziantep bu model ve anlayışla kalkınmıştır, bu modelin diğer illertarafında da model alınması gerekir'' dedi.
Cumhuriyet tarihinde bir ilke imza atarak ülkeihracatını 134 milyar dolara çıkardıklarını, ancak yıl sonuna kadar bu rakamı135 milyar dolara kadar çıkaracaklarını vurgulayan Çağlayan, ''Bakın 10 yılönce Türkiye'nin yurt dışındaki tüm ticaret ataşelerinin ellerinde onlarcasatılık Türk firmalarının listesi vardı. Avrupa Birliğinin bir çok ülkesiekonomik sıkıntı içerisinde bulunan çok sayıda Türk firmasını çok üzücü, satınaldı'' diye konuştu.
AK Parti hükümeti olarak Türkiye'nin 100. kuruluş yıldönümünün kutlanacağı 2023 yılına odaklandıklarını, dünyanın ilk 10 büyükekonomisi arasına girmiş, kalkınmasını büyük ölçüde tamamlamış, çağdaş vemodern bir ülke olma yolunda çalıştıklarını ifade eden Çağlayan, sözlerini şöylesürdürdü:
''Bir çok Avrupa Birliği ülkesinin lideri söylüyor, enson geçen hafta ülkemizi ziyaret eden ABD Başkanı Yardımcısı söyledi, Türkiye50 yıl sonra dünyanın ilk 5 ülkesi arasında olacak. Bakın Cumhuriyet tarihiboyunca Türkiye'ye gelen yabancı sermaye miktarı, 4,5 milyar dolardır. Sağlananistikrar sayesinde son 8 yılda gelen yabancı sermaye miktarı ise 7 kat artarak105 milyar dolara ulaşmıştır. Bugün ekonomik sıkıntı içerisinde bulunan bir çokAB ülkesinden insanlar ülkemize çalışmaya gelmeye başladılar, Allah'a şükürlerolsun bugünleri de gördük.''
Çağlayan, Türkiye ihracatının yüzde 50'ye yakınınyapıldığı AB ülkelerindeki ekonomik sıkıntının büyümesiyle Türk firmalarınınAvrupa ülkeleriyle yapacakları ticarette ciddi rekabet yapmak zorundakalacakları uyarısında bulundu.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin de,Nizip'in medeniyet, ticaret ve turizmin merkezi olduğunu, 10 yıl önce yolaçıktıklarında, Nizip'in, yoksulluk, işsizlik eğitim ve sağlık alanındasorunları bulunduğunu, bu sorunların yanı sıra kalkınmasının önündeki tümengelleri de kaldıracakları vaadinde bulunduklarını ifade ederek, ''Bugüngelinen noktada ise Allah'a şükür bütün bu vaatleri yerine getirmeninmutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz'' dedi.
Son 10 yıllık zaman diliminde ülkeye adeta çağatlattıklarını dile getiren Bakan Şahin, yüzde 40 kamu borç stokunu çevirmededünyada çok iyi bir yerde olduklarını, cari açık sorununun giderilmesikonusunda ise hükümet olarak canla başla çalıştıklarını söyledi.
Cari açığın ihracat ve ithalat dengesininsağlanamamasından kaynaklandığını, ancak AK Parti hükümetinin başarılıekonomistlerinin sorunu çözme konusunda ciddi projeler üzerinde çalıştıklarınıbelirten Bakan Şahin, şunları kaydetti:
''Avrupa Birliği ülkelerinde ciddi ekonomik sıkıntılarbaş göstermiş durumda. ABD'de her gün onlarca banka batıyor. Biz diyoruz ki,ileri demokrasi olmadan ve ayaklarımızdaki prangaları sökmeden kalkınma olmaz.Kalkınabilmemiz için mutlaka yeni anayasa yapmamız şart. Başbakanımızınbaşkanlığında güçlü, ilkeli ve ileri demokrasiyle yönetilen güçlü ve zengin birTürkiye modeli üzerinde çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz.''
AK Parti Genel Başkanı Yardımcısı Hüseyin Çelik isetüm Türkiye'de olduğu gibi Gaziantep'te de seçmenin yarısına yakınınınkendilerine oy verip iktidara taşıdığını, kendilerinin ise bu millete hizmetgetirmek için gece gündüz demeden canla başla çalıştıklarını söyledi.
AK Parti iktidarının halkın efendisi değil, halkınhizmetkarı olduğunu, halkın her istediği hizmeti emir telaki edip gereği içinilgili bakan ve bürokratların çalıştığını ifade eden Çelik, ''Biz halkımızınemrindeyiz, seçimde vaad ettiklerimizi fazlasıyla yerine getirmenin çabasıiçerisindeyiz'' şeklinde konuştu.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) BaşkanıRıfat Hisarcıklıoğlu, Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Mehmet Aslan ve GaziantepSanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu da birer konuşma yaptı.
Konuşmaların ardından en çok ihracat yapan 34 firmayaplaketleri Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Aile ve Sosyal Politikalar BakanıFatma Şahin, Gaziantep Valisi Erdal Ata, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri,Mehmet Sarı, Halil Mazıcıoğlu, Mehmet Erdoğan, Sanko Holding Yönetim KuruluBaşkanı Abdülkadir Konukoğlu ve çok sayıda davetli tarafından verildi.
Motosiklet Hırsızları, Polis Engelini Geçemedi
Motosiklet hırsızlığı olayı Fevzi Paşa Tüfekçi Sokak'tayaşandı. Edinilen bilgiye söz konusu adreste park halinde bulunan 27 N 9635Plakalı Motosikletin çalındığını fark eden Motosiklet sahibi Sadık Sezgin durumuhemen Nizip İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelenNizip Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri hırsız ya dahırsızların peşine düştü.
Olaydan yaklaşık 10 dakika sonra çalınan motosikletin, E- 90Karayolu üzerinden Birecik istikametine doğru giderken peşine düşen Polis,yaşanan kovalamaca sonra motosikleti durdurmayı başardı. Çalınan motosikletinüzerinde bulunan 21 yaşındaki Ümit Fırat ve 18 yaşındaki Ali Ç. yakalanarakgözaltına alınırken, olaya yardım ettiği belirlenen 25 yaşındaki Turan Yılmazise Nizip Okan Parkı'nda yakalandı.
Motosiklet hırsızlığı olayına karıştığı iddia edilen her 3şahıs daha sonra Adli Makamlara sevk edildi.