kardeşim bunun neresi kültür insanları rahatsız eden şeyin kültürle ne alakası var .evet önceden belki ihtiyaçtı ama herkeste cep telefonu var saat ini kuruyor mesele kalmıyor.bence nu davul işini kültürden çıkartalım.
Yazdırılabilir Görünüm
dumda dumdum dumda dumm dumda dumm hep aynı farklı bişe yok...onu bende çalarım..abi benim derdim çalamamaları..
aslında genelde aynı fikri paylaşıyoruz yani rahatsız oluyoruz tabi isteyen arkadaşlarada saygı duymak lazım .onlar ramazan dışında bir çıkış yolu arayacaklar herhalde.
Keşke Para Toplarken 1 saat Kapının Önünde davul Çalmasalar. Yaw o Nasıl gevende Öyle VurduÐu zaman Yatağın İçinde sekmeye Başlım:) Ha Gayret, son 4 gün daha Çalarlar:)
arkadaşlar ezan ile davulu lütfen karıştırmayalım yani ezandan rahatsız olan yokmuki?elbette var ama davulun sesi insanı rahatsız ediyor fakat çarşıda okunan ezandan rahatsız olmamız mümkün değil helede hasan yazar hocamız okursa .
bence gelenek bir şekilde revize edilerek yaşatılmalıdır.davulcular İstanbul da yapılan uygulamaya benzer,belediye tarafından seçilip mahalle ayrımı yapılmalıdır.Benim anlayamadığım şimdiye kadar kapıma 3 davulcu geldi,bahşiş istedi.hepsi da sahurda davul çalanın kendilewri olduğunu söyledi.İnanın içinden çıkamadım.Esasen hangisi bizim mahallenin davulcusu belli değil.Umarım seneye bir düzene girer.
Bu konu yine gündeme geldi. Gecenin 02:00 da adam kendince ne üdüğü belirsiz bir takım ritimlerle kafa zonklatıyo bunun adı kültür oluyo. Yok arkadaş yere batsın kültürü böyle bişe olmaz. Hava sıcak millet balkonda damda veya camlar acık yatıyo sahursa 02:00 da ancak kahveden cıkan sahura geliyor. Bu gece davulcuyla birlikte mahalledeki bebekler ve çocuklar deyim yerindeyse calgın oldular. Adamla atışıyon inadına daha da vuruyo . 155 imdatmıi o ne diyo biz karışmayız. Kanunda gürültü kirliliği var şikayetciyim gel ilgilen diyosun GÖREVLİ MEMUR HABER MERKEZİ BELEDİYEYİ İÞARET EDİYO . PEKİ BİR OLAY OLSA DİYOSUN O ZMAN DURUM BİZE DÜÞER YANİ SİZ İÞİNİZİ KENDİNİZ HALLEDİN BİZ SONRASINDA GELİRİZ DİYOR. BELEDİYEYE GİDİYON davulcunun ismini soruyo . ne bileyim ben kardeşim sırtındamı yazıyo. En son kaymakamlığa dilekçe verdik bakalım . Ama artık iki tane mermiyi sıkacaksın rahat edeceksin bi daha gelmez belki. KİM DUR DİYECEK ANLAMADIM .......
Bu davul meselesi gerçekten kabak tadı verdi, İstanbul'da da aynı sorun var, adam davula öyle bir vuruyor ki bellersin imdat çağırıyor, adama yahu kardeşim davul artık geçmişten kalan bir sembol bu kadar hızlı vurmana gherek yok, artık kimse davul sesiyle sahura kalkmıyor diyoruz anlamıyor, bön bön yüzümüze bakıyor sonra da giderken ekmeğimle oynayanı diye söylene söylene gidiyor.
Bu konuda yerel yönetimlerin acil çözüm bulması lazım, sadece benim binada 2 kanser hastası 4-5 çok yaşlı, 3 tanede yeni doğmuş bebek var, hepsi çılgına dönüyor, adam davula öyle bir vuruyor ki bütün arabaların alarmları ötüyor, ne yapacağız bilmiyorum.