1 haziranda anfide vayda güleriz artık lelyhe ley açılınnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnbağbozumuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu geliyyyyyyyha geliy dadididadi aaaaaaaaaaaaa .
Yazdırılabilir Görünüm
1 haziranda anfide vayda güleriz artık lelyhe ley açılınnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnbağbozumuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu geliyyyyyyyha geliy dadididadi aaaaaaaaaaaaa .
bagyapımı Alemsin yavv işh. ortalıgı yıkıp geçeriz sizlerin sayesinde eyvallah kardeş Sevgilerle....
böyle bir etkinliği hazırlayanlar kadar sevinçliyim ve bir onlar kadar da heyecanlıyım desem abartılı olur mu? olmaz.Rutin Nizip'imizin kaderi değişti için.Bu atılımların farklı aktivitelerdeki tadını tatmak isterim.Alakasız bir konu ama halen içimde bir uhde zeugmamızın adının varolması fakat Nizip'imizin bundan zırnık kadar yararlanamaması gibi.Neyse canım ALLAH YOLUNUZU AÇIK EYLEYE..
"quote" General demişki:
Nizip.com merhaba .yaklaşık bir aydır izlemeye çalışıyorum olup bitenleri.bu siteye giren yazı yazan aklı başında bir insan yok mu Allah aşkına...
Komutanım şimdi ayıp etmişsin işte.....Ne yani biz aklıbaşında değilmiyiz...?
Nizib'in ve Nizip insanının tanıtımını Sanat yoluyla yapan bu insanlara lütfen saygıda kusur etmeyelim arkadaşlar. Şunu bilelimki; hiç birisi kendisi için değil NİZİP'in tanıtımıiçin uğraş vermektedirler. Gelin hep beraber bu arkadaşlara ve ekiplerine destek olalım..Gelin şu Nizip'in ''birbirlerini çekemezler'' deyimini tarihe gömelim.
BAĞBOZUMU ve REİS BEY ekibini takdir etmemek mümkün değil. Hepinize teşekkürler, saygılar
Yaw Derviş abem bitiyom ya senin şu iyi niyetine vallaaaa... Kimsin sen yaw...?İyilik meleğimi...?
Yoksa iyi bir psikologmusun....? Seviyorum seni abim...
Başkalarını aklı başında görmeyen insanların yaşadığı şu diyarda , senin gibileri görmek çok hoş....
"quote" General demişki:
Nizip.com merhaba .yaklaşık bir aydır izlemeye çalışıyorum olup bitenleri.bu siteye giren yazı yazan aklı başında bir insan yok mu Allah aşkına...güya tiyatro tartışılıyor fakat tiyatronun ne olduğunu bilen yok.Nizipte hemen bütün kültürel faaliyetlerin sessiz bir izleyicisiyim.ancak bu tiyatrodur diyebileceğim iyi bir çalışma
....şimdi bu arkadaşlar ,bazılarını tanımakla birlikte,tiyatroya hakim bir tavırla beyanlarda bulunuyorlar ..çeşitli yerlerde oyun gösterilmiş ve birde antepte sergilenecekmiş.arkadaşlar lütfen kendinize gelin .ya oyun üzerinde çok çalışın bu işi bilenlerden yardım alın ya da bu işi bırakın .daha doğrusu Nizip le sınırlı kalın.bir sonraki yazım altınbaş lisesinin oyunuyla ilgili olacak ..hepinize selamlar...
sayın general,karekterler üzerine yaptığınız tahliller için teşekkür ederim.hatta ilk kez teknik detaylara inen biriyle tanışmak ta sevindirici.
ancak yazınızın son kısımları teknik analizden çok küçümseyici,aşağılayıcı bir tarza bürünmüş ki bunu kabul etmek mümkün değil.Bu arkadaşlardan biri olarak hala bile çok eksikliklerimizin olduğunu,oyunu yüzde elli,altmışlık bir performansla ortaya koyduğumuzu zaten değerlendiriyoruz.Ama oyunumuzun kötü olduğu,senaryonun bağlanamadığı savını kabul etmiyoruz.Bu sonucu kendi kafamızdan üretmiyoruz.Aksine oynadığımız her yerde seyirciden gördüğümüz büyük beğeni,teveccüh bunun göstergesidir.Sizin tiyatro anlayışınız farklı olabilir.(Belki de müzikal ağırlıklı bir oyun tasavvurunuz var) Ama müsade edin bizim de bir anlayışımız var ve biz hem tiyatro izleyici profilini,hem mesajı,hem de seyircideki etkileri önemsiyoruz.Şimdiye kadar da bu hedeflerimizde yanılmadık.basmakalıp alışkanlıklarla ,sadece belli ambiansta tiyatro yapılacağına inanıyorsanız saygı duyarız.Lakin eser ortada.
başka il-ilçelere gitme olayı ise aslında oyunumuzu bir nevi test etme,oyun performansımızı arttırma gibi saiklerle gerçekleştiği gibi İlçemizin,Milli Eğitimin bir faaliyeti olarak ta görmek gerekir.Niziple sınırlı kalın tavsiyenizi buyrun gelin açık açık tartışalım.İlçeye gelen ,giden oyunlarıherhalde seyretmiyorsunuz.Onlara da Nizipe gelmeyin diyelim o zaman.Bu hakkı kendinizde buluyorsanız buyrun !
Bilenlere sormak bir erdemdir.Doğrusu bildikleriniz varsa hiç yüksünmeden almaya hazırız.Kompleksimiz yok.Ama sizde lütfen bu bildiklerinizi kendinize saklama yerine çıkın yüreklice bir icraat yapın,Allah razı olsun diyelim.
İlk defa gençlerimiz yararlı bir mevzuda kendilerini ortaya koymaya,bir kaç kelam söylemeye başladılar.Cesaretlendirmek gerekirken aklı başında adam yok demeye getirirsek yazık etmiş olmayacakmıyız.
Bulunduğumuz yerin kültür,sanat ve sosyalitesine katkımız olacaksa konuşalım.Ortamı germekten daha iyidir sanırım.
HUZEYFE ben hiç birşeyim,,, sadece bir moderatör olduğumu unutmamaya çalışıyorum....Ne yani kılıç kalkan kuşanıp bendemi dalim aralarına .....Ama psikolojidende iyi anlarımhaaa
Dostlar,
1 Haziranda Gaziantep'teki oyunu izledim.Tüm ekibi canı gönülden kutluyorum.
Bu tip durumlar insanların bu yola gönüllerini koyması ile ilgilidir.
Oyun ve oyuncular güzel ama ya diğer taraf...
Yani seyirciler...
Sahnenin önünden birkaç kez gidip gelen...
Ailece 6-7 kişilik gruplar halinde sallana sallana seyirci ile sahne arasında dolaşan...
Hatta oyunda kullanılacak bastonun böyle bir ailenin 2-3 yaşındaki çocuğu tarafından alınması...
Arkadaşını ıslık ile çağıran...
Çalan cep telefonları...
Sahnenin hemen önünden iki üç dakika ara ile geçen simitçi ve sucu...
Açık havada olsa içilen sigara dumanler...
vb............
Şimdi oyuncular hakkındaki düşüncelerimi açıklıyorum;
OYUNCULAR PROFESYONEL İDİLER ÇÜNKÜ BU KADAR OLUMSUZ BİR SEYİRCİ KARŞISINDA DİKKATLERİ DAĞILMADI.
HEPSİNİ CANI GÖNÜLDEN TEBRİK EDİYORUm.
Selamlar Saygılar
<h3 ben de candan kutluyorum güzel ekibimizi.gerçi gelemedim ama izleyen arkadaşlardan edindiğim izlenim oyuncuların müthiş bir performansla oynadıklarıydı.daha düzeyli seyirci olsada bazı duyarsızlıkların olduğu kesindir.ee bu da normal,Nizip tekiler farklı mı sanki.burada da konuşanlar,telefonu çalanlar,sahnenin önünden geçenler,çekirdek yiyenler...bir sürü tuhaflıklar oluyor.Ama önemli bir nokta varki biz buyuz.böyle inasanlara da bir şekilde tiyatro izletilebiliyorsa asıl başarı buradadır.Bu ekip sahneledikleri oyunla her kesimden izleyici bulabiliyorsa kutlamak lazım.tebrikler Bağbozumu,tebrikler Mahmut bey,hüsnü bey,raziye hanım,hayriye bacım,topsakal kardeş,hamal niyazi,fadayiler,bankerler,avukat cemal,kemal öğretmen,deli kadir ve diğer arkadaşlar.yolunuz açık olsun.</h3
huzeyfe kardeş bu sessizlik? yoksa oyunu beğenmedin mi?yoksa yine mi sözünü tutamadın.eğer tutmadıysan seni deli kadir e havale ediyorum.
Kaçırırmıyım... Tabiki seyrettim nihayet.... Arkadaşları candan kutluyorum....Seyrettiğim en güzel tiyatrolar arasındaydı...Ekibi uzun uzun alkışladım,ellerim patlayacaktı... Top sakallı abimiz harikaydı,deli kadir abime diyecek yoktu...Ama deli kadir abimi yaşlı biri olarak düşünüyordum...Baya gençmiş.... Uzun lafın kısası;
Hayatta kahkaha atarak güldüğüm pek nadirdir,ama dün gece doyasıya güldüm...
Teşekkürler bağbozumu,teşekkürler,deli kadir abim...
Bize böyle bir gece yaşattığınız için... Müsait bir zamanda sizlerle tanışmak isterdim...
SANDIKTAN GERÇEKTEN ALTIN ÇIKTI...O ALTINI GÖREN GÖZ YOKSA AYRI MESELE....AMA BEN ALTINLARI GÖRDÜM HEMDE ÇİL ÇİL ALTIN ÇIKTI...
oyunun mesajını gayet güzel gördüğün için tebrikler huzeyfe kardeş.tabii eleştirilerin de varsa gücendirmeden dile getirmelisin.selam.
Sizin bu tür eleştirilerinizi anlayamıyorum daha doğrusu siz eleştiriden anlamıyorsunuz bir kaç kişi hariç nedense bilgisayar nedir bilmeyen adam gelmiş internette yazı yazarsa ne olmasını beklerseniz yazdıklarıda hep laf ben bir türlü icraat göremedim burda laf değil icraat geçerlidir.Daha dünkü çocuklar gelmiş burda kendilerini usta eleştirici gibi savunuyorlar ve öneri yapacakları yerde kötülküyorlar bence bunlar Nizipli değil nzipte oturup Nizipe hakaret eden kişilerdir.Bizim Nizip halkıda bir de cok kıskançtır.birisi bir şey yapsın en az 100 kişi aynı şeyi yapmasa kafayı yer işte bu yüzden dir ki Nizip in hep yerinde sayması bunlardandır.Eğer tiyatroyu beğenmiyorsanız gelin kendiniz çevirinde görelim boyunuzun ölçüsünü... Devamı daha cok da anlamayana anlatmaya gerek duymuyorum fazla
Mahmut ÖZDEMİR.
eleştiri yaptığını zannedenlere bir çift sözüm var :
Ortaya bir kaç tiyatro gurubu çıkmış,ve bunlar başka il ve ilçelerde ilçemizi temsil etmeye gittiler ve bazılarıda gidecek.... Bu arkadaşlara *****ca sözler sarf etmek yerine ,destek vermemiz lazım değilmi....?
Ne bu kıskançlık,ne bu hiddet ne bu saçmalıklar....Aylardır bu yazıları okuyup-okuyup gülüyorum....
....Ve buradan öfkeyle haykırıyorum ; Nizip''''liler bu kafayla bir yere varamaz...
Tiyatrocu olan tüm arkadaşlara ve tüm guruplara sesleniyom;
Kardeşim faaliyetleriniz dışındabir şey yazmayın,şunlara laf yetiştireyim derken,zaman-zaman onlara benziyorsunuz...
Son olarak şunu belirteyim;
TÜM GURUPLAR İLERİ MARŞŞŞŞŞŞŞŞ.... SİZ İŞİNİZE BAKIN....GÜN GELECEK VE NİZİP HAKETTİĞİ YERE ŞÜPHESİZ GELECEKTİR...VE ÇAĞDAŞ İNSANLARIN YAŞADIĞI KENT OLACAKTIR...
EN AZINDAN HUZEYFE BUNA İNANIYOR,SİZDE İNANIN.....
http://www.resimekle.com/image/13961.jpeg
Dostlar,
Oartada MEDENİ CESARRET var ise EMEK var ise BU YOLA GÖNÜL KOYMAK var ise ancak Teşekkür etmek gerekir.
DESTEK OLAMADIĞIMIZ BİR KONUDA YAPILAN ÇALIŞMAYA BARİ KÖSTEK OLMAYALIM...
Selamlar Saygılar
nerdesin amirim.