maşallah bizim fevzi cosmus duanın dozunu kaçırmış.
Yazdırılabilir Görünüm
maşallah bizim fevzi cosmus duanın dozunu kaçırmış.
bencede çok hoş harika süpper bi dua olmuş:):)
"Allah cümlemizi ve cümle ümmeti Muhammedi hem cin seytanindan, hem de insan seytanindan korusun."
"Ey Rabbimiz! Biz inanip iman ettik,bizim günahlarimizi affedip bagisla ve bizi Cehennem azabindan koru." Amin.
Allahim!
Senin af ve magfiretinin dairesi, bizi bela ve musibetlerden uzak tutacak kadar genistir. Bize rahmetinle muamele buyur Allahim! Gazabindan bizi emin kil Rabbim.
Allahim!
Sen'den dünya ve ahirette af ve afiyet diliyoruz. Her türlü semavi ve arzi afet ve belalari üzerimizden uzaklastirmani istiyoruz.
Allahim!
Bilerek veya bilmeyerek isledigimiz hatalarimizi, günahlarimizi bagisla. Bizlere merhamet buyur. Süphesiz Sen merhametlilerin en merhametlisisin.
Allahim!
Kalb katiligindan, gafletten, dalaletten, zilletten, miskinlikten, küfürden, fisktan, nankörlükten, riyadan, sadece Sana siginiriz. Sen bizleri koru. Güç yetiremeyecegimiz bela, fitne ve musibetlerle bizi imtihan eyleme Allahim!
Allahim!
Fayda vermeyen ilimden, ürpermeyen kalpten, doyma bilmeyen nefisten, yasarmayan gözden ve icabet edilmeyen duadan sana siginiriz. Bildigimiz ve bilmedigimiz seylerin serrinden Sen bizleri koru Allahim!
Allahim!
Ihsan buyurdugun nimetlerini geri almandan, azabinin ansizin gelip çatmasindan, gazabina sebep olacak seylerden Sana siginiriz.Bizlere yol göster Allahim!
Allahim!
Sana itaat edilir, Sen karsiligini verirsin; Sana isyan edilir, Sen bagislar ve af edersin, darda kalanlara icabet eder, zarari, sikintiyi ortadan kaldirip, hastalara sifa, dertlilere deva verir, günahlari bagislar, tövbeleri kabul edersin. Sen bizlerin dualarini kabul buyur Allahim!
Allahim!
Sen ölümlerin en güzeli ile bizi huzuruna al Allahim! Ölümümüzü her türlü serden kurtulup rahata erme vesilesi yap Ya Rabbi! Allahim! Bizleri Sen'i çok zikreden, Sana çok sükreden, Sen'den çok korkan, Sana çok itaat eden, Sana karsi saygi ile dopdolu olan, ahu efgan edip dua dua yalvaran ve durmadan Sana teveccüh eden kullarindan eyle.
Allahim!
"Kimsesiz kimse yok, herkesin var kimsesi,
Kimsesiz kaldik medet ey, kimsesizler kimsesi"
Güç ve kuvvet ancak kendisine has olan yüce ve büyük Allahim! Mahlukatin adedince, Zatinin rizasi, arsinin agirligi ve kelimelerinin mürekkebince Hz. Muhammed (sas) ve O'nun ehli ve ashabi üzerine salat eyle.
Ey Merhametlilerin en Merhametlisi! Bela ve musibetlerin saganak saganak üzerimize yagdigi, ardi arkasi kesilmeyen depremlerle inim inim inleyip çaresiz kaldigimiz su günlerde, çaresizlerin yegane çaresi Sensin deyip Sana yalvariyor, halimizi Sana arz ediyoruz. Celalinden cemaline, kahrindan lütfuna siginiyoruz. Bizim Rabbimiz Sensin. Sen, bizleri semavi ve arzi musibetlerin eline teslim etmeyecek kadar merhametlisin. Bizleri her türlü kötülüklerden muhafaza buyur!
Amin.. Amin... Amin...
hayirli cumalar
![]()
![]()
ablacım çok güsel duaa
AMİNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN
AMİNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN
AMİNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN
Allah'ım! Cimrilikten sana sığınırım, korkaklıktan sana sığınırım, çok yaşlanarak (elden ayaktan düşmekten) sana sığınırım, dünya fitnesi ve kabir azabından sana sığınırım.
Buharî (Bkz:Fethu’l-Bâri (6/35
amin amin amin amin
Nihayetsiz şefkat ve merhametin sahibi ey Hannân,
sonsuz nimetleriyle topyekün varlığa ihsan üstüne ihsanda bulunan ey Mennân
Biz de aczimizi, fakrımızı şefaatçi kılıp kabrin zulmetinden ve darlığından rahmetinin enginliğine sığınarak
el-emân, el-emân diyor, Senden eman dileniyoruz.
Malın-mülkün, evlâd ü iyâlin hiçbir fayda vermeyeceği,
sadece selîm bir kalble yüce huzura gelenlerin kurtulabileceği..
arşın derinliklerinden,
‘nerede dünya hayatını isyan derelerinde,
cürüm vadilerinde geçirenler?
Nerede Allah’a verdikleri söze ihanet edenler
ve ömrü bir kayıptan ibaret olanlar?’
diye nida edildiği günün eleminden ve ızdırabından
el-emân, el-emân! Diyor
ve sana sığınıyoruz ya Rabbi!
Yüceler Yücesi Allahım
Gizli ve açığımızı da bilen Sensin!
Lütfen bizi mazur gör ve tevbemizi kabul buyur!
Bizim Senin rahmetine, merhametine, şefkatine, inayetine, sıyanetine, hıfz u riayetine ne kadar muhtaç olduğumuzu
biliyorsun.
Ne olur dileğimizi yerine getir ve bizi haybet ve hüsrana uğratma!. Ya Rabbi!
Merhameti sonsuz Rabbimiz!
nefsimizi yoldan çıkaran kirli arzulardan,
mülevves düşüncelerden de ‘of!’ ediyoruz! Of!
Ayaklarımızın kaymasına, kalbimizin kararmasına, düşüncelerimizin bulanmasına karşı Senin inayet ve sıyanetini dileniyoruz. Bizleri muhafaza buyur ya Rabbi!
Allahım
Günahlarımız, cürümlerimiz ve hatalarımız olsa da
biz Senin kulunuz.
Şayet merhametinle muamelede bulunup bizi affedecek olursan, o Senin şanındandır ve Sana da o yaraşır.
Işte o zaman bayram bizim için hakiki bayram olur
Yok eğer azap edecek olursan biz de ona fazlasıyla layık
ve müstehakız.
Öyle olsak da Senin bizi affedeceğine olan inancımız katî, ümîdimiz de tamdır;
zira Sen düşenlerin günahlarını bağışlama şanına en çok yaraşan yegane Zat’sın.
biz kullarını bu günün hürmetine bağışla ya Rabbi!
Rızana bizleri Vasıl eyle ya Rabbi
Hakkımızda hayırlı olacaksa sen bizleri daha nice ramazanlara ve bayramalara eriştir ya Rabbi!
Ya ilahel Alemin
Senin yolunda her türlü hizmet eden
Hizmetlere vesile olan
Başta büyüğümüz ve büyüklerimiz olmak üzere
Arkadaşlarımızı, kardeşlerimizı ve dostlarımızı
Rıza ve rıdvanına vasıl eyle ya Rabbi
Yapılan bu dualara her ne şekilde iştirak ederse etsin amin diyenlere de hidayet, ihlas ve istikamet lutfeyle
Bütün geçmişlerimize rahmet eyle
mekanlarını cennet eyle
bizleri de rıza ve hoşnutluğunu kazananlardan eyle ya Rabbi!
Ey yüceler yücesi!
Efendimiz Hazreti Muhammed’e,
Muallâ aile efradına
ve bütün ashab-ı güzînine
salât u selam ederek bunları Senden dileniyoruz; dualarımızı kabul buyur ya rabbi!..
amin amin amin
velhamdü lillahi Rabbil alemin
Allahım;Mübarek Şaban ayı hürmetine sen bütün hastalara acil şifalar ver yarabbim...Beni ve sevdiklerimi aydınlığına çıkar.
![]()
ALLAH' ım!
Bana dilimle değil, halimle vazetmeyi nasip eyle,
ALLAH' ım!
Hayatımızın her anında, namazda gibi, ilahi huzurda olduğumuz bilincinden ayırma, Ya Rabbi!
ALLAH' ım!
Semalarımızı bayraksız, bizleri hürriyetsiz, camilerimizi cemaatsız, cemaatimizi de ilim ve hikmetsiz bırakma, Ya Rabbi!
ALLAH' ım! "Halim ve azim olan 'tan başka ilah yoktur. Büyük Arş'ın Rabbi olan 'tan başka ilah yoktur. Kıymetli Arş'ın Rabbi, arzın Rabbi, Semavat'ın Rabbi olan 'tan başka ilah yoktur." Dinimizi dünyanın mehri yapmaktan, acıkınca da inançlarımızı yemekten cümlemizi muhafaza eyle,
ALLAH' ım!
Beni, beni benim önüme engel olmaktan,Beni, benim hayatımın kemirgeni olmaktan,Beni, bana yalan söylemekten muhafaza eyle,
ALLAH' ım!
Bakışımızı ibret,Sukutumuzu hikmet,Konuşmamızı sanat ve marifete dönüştür,
ALLAH' ım!
Boşa bakanlardan,Boşa susanlardan,Boşa konuşanlardan eyleme,
ALLAH' ım!
Zenginlerimizi hamiyetsiz,Fakirlerimizi gayretsiz,Alimlerimizi amelsiz,İdarecilerimizi adaletsiz bırakma,
ALLAH' ım!
Dahili ve harici düşmanlardan sana sığındığımız gibi;cehaletin,tembelliğin,zaman israfının şerrinden de sana sığınıyoruz,bizleri muhafaza eyle,
ALLAH' ım!
Önce Hak' tan, sonra haksızlıktan korkmayı nasip eyle,
ALLAH' ım!
Yetenek israfından,Kapasite israfından,Zaman israfından ve israfın her türlüsünden muhafaza eyle,
ALLAH' ım!
Ertelemekten, üşenmekten, yılmaktan, vazgeçmekten, yarına bırakmaktan ve buna benzer hastalıkların şerrinden muhafaza eyle.Bu hastalıklara karşı Alim, Hakim ve Şafi isimlerinden acilen şifalar ihsan eyle,
ALLAH' ım!
Beynimizi, malumat ishali olmaktan,Aklımızı, öfkenin esiri olmaktan,Bedenimizi, şehvetin kölesi olmaktan,Midemizi, depo haline gelmekten muhafaza eyle ,
AMİN... AMİN... AMİN...
KABUL EYLE YA RABBİ
yarap senden yine sana rucu ederim:
Yarabbi sana Meryem in temizliğiyle gelmek istiyorum.Günahlarla kirlenmeme izin verme.
Sana Musa nın duasıyla geliyorum.Şeytana uymam için peşimden koşanlardan kurtar beni.
İsmail in tefekkürüyle boynumu büküyorum.Beni ve soyumu sana kul olarak yaşat.
Sana İbrahim in şevkatiyle geliyorum.Sana gelmeme engel olan şeyleri bana gösterki onları kurban edeyim.
Sana İsanın ruhuyla geliyorum.Beni katına almanı diliyorum.
Sana yunusun duasıyla yalvarıyorum.Beni yutan nefsimi karanlıklardan kurtarmanı bekliyorum. Beni selamet sahiline ulaştır.
Sana Yusuf un gömlegiyle geliyorum.Beni düştüğüm ümitsizlik kuyusundan çıkarmanı diliyorum.
Sana Muhammed in (asm) kulluğu ve aşkıyla geliyorum.Ubudiyetimi Miraç ın sırrıyla taçlandırmanı diliyorum (amin...)
Ya Rab, yardım et, Affet, hidayete ulaştır ve doğru yol üzere sabit kıl bizi…