Umarım birbiriizi kırmıyorsunuz.
Yazdırılabilir Görünüm
Umarım birbiriizi kırmıyorsunuz.
Kim ne derse desin, kim neye inanırsa inansın, bizler Mustafa Kemal Atatürkün izinde gitmeye devam edeceğiz ve onun devrimlerinin sonuna kadar savunucusu olacağız, kara çarşaf Türkün kıyafeti değildir bu kıyafet daha sonra Osmanlıya girmiş, kadınları seks sembolü olarak görenlerin uydurduğu bir kıyafettir eğer aslımıza dönmek istiyorsak Orta asya türklerinin giyindiği gibi giyinelim, neden Türk insanı illaki birilerine benzemek zorundadır, kimi Araplaştırmaya kimi Hristiyanlaştırmaya çalışıyor, bizlerin kökeni Orta Asyadadır ve atalarımızn kıyafetleri içinde çarşaf yoktur, bence kadınları kapatmaya çalışmanın mantığı onları birer seks objesi olarak görmektir. Kadını sosyal ortamdan soyutlayıp evine kapatıp onları eğitimsiz bırakıp daha sonrada üstüne imam nikahıyla 2 kadın daha getirmek bu işin son noktasıdır.
kim ne derse desin bizler de kainatın bile hatrına yaratıldığı efendimiz (s.a.v)'in yolunda yürümeye gayret göstereceğiz.
çarşaf atalarımızın kıyafeti değilmiş, bu yüzden giymeyecekmişiz:)
islamda atalarımızın dini değil, eskiden göktanrıya inanırmış atalarımız, istersen islamiyeti de benimsemeyelim abi ne dersin?
atalarımız ne yaptıysa onunlamı hareket edelim? gecenlerde de medeni olalım diyordun, çağa ayak uyduralım diyordun, şimdi ise atalarımızın yaptığı gibi orta asya türklerinin giydiği kıyafeti giyelim diyorsun.
bence bu perhiz mideni bozar abi :)
Biz islamiyeti kabul ettik.Arabın kültürünü değil.
kapanmak arabın kültürü değil, Allahın emri.
Söylediklerinize sizde inanmıyorsunuz, evet müslümanız ben kapanmaktan söz ediyorum müslümanlığı arap kültürüyle kabul etmek zorunda değiliz, kapanacak kadın Türk kültürüyle kapanabilir.Arabistanın iklim koşulları öyle kapanmaya zorlamış insanları ama ben burada çarşafla kapanacağım diye bir zorunluluk yok.
Burada şunu söylemeden geçemeyeceğim galiba kadınlarında işine geliyor böyle kapanmak.
sanırım cehaletin konuştuğu yerde susmak gerekiyor. son yazdığın cümle aklı başında ve olgun birine yakışmadı müslüm bey. olayı nereye getirmeye çalıştığınızı anlıyorum. bu konuya yaptığım son yorumdur. ne demiş mevlana hz.leri : ''sen ne kadar bilirsen bil, senin bildiğin karşındakinin anladığı kadardır.''
Hayır aksine bu konuyu şiddetle tartışmamız gerekiyor, çünkü ben kadınları bir türlü anlamıyorum, erkek egemenliğinin en büyük boyutu din kullanılarak yapılmaktadır, kurandaki örtünme ayetleri çok değişik yorumlanmaktadır, bunların hangisinin doğru olduğunu anlamamız gerekiyor yoksa süper gücler bu konuları sonuna kadar kullanmakta ve kadını her zaman dışlattırmaktadırlar çünkü Türk kadını cesaretli yırtıcı ve milliyetçidir, Türk kadınından korkmaktadırlar, bunu Çanakkale ve Kurtuluş savaşında gördüler.