Bence yaz kavlağı beng kırmızı fıstık fiyatınıda girelim
ayrıca her tür fıstıkta en alt ve en üst fiyat aralığını belitmekte fayda var...
mesela kırmızı kabuklu antepfıstığı kaitesine göre şu an 7 ile 7,5 Tl arası gibi.
Yazdırılabilir Görünüm
Bence yaz kavlağı beng kırmızı fıstık fiyatınıda girelim
ayrıca her tür fıstıkta en alt ve en üst fiyat aralığını belitmekte fayda var...
mesela kırmızı kabuklu antepfıstığı kaitesine göre şu an 7 ile 7,5 Tl arası gibi.
Buradaki bilgilerin zaten bir geçerliliği yok çoğu bir aylık yada iki yıllık ,
zaten tarihlerden görülmekte günlük veri yok güncel olmamasının nedenini yukarıda anlattığım gibi olduğunu sanıyorum.
Ama yinede siteye nasıl uygun olursa bana uyar fiat eklemek zor olmaz.Zaten forumda fıstıkla ilgilenen arkadaşlarda bulunmakta birimizin işi olsa birimiz güncelleye biliriz.
Yanlışın var, burada günlük tescilli fiyatlar var bazı ürün gruplarında sadece sezonda tescilli alışveriş olabiliyor ancak büyük çoğunluğunda borsada işlem gören ürnler ilgili ticaret borsaları tarafından anlık olarak güncelleniyor.
http://borsa.tobb.org.tr/fiyat_urun3...=6&alt_kod=501 mesela burada 13.02.2009 15:46 itibarıyla gerçekleşen bir satış söz konusu
Artık bir standartda getirilmeli ve sizler buna öncülük edebilirsiniz. Mesela bir standardı olmadığı için www.hepsiantep.com da fıstığı satarken, müşteriyi kalite noktasında ikna etmekde zorlanıyorum. Belli bir standardı, kalibresi, yaz kavlağı, kış kavlağı, % şu kadar falan karışımı gibi tabirleri kullanabilsem ve bu ülkenin her yerinde bilinen standartlar olsa hem kalite düşmez, hemde fıstık hak ettiği yeri kazanması, haksız rekabetin önlenmesi nedeniyle daha kolay olacaktır.
Keşke böyle bir standart oluşabilse, tüccar bu çeşitliliği her şartta kendi lehine çevirerek daima baskın çıkar, yani yaz, kış kavlağı yada kalibredeki fiyat yansımaları çoğunlukla mal çiftçinin elinde iken pek değer teşkil etmez çoğunlukla her zaman alt gruptan işlem görür ancak tüccar bu farkı hakkı kendinde saklı kalmak şartı ile istediği kullanır, anlatabildim mi acaba..?
Ürün : düşük : yüksek :
Kabuklu kırmızı Antep fıstığı ...... .......
Kavrulmuş Antep fıstığı ....... .......
Boz Kavlak 1.sınıf ...... .......
Boz iç 1.sınıf ....... ........
gibi yapsak ?
Ozaman fıstıkla ilgili kurumlarlada yazışarak bir standart belirlemek ve bunu açıklamak bence siz bilinçli tarımcılara düşüyor.
Çok Güzel Olur Mustafa, gurbetdeki Pastaneci Hemşerilerimiz Piyasayı Burdan Takip ederler...
suanda millet fıstık yok diyor ama fıstık cok fiatın artısının nedeni barajdan haksızca anına paralarla gelip fıstık alıp depolara koyarak fıstgın fiyatı artı bugun iyi fıstık bulmak zor allah ammarcıları ıslah etsin
23.03.2009 pazartesi
*kuru kırmızı : 8- 8.5
*tuzlu ana çıtlak 1.sınıf: 13,5
*tuzlu naturel 2.sınıf : 12,5
------------------------------------------------------
valla çok saol güzel olur başarılar
iyi oldu bunu böyle yapman arkadaşım bende arkadaşlardan telefonla sormak zorunda kalıyordum inşallah hep fiyatları yayınlarsın ben çok sevinirim
fiyatlarda herhangi bir artma veya azalma oldugunda ekliyeceğim
Kuru kırmızı : (kaliteli ana çıtlagı bol )> 8.5 ---- 8.75arası
saol bugün içinki fiat bilgilendirmesinden dolayı
arkadaslar gunluk fiyatlari yazarsaniz memnun olurum tskler
*kuru kırmızı : 8- 8.25 arası
elinde fıstıgı olanın bekleesini tavsiye ederim çünkü gelecek sene fıstık yok denecek kadar azz
Hadi bakalım inşallah 10 lirayı bulsa çok iyi olur...
21 05 2009
kuru kırmızı:7.500 ---- 8 000
tuzlu fıstık ne kardar
öncelikle şunu söylüm piyasanın en kaliteli fıstıgını satıyorum stok tükendi büyük ihtimalle yeni sezona kadar kavurma yapmayacagız en son satış fiyatı 13 tl idi bu ana çıtlak olanın fiyatı tek tek iri olanlar seçilmiş.....
birde 12 tl lik var oda natuerel dediğiiz 2. kalite bir fıstık ama şuan elimde hiç yok amcamoğluna sormak lazım ... belki onlarda vardır
:D:Dii ozaman mustafa fıstık durumları iyi gidiyor bu sefer sen stok mallarını çıkar
sonra fiyatlar düşerse mesuliyet istemem
müslüm abi biz bu fıstıgı ankaraya satıyoruız toptan olarak ankaraya git bakam 30 tl ye alabilecekmisin istanbuldakilerin içine katma yapanlar bile var ewet samimice söylüyorum marka ne olurdsa olsun içine iran fıstıgını katıp ucuza satanlar varr
mustafa kardesim tuzlu fistik okdaar oldumu...
:) berfin sen ankaraya git bu fıstıgı 20 tl den aşagı alamassın
ŞUAN KIRMIZI FISTIK 8 000 FİYATOI VAR BUNUN DEVLÜP VE ÇTLATMA MASRAFLARI + DİĞER GİDERLERLE TOPLAM 11, ,, 12 TL YE GELİYOR E BUNUN KARI NIDA KOYUNCA ...
ankarada ne isim var biliyorum mustafa burdada cok pahali inanki 200 gr 4 euro.ben bile diyorum ne kadar pahali bedavadan geldigi icin fiat bilmiyorum..
Ben euro dan mı bahsedim :) :)
yok sana türk parasi olarakmi sölim mustafa kardesim..
yani türkiyeye göre ne kadar pahali 200 gr 8 tl yapiyor...
Sen neredesin ya yurt dışındamısın
BEN SENİ TÜRKİYEDE SANIYODUM
ben türkiye disindayim mustafa kardesim..
mustafa bu günden itibaren fiyatlar ne olur.düşermi yükselirmi?evde stok yapacamda 1-2 kg kadar:):):)
hocam 1-2 kg falansa mustafa ayarlar yaaa... Adamı Utandırmayın şimdi:D
:D:D:Dmustafa keşke günlük verebilseydin ne güzel olurdu ama malesef konunun gündemden düştüğü an fiyatları veriyorsun
kasım abi sen gönder fıstıgı :) daha yeni 1 çuval güzel bir fıstık vardı 7,600 den satıldı