selam Nizip li hemşerilerim.
.
Yazdırılabilir Görünüm
selam Nizip li hemşerilerim.
.
vefasız alone nerdesin yav?..hiç arayıp sormaz mısın.Neyse selamlar.
ARKADAŞLAR BU MESELEYİ BURADA KAPATMAYIN. BU KONUYU CİDDİ CİDDİ TARTIŞALIM. LÜTFEN OKS KILAVUZLARINA BAKILSIN İÇİNDE MERKEZ İL VE İLÇELERİN ADI OLMAYAN OKUL VAR MI? HODRİ MEYDAN.
.
Sevgili dostlar,bütün kalbimle size katılıyorum güzel Nizibimizin okumuş aydın insanları ile övünürken ve öz geçmişlerini zikrederken adını zikrettiğimiz Lisemizin ilçemizden adının silinmiş olması yaz tatilinde iken beni çok derinden yaralamıştı..
Semper kardeşiminde dediği gibi ilçemizin her insanın aşağı nyukarı okuyup mezun olduğu okulun Nizip tarihinden silinmiş olması gerçekten çok acı,hiç unutmamak lazımdırki,Çınarların bütün güzelliği YAŞLARI İLE ÖLÇÜLÜR. .
YETKİLİ KARDEŞLERİMİZİN TEKRAR KONUYA HASSASİYETLE YAKLAŞIK DÜZELMELERİ KONUSUNDAKİ ÇALIŞMALARI İÇİN ŞİMDİDEN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM. SELAMLAR.
şu andaki takımın havası gayet iyi yeni hocamızla birlikte inşallah kalan 8 maçın sekizinide alıp gaziantepi en iyi şekilde grup maçlarında temsil edeceğiz bütün Nizip spor taraftarları buna inansın biz futbolcular olarak buna inanıyoruz bende Nizip sporda oynuyorum şu an .
MERKEZ ÖLMESİN
ve yine unutuldun Nizip lisem*
ve senle geçen anılar,yıllar,
ve en güzel emektarlıklar,
dayaklar,dersler,gözyaşları...
ve lisem
seni, sende okuyanlar yıktılar..
senin adını lisem,senin bagrında yetişenler
ektiler,biçtiler...söktüler...
.
sen ki nesillik binanla,
o zorla ayakta durur tavrınla..
bakakaldın bizlere NİZİP LİSESİ
en eski hatıralarla...
bak lisem,sen birgün yine,adam yetiştirirken devlete,tabelanı aldılar ki sinsice..
yazdılar...bilmemne okulu diye...
anılarla,neşelerle geçen handa...
adında kaldı baklisem,ortada.
ve senin derdine de lisem
bir tek sen yanarsın-da*.
dönüpte bakan bile olmaz...
1985 yılında Nizip lisesine başlayıp orada uzun bir zaman kalıpta birçok güzel anıya sahibim.Şimdi lisemizin isminin degişmesine çok üzüldüm.İsim degişikligine sebeb olan ve okula büyük destek veren okan ailesine teşekkür etmemiz lazım
Ama sırf bu yüzden okulun adının degişmesinide kınıyor ve en kısa zamanda bu yanlışın düzeltilmesi yolunda adımlar atılacagını umuyorum ve biz gurbetteki Nizipliler ve Nizip lisesinde okuyan tüm hemşerilerimizin adına bir imza kampanyası yapılmasını sitemizin degerli yöneticisinden rica ederek teşekkürlerimi sunuyorum
Sayın arkadaşlar yardımı yapan Okan ailesine ve Nizip için yardımlarını esirgemeyen herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Nizip isimler sözlüğüne döndü. Eğer okul vs. yapımında yardımda bulunan insanlara teşekkür edilecekse bir program düzenlense, plaket vs. bir ödül verilirse. Ve okulun girişine yardımı yapanın ismi ile teşekkür yazısı yazılırsa bence daha iyi olur..
İnşallah yetkililer bu konuda gereken hassasiyeti göstereceklerdir.
.
alıntı:
kubiturk demişki:
ve yine unutuldun Nizip lisem*.
ve senle geçen anılar,yıllar,emektarlıklar..dayaklar,dersler,gözyaşları.
ve lisem.
seni,sende okuyanlar yıktılar..
senin adını lisem,senin bagrında yetişenler ektiler,biçtiler...söktüler...
sen ki nesillik binanla,.
o zorla ayakta durur gibi tavrınla...
bakakaldın bizlere NİZİP LİSESİ.
en eski hatıranla...
.
bak lisem,sen birgün yine.
adam yetiştirirken devlete,.
tabelanı alırlar sessizse ve sinsice...
yazarlar...bilmemne okulu diye...
.
anılarla,neşelerle geçen handa....
adında kaldı lisem,ortada..
senin derdine de lisem.
bir sen yanarsın da*bakan bile olmaz. sevgiler......................................birlikteyiz
Ben 1987 Nizip Lİesesi mezunuyum ve o yıldan beri dışarıda görev yapıyorum okulumun adının değiştiğine üzüldüm lütfen ilçenin adının anıldığı okulun eski adını iade edin. ayrıca tüm hemşerilerimeve 87 mezunlarına selamlar, sınıf arkadaşlarımla görüşmek istiyorum. msn adresim mustafaozen1970@hotmail.com Mustafa ÖZEN.
..ve hep seni unutan da biz oluruz Nizip lisesi...
.
Sanırım orası şimdi bina aynı kalmakla Ticaret Lisesine hizmet ediyor. Bir Ticaret Liseli olarak dokunmayın kalsın diyorum :)
Tüm Niziplilere ve Nizip Lisesi mezunlarına selamlar ben Ahmet Yalçın KAYA .
Nizipli değilim ama 5 yıl Nizip Lisesinde parasız yatılı olarak okudum ve1993 yılında mezun oldumbir Nizipli hemşerimle muhabbet ederkenNizip Lisenin ismi degiştirilerek bir şahsın ismi verildiğini öğrendim,bence hiçbir kimsenin ismi veya ünvanıne şartla olursa olsun Nizip’in kendi ünvanından önce gelmemeli. saygılar.....
beni tanıyan veya tanımayan herkes yazabiilr AYK0112@hotmail.com.
evet Nizip lisemizin adını tekrar istiyoruz
BENDE BİR NİZİP LİSESİ MEZUNUYUM VE BİNLERCE MEZUN VERMİŞ BİR LİSENİN İSMİ NEDEN DEĞİŞİR BİLMEM.AMA NEDEN DEĞİŞTİĞİNİ ANLATIRSANIZ SEVİNİRİM.BEN ANKARADA YASADIGIM İÇİN SEBEBİNİ BİLMEK İSTİYORUM.TEŞEKKÜRLER.
Fatih abi ne güzelde açıklamışsın yaa...tşkler abii...bence de ilçemizde ilçemizin adını taşımayan bi lisenin olmayışı bence çok üzücü ama sizin gibi duyarlı insanların sayesinde umarım en kısa zamanda çözüme kavuşturulur...
Yaw Nizip gibi bir Ilçenin nasil olurda kendi adini tasiyan bir lisesi olmaz??Üstelik bu kadar mezun vermis bir okulunun adinasil tarihe gömülebilir????.
.
Semper hocamınında dediğine sonuna kadar katılıyorum....
Bir okulun ismi satın alındı ama alınan isim Güzel ilçemizin ismi "NİZİP" bu isim bu kadar ucuz mu??? .
e bir gün bende zengin olursam ilçemizin ismini Gökhan Dokuyucu koymayı düşünüyorum:) arabistanın suidi arabistan olduğu gibi:).
Eğer isim verilecekse illaki yanına bir spor salonu yapıp ona verilebilirdi....
bu kararı kim vermişse mantıklı bir açıklama bekliyoruz....
şimdiden yetkililere teşekkür ederim....
Nizip lisesi,eski binasında tertemiz eğitim öğretim yapıyordu.Bilgisayar odası lazımdı.bunun içinde hayırseverlerden bagıs toplanılması düşünülüyordu..nolduysa o anda oldu.yanındaki boş alana -şimdiki türkan ömer okan lisesine- bina yaptılar.bize de lüx okula kavuştunuz dediler...
gaziantepteki OKAN TEKSTİL sahipleri yeni binaya 10 milyar sanırım-bir katkı yapmışlar.adını da almışlar...
NİZİPİN ORTASINDA TÜRKAN ÖMER OKAN LİSESİNİN AÇILIŞI YAPILDI.OKAN TEKSTİL SAHİPLERİ GELDİLER.BURSLAR VAADLER BİLMEMNELER,..iyi gösteriydi iyi reklamdı..
NİZİP LİSESİNİN KAPANIŞI -TÜRKAN ÖMER LİSESİ AÇILIŞI YAPILDI.
mustafa taşar-rahmetli gelmişti....
biz lise 3 teyken(2001-2002),bizi yeni yapıya alıp,TÜRKAN ÖMER OKAN LİSESİ tabelasıyla devam ettiler...eski binasını da ticaret lisesine verdiler.ticaret lisesinin yerine de Nizip ortaokulu-ilköğretim-geldi.Nizip ortaokulu nun yerine de cumhuriyet lisesini yaptılar...
noldu Nizip lisemiz.....ticaret meslek lisesi oldu.
MERKEZ NERESİ?SİLDİLER..MERKEZ YOK.biz maçlarda merkez diye bagırırdık.
MERKEZLER ÖLMESİN BE ABİ...
öldürmeyelim be abi....
not:ben milli eğitim in gram kadarbu işi düşündüğüne ve bu konuda girişimler yapıldıgına inanmıyorum.hiç bişey yok..
admin baba,olmadı..
eski yerine geçip yeni yeri ticaret lisesine verirler.MERKEZLER ÖLMEZ.
bu bu kadar basit..ben hiçbir milli eğitim yetkilisinin çalışmalarına inanmıyorum.durumu idare edip unutmaktan başka çare yok heralde...
yazık oluyor...
NİZİP LİSEM SENİİ,SENİN OKUTTUKLARINYIKTILAR!!.
sanırım anasayfaya yetişmeyen konular hiç ilgi çekmiyor...
kardeşler bende Nizip lisesi yani türkan ömer okan lisiesi mezunuyum bende Niziplisesi yani eski adının yeniden konulmasını isitiyorum....
alıntı:
kubiturk demişki:
sanırım anasayfaya yetişmeyen konular hiç ilgi çekmiyor..
.
Sürekli bu başlığı ve yazılanları okuyorum ve oradan mezun olan, sonrada orada bir süre öğr. olarak çalışan biri olarak üzülüyorum..
Bu okulumuzun bu kadar mezunları oldu. Lise Denince hep bizim okulumuz akla gelirdi. NİZİP LİSESİ diye..
Cumhuriyet İlköğretim okulunun önemi kadar Nizip Lisesi de ismi ile adeta Nizip’e Marka olmuştu..
İlği Bekliyoruz tabi ki..
sevgili admin bu konuyu başsayfaya taşımanı rıca ediyoruz.
teşekkürler sayin ADMİN
Nizip lisesini satılar mı?
BİZ NİZİPLİ OLARAK NİZİP LİSEMİZİN TEKRAR ADININ NİZİP LİSESİ OLMASINI İSTİYORUZ.LÜTFEN BANA KATILIYORSANIZ MESAJ GÖNDERİN .johnny deep27
heme yürekten.
Ben Nizip Lisesi Mezunu Değilim Ama Bir Nizipli Olarak Nizip Lisesinin Nizip Lisesi Olarak Kalmasini Istiyorum.bana Katiliyorsaniz Mesajlarinizi Bekliyorum.lütfen. Jonny Deep27
HER ŞEHRİN KENDİ ADINI TAŞIYAN BİR LİSESİNİN VAROLMASI,O İLÇENİN TARİH BOYUNCA YAŞATILMASI DEMEKTİR.BEN NİZİP LİSESİNİN ESKİ BİR MEZUNU OLARAK BU DURUMUN DÜZELTİLMESİNİN VE TARİHİN KORUNMASININ TARAFTARIYIM.BU KONUYA YETKİLİ MERCİLERİN HASSASİYET GÖSTERECEĞİNİ VE BU KISMİ YANLIŞTAN TEZ ZAMANDA DÖNÜLECEĞİ İNANCINDAYIM.
AYRICA BU KONUYLA İLGİLENECEK KİŞİ YADA KİŞİLERİN GEREKLİ DUYARLILIĞA SAHİP KİMSELER OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM
ALİ ŞENLİK GAZİANTEP ŞAHİNBEY VERGİ DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜ
Nizip lisesi tekrar ismine kavuşmasını istiyorum bu en cokta okan tekstıl ılgilendirir gercek Niziplilerse bu konu uzerinde duyarlılık gösterirler ve Nizip lisesine kavuşur
Ben de Türkan Ömer Okan Lisesi ilk mezunlarındanım ama Nizip Lisesinden mezun olmak isterdim.
kutlarım senı mindik:)
Tsk ler Hasan Abi. Ben de internet cafeler ile ilgili forumda yazdığın yazı için seni kutlarım, oldukça duyarlısın
bence boşuna arkadaşlar gecti borun pazarı sür E.... nigdeye
hangı giden geri gelmişki Nizip lisemız gerı gelsın uyanın be artıkk...
kesinlikle bu vakitten sonra olmayacak birşey boşa hayal kurmayın şimdiye kadar nerdeydiniz
Bende Nizip Lisesi Mezunuyum, Nizipe geldiğim zamanlar okulun önünden geçerkeneski günleri anımsayıpda duygulanmamak elde değil ,Okulumuzun tarihi ve isminin ölümsüzleşmesi için iyeniden eski ismininverilmesi gerekmektedir.
"at ölür meydan kalır yiğit ölür adı kalır."
arkadaşlar,biz çare olsun diye yazmakla beraber,içimizdeki merkez sevdasını yansıtıyoruz.tabi ki yetkililerin işlerine kalmış.biz söyleyelim,onlar gerekeni görsün isterlerse de yapsınlar diye..
Nizipte tek bir kişi bile Nizip lisesinin arada yokolduguna sevinmemiştir.
Aklım başımda diyen bütün Nizip halkına soruyorum.Yüzlerce yıllık bir ilçenin kendi ismi ile özdeşleşmiş bir okulunun adı nasıl degiştirilebilir? Oldubittiye getirilebilecek işmidir? NİZİP LİSESİNDEN mezun olan binlerce insana saygısızlık degilmidir?90 MEZUNU OLARAK okulumunu buşekilde gördügümde içim burkuldu.yüregim sızladı.Nizip lisesimezunuyum demekten onur duydugum okulumunisminin iadesini tüm Nizip lisesi mezunlarıadınayötecilerimden talep ediyorum.90 mat mezunlarınıda bu siteye bekliyorum.