mustafa allah seni bildigi gibi yapsın emi
Yazdırılabilir Görünüm
Hüseyin Turan derim. Hem sesi hem de beyefendi duruşuyla Nizip'imize yakışan bir yorumcudur. Önce bir dinleyin, bana hak vereceksiniz.
Hüseyin turan'ın hayranıyım sesi çok güzel bir sanatçımızdır.
Ya Hüseyin Turan Yada Candan Erçetin gelsin derim;)
Anketi Yapacak arkadaş Candan Erçetin ve Hüseyin Turanı da eklesin.
Bu sene festivalimize gelen Gülay'ın, sesi ve şarkıları çok güzel olmasına rağmen, tanınmamasından dolayı sıkıntı yaşadık,
aynı şey Hüseyin Turan içinde geçerli olur bence, sesi ve şarkıları çok güzel olsada tanınmamasının verdiği bir negatiflik var...
Gülay tanınan bir sanatçıdır ancak Nizip'in tanımadığı bir sanatçıdır :)
Konu bütünlügü açısından Sn.Kemal Cengiz Beyin "Festival mi,Konser mi?" isimli makalesine yazdığım yorumu buraya da aktarıyorum:
Festivalden önce Belediye Başkanımız Sn.AKDOĞAN'nın NRT'ye verdigi demeci izledim.Konuşmasının büyük bir bölümü ZEUGMA ile ilgiliydi.Önümüzdeki yıllarda Nizip'in Zeugma ile ilgili çok büyük hamleler yapacağını ve bu degeri mutlaka Nizip'e mal edecekleri yönünde gayret sarfedeceklerini belirttiler.Oldukça sevindirici bir yaklaşım.Ancak uygulamada bunları görmek daha da sevindirici olacaktır.Mesela Zeugma ile ilgili Festival kapsamında uluslar arası bir sempozyum düzenlenebilir.Bunla ilgili arkeolog ve tarihçiler degişik Üniversite ve entelektüellerin katılımı ile ses getirebilecek bir sempozyumun hazırlıklarına şimdiden başlanabilir.Yabancı basının da bu tür etkinliklere büyük ilgi duyduklarını hep görüyoruz.Bu işin öncülügünü Nizip Belediyesi ve Gaziantep Üniversitesi birlikte yapabilirler.Hatta sempozyum Zeugma kazı alanında oluşturulabilecek portatif bir çadır salonda da yapılabilir.İşin şenlik kısmı ve diger etkinlikler stadyumda halka açık yapılabilir.Burada Kemal beyin eleştirileri oldukça faydalı olacaktır.Sanırım bu eleştirilere katılmayan yok gibi..Bir sonraki festival sonunda bu tür eleştiri yerine haftalarca gündende kalabilecek konuşmacıların açıklamaları gündeme otursun diliyorum..
bu sene anladımki nizip festivalinde nizipliler oynamak istiyor bunun için benim fikrim yıldız tilbe olmadı Michael Jackson
1- Mehteran takımı. Gündüz şehir içinde tur gecede marşlarla geçmişi yadetme
2- Semazenler. Tasavvuf müziği eşliğinde gönül ferahlığı
3- Urfa Sıra Geceleri
4- Ugur Işılak veya Orhan Hakalmaz.
Çoşkun kardeşime aynen katılıyorum. Bence süper
hadi hadi hadi parçasının hatrına FATİH ÜREK:):):)
Onur Akin... Arap şükrü De Olabilir...
Vurun abalıya......
Bugün öğlen Ntv'nin "Günün İçinden" adlı programında Zeugma'dan yeni çıkarılan eserle ilgili haber vardı.Hatta Kutalmış Bey de canlı yayına telefonla bağlandı ve önemli bilgiler verdi.. Görünce çok heyecanlandım açıkçası.Fırat,fıstık ağaçları ve Zeugma.. Muhteşem bir görüntüydü.Gerçekten Zeugma memleketimiz için çok büyük bir kazanımdır.. Rabbim açık hava müzesinin yapıldığı günleri de görmeyi bizlere nasip etsin..
ibrahim tatlises veya mahsun kirmizigul gibi buyuk sanatcilar gelsinki reklam olsun nizip acisinda ugur isilak mis musa eroglumus kim takar
[YOUTUBE]http://youtube.com/watch?v=1R_KbTKjt_M[/YOUTUBE]
bundan başkası olamaz bence festivalde, parotti yanında halt yemiş
iİBRAHİM TATLISESE DEGİL PAVAROTTİYE RAKİP ÇIKMIŞ.....................???????
allah sesine zevallih vermesin....:D
amin aminnnnnnnnn :D
sezen aksu veya candan erçetin ama gelirlermi kiiii nede olsa tarz olarak tüm kesime hitap ediyorlar.
kim gelri bilmem ama bidaha Nizip'de konsre gitmicem...
Ugur Isilak
Hasan Sagindik
Selcuk Küpcük
tabii orhan bey gecen KEMAL CENGİZ BEY in bi yazısı vardı sitede festivalle ilgili onuda okusanız diyorum veya okuduysanız görmüssünüzdür eksiklikleri bilginize yanii
bence nizipte bi daa konser veya festival düzenlenmesin. konser dinlemek isteyende yazdıkları sanatçıların çoğunu harbiye konserlerinde bulabilir :)
Haklısın hakan .Bize ancak kahtalı mamido latif doğan mustafa açıkses gibi sanatçılar gelir.Amenna bu sanatçılarımızın hiç birine diyeceğim yok hepsi kulvarlarında en iyi sanatçılardan biri.Ama neden bizim ilçemizede şöyle ünlü sanatçılar gelmiyor ilçemizin bir harbiyeden bir rumeliden bir çeşmeden bir bodrumdan neyi eksi biraz kültürümüz zayıf ama oda düzelecek zamanla.
Aynı mezifon ................. gibi bağırıy:) Aman ibo duymasın yoksa Nizip e ambargo koyar ekmeğine Nizipten rakip çıkmış diye:)
aslında nizipte konsere gitmek tam bir macera.düzenleme eksikliği maalesef var.o nedenle vatandaşlar zor anlar yaşiyor.
Ama Ali Dursun ERZİNCANLI
Kuran ziyafeti...