Suriyenin iç işlerinden bize ne.Bize göre muhalif onlara göre terörist.Türkiyede PKK bize göre terörist onlara görede Muhalif.
Yazdırılabilir Görünüm
Suriyenin iç işlerinden bize ne.Bize göre muhalif onlara göre terörist.Türkiyede PKK bize göre terörist onlara görede Muhalif.
Benim orda akarabalarım var Mehmet kardeşim..
"Aydınlık Gazetesi" ağzıyla konuşmak yerine,
O insanların dilinden, 'bir dinle acıları' istersen.
Esat rejiminin yıllardır uyguladığı diktatöryaya karşı, "halk"ın direnişiyle,
PKK denilen ucube örgütü karşılaştırman dahi, abasle iştigal.
SURİYE'nin Carablus bölgesindeki çatışmalar Türkiye'den de duyulurken, mayınlı araziden 27 yaşındaki Fahri Elmahri'nin cesedi ile birlikte 1'i yaralı 50 kişilik Suriyeli grup, Karkamış Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yaptı.
![]()
Karkamış Sınır Kapısı'na 3 kilometre uzaklıktaki Carablus ilçesi yakınlarında akşam saatlerinde Suriye ordusu ile muhalifler arasında yaşanan çatışmaların sesi, Gaziantep'in Karkamış ilçesinden de duyuldu. Suriye ordusuna ait askeri helikopterin de bölgede uçuş gerçekleştirdiği görüldü. Çatışma seslerinin ardından, mayınla araziden hem Türkiye hem de Suriye vatandaşı olan 27 yaşındaki Fahri Elmahri'nin cesedi ile birlikte 1'i yaralı 50 kişilik Suriyeli, Karkamış ilçesine bağlı Karanfil Köyü'ne giriş yaptı.
Güvenlik güçleri tarafından karşılanan Suriyelilerden, yaralı olan kişi Nizip Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, siviller ise İslahiye İlçesi'ndeki çadır kente gönderildi.
![]()
Ben kimsenin ağzıyla konuşmam :)) Bu esat rejimi yenimi başladı diktatörlüğe? Kardeşimiz esat tatil arkadaşımız esat yenimi diktatör oldu? O uçak vurulduğu an misliyle karşılık verilmeliydi.Türkiye boş boş konuşup kendini daha fazla rezil etmemeli Suriye konusunda.
Arap baharı bir çok Diktarörü alaşağı etti. Bu bir süreç; Mısır da Seyyit Kutup şehid edilediğinde dünya suskundu.
O zamanın konjektürel yapaısı ve insanları öyleydi. tıpkı İskilipli Atıf Hocanın şehid edildiği zaman gibi.
Şimdiki zaman diktatörlerin yıkılma zamanı. Tunus ta başlayan bu süreç doğal olarak dikatatörlerin uykularını kaçırmakta.
Şimdi sıradaki zalim Esat..
Çocukları katleden, işgence sıralarından geçiren, toplu katlimalara imza atan diğer diktatörler gibi bu da gidici. Uçağımızın neden düştüğü tam olarak belli değil.
Ben bir zamanalar HKK görevliydim onu da hatırlatayım.
TSK işleri biraz gariptir.. Hele pilotlarımız tümden bir facia bilesin kardeşim. ;)
Mehmet aynen katılıyorum sana anında misilleme yapıp o alanı yerle bir etmeliydik sonrada özür dilemeliydik gerekirse.
Kardeşim bu esat rejimi kaç yıldır var? Yenimi geldi başa? Adamlar bas bas bağırıyor uçağı biz düşürdük diye,biz hala yok araşatırma yapıyoruz pilotaj hatası falan.Uçak kendiliğinden düşse bile Suriyenin o açıklaması bile bizim vurmamız için yeterli.Sen kim oluyorsunda TÜRK uçağını ben düşürdüm deme cesaretini buluyorsun?
Ha bu arada araplardaki bahardan bana ne.
"Komşudan bana ne" dedikten sonra diyecek birşeye gerek kalmıyor aslında.
Libya'da izlenilen yolu doğru buluyorsam da Suriye için izlenileni acemice buluyorum.
İpler bu kadar sert koparılmamalıydı.
Uçağa gelince, oraya radar açığımızı kapatmak için gönderilmiş. İleri görüşlü olup her türlü önlemi alıp uçağı vurdurmamaları lazımdı. Bu kadar gerilimli bir ortamda o uçağımızı dağ gibi pilotlarımızı oraya göndermek yanlışdı. Kaldı ki birkaç gün önce Suriye açıklamış ki uçaklarımızdan kaçmak isteyenler olacak sınıra yaklaşanı vurun diye !
Bence bu işin sorumluları hesap vermeli.
Silah sesleri sabaha kadar durmadı. Karkamış halkıda tedirgin.
Allah yar ve yardımcıları olsun, zor valla.
Girip tepeleyeceksin hepsini sonra halka teslim edip geleceksin Suriye yi
Dün akşam saatlerinde Gaziantep'in Karkamış ilçesine 3 kilometre mesafede bulunan Suriye topraklarındaki Carablus bölgesinde, Suriye ordusu ile muhalifler arasında çıkan çatışma bugün de devam etti. Çatışmalarda yaralan 3 Suriyeli muhalif asker ve ...
Bu konudaki tüm haberlere bakın »
Haber X
Kaynak...
Hareketliliğin ve geçişlerin yaşandığı Karkamış Sınır Kapısı'na gelen 5'inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş ve Kaymakam Karadeniz, güvenlik güçleri tarafından yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Bu arada Karkamış İlçesi'ne, Karkamış ...
Kaynak...
Öte yandan Suriye'nin Carablus ilçesinde çıkan çatışmalarda ölen 2 Suriyeli'nin cesedi ile yaralanan 4 kişi, Nizip Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Karkamış Sınır Kapısı'na 3 kilometre uzaklıkta bulunan Suriye'nin Carablus ilçesi yakınlarında çıkan ...
Kaynak...
SURİYE'DEN GELEN YARALILAR TÜRKİYE'DE TEDAVİ EDİLİYOR - Gaziantep'in Karkamış Sınır Kapısı'na 3 kilometre uzaklıkta bulunan Suriye'nin Carablus İlçesi'ne bağlı Keklice Köyü'nde çıkan çatışmadayaralanan 3 Suriyeli, Karkamış Gümrük Muhafaza ...
Bu konudaki tüm haberlere bakın »![]()
Haberler
Kaynak...
Ülkelerindeki şiddetten kaçan 1'i yaralı 50 Suriyeli, Gaziantep'in Karkamış ilçesinden Türkiye'ye geçti.
tvarsivi.com/ulkelerindeki-siddetten-kacan-1i-yarali-50-suriyel...
Kaynak...
Ülkelerindeki iç karışıklık nedeniyle Türkiye'ye gelen Suriyeliler için Karkamış'ta 10 bin kişilik çadır kent kurulacak.
www.haber7.com/.../903164-karkamista-10-bin-kisilik-cadir-k...
Kaynak...
Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte 1'i yaralı 50 Suriyeli, Karkamış ilçesine bağlı Karanfil köyünden Türkiye'ye geçti. Yaralı Nizip Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken diğer Suriyeliler, İslahiye'deki çadırkente gönderildi. Ülkelerindeki şiddetten kaçan ...
Haber Molası - Haber için mola verin!
Kaynak...
O kadar da kolay değil o iş.Rusya ,Çin ve İran tetikte bekliyor...Oraya müdahele demek 3. dünya savaşının çıkması demek ki buda felaket olur.
İran yavşaklık yapıyor...Sende bilirsin onlar her namazda Hz.Ebubekir'e,Ömere,Osman'a Hz. Ayşe'ye beddua ederler ve asla sünnileri sevmezler...
Faris, "Rejim köşeye sıkıştırılırsa, kimyasal silah kullanabilir" dedi.
Karkamışın öbür tarafında helikopterle çoluk çocuk demeden tarayıp bombalıyor o taraflı köylüler ve Karkamışlılar anlatıyor. Kimyasal silah la ölüm kurşunla ölümden farklı mı iyi mi kötü mü? adam zaten kendi halkını acımadan öldürüyor Allah yardımcıları olsun.
Karkamış'da 10.000 kişlik çadır kent kuruluyor.
Mermiler Karkamış'daki evlere kadar geliyor.
ben olsam bir allah'ın kulunu türkiye'ye almam bunların içinde terör de var bunlar başımıza bela olacak göreceksiniz araplardan dost olmaz adamlar bizim uçağı düşürüyor biz ne yapıyoruz adamları besliyoruz ne saçmalık sen önce kendi insanını doyur tayip bey seninde suyun ısındı.
kudurdu bunlar
GAZİANTEP (A.A) - Suriye'nin Carablus ilçesinde çıkan çatışmalarda yaralanan 3 kişi, Nizip Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Karkamış Sınır Kapısı'na 3 kilometre uzaklıkta bulunan Suriye'nin Carablus ilçesine bağlı ...
Kaynak...
Saddam bile bu Esattan onurluydu.
Kudurmuşun hakkı verilir.. Kaddafi de kudurmuştu ama g.. tünü parmaklayarak öldürdüler.
Ölümü gelen it Camii duvarını pislermiş. Bu pisliğin ölümü daha beter olacak.
Suriyedeki olaylar -Carablus bölgesindeki çatışmalarda yaralanan 3 Suriyeli, Nizip Devlet Hastanesine kaldırıldı (Fotoğraflı - Görüntülü) - GAZİANTEP Suriye' nin ...
www.spor3.com/suriyedeki-olaylar-carablus-bolgesindeki-cati...
Kaynak...
AK Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahin, ülkelerindeki olaylardan kaçarak Gaziantep'e gelen yaralı Suriyelileri hastanede ziyaret etti.
AK Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahin, ülkelerindeki olaylardan kaçarak Gaziantep'e gelen yaralı Suriyelileri hastanede ziyaret etti.
Şahin, Karkamış ilçesindeki sınır bölgesinde incelemelerde bulunduktan sonra, Suriye'den gelen sivil ve yaralı askerleri kaldırıldıkları Nizip Devlet Hastanesi'nde ziyaret ederek görevlilerden yaralıların durumu hakkında bilgi aldı. Yaralılara acil şifalar dileyen Şahin, hastane çalışanlarına da teşekkür etti.
Suriye ordusuna bağlı yaralı askerlerin de özgür Suriye ordusu mensuplarınca Gaziantep'e getirildiğini anlatan Şahin, "Suriye'nin Carablus ilçesinde kontrolün özgür Suriye ordusunun eline geçtiğini, Esed'e bağlı tank ve helikopterlerin açtığı ateş sonucu 200 vatandaşın yaralandığını ve Türkiye'ye gelmek için beklediğini" ifade etti.
Suriye'de yakınları ve akrabaları olan hemşehrilerine de seslenen Şahin, Suriye'den gelenlerin girişleri sırasında Türk askeri makamlarına muhakkak giriş kaydı yaptırmalarını, aksi halde kaçak duruma düşebilecekleri uyarısında bulundu.
Yaşanacak her türlü gelişmelere karşın sivil savunma, güvenlik ve sağlık ekiplerinin sınır bölgesinde 7 gün 24 saat teyakkuz halinde olduğunu da dile getiren Şahin, şunları kaydetti:
"Türkiye imkan ve kabiliyetleri dahilinde kendisine yüklediği sorumlulukların bilinci içinde tepkisel değil, önalıcı, tek boyutlu değil çok boyutlu olmalıdır. Türkiye, gelişmeleri izleyen ve ona göre tutum belirleyen değil, inisiyatif alarak gelişmeleri düzenleyen, sonuç odaklı, pragmatik, gerçekçi ve en önemlisi vizyoner bir dış siyaset izleyerek varlığını ve gücünü tüm dünyada hissettiriyor."
![]()
Korkarım dünya büyük bir felakete adım adım gidiyor
Sonunda bizi bağdata şama sokacaklar
Selamlar
Şama mı gireceğiz vay anasına...
Hacı geldi şamdan, doymadı gitti ınınınınınnn.:)
Suriye'deyaşanan olaylarda ölen 2 kişi ile yaralanan 4 kişi dahaTürkiye'ye getirildi.Karkamış Sınır Kapısı'na 3 kilometre uzaklıktabulunan Suriye 'nin Carablus İlçesi'nin değişiknoktalarında çıkan çatışmalarda hayatını kaybeden 2 kişi ile yaralanan 4Suriyeli, yakınları tarafından mayınlı alandan geçirilerek, Karkamış İlçesi'ndekigüvenlik güçlerine teslim edildi. Olaylarda hayatını kaybeden ve yaralananSuriyeliler Karkamış GümrükMuhafaza Müdürlüğü'nde bulunan Ambulanslar ile Nizip DevletHastanesi'ne getirildi.
![]()
Suriye'de çıkan çatışmada yaralanan üçSuriyeli, Türkiye'ye sığındı.
Gaziantep'inKarkamış SınırKapısı'na 3 kilometre uzaklıkta bulunan Suriye'nin Carablusİlçesi'ne bağlı Keklice Köyü'nde çıkan çatışmadayaralanan 3 Suriyeli, Karkamış GümrükMuhafaza Müdürlüğü'ndeki güvenlik güçlerine sığındı.
Sınırdagüvenlik güçleri tarafından karşılanan 3 yaralı Suriyeli, ambulansla Nizip DevletHastanesi'ne götürüldü. Hastanede tedavileri yapılan yaralıları Nizip Kaymakamı ve Karkamış KaymakamVekili Yaşar Karadeniz ile Ak Parti GaziantepMilletvekili AliŞahin ziyaret etti, durumları hakkında Hastane Başhekimi MehmetCengiz Öztop'tan bilgi aldı.
KARKAMIŞ'A10 BİN KİŞİLİK ÇADIR KENT KURULACAK
Hareketliliğin ve geçişlerinyaşandığı Karkamış SınırKapısı'na gelen 5'inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş veKaymakam Karadeniz, güvenlik güçleri tarafından yapılan çalışmaları yerindeinceledi. Bu arada Karkamışİlçesi'ne, KarkamışBarajı yanındaki alana 10 bin sığınmacının barınacağı çadır kent yapımı içinçalışma başlatıldı. Bu kapsamda bölgeye iş makinaları sevk edildi.
![]()
Suriye'nin Carablus ilçesinde çıkan çatışmalarda ölen 2 Suriyeli'nin cesedi ile yaralanan 4 kişi, Nizip Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Karkamış Sınır Kapısı'na 3 kilometre uzaklıkta bulunan Suriye'nin Carablus ...
beyazgazete
Kaynak...
Ben de Şam'a gitmek istiyorum