\'\'Sağlıklı Süt Sağlıklı İnsan Projesi\'\' Sona Erdi
Nizip Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğütarafından hazırlanan ''Sağlıklı Süt Sağlıklı İnsan'' projesi sona erdi.
Nizip Gıda Tarım ve Hayvancılık ilçe Müdürlüğütarafından GAP Bölge kalkınma İdaresi Kırsal Kalkınma Projeleri desteklemeprogramı kapsamında hazırlanan ''Sağlıklı Süt Sağlıklı İnsan'' projesi KumlaKöyü'nde yapılan ödül töreniyle son buldu.
Törende, proje kapsamında iki haftalık eğitime tabitutulan 25 bayan kursiyerlerin arasından eğitim sonunda yapılan sınavda birinciolan Ayşe Kirkiz'e süt sağım makinesi ikinci olan Songül Şahin ve üçüncü olanBahar Aslantaş'a birer adet yayık makinesi hediye edildi. Kursiyerlerin tümüneise sertifika takdimi yapılırken, ayrıca Nizip Ziraat Odası Başkanı SıdıkDurmaz'a ve köy muhtarı Mehmet Bayındır'a projeye verdikleri katkılardan dolayıKaymakam Yaşar Karadeniz tarafından plaket takdim edildi.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe müdürü RamazanBiricik, yaptığı konuşmada, projeye tabi tutulan bayan çiftçilere hayvan bakımve besleme, hayvanlardan insanlara geçen hastalıklardan korunma yolları, temizpeynir ve yoğurt yapımı konularında uzman veteriner hekimler tarafından eğitimverildiğini ifade ederek, eğitime katılan bayan çiftçilere Konya, Afyon veBursa illerindeki modern hayvancılığı yerinde görmek adına uygulamalı gezidüzenlendiğini belirtti.
Sağlıkçıların NRT Çıkarması
Gaziantep İl Sağlık Müdürü Yemliha Aksoy ve Gaziantep İlSağlık Müdür Yardımcısı Faruk Güneş, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı AhmetKaytan, Sağlık-Sen Gaziantep Şube Müdürü Mehmet Ali Arayıcı, Nizip DevletHastanesi Başhekimi Cengiz Öztop, Sağlık-Sen Nizip İlçe Başkanı Bilal Dörtbudak,Pop Star Adnan Orhan NRT Yönetim Kurulu Başkanı Osman Alpaslan'ı ziyaretettiler. Yapılan ziyarette sağlık çalışmalarını verdiği destekten dolayı ise NRT'yeteşekkür ettiler.
Nizip\'te iş yeri yangını maddi zarara neden oldu
Nizip'te bir odun ardiyesinde çıkan yangın maddi zarara neden oldu.
Edinilen bilgiye göre, Yeşilevler Mahallesi'nde, Hakkari Çelik'e ait odun ardiyesinde henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı.
Çalışanların haber vermesi üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yangına müdahale etti.
Ekipler yoğun duman nedeniyle iş yerine maske takarak girebildi.
Yangın, ekiplerin müdahalesi sonucunda söndürüldü. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
Nizip\'te engelliler yürüdü
Nizip ilçesinde Engelliler Derneği üyeleri, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yürüyüş yaptı.
Dernek üyeleri ellerinde ''engelsiz bir yaşam için el ele yürüyoruz'' pankartlarıyla, Okan Parkı'ndan başlayarak Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdüler. Yürüyüşe vatandaşlar da destek verdi.
Nizip Engelliler Derneği Başkanı Abdulrezzak Pamuk, yaptığı açıklamada, herkesin bir engelli adayı olduğunu hatırlatarak, engellilerin sadece böyle günlerde hatırlanmaması her zaman engellilerin yanında olunması gerektiğini söyledi.
Pamuk, ''Bizler engelsiz bir yaşam için dernek olarak aktif bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz'' dedi.
Sağlık-Sen Kahvaltıda Buluştu
Sağlık-Sen Nizip İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen kaynaşma kahvaltısı saat 10.00 da Osmanlı Cafe ve Kahvaltı Salonu'nda yapıldı. Açılış konuşmalarının yapıldığı proğramda Pop Star Adnan Orhan davetlilere unutulmaz saatler yaşattı. Sağlık-Sen Nizip İlçe Başkanlığı tarafından organize edilen proğrama Gaziantep İl Sağlık Müdürü Yemliha Aksoy, Sağlık-Sen Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Ali Arayıcı, Nizip Devlet Hastanesi Başhekimi Cengiz Öztop, Nizip Devlet Hastanesi Müdürü Zeki Öğüt ve Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kaytan, İşadamı Mehmet Cankesen, NRT Yönetim Kurulu Başkanı Osman Alpaslan, doktorlar ve hemşirelerin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. Yapılan proğramda Nizip'te sağlıkla ilgili yapılan çalışmalar konuşuldu
HABER NizipteÖzel Eğitime Muhtaç Çocuklar İçin Okul Yaptırılacak ...
NİZİP'TE 'ÖZEL EĞİTİME MUHTAÇ ÇOCUKLAR' İÇİN OKUL YAPTIRILACAK - Hayırsever kardeşler, Nizip'te 'Özel eğitime muhtaç çocuklar' için okul yaptırılması adına ...
www.haberler.com/nizip-te-ozel-egitime-muhtac-cocuklar-icin...
Kaynak...
Esnaflar "Parkomat Sistemi" İstiyor
Atatürk Bulvarı üzerinde yaşanan trafik keşmekeşliği karşısındaçevre esnafları başta olmak üzere, vatandaşlar burnundan solumaya başladı.
Nizip'in hızlı bir büyüme ve gelişme sürecini yaşadığınıifade eden İlçemiz vatandaşları, bu hızlı büyüme ve gelişmenin, doğal olaraktrafik sorunlarını da beraberinde getirdiği görüşünde.
Nizip'in merkez cadde ve sokaklarında önemli bir oto parksorunu olduğunun altını çizen vatandaşlar, Gaziantep'i örnek göstererek"Parkomat Sistemi" uygulamasının soruna bir nebze de olsa çözüm olabileceğini belirtiyor.
Yetkililerin bu konuya bir an önce el atmasını isteyenvatandaşlar, Parkomat sisteminin uygulanması halinde buradan elde edilecekgelirin ise Nizip Sosyal Yardımlaşma Kurumu'na veya ihtiyaç sahiplerineharcanabileceğini söylediler.
Hayırsever Kardeşlerden Eğitime Destek
Hayırsever kardeşler, Nizip'te ''Özel eğitimemuhtaç çocuklar'' için okul yaptırılması adına 3 bin 258 metrekare arsayıbağışladı.
Eski Nizip Belediye Başkanı Ömer Pekmez ve kardeşleri,kendilerine ait bir arsayı özel eğitime muhtaç çocuklara okul yapılması içinbağışladı. Nizip'in Fırat Mahallesi'ne yapılacak okula hayırseverlerinannelerinin ismi olan Bedriye Pekmez adı verilecek.
Valilik toplantı salonunda imzalanan protokoltöreninde konuşan Gaziantep Valisi Erdal Ata, İl valisi olarak eğitimle ilgileyatırımlara vesile olduğu için çok mutlu olduğunu söyledi.
Hayırsever insanların katkılarıyla okul yaptırmanınçok önemli olduğunu ifade eden Ata, şöyle konuştu:
''Hayırseverlerimiz Nizip'te bulunan 3 bin 258metrekarelik bir arsayı bağışlıyorlar. Beni en çok mutlu eden eğitimle ilgiliyatırımlardır. Eğitimle ilgili protokol imzalayıp, genç ve çocuklarımızın dahaiyi şartlarda eğitim alabileceği kurumların yapılmasına vesile olmaktan dolayıçok mutluyum. Bunu hayırsever vatandaşlarımızın katkılarıyla yapmak istiyorum.Çocukların daha iyi şartlarda eğitim alabileceği kurumların yapılmasısevindirici. Eğitimle ilgili ilimizde ciddi sıkıntılar ve sorunlar var.
Öğrenci sayımız, okul ve derslik açığımız çok fazla.İlimiz sürekli öğrenci ve nüfus olarak göç alan bir kent. Hayırseverler ilekuruluşların, sanayicilerimizin, işadamlarımızın ilimizdeki eğitime yaptıklarıyardım ve katkılar bizim açımızdan çok büyük önem arz etmektedir. Ben okulyapımı için arsa bağışlayan hayırseverlerimize de çok teşekkür ediyorum.'' diyekonuştu.
İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin de, hedeflerininözellikle Nizip, İslahiye ve Nurdağı gibi büyük ilçelerin acil bir şekilde''Rehberlik araştırma merkezine'' kavuşması olduğunu bildirdi.
Rehberlik araştırma merkezini açılmasıyla berabervatandaşlara daha iyi ve daha hızlı hizmet verileceğini vurgulayan Serin,''Hayırseverlerimize, valimize ve kaymakamımıza eğitime verdikleri destektendolayı çok teşekkür ediyorum'' diye konuştu.
Hayırsever Ömer Pekmez ise, ''Nizip'te bulunanarsamızı kardeşlerimle birlikte özel eğitime muhtaç çocuklar adına yapılacakokul için bağışladık. Bu okulun yapılmasını daha önceleri de düşünüyorduk ancakteklif eden olmamıştı. AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Sarı'nın böylebir teklifte bulunması hepimizi memnun etti. Kardeşlerimle anlaşarak arsayıokul yapımı için bağışladık. Yapılacak olan okulun adına annemizin adıkonulacak'' dedi.
Nizip Kaymakamı Yaşar Karadeniz de, hayırsevervatandaşlara ve Vali Ata'ya eğitime verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti.
Konuşmaların ardında, Vali Ata ve hayırsever kardeşlerarasında protokol imzalandı.
Nizip\'te kaçak akaryakıt operasyonu
Nizip ilçesinde, bir akaryakıt istasyonunda, 4 binlitre kaçak akaryakıt ele geçirildi. Olayla ilgili 2 kişi tutuklandı.
Edinilen bilgiye göre, Nizip İlçe JandarmaKomutanlığı'na bağlı ekipler, yaptıkları istihbarı çalışmalar sonucunda,Gaziantep Şanlıurfa kara yolu üzerinde bulunan bir akaryakıt istasyonunda aramayaptı. Jandarma ekipleri, istasyonda kaçak olarak satışa sunulan akaryakıtıortaya çıkartmak için kepçe yardımı ile de kazı çalışması yaptı.
Yapılan çalışmalar sonucunda, istasyonun ek binasındabulunan bir bölümde, variller içerisine konulan 4 bin litre kaçak akaryakıtbulundu. Olayla ilgili olarak iş yeri sahibi İbrahim O. ile Hasan K'yigözaltına alındı.
İfadelerinin ardından adliyeye sevk edilen İbrahim O.ile Hasan K. nöbetçi mahkemece tutuklandı.
Şamil Tayyar'dan AK Parti Nizip Teşkilatına Övgü
AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, AKParti Nizip ilçe teşkilatını ziyaret ederek yeni, yönetimin hayırlı olmasınıdiledi.
AK Parti Nizip ilçe başkanlığında yapılan ilçebaşkanlığı seçiminin ardından Nizip ilçesine gelen Tayyar, ilk olarak NizipBelediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan'ı makamında ziyaret etti. Başkanlıkmakamında yapılan ziyaretin ardından AK Parti Nizip ilçe başkanlığına geçerekilçe başkanı Cuma Gündüz ve yönetimi seçilen partilileri tebrik ederek başarıdileklerinde bulundu.
AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, yaptığıaçıklamada, Nizip'in Gaziantep'in önemli ilçeler arasında yer aldığınıbelirtti.
Tayyar, siyasetin asla bir meslek olmadığını, tamtersine halka hizmet etmenin süreli bir yolu olduğunu ifade ederek, şöylekonuştu:
''Bilindiği üzere AK Parti iktidarı her seçimde halkındesteğini kazanmış ve yapılan her seçimde oylarını yükselten bir partidir. Bunedenle son zamanlarda sayın Başbakanımızın hastalığı ile ilgili dedikodulardolaşmaya başladı. Yani şunu demek istiyorum, Başbakanımız sayın Recep TayyipErdoğan'ı sandıkta yenemeyenler hastalığıyla yenmek istiyor. Ama ellerine birşey geçmeyeceğini de iyi biliyorlar. Her insan gibi Başbakanımız'da hastaolabilir ameliyat geçirebilir, geçirdiği ameliyat ve rahatsızlığı tedavisimümkün olmayan bir rahatsızlık değildir.
İşte bunun için hiç kimsenin bu tür dedikodulara kulakvermesini istemiyorum. Bilindiği üzere Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, şikecezalarında indirim öngören Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine DairKanunda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun'u veto etti. Ben bu kararı sayın Cumhurbaşkanımızıntoplumun sesine kulak vermesi olarak değerlendiriyor.''
AK parti Nizip İlçe Başkanı Cuma Gündüz ise Tayyar'ayaptığı ziyaret dolayısı ile teşekkür etti.
Nizip Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan ise ''Benher zaman yanımızda olan ve yapılan hizmetlerimize ve çalışmalarımıza destekveren sayın vekilimiz Şamil Tayyar'a yaptığı ziyaretlerden dolayı şükranlarımısunuyor kendisine çalışmalarında başarılar temenni ediyorum'' şeklinde konuştu.
Türkiye-Suriye Gerginliği Gaziantep\'i Vurdu
Gaziantep'in pasaj tarihinde önemli bir yere sahip olanBelediye Pasajı, Büyük Pasaj, Suriye Pasajı, Kurtuluş Pasajı, Söylemez Pasajıbu sıkıntıların yaşandığı mekânların başında geliyor. Özellikle Türkiye ileSuriye arasında yaşanan gerginlikten dolayı sıkıntılı günler geçiren pasajesnafı arayışı içerisinde. Suriye ile sınır kapılarının açılmasından sonragünlük 10 bin dolayında Suriyelilerin giriş yaptığı Gaziantep'teki ekonomikcanlılık, kapatılan Suriye Konsolosluğu'ndan sonra adeta durma noktasına geldi.
Pasajların kentin en işlek bölgesinde bulunmasına rağmen vatandaşlardan rağbetgörmediğini belirten esnaf İmam Çiftçi, birçok esnafın kepenk kapatma ile karşıkarşıya geldiğini söyledi.
Pasaj içerisinde yıllardır hizmet veren birçok esnafın iş terki vererek kepenkkapattığını ve pasajı terk ettiklerini belirten Çiftçi, "Büyük marketlerinpeş peşe açılmasıyla birlikte işlerimiz durma noktasına geldi. Belediye Pasajıesnafı olarak perişan haldeyiz. Birçok esnafımız evine götürecek ekmeği dahizor kazanıyor." şeklinde konuştu.
Büyük marketlerin şehir dışına çıkmaması halinde Gaziantep'te bulunan çok sayıdapasajın tarihe gömüleceğini ifade eden Çiftçi, "Büyük marketlerin normalstandartlarda şehir dışına kurulması gerekiyor. Burası tarihi bir pasaj ve bupasaj içerisinde yıllardır çalışarak geçimini sağlayan birçok arkadaşımızvardı. Ancak bugün arkadaşlarımızın birçoğunu aramızda göremiyoruz bunun teksebebi büyük marketlerin çoğalması" diye konuştu.
Daha önceki yıllarda özellikle hafta sonları pasaj içerisinde adım atacak yerolmadığını dile getiren İmam Çiftçi, "Geçmiş yıllarda pasajımızda adım atmakneredeyse imkansız haldeyken bugün pasaj içerisinde tek bir kişi kalmadı. Öncepasajımızın koridorları boşaldı, şimdi de dükkanlar boşalmaya başladı.Süpermarketlerin her geçen gün çoğalmasına bir de küresel kriz eklenince nefesalamaz hale geldik. Daha önce milyonlarca TL karşılığında el değiştirendükkanlar bugün boş olarak kiracı bulmaya çalışıyor. Esnaf olarak zor günlergeçiriyoruz. Birkaç müşterinin gelmesi içinde Allah'a dua ediyoruz."ifadesini kullandı.
Siftahsız kepenk açıp kapatan esnaf sayısını çoğaldığını dile getiren Çiftçi,birçok esnafın elektrik ve su faturalarını dahi ödeyemez duruma geldiğinikaydetti.
"Kan Bağışı Kampanyası"na İlgi
Kızılay, Nizip Devlet Hastanesi MehmetCankesen Acil Ünitesi girişinde "Kan Bağışı Kampanyası" düzenledi.
Her zamanki gibi yoğun ilgi gösterilen "Kan Bağışı Kampanyası"naNizip İlçe Halkı duyarsız kalmadı.
Gönüllü olarak kan bağışında bulunan ilçe sakinleri KanBağışı Kampanyası"nı düzenleyen yetkililere teşekkür etti.