Böyle bir faaliyeti düşünüp evek veren ve katkıda bulunan tüm arkadaşlara teşekkürler. Gerçekten bu bir yardımlaşma dayanışmasıdır.
Yazdırılabilir Görünüm
Böyle bir faaliyeti düşünüp evek veren ve katkıda bulunan tüm arkadaşlara teşekkürler. Gerçekten bu bir yardımlaşma dayanışmasıdır.
Arkadaşlar kapanacak birşey yok.
Bir vatandaş fırındaki "Askıda Ekmek" köşesini görecek ve evine alırken, birkaç tanede oraya bırakacak hepsi bu.
Burada detaylı yazmak uygun düşmez; bazı konular göründüğü kadar basit değil o nedenle yorum yapan arkadaşların daha itinalı yazmalarını rica ediyorum.
Eğer kampanyaya (askıya ekmek bırakmak) katılım talebin altında olursa askıda ekmek var diye gelen vatandaşa askıda ekmek yoksa boş mu göndereceğiz son durumu bilmiyorum ama 5 gün önceki durum yaklaşık 150 adet, askıya ekmek bırakan kişi sayısıda 15-20 civarında Tv'den bu kampanya duyurulursa bir günde bu ekmek biter ondan sonraki günler fırın ne yapacak kime nasıl haber anlatacak, o kadar yükü tek başına çekemez, neden bu açıdan bakmıyorsunuz.
Buraya yorum yazmakla olmuyor önce askıda 1000'li rakamları görelim daha sonra televizyon çekimleri 5 dakikaık iş...!
İlgili kişilerle görüştüm 2 yıl önce sona eren buna benzer bir kampanyadan dolayı hala askıda ekmek varmı diye sorulduğunu ifade ettiler bu zaman zarfında kampanya olmadığı halde gelen insanları boş çevirmemek adına kendi imkanları ile olmayan kampanyayı sürdürmüşler, durum böyle iken TV'den kampanyanın duyurusu yapılırsa orada yaşanacak sıkıntı fırın sahiplerini ister istemez geri adım atmalarına sebeb oluyor. Bu nedenle bir de o pencereden bakın.
perspektif degistirelim kasim abi ok
senin baktigin cercevenin diger tarafindan bakacagim
yardim edecek te bir o kadar ki$ilerde bilinclense haberi olsa fenami olur
yardim edecekmi coktur sence yardim alacak mi cok ?
Nizipte garibanmi cok ? geliri daha iyi olanmi
ayrica bir daha bir yöremizin lafini diyeyim
KU$TAN KORKAN DARI EKEMEZ !!!
yani haber $art artilari eksilerinden cok fazla olacaktir
o dedigin askidaki ekmek sayisida biz ve arkadasalrin yönlendirdigi kisiler sayesinde olmustur
Allah onlardan razi olsun
SADECE BIRAZ DAHA ILGI LÜTFEN ELI ULA$ANLARDAN
BU KONU SENDE BITER KASIM AMMiiiiiiiiiiiii AYARLA $u olayi :))
SIMDI gelelim can ciger kuzu sarmasi olan arkadaslarima
buraya kac kisi mesaj yazdi bu konu icin ? atesli olanlar 5 er ekmek biraksaydi en azindan 200 ekmek etmezmiydi ? ederdi
tamam matematigim iyi degildi ama bu kadar hesabi ögrendim ancak
siz beni matematikten cakmaz bu yutturruruzmu diye düsündünüz
ben kül yutmam :)
artik bu i$in mütevaziligi kalmadi
buraya konuyu ciddiye alip atesli gösterilerde bulunan provakatif arkadasalrim yarindan itibaren ben gittim su kadar ekmek parasi biraktim desin bi zahmet. emrivaki gibi oldu ama .hepinize nazim gectigi icin diyorum arkadaslar
ayrica yönlendirdigi kisilerinde isimlerini yazsinlar
ben hemen yazayim
dervis dörtbudak<<
sabri kalkan<<<
fatih kalkan
sultan pastanesi
evet geleim sizin isimlere nicin böyle davraniyoruz acaba biz trübinlere oynamadik biliyorsunuz
ha aklima ne geldi zügürt aga filminde köyün agasi oy veriyor köylüyüde örgütlüyor ama cikan oy sayisi 1 YANI köy ahalisi bile oy vermemis.oysa aga o kadar emindi ki bu isten :))
biraz igneden de öte KIYYIK (cuvaldiz) bir yazi oldu ama
bu arada ben toptan olarak üzerime ne düsüyorsa göndercegim ama burdan gönderme 100 lira göndersende 55 lira ücreti var 500 lira göndersende.onun icin ben simdilik kendi adima beklemedeyim .ayrica havale merkezi yasadigim yere uzak ve ben mesai saatleri icinde okula gitmem sart .bana kefil olcak olan varsa yerime 100 ekmek parasi biraksin. gelince öderiz Allah büyük:))
illa kaç ekmek bıraktığımızı yazdıracaksınız............. buraya yazmadık diye boş adammı sandınız. takip ediyoruz ayrıca sen hepimizin yerine yazıp cevaplıyorsun ya kardeş.:confused:
karamsarlığa kapılmayın diycem ama yukarısı karamsarlık dolu kaybetmeye mahkum olursunuz projeyi her şey yoluna girer inşallah haaaaa bu proje sadece buradakiler yani nizip.coma girenler görüyorsa ve buradakilerden başkasının haberi yoksa bu iş yürümez reklamsı olmaz bu iş bilbordları belediyeden rica edin afiş yapıştırın niyet yardımsa tabi
Arkadaşlar bu bir kültür meselesidir. Kültür de zamanla yerleşir. Bazı şeylerin çabuk olmasını beklemeyiniz. Birisi diğerinden görecek, diğeri diğerinden; bu işler böyle başlayacak. Önce bizim içimizden birkaç arkadaşımız yapacak, daha sonra onları gören diğerleri. Böylece bir kültür oluşacak. Bence bu işi bilbordlara falan taşımak uygun olmaz. Tabi bu benim fikrim. Ama ben inanıyorum. Bu kültür Nizip'imizde yerleşecek. Sabredelim, mutlaka meyvesini alacağız; diye düşünmekteyim...
ihtiyaç sahipleri bu uygulamadan haberi yok. Geliyor bana
süper bir çalışma emegi geçenin emegine saglık destek verendende allah razı olsun
ne güzel bir konuydun'askıda ekmek' kimsesizlerin umuduydun ama sahip cıkılmadı yada cıkmak istemediler:?? hale devam ediyomu bilmiyorum inşallah devam ediliyordur...
Burdan sıze nasıl yardımcı olabılırım bılmıyorum ama elımden ne gelırse yapmaya hazırım gonul ısterkı nızıpte olım kendı ellerımle yardım edım ama bızde elımızden geldıkce oraya gıdebıldıkce yardımlarımızı yapıyoruz dedıgım gıbı bn her zaman hazırım yardıma teyzemın esı de fırıncı allah onlardan da razı olsn her zaman yardım ettıler esırgemedıler. Yardımları yuruten yardım eden calısan herkese burdan cok cok tesekkur edıyorum allah herkesten razı olsun buyuklerımın ellerınden operım....
hanimefendi iyi günler kusura bakamyin yazdiginizi yeni okudum
yapabileceginiz ekmek konusunda söyle bir sey olabilir
$ahisa degil de firin sahibine ulasabilirsiniz orda telefon numarasi var
aylik olarak yada gönlünüzden ne kopuyorsa havale edebilirsiniz postaneyle
postane havalaleri hem ucuza gelmis oluyor hemde online sistemle daha cabuk ulasiyor
ilk sayfalarda uygulamadaki hancilar ekmek fabrikasi firinin telefon numarasi var
hem uzaklardan aradiginiz icin daha da $evklenirler
zaten bende almanyadayim
ve $u an bile askida 150 nin üzerinde ekmek var
ama bizim amacimiz 2000 düzeyine cikarip halki ondan sorna tv kanaliyla bilgilendirmek
ayrica nizipteki akrabalarinizi telefon görüsmesi yaptiginizda firinin ismini vererek oraya yönlendirebilirsiniz
fakat lütfen eger gönlünüzden kopani mütevazilik olsun diye yazmamazlik etmeyin
yaziniz ne yaptiginizi bazilarina örnek olsun
zaten önemli olan hayiri alanin bilinmemesi
hayiri yapanin bilinmesi insanlari te$vik eder
ayrica diger arkadaslarida tekrardan bu konuya duyarli olmaya davet ediyorum
ne kadar gündemde kalirsa bu konu o kadar güzel seyler olucaktir
Elımden gelenı yapıcam.... Tesekkur ederım verdıgınız bilgiler ıcın..