Aşure Ayı Esnafın Yüzünü Güldürdü
Gerek komşuluk ilişkileri, gerek aileler arasındakikaynaşmayı daha ileri düzeylere taşımada bir araç olan "Aşure" Muharrem ayındatüm evlerde gelenek haline gelerek, kültürel manada devam ediyor.Uzun Çarşıesnafları, Muharrem ayının gelmesiyle birlikte Aşurelik malzeme satışlarında hareketlilikgözlemlediklerini belirttiler.Aşurelik malzeme atışlarından memnun olduklarınıdile getiren esnaflar, fiyatlar da geçen yıla oranla artış olduğunu ancak güzelbir Aşure yapımı için 10 ile 20 Lira arasında masraf yapmanın kaçınılmazolduğunu söylediler.
Özel Zirve Tıp Merkezi, Aşure Dağıttı
Muharrem ayı dolayısıyla aşure dağıttıklarını belirten ÖzelZirve Tıp Merkezi Müdürü İbrahim Özpolat; "Bu günlerin önemini bilmek veöğrenmek lazım" dedi.
Özel Zirve Tıp Merkezi Müdürü İbrahim Özpolat yaptığıaçıklamada gerek Özel Zirve Tıp Merkezi'nde bulunan hastalarımız ve hastayakınlarımıza, gerek yoldan geçen vatandaşlarımıza, tatlı bir sürpriz yapmakistediklerini söyledi.
İlahi rahmetin coştuğu Muharrem Ayının 11. Günü'nün özel birgün olduğunu olduğuna işaret eden Özel Zirve Tıp Merkezi Hastane Müdürü İbrahimÖzpolat, bu vesile ile bu güzel günün anlamına ilaveten böyle bir etkinliktertipledik" dedi.
Hasta, hasta yakınları ve vatandaşlar ise tatlı sürprizindenötürü son derece duygulandıklarını belirterek, Özel Zirve Tıp Merkeziyetkililerine ve çalışanlarına teşekkür etti. Dağıtılan Aşure dolayısıyla,Hastane önünde yoğun kuyruk oluşması dikkatlerden kaçmadı.
Polis, Yardıma Muhtaç 3 Çocuklu Kadına Yardım Elini Uzattı
Nizip Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli PolislikBüro Amirliği ekipleri, 3 çocuğuyla birlikte zor şartlarda yaşam mücadelesiveren kadına yardım eli uzattılar.
Eşinden ayrıldıktan sonra çocuklarıyla birlikte BelkısMahallesi'nde kiraladıkları evde oturan Nimet Çakırcı, 8 ay önce yüksektendüşerek omur iliğini zedeledi. Geçim sıkıntısı yaşayan aileye, polis sahipçıktı.
Durumu öğrenen Nizip İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum DestekliPolislik Büro Amirliği ekipleri, Kaymakam Yaşar Karadeniz'in bilgileridoğrultusunda harekete geçerek kendi imkanlarıyla aileye yardım elini uzattı.İhtiyaç sahibi aileyi ziyaret eden polisler, hem gıda paketleri hem de aileninen büyük sorunu olan soba ve kömürü alarak aileye teslim ettiler. Gıdamalzemesini mutfağa taşıyan polis, sobayı da kendi elleriyle oturma odasınayerleştirdiler. Nimet Çakırcı'nın tedavisi için Özel Kızılaslan Tıp Merkezi'yleirtibata geçen polisler, ambulansla evinden hastaneye götürdüler.
Yardımlar için teşekkür eden Nimet Çakırcı, şunlarıkaydetti
''Rahatsızlığı nedeniyle 1 yıl önce eşimden ayrılmakzorunda kaldım. Ben üç çocuğum ile birlikte yalnız yaşamaya başladım. Bu süreiçerisinde hem kaymakamlığın hem komşularımın yardımıyla ayakta durmayaçalışıyorum. 8 ay önce yüksekten düşerek omur iliğimde zedelenme oluştu, şimdihiç yürüyemiyorum. Daha önce tedavi için hastaneye gittim birkaç seanstan geçtim,ama rahatsızlığım uzun süreli bir tedavi gerektiriyor. Bütün işleri yanımdakalan 14 yaşındaki kızım yapıyor. Şu an evimde hiçbir şey yok. Çocuklarımınihtiyaçları için evimde olan buzdolabını ve eşyaları sattım. Hem kira borcumhem elektrik ve su borcum var. Çocuklarımın eğitim masrafları okul idaresi vepolisler tarafından karşılanıyor. Fırından aldığım mangal ateşiyle ısınmayaçalışıyoruz, 3 defa çocuklarımla birlikte zehirlenme tehlikesi geçirdik. Amaartık polislerimizin sayesinde böyle bir sıkıntımız kalmadı. Şu an tek isteğimkira, elektrik ve su borcumun ödenmesi ve en kısa zamanda sağlıma kavuşmak.''
Nizip Ticaret Odası'ndan "Ekonominin Mozaik Taşları" ...
Nizip Ticaret Odası (NTO) tarafından geleneksel hale getirilen yüksek düzeyde vergi ödeyenlere yönelik ödül töreni düzenlenecek.
Devami...
Nizip Belediyesi'nden Yeşil Alan ve Ağaçlandırma Çalışması
Nizip Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ilçe merkezindeki park bahçelerde ağaçlandırma ve çimlendirme çalışmalarını sürdürüyor. Nizip Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ilçe merkezindeki park bahçelerde ağaçlandırma ve ...
Bu konudaki tüm haberlere bakın »
Kaynak...
Nizip'te Dişi ve Gebe Hayvan Kesimi Yasaklandı
Gaziantep'in Nizip ilçesinde küçükbaş hayvan varlığını korumak amacıyla 1 Kasım 2011 tarihi ile 1 Nisan 2012 tarihleri arasında dişi ve gebe koyun-keçi kesiminin yasaklandığı bildirildi.
Devami...
Nizip Ticaret Odası'ndan "Ekonominin Mozaik Taşları" Ödül Töreni
Nizip Ticaret Odası (NTO) tarafından geleneksel hale getirilen yüksek düzeyde vergi ödeyenlere yönelik ödül töreni düzenlenecek. Nizip Ticaret Odası (NTO) tarafından geleneksel hale getirilen yüksek düzeyde vergi ödeyenlere yönelik ödül töreni ...
Son Dakika
Kaynak...
Nizip'te Dişi ve Gebe Hayvan Kesimi Yasaklandı
Gaziantep'in Nizip ilçesinde küçükbaş hayvan varlığını korumak amacıyla 1 Kasım 2011 tarihi ile 1 Nisan 2012 tarihleri arasında dişi ve gebe koyun-keçi kesiminin yasaklandığı bildirildi. Gaziantep'in Nizip ilçesinde küçükbaş hayvan varlığını korumak ...
Kaynak...
Nizip'te Dişi ve Gebe Hayvan Kesimi Yasaklandı haberi / 07 Aralık ...
Gaziantepin Nizip ilçesinde küçükbaş hayvan varlığını korumak amacıyla 1 Kasım 2011 tarihi ile 1 Nisan 2012 tarihleri arasında dişi ve gebe koyun-keçi ...
www.haberajans.com/nizip-te-disi-ve-gebe-hayvan-kesimi-yas...
Kaynak...
Nizip İlçe Emniyet Müdürlüğü Nerede?
Belkıs Cad. No: 106, 27700 nizip Merkez, Nizip, Gaziantep ... Nizip İlçe Emniyet Müdürlüğü, Gaziantep ili Nizip ilçesinin Nizip mahallesinde (Otopark) yer alıyor. ...
www.tubiba.com/nizip-ilce-emniyet-mudurlugu/nerede.html
Kaynak...
Usta Öğreticilere Belge Verildi
Nizip Mesleki Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen; "UstaÖğreticilik Kursu"nun sona ermesiyle birlikte başarılı kursiyerlere yönelikdüzenlenen törenle birer "Usta Öğretici Belgesi" verildi.
1 dakikalık Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayanBelge Töreni'nin açılış konuşmasını Nizip Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü HüseyinÖztürk yaptı. Yapılan konuşmalar sonrası sunulan müzik ziyafeti katılımcılarımest etti. Düzenlenen törenin ardından başarılı kursiyerlere belge verildi,ardından çeşitli ikramlarda bulunuldu.
Nizip Mesleki Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda saat15.00'te yapılan Belge Töreni'ne Nizip Milli Eğitim Müdür vekili MetinKılıçparlar, Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Hüseyin Öztürk, Halk Eğitim MerkeziMüdürü Suna Sertpolat, Kahveciler ve Lokantacılar Odası Başkanı HüseyinEkmekçi, Mesleki Eğitim Merkezi Müdür Yardımcıları Süleyman Akpek VeysiKarabulut ve kursiyerler katıldı.
Uzmanlar "Kürtaj" Konusunda Uyarıyor
Özel Zirve Tıp Merkezi Kadın Hastalıkları ve Doğum UzmanıOp. Dr. Salim Sezer, "Gebelerde Yapılan Kürtaj" ile ilgili bir açıklamadayaptı. Kürtajı; "Anne Karnında Ölü Bebeğe Yapılan Zorunlu Kürtaj" ve "İsteğeBağlı Kürtaj" olmak üzere iki ayrı sınıfa ayıran Uzman Dr. Salim Sezer, isteğebağlı kürtajda yasal sınırın 10 hafta olduğuna işaret etti.
Bu sınırın dışında yapılan kürtajın suç teşkil ettiğinedikkatleri çeken Özel Zirve Tıp Merkezi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr. Salim Sezer, konuşmalarını şöyle sürdürdü.
"Bu kürtaj için babanın da rızası gerekmektedir. Ölü bebeğeyapılan kürtaj için ise annenin sağlığını tehdit ettiği için hiçbir rızalıkalmadan, gebelik tarihine bakmadan kürtaj yapılabilir. Bayanlarımız bilinçsizcekürtaj yaptırmasınlar ayrıca kürtaj bir doğum kontrol yöntemi değildir" dedi.
Uzman Dr. Salim Sezer, bu tür vakalarla karşılaşanvatandaşlarımızın bir an önce bir uzmanla görüşülmesini isteyerek, önemli uyarılardabulundu.
Nizip Belediyesi\'nden Yeşil Alan ve Ağaçlandırma Çalışması
Nizip Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğüekipleri ilçe merkezindeki park bahçelerde ağaçlandırma ve çimlendirmeçalışmalarını sürdürüyor.
Nizip Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ilçesınırları içerisinde bulunan yeşil alan ve parklardaki ağaç ve çim alanlarındadip açımı, gübreleme ve deforme olan ağaçların yenilenmesi ve parklarıntemizliği kapsamında bir çalışma yürütüyor.
Ağaçlandırma çalışmaları kapsamında park ve bahçelereıhlamur, çam,Akça, erguvan, zakkum, ateş dikeni, mazı, ağaçları dikiliyor.
İlçenin eski adı gibi yeşil Nizip olarak anılması veeski görüntüsüne kavuşması için yeşil alan ve ağaçlandırma çalışmalarına önemverdiklerini belirten Nizip Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Barış Akdoğanşunları kaydetti:
''Nizip Belediye olarak ilçemizde yeşil alanlarınçoğalmasına önem veriyoruz. Bu kapsamda ekiplerimiz hem parklarda hem mevcutrefüj ve kaldırımlarda hummalı bir çalışma yürütmektedir. Kış ayları olmasınarağmen ilçemizde yeşillendirme çalışmalarına 1 ay devam edeceğiz. İlk etapta250 kök ağacın dikimi için çalışma başlattık. Bunun yanında park vebahçelerimizde çimlendirme çalışmalarını devam ettiriyoruz. Belediyemiztarafından yapılan bu özverili çalışmalarla ilçemizi daha yeşil bir görünümekavuşturacağız.''