-
14 Şubat Sevgililer Günü
14 Şubat Sevgililer Günü dolayısıyla Nizip'te de çarşı-pazar hediyelik eşya satan işyerleri dolup taştı.
Bazı vatandaşlar eşleri yada sevgilileri için hediye satınaldı, bazıları ise annelerini düşünmeyi ihmal etmedi. hediye aldı.
14 Şubat Sevgililer Günü'nün, hediyelik eşya satışlarınıtetiklediğini belirten hediyelik eşya satıcıları, satışlarda hareketlilikyaşandığını söyledi.
Hediye almanın ve sevdiklerini hatırlamanın sadece bugünemahsus değil, her zaman olması gerektiğini ifade eden satıcılar, bunun"Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in de sünneti olduğunu söyleyerek, hediyeleşmek,aradaki kırgınlıkları kaldıracağına, kaynaşmayı ve birlikteliği de getireceğinedeğindiler.
-
Nizip Kaymakamlığı'nda Toplantı
Nizip ilçe genelinde "Çocuk Yaşta Evlilik" başta olmak üzere"İntihar ve Aile içi Şiddet" konulu toplantı yapıldı.
Nizip Kaymakamlığı Toplantı Salonu'nda saat 10:00 dabaşlayan toplantıya Nizip Askerlik Şubesi Başkanı Binbaşı Cem Çerkezoğlu, EmniyetMüdürü Mustafa Kantar, Milli Eğitim Müdürü Metin Kılıçparlar, Çocuk YuvasıMüdür Yardımcısı İlknur Kılıçparlar, Toplum Merkezi Müdürü Ahmet Çiçek ve Nizipİlçe Müftü Vekili Ahmet Akbaş katıldı.
Toplantıda; son zamanlarda özellikle ilçemizde sıkça meydanagelen; "Çocuk yaşta evlilik başta olmak üzere, İntihar ve Aile içi şiddetkonuları ele alındı.
Son günlerde toplumda artış gösteren bu ve bu gibi benzer sorunlarınnedenleri, etki eden faktörler ve çözümleri tartışılırken, Kurumlar arası işbirliği içinde bu sorunları en aza indirme adına karşılıklı görüş alışverişindebulunuldu.
-
"Küçük Kız Çocuklarında Erken Evlilik" Semineri
Son zamanlarda sıkça gündeme gelen "Erken Evlilik" sorunuylailgili Nizip Toplum Merkezi'nde bir seminer verildi.
"Erken Evlilik" konulu seminere konuşmacı olarak Din KültürüÖğretmeni Seyit Ahmet Uzun katıldı.
Bir çok ailenin katıldığı ve özellikle bayanların dikkatledinlediği seminerde Seyit Ahmet Uzun, kız çocuklarının gerekli olgunluğa erişmeden,erken yaşta evlendirilmesinin psikolojik sorunları, aile içi şiddeti, mutsuzevlilikleri ve sonuç olarak boşanmaları, *******leri ve intihar gibi olumsuzdurumları da beraberinde getireceğinin altını çizdi.
Seyit Ahmet Uzun; "Burada anlatılan birçok konu, ilerde aileolarak yapacağımız hataları engelleyebilir. Bu nedenle kız çocuklarında erkenve zorunlu evlilik, günümüzde engellenmesi gereken en büyük toplumsalsorunların başında geliyor. Bizler ebeveyn olarak bu konuda gereken mücadeleyivermemiz gerekiyor. Her hafta bir mahallede düzenlediğimiz seminerlerle erkenve zorunlu evliliklerin önüne geçmeye çalışıyoruz" diyerek anne ve babalara;"Ailenin önemi, Aile içi sağlıklı iletişim, İdeal aile, Ailenin fonksiyonları,Çocukların eğitim kazanımları ve Erken yaşta evliliğin sakıncaları" konularındabilgiler verdi.
-
Çiçek; "Kızlarımıza İyi Bir Gelecek Hazırlayalım"
Nizip Toplum Merkezi Müdürü Ahmet Çiçek; "Çiçek, erken yaştaevliliğin kız çocuklarını hem eğitim, hem çalışma hayatının dışına itiyor"
"Erken Yaşta Evlilik" konusuyla ilgili Nizip Toplum MerkeziMüdürü Ahmet Çiçek, erken yaşta evliliğin kız çocuklarını hem eğitim, hemçalışma hayatının dışına ittiğini söyledi.
18 yaş altı kız çocuklarının henüz fiziki olgunluğaerişememiş ve çocuk statüsünde eşit olmamış bireyler olduğuna işaret eden AhmetÇiçek, şunları söyledi. Eğitim hayatı dışına itilen kız çocukları akranlarıokurken, kendilerinin küçük bedenlerine büyük sorumluluklar yüklenmesini birmüddet sonra kaldıramıyor. Bu da psikolojik sorunları beraberinde getiriyor, tümbu sıkıntılar birleşince aile içi huzursuzluk başlıyor. Yani küçük yaştaevlenip büyük sorumluluklar alan bireylerimiz bu yükü sonuna kadar götüremiyor,götürse dahi bilinçsiz bir evlilik yaptığından yetiştirdiği çocuklar dabilinçsiz oluyor. Çocuk doğumundan okula başlayana kadar öğretmeni sadeceannesi olduğu için annenin bilinçli olması gerekiyor. Bu yüzden nesil bilinçlianne ile mümkündür diyoruz.
Çocuklarımızın eğitimine engel olmamalıyız. Erken yaştaevlendirip kendimizi de sorumluluk altına itmemeliyiz çocuklarımız zorunlueğitim haricinde eğitime devam etmek istemiyorsa dahi onlara alternatifimkanlar sunmalıyız. Diyelim ki hiç birisi olmuyor o zaman da belirli bir yaşolgunluğuna kadar bekleyip hem fiziki hem psikolojik olgunluğunu tamamladıktansonra evlilik fikrini düşünmeliyiz" dedi.
Çocukların birer gelecek olduğunun altını çizen Nizip ToplumMerkezi Müdürü Ahmet Çiçek; "Kızlarımızı erken yaşta evlendirmek, onlarıuçuruma yuvarlamak yerine, onları en güzel şekilde yetiştirerek, hem vatanadına hem de ileriki nesiller adına aydınlık bir gelecek hazırlayabiliriz" dedi.
-
Polis Ekiplerinden 15 Şubat Uygulaması
Nizip'te Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 15 Şubat terörist başıAbdullah Öcalan'ın yakalanışının yıl dönümü nedeniyle, olası bir duruma karşı, Nizipşehir merkezi ve İlçenin tüm giriş ve çıkışlarında uygulama yaptı.
Polis ekipleri, 137 araç ve 371 şahısı sorgularken yapılan uygulamayıNizip İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Kantar, bizzat takip etti.
Edinilen bilgiye göre, her yıl Şanlıurfa merkezinde terörist başı AbdullahÖcalan'ın yakalanışını protesto etmek amacıyla eylem düzenleyen teröryandaşları için, Nizip Emniyet Müdürlüğü de önlem aldı. 15 Şubat terörist başıAbdullah Öcalan'ın yakalanışının yıl dönümü nedeniyle polis ekipleri, dün geceuygulama başlatarak, şüphelendikleri araçlarda arama, sürücüler de ise kimlikkontrolü yaptı. Yapılan uygulamada 1 araç trafikten men edildi,
Gaziantep Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından aranma emriçıkarılan 1 şahıs ta gözaltına alındı. Yapılan uygulama kapsamında toplam 1.610TL Trafik Cezası kesilirken, gecenin ilerleyen saatlerine dek sürdürülenuygulamama Nizip ilçe genelinde faaliyet gösteren yaklaşık 50 kıraathane ve internetcafelerde de yapıldı.
-
Vatandaş KCK Operasyonlarını Değerlendirdi
Türkiye yeni haftaya, 30 ilde gerçekleştirilen terör örgütüKCK operasyonu ile başladı. Özel yetkili İstanbul cumhuriyet savcılarıtarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde yapılan operasyonlarda 42'siİstanbul'da olmak üzere toplam 113 kişi gözaltına alındı.
Terör örgütünün sözde Basın Propaganda Komitesi'ne mensupolan ve yaşları 18- 20 arasında değişen 11 kişilik örgütmensupları Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ŞubeMüdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen operasyonla yakalanmıştı.
"KCK operasyonlarını yeterli ve olumlu buluyor musunuz"sorusuna cevap veren bir çok vatandaşımız, operasyonların yerinde olduğunusöyledi.
Nizip İlçe sakinleri operasyon kapsamında gözaltınaalınanların suçlarının tespiti halinde hak ettiği cezaya çarptırılmalarını ve cezalarınıçekmeleri gerektiğini belirttiler
-
Sekili Beldesi'nde "Ağaçlandırma Çalışması"
Bu konuda bir açıklama yapan Sekili Belediye Başkanı SaffetKanpolat, dağlık bölgesindeki hazine arazine ait bölgeye şu ana kadar 50 binfidan dikildiğini belirtti. İş -Kur tarafından yaklaşık 3 yıl önce başlatılanve dönem dönem sürdürülen "Ağaçlandırma Projesi" kapsamında istihdama yönelik 6aylık işçilerle fidan dikimi yapıldığını hatırlatan Başkan Kanpolat, şu an 20 işçinin alt yapıda, 20 işçinin deağaçlandırma çalışması yaptığını söyledi.
Ağaçlandırma çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte Gaziantepve Nizip Bölge halkına hitap edecek oldukça büyük ve modern bir mesire alanıoluşturulacağının altını çizen Sekili Beldesi Belediye Başkanı Saffet Kanpolat,kendilerine katkı sağlayan İş -Kur'a Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Asım Güzelbey, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıllıoğlu ve Nizip BelediyeBaşkanı Hacı Fevzi Akdoğan'a teşekkür etti.
-
Yunus Emre Parkı Yenileniyor
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Belediye Başkan YardımcısıLatif Karadağ, Nizip'te park olarak kullanılan tüm alanların tamamının eldengeçirildiğini ya da park olmayan bölgelerde yeniden park inşa edildiğinivurguladı.
Bu noktada Nizip Şehir Merkezi'nde bulunan Yunus EmreParkı'nın tamamen yenilenmesi için bir dizi çalışma başlatıldığını hatırlatanBaşkan Yardımcısı Karadağ sözlerine şöyle devam etti. "Çalışmalarımızı bu kış döneminde bitirerek, baharaylarında halkımızın hizmetine açmayı planlıyoruz. bu noktada mevcut yerlertemizlenecek, oturma yerleri yenilenecek, oradaki yabani ağaçlar temizlenerektamamen yeniden peyzajı düzgün ağaçlar yapılacak, ahşap oyun gruplarıylaçocuklarımızın da rahatça zaman geçirebileceği bir mekan haline getireceğiz"dedi.
-
Fırıncı Esnafının "Belge" Tepkisi
Nizip'te fırıncı esnaflarından Abo Yılmaz, son günlerdeFırıncı esnafından istenilen "Üretim Belgesi" nedeniyle tepki gösterdi.
Fırıncı esnaflarının daha önceleri gerekli tüm belgeleriücretlerini ödeyerek aldıklarını belirten Abo Yılmaz, şimdi ise kendilerinden 145 TL karşılığında yenibir belge istendiğini, bunun da fırıncı esnaflarını zor duruma soktuğunu ifadeetti.
Sadece Nizip'te değil tüm ülke genelinde hizmet veren Fırıncı esnaflarının zorkoşullarda hizmet verdiğine işaret eden Abo Yılmaz, Federasyonun ve Fırıncılar Odası'nınkendilerine sahip çıkmalarını istedi.
-
Aileler "Aile" Seminerinde Buluştu
Nizip Toplum Merkezi, Nizip Müftülüğü, Milli EğitimMüdürlüğü ve İlçe Sağlık Grup Başkanlığı'nın katkılarıyla "Aile Sevgisi" konulubir seminer verildi.
Hafta içi her gün düzenlenen ve ilginin her geçen gün artığıseminerin konusu ise "Aile Sevgisi" oldu. Seminerde erken yaşta evlilik vehamilelik oldu.
Aile Hekimi Dr. Mine Kaplan ve Hemşire Gülay Akın'ınkonuşmacı olarak katıldığı seminerde " Kız çocuklarında erken evliliğin olumsuzyönleri ve kadınlarda hamilelik" gibi geniş bilgiler verildi.
Nizip Toplum Merkezi'nde düzenlenen ve salonun dolup taştığı"Aile Sevgisi" konulu seminer de çok sayıda bayan hazır bulundu.
-
İl Milli Eğitim Müdürü Serin, Nizip'e Geldi
Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin ilçemize yeniatanan öğretmenlerle bir toplantı yapmak üzere Nizip'e geldi.
Hatice Seyit Çeker İlköğretim Okulu toplantı salonunda yeniöğretmenlerle yapılan toplantıda Nizip Milli Eğitim Müdürü Metin Kılıçparlar veOkul Müdürü Halil Kendirci' de hazır bulundu.
Öğretmenlik mesleğinin ne kadar kutsal olduğunu örneklerleanlatan Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin; "Çocuklarımızın yarınların geleceği olduğunu unutmamamızgerekir. Böylesine kutsal sayılan bumeslek, hakkıyla yerine getirilmelidir. Hepinize hayırlı ve uğurlu olsun diyor,görevinizde başarılar diliyorum" diye konuştu.
-
Trafik Kazası; 1'i Ağır 3 Yaralı
Nizip İlçesinde meydana gelen trafik kazasında aynı aileden1'i ağır olmak üzere 3 kişi yaralandı.
Gaziantep Şanlıurfa D-400 Karayolu'nun 26. kilometresindesaat 12.00 sıralarında meydana gelen kaza şöyle gelişti.
Edinilen bilgiyegöre Gaziantep'ten Şanlıurfa'ya gitmekteolan Mahmut Erdoğan yönetimindeki 27 U 0667 Plakalı araç, sürücüsüsün direksiyon hakimiyetini kaybetmesiüzerine şarampole yuvarlandı. Yaklaşık 15 metrelik uçuruma yuvarlanan araçsürücüsü Mahmut Erdoğan, yanında bulunan hanımı İslim Erdoğan ve gelini olduğuöğrenilen Zeynep Erdoğan çeşitli yerlerinden yaralandı.
Kısa sürede olay yerine Gaziantep'ten çok sayıda 112 AcilAmbulans sevk edilirken, durumunun ağır olduğu öğrenilen araç sürücüsü 70yaşındaki Mahmut Erdoğan, ilk ambulans ile Gaziantep'e götürüldü. Kazada yaralanan 70 yaşındaki İslim Erdoğan ve 20 yaşındaki Zeynep Erdoğan diğerambulanslarla Gaziantep Şehitkamil Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedavialtına alındı. Kazayla ilgili başlatılansoruşturma devam ediyor.
-
Nizip'te Sahte Para
Nizip İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri son zamanlarda Nizip'tebir market sahibini hedef alan "Sahte Para" çetesini çökertti.
Nizip'te hizmet veren ve adı belirtilmeyen iş yeri sahibine,sahte para vererek alışveriş yapılması sonucu durum ortaya çıktı. Söz konusu işyeri sahibi, birkaç kez sahte para ile dolandırılırken, son işlerindedolandırıcıların kullandığı araç plakasını alarak durumu polise bildirdi.
Kısa sürede aracın izini bulan Nizip İlçe Emniyet Müdürlüğüekipleri "Dur" ihtarına rağmen kaçan aracın peşine düştü. Polis ile araçarasında yaşanan kovalamaca sırasında aracın camından dışarıya içinde parabulunan bir poşet atıldı. Yaşanan kovalamaca sonrası durdurulan araçta bulunanA.Ö, H.Ş, H.E. S.B. ve N.K adlı şahıslar polis tarafından gözaltına alındı.
Araçtan atılan poşet içerisinde 1.450 TL sahte para olduğuve olayda kullanılan aracın da kiralık olduğu ortaya çıktı.
Sorgulamaları tamamlanan A.Ö, H.Ş, H.E. S.B. savcılıktarafından serbest bırakıldı, N.K adlı şahıs ise tutuklandı.
-
Öğrencilere "Sınav Motivasyonu" Semineri
Ortaöğretim 12. Sınıf Öğrencilerine yönelik, "Sınav Kaygısıve Motivasyon, Meslek Seçimi ve Geleceğin Meslekleri" konulu bir seminerverildi.Nizip Belediye Nikâh ve Düğün Salonu'nda gerçekleşen seminerin açılışkonuşmasını Nizip İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Abdullah Dağlı yaptı. İstanbulAydın Üniversitesi NLP Uzmanı Mehmet Ekinci' nin konuşmacı olarak katıldığı seminer, saat 10:30 ve 14:30 da olmak üzere 2seans şeklinde gerçekleştirildi. Sempatik ve esprili kişiliğiyle bir andaöğrencilerin gönlünde taht kuran NLP Uzmanı Mehmet Ekinci, "Sınav Kaygısı veMotivasyon, Meslek Seçimi ve Geleceğin Meslekleri" konularında geniş bilgilerverdi.
-
Nizip\'te ********** operasyonu
Nizip'te düzenlenen operasyonda, 1 kişi 6 kilo*****la birlikte ele geçirildi.
İlçe Jandarma Komutanlığı'ndan alınan bilgiye göre,bir ihbarı değerlendiren jandarma ekipleri, İlçeye bağlı Dutlu köyüyakınlarında, Mardin'den İstanbul'a giden, sürücüsü ve plakası açıklanmayan biryolcu otobüsünde arama yaptı.
Jandarma ekiplerinin yaptıkları aramalar sonucunda,otobüste yolcu olarak bulunan Osman Ç'ye (27) ait bagajda 6 kilo ***** elegeçirildi.
Yetkililer, olayla ilgili olarak gözaltına alınanOsman Ç'nin, alınan ifadesinin ardından adliyeye sevk edildiğini veçıkartıldığı mahkeme tarafından tutuklandığını bildirdiler.
-
Depremzedeler "Moral Yemeği"nde
Nizip Eğitim Kültür Çevre Derneği tarafından düzenlenen"Moral Yemeği" AFİTAB İlköğretim Okulu Konferans Salonunda verildi. Van Depremi'ndemağdur olan aileler için düzenlenen yemeğe Nizip Kaymakamı Yaşar Karadeniz, BelediyeBaşkanı Hacı Fevzi Akdoğan, ve Daire Müdürleri hazır bulundu."Moral Yemeği'sonrasında Kaymakam Yaşar Karadeniz, Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan,"Kimse Yok Mu" Derneği Gaziantep Şube Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Aydıngülerve Nizip Eğitim Kültür Çevre Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Alkandağ,Vanlı ailelere hitaben birer konuşma yaptı.
-
NTO' da "KOSGEB Semineri"
GAPSUN konsorsiyumu kapsamında KOSGEB Gaziantep HizmetMerkezi Müdürlüğü ve Nizip Ticaret Odası iş birliği ile "KOSGEB Hibe Desteklerive Kredileri ile Güneydoğu İhracatçı Birlikleri Proje ve Hibe Destekleri"konulu seminer düzenlendi. Nizip Ticaret Odası toplantı salonunda yapılanseminere konuşmacı olarak KOSGEB Gaziantep Hizmet Merkezi Müdürü Said Şahiner,Güneydoğu İhracatçı Birlikleri Koordinatörü Serap Gültekin ve Nizip TicaretOdası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt katıldı. Nizip Ticaret Odası YönetimKurulu Başkanı Mehmet Özyurt, Nizip Ticaret Odası olarak bizler ,özel sektörüngelişimini dünya ekonomisiyle entegre olması ve aynı zamanda ülkemizdeki diğersektörlerle irtibatının sağlanması hususlarında çalışmalar yapıyoruz" dedi.Yönetim Kurulu Özyurt, konuşmalarını şöyle sürdürdü. "İlçenin ticari ve sanayigelişimine yönelik muhtemel yenilikleri takip edip ve kuruluş amacına uygun hertürlü bilgi ve belgeyi oluşturarak ihtiyaç sahiplerine iletmek bölgenin vegerektiğinde ülkenin değişen ekonomik şartları çerçevesinde oluşacakkonjonktürle ilgili çalışmalar yapmak ve raporlar düzenlemek ilçemizin ulusalve uluslar arası platformda tanıtımını yapmak görev bilincimizi oluşturmaktadır".dedi.
-
Yeni Öğretmenler Sertifika Töreni'nde
"Uyum Eğitimi"nin sona ermesiyle birlikte Nizip Milli EğitimMüdürlüğü toplantı salonu'nda Sertifika Töreni yapıldı.
Nizip Milli Eğitim Müdürü Metin Kılıçparlar'nda hazırbulunduğu tören öncesi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yeni atananöğretmenlere internet ortamında anket yapıldı.
Ankette; "Öğretmenlere yeni atandıkları şehirlerle ilgilidüşünceleri "ve "Öğretmenlik Mesleği" ile ilgili sorular soruldu. Karşılıklısohbet ortamında geçen programda çiçeği burnunda öğretmenlerde Nizip ve Nizip Milli Eğitim Müdürlüğü hakkında duygu vedüşüncelerini paylaştılar.
-
Adalet Sarayı'na Ziyaret
Geçtiğimiz günlerde Nizip'te hizmet vermeye başlayan NizipAdalet Sarayı ve Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Günay hemen her gün yeni yerindemisafir ağırlamaya devam ediyor.
Nizip Ziraat Odası Başkanı Sıddık Durmaz ve Yönetim Kuruluüyeleri ve Nizip Ziraat Odası Basın Danışmanı İbrahim Halil Polat yeni Adalet Sarayı'nahayırlı olsun ziyareti için Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Günay'ı makamındaziyaret ettiler.
-
"Uygulamalı Girişimcilik" Eğitimi
Nizip Ticaret Odası, KOSGEB Gaziantep Hizmet MerkeziMüdürlüğü ve Uzman Eğitmen Kıvılcım Nihal Mert'in destekleri ile düzenlenen "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi" Nizip Ticaret Odası toplantı salonu'ndagerçekleşti.
Jüri üyelerini; Nizip Ticaret Odası Yönetim Kurulu BaşkanıBülent Öğüt, Uzman Eğitmen Kıvılcım Nihal Mert ve 2A Tasarım ve Şehir PlancısıYusuf İzzettin Turnalar'ın oluşturduğu mülakat programının açılış konuşmasını BülentÖğüt yaptı.
-
Hacı Baba Kadayıf Salonu, Ailelere de Açıldı
Damak zevkine farklı tat kazandıran Hacı Baba KadayıfSalonu, kalite ve lezzet ilkesiyle yoluna devam ediyor.
Hacı Baba Kadayıf Salonu işletmecisi Mustafa Akdoğan, kaliteli,hijyenik, sağlıklı ve lezzetli ürünler hazırlamak ilkesi ile hizmete sunduğumuzişyerinde "Aile Salonu" da oluşturulduğunu belirtti. Her geçen gün ilgi ve beğeninin arttığınıifade eden Mustafa Akdoğan, Nizip'in lezzetleri arasında önemli bir yeri olan kadayıfısadece sipariş üzerine değil, bundan böyle işyerimizde de sıcağı sıcağınayenmesi amacıyla güzel bir ortam oluşturduklarını söyledi.
Nizip Toprak Mahsulleri Ofisi karşısı Nehir Apartmanıaltında hizmet veren Akdoğan Kadayıf Salonu'nda Peynirli Burma ve Kadayıfın birçok çeşidini bulmanız mümkün.
-
Nizip'te "Canlı Müzik" Keyfi
Her geçen gün gelişen ve büyüyen ilçemizde yeni bir mekândaha hizmete açıldı. Konuyla ilgili düşüncelerini söyleyen işyeri sahibi Sedat Duru,Nizip Ticaret Odası üzerinde bulunan restoranın yenilenerek hizmete açıldığınısöyledi.
"Profesyonel müzisyenler eşliğinde her akşam ünlüsanatçıların sahne alacağı canlı müzik keyfi verilecek restorana Nizip ilçesakinlerini bekliyoruz" diye konuşan Sedat Duru, temiz ve nezih bir ortamdaaileniz ve arkadaşlarınızla rahatça gidip eğleneceğiniz bir ortama rezervasyonda yapılacağını kaydetti.
-
Karkamış İlçesi Sahipsiz mi ?
Türkiye Muhtarlar Derneği Karkamış Şube Başkanı ve Kıvırcık Köyü Muhtarı Mehmet Küçükaslan, Karkamış İlçe Kaymakamı Ferhat Sinanoğlu'nun atanmasıyla birlikte İlçede uzun zamandan bu yana boşluk oluştuğunu söyledi.
Bu konuda endişelerini dile getiren Kıvırcık Köyü Muhtarı Küçükaslan, "Son Kaymakam Ferhat Sinanoğlu'nun tayin edilmesinin ardından Karkamış'a hala bir Kaymakam atanmadı.
Yanı sıra Belediye Başkanımız da aktif olarak hizmet veremiyor" dedi. Sıkıntının bunlarla sınırlı kalmadığının altını çizen Türkiye Muhtarlar Derneği Karkamış Şube Başkanı ve Kıvırcık Köyü Muhtarı Mehmet Küçükaslan, konuşmalarını şöyle sürdürdü.
Karkamış İlçesi'nde ayrıca İlçe Tarım Müdürü de yok, Gümrük Müdürü de. Devletin mekanizmasını oluşturan bu önemli görevlerde muhatap alamadığımız için, Karkamış ilçe sakinleri zor günler geçiriyor. Karkamış, ilçe olduğu tarihten beri böyle sıkıntı yaşamadı, çünkü, İlçede Kaymakam, Belediye Başkanı, Tarım Müdürü ve Gümrük Müdürü olmamasından dolayı işlerimizde aksamalar olduğu gibi ilçemiz sahipsiz görünüyor." şeklinde tepkilerini dile getirdi.
-
"hafta sonu kursları"na ilgi artıyor
Farklı alanlarda kurs düzenleyen Nizip Mehmet Akif Ersoy Halk Eğitim Merkezi, hafta içi olduğu kadar, hafta sonları da ilgi artıyor. Kar yağışına aldırmayan kursiyerlerin, hava muhalefetine rağmen kurslara gittikleri kameralardan kaçmadı.
Kurs Öğretmenlerin verdiği bilgiye göre; Nizip Halk Eğitim Merkezi'nde şu sıralar Nusret Çalışkan eğitiminde "Sulamacılık" Kadir Tekin eğitiminde "Kalorifer Ateşçiliği" Saide Kya eğitiminde "Bilgisayar" Cabbar Şallıel eğitiminde "Keman" ve Sercan Özkan eğitiminde ise "Gitar" kursu verilirken, kurslara yaklaşık 180 öğrencinin katıldığı öğrenildi.
-
Eğitimini Yarıda Bırakan Bayanlara Hizmet
Nizip Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı "7'den 77' ye Okullu Olduk " SODES Projesi çerçevesinde eğitimini yarıda bırakmış 570 bayan kayıt yaptırdı.
Eğitimlerini tamamlamak üzere Açık İlköğretim ve Açık ÖğretimLisesine kayıtları yapılan bayanlarınkayıt ücretleri ve köyde oturan bayanların ise sınav merkezlerine servisler iletaşıma hizmetlerinin proje kapsamında karşılanacağı öğrenildi.
Sadece bayanlarayönelik olarak yürütülen SODES Projesi için müracaatlar, Nizip Halk EğitimMerkezi'ne yapılacak.
-
Poşulu Kasa Hırsızlığı, Kamerada
Nizip'te hizmet veren Gökşal Et Ürünleri adı altında hizmetveren işyerinde hırsızlık olayı şöyle gelişti. Edinilen bilgiye göre kimliğibelirsiz 2 şahıs, gece geç saatlerde söz konusu işyerinin kapısını kırarakişyerine girmeyi başardı. İşyerinde bulunan kasayı matkapla delerek açmayı başaranşahıslar, kasada bulunan 10 TL ile işyeri sahibi Mahmut Göktaş'a ait ruhsatlıtabancayı alarak kaçmayı başardı. İşyerine ait güvenlik kamerasının saniyesaniye kaydettiği görüntülerde, şahısların tanınmaması için poşu taktıkları dikkatlerdenkaçmadı. Görüntüleri inceleyen polis, şahısların işyerine bir veya 2 araçlageldikleri ve araçla defalarca geçerek çevreyi kontrol ettiklerini tespit etti.Nizip İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, güvenlik kamerasına yakalanan zanlılarınpeşine düşerken, olayla ilgili soruşturma başlattı.
-
Özel Zirve Tıp Merkezi'nden Bir Yenilik Daha
Özel Zirve Tıp Merkezi'nde görev yapan Genel Cerrahi UzmanıOperatör Doktor Esat Taylan Uğurlu, Endoskopi Cihazıyla uygulanan Kolonoskopive Gastroskopi yöntemi ile bir çok hastalığa en kolay şekilde teşhis konularaktedavi uygulandığını belirtti. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Özel Zirve TıpMerkezi Genel Cerrahi Uzmanı Operatör Doktor Esat Taylan Uğurlu, Genel olarakvücut boşluklarının ucunda ışık kaynağı ve kamera olan ince bir tüp aracılığıile direkt gözle incelenmesine Endoskopi dendiğini belirtti. Tıbbın birçokdalında endoskopik uygulamalar olduğunu vurgulayan Operatör Dr. Uğurlu,konuşmalarına şöyle devam etti. Ancak endoskopi denildiğinde esas olaraksindirim sisteminin incelenmesi anlaşılır. Sindirim sistemimiz ağızdan başlayan,yemek borusu, mide, ince ve kalın bağırsaklarla devam ederek anüste sonlanan;bölümlere göre çok farklı dokusal özelliklere sahip olan bir tüp şeklindedir"dedi. Endoskopi Cihazıyla uygulanan Kolonoskopi ve Gastroskopi yöntemi ile birçok rahatsızlığa en kolay şekilde teşhis koyarak tedavi uygulandığının altınıçizen Özel Zirve Tıp Merkezi Genel Cerrahi Uzmanı Operatör Doktor Esat TaylanUğurlu, tüm hastalarımızı bu imkandan faydalanmaları için bekliyoruz" şeklindekonuştu.
-
"Mektup Kutuları"na Dönüş
Artık nostalji haline gelen sarı renkli, yurtiçi ve yurtdışıgönderiler için iki ayrı bölmesi bulunan mektup atma kutuları ve cihetdolapları, şimdilerde modern yüzüyle yeniden halkın karşısına çıkmayahazırlanıyor.
Nüfusun yoğun olduğu mahallelere, postanelere uzak olan bölgelere, üniversiteyerleşkelerine konulan, mektup atma kutuları ile cihet dolapları (postacılarınara istasyon olarak kullandıkları mektup da atılan dolaplar), internetinyaygınlaşması ve haberleşme amaçlı gönderilerin azalmasıyla işlevini yitirdi.PTT tarafından modernize edilerek hazırlanan örnekler 2008 yılında internetüzerinden halkın oyuna sunulmuş ve 32 bin 739 kişinin katıldığı ankette en çokoyu olan mektup atma kutusu ve cihet dolabının üretilmesi kararlaştırılmıştı.Bu çerçevede yapımı tamamlanan modern kutu ve dolapların PTT il müdürlüklerinedağıtımlarına bir süre önce başlandı. Konuyla ilgili bir açıklama yapan PTTMüdürü Hasan Doğan, gelişen teknolojiyle birlikte gönderilerin kimlik değiştirdiğini,haberleşme amaçlı gönderi sayısının da azaldığını söyledi. Ticari amaçlıgönderi ve resmi belge gönderimi sayısının da arttığına işaret eden PTT MüdürüDoğan, şunları söyledi. "Haberleşme amaçlı gönderi sayısı düşünce bizim mektupatma kutularımız da işlevini yitirmişti. Zaman içinde de bunları ya kaldırdıkya da tahrip edildiği için yok oldu. Ancak, bunları genel müdürlüğümüz yenidentasarladı ve halkın oylarıyla en çok beğenilen mektup atma kutusu ile cihetdolabı yeniden üretildi. Sarı ve mavi rengin hakim olduğu, modern, kentkimliğine yakışır nitelikteki bu kutu ve dolapları yine şehrin çeşitliyerlerine koyduk ve halkın eskisi gibi kullanımını teşvik edeceğiz.'' dedi
-
Âşık Mızarlı Mehmet'i Rahmetle Anıyoruz
Daha 12 yaşındayken sazlı sözlü ortamlarda bulunmayabaşlayan ve geçtiğimiz yıl 19 Şubatta kaybettiğimiz Âşık Mızarlı Mehmet Yılmazölümünün 1. yıl dönümünde saygıyla anıldı.
Uluyatır Atatürk ilköğretim okulu toplantı salonunda okulmüdürü Süleyman Mihricihan tarafından organize edilen anma programında ÂşıkMehmet'in eşinin yanı sıra ailesinden birçok kişi ve sevenleri hazır bulundu.
Programa gelenlere Âşık Mehmet'in geçmişten bazı görüntülerigösterildiği sırada yakınları gözyaşlarına boğuldu. Programda konuşma yapanÂşık Mehmet'in eşi Remziye Yılmaz çok eski yıllarda kocasıyla yaşadığı biranısını anlatırken hayli duygulandı.
-
ÖMSS Başvuruları'nda Son Günler
29 Nisan 2012 tarihinde saat:10:00 da yapılacak Özürlü MemurSeçme Sınavı için başvurular 20Şubat Pazartesi günü başladı.
2 Mart 2012 Cuma günü sona erecek Özürlü Memur Seçme Sınavı başvurularıhakkında bir açıklama yapan Nizip Engelliler Derneği Başkanı Abdurrezzak Pamuk,yapılacak olan sınava Lise - Önlisans-üniversite düzeyinden mezun adayların katılacağının altını çizdi. Aday başvurularının2 şekilde yapılacağını kaydeden Dernek Başkanı Abdurrezzak Pamuk, konuşmalarınışöyle sürdürdü. "İlk başvuru, Aile veSosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı İl Müdürlüklerine veya ilçelerde varsa ilçelere yapılacaktır. Bukonuda Engelli vatandaşlarımızın Gaziantep'e kadar yorulmamaları için NizipKaymakamlığı'nın girişimleri sonucunda Kaymakamlık binasında bulunan ÖMMSBaşvuru Merkezi kuruldu. Bu konuda emeği geçen Nizip Kaymakamı YaşarKaradeniz'e teşekkür ederim. Bu merkezde doldurulacak; "Ön Kabul ve TaahhütBeyanı" Belgesini alarak ikinci yol olarak ÖSYM merkezlerine başvuracaklardır. Bukonuda Nizip Engelliler Derneği olarak tüm adaylarımıza yardımcı olmak içindernek merkezimizde Sınav Başvuru Merkezioluşturarak engellerimize sınav hakkında daha geniş bilgi sunuyoruz" diyekonuştu.
-
Kadına Şiddete Hayır !
Nizip İlçe Emniyet Müdürlüğü Merkez Polis Büro AmirliğiEkipleri tarafından ilçenin farklı yerlerinde vatandaşlarda kadına yönelikşiddete karşı bilinçlendirmek için, konuyla ilgili bilgilerin bulunduğu elbroşürü dağıtıldı.
Vatandaşlara tek tek ilgilenip broşürün içeriğini anlatan ve'' Kadına Şiddete Hayır" sloganıyla yola çıkan polis, bu şekilde yaklaşık 6 binbroşür dağıttı.
Polislerin vatandaşla ve toplumumuzda önemli bir sorunuteşkil eden bu konuyla bu kadar yakından ilgilenmeleri bölge halkı tarafındanmemnuniyetle karşılandı.
-
"Tarım Sigortaları" Bilgilendirme Toplantısı
Nizip Ziraat Odası Cevdet Alkan Toplantı Salonu'nda "TarımSigortaları" konulu bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Toplantıya TARSİM Adana Bölge Müdürü İrfan Alkaş, BölgeMüdür Yardımcısı Namık Kemal Cengizoğlu, Nizip Ziraat Odası Başkanı SıddıkDurmaz, İlçe Tarım Müdürü Ramazan Biricik, Karkamış ve Birecik Ziraat Odası Temsilcileri,Sigorta Şirketleri ile çok sayıda çiftçi katıldı.
Çiftçilere zor durumlarında destek olmak, üretimlerini devamettirmelerini sağlamak ve sürdürülebilir üretim için; TARSİM' in gerekli olduğuanlatıldı. Bu kapsamda da yöre çiftçilerine geniş bilgiler verildi.
-
Kahvaltı Sofrasını Davetsiz Misafiri ile Paylaşıyor
Nizip'te Okul Müdürü olarak görev yapan Durdu Aydın,kahvaltı sofrasını "Lale" adını verdiği güverciniyle paylaşıyor.
Müslüm Erdoğan İlköğretim Okulu Müdürü Durdu Aydın, 1 aygibi bir zaman dilimi içerisinde kendisine alıştırdığı güvercinle her sabahkahvaltı yapıyor. Sabah mesaiye başlamadan önce mutfakta camın kenarındakahvaltı yapan Durdu Aydın kahvaltıdan önce camı açarak davetsiz misafirinibekliyor. Önce Lale adını verdiği yabani güvercini ıslattığı ekmekle doyuyor.Ardından ise kahvaltısını yapıp işinin başına geçiyor.
Konu ile ilgili açıklama yapan Aydın ''Bir sabah her zamanolduğu gibi mesaiye başlamadan önce evde eşimle birlikte kahvaltı yapıyorduk. Osırada içerinin havalanması için mutfağın camını açık bıraktık, bir andaiçeriye yabani bir güvercinin girdiğini fark ettim ve onu yanıma almak istedimilk önce benden kaçan güvercin ertesi sabah yine camdan içeri girdi ve masayadoğru yöneldi aç olduğunu düşündüm ve ona tabakta ıslattığım ekmeği yedirdim. 1gün, 2 gün, 1 hafta derken tam 1 ay oldu bu yabani güvercin her sabah bizeeşlik ediyor. Ona alıştık ve hatta isim de taktık. Eşim ile birlikte kendisineLale adını verdik, o artık bizim kahvaltı soframızın vazgeçilmezi haline geldi onuseviyoruz'' dedi.
-
kadına şiddete hayır broşürlerinin kadın polis tarafından kadınlara dağıtıldığının resmedilmesi de ayrı bir ironi tabi...kadına şiddetle savaşacaksan hedef kitlen erkekler olmalı...hata savaşçılarında erkek olmalı...
adam karısını dövüp dövüp kahveye gidip ya "bugün benim karıyı bi dövdüm ağzını burnunu dağıttım namuzsum" diyerek kasılırken diğer erkekler kahramanı izleyip dinlerken hayal alemine dalıyor "vay beeeee ulan bu herif gibi bende karıyı benzetebilecekmiyim acaba"...kahveden çıkıp eve giderken kafasında "ya ben hangi sebepten karıyı dövsem" şekli düşünüşü evdeki masa üstündeki kadına şiddete hayır broşürünü eline aldığında son bulur...adam aradığı dayak sebebini bulmuştur...kadın futursuzca masanın üstüne koyduğu bu broşürün nerden nasıl ne şekilde aldığını anlatamadan "vayyyy bizim karıya bak nelerle uğraşıyor yarın pankartı eline alıp dolaşırda bu" ya da "vay vay vay demek beni polise şikayet edeceksin hadi gelsin polis seni elimden alsın" deyip Allah ne verdiyse hatuna dalması muhtemeldir...yan komşusunun çığlıklarını duyan kadın polisi aramak yerine kocası bu gürültüyü duyup ağzı sulanmasın diye bin takla atar...korku belası işte akibeti yan komşu gibi olmasın diye susacak...erkekler arasında kadın dövmenin kahramanlık değil rezillik olarak dimahlara kazındığı zamanları görebilirmiyiz acaba...eğitim şart diycem ama eğitimli dediğimiz ünv.mezunlarında bu olayın daha fazla olduğu konu ile ilgili literatürlerde sıkça yer almakta...bu konu uzar gider daha çok 6 bin broşürler dağılır...daha çok kadınlar şiddet görür ve daha çok evde şiddetin kötü bişey olmadığını düşünen çocuklar yetişir...ve daha çok fatma şahinler hiçbirşey yapmadıkları halde yapar görünür...daha çok kadın derneği kurulur fakat bu dernekler teröre yataklık eder...sığınma evleri açılır açılışını tüm basın önünde kurdele keserek kutlar ve bu sığınma evindeki kadınların kocaları babaları abileri vs.leri tarafından öldürülüşünüde yine aynı basın organlarından izleriz...
-
Handan doğru söylüyor, bence kadını değil erkeği eğitmeli bu konuda, yalnız kadında dayak yiyecek yerde gezmemeli.
-
"Ben Anadolu'yum" Nizip'te
TRT Müzik kanalında yayınlanan ve her hafta ekranlara gelen"Ben Anadolu"yum adlı program ekibigeçtiğimiz günlerde Nizip'teydi. Nizip'e bağlı Germiş Köyünde program çekimiyapan Ben Anadolu'yum Barak kültürünü izleyenlerine sundu. "Ben Anadolu"yumprogramının yapımcılığını Nevzat Üçyıldız ve Lale Çamurcu üstlenirken,sunuculuğunu ise Muzaffer Ertürk yaptı. Aslen Nizipli olan TRT Sanatçısı MehmetDemir'in de konuk olduğu program, Nizip'in Germiş Köyünde Köy Odası'ndaçekimleri tamamlandı. Yerel sanatçıların saz çaldığı Barak okuduğu program,renkli görüntülere sahne oldu.
-
Küçük Nur'un Yüzü Tekerlekli Sandalye ile Güldü
Tekerlekli Sandalyesi çalınan Nur Gurbet; kendisine yeni birtekerlekli sandalye alınınca, "Hiç umudumu kesmedim, elime, ayağıma ve okulumayeniden kavuştum" dedi.
Nizip İlçesi İstiklal Mahallesi'nde, ikamet eden ve doğuştanyürüme engelli olan Nizip İlköğretim Okulu 3. sınıf öğrencisi Nur Gurbet'intekerlekli sandalyesi ailesiyle birlikte gitmiş oldukları düğün salonu önündeçalındı. Bir süre tekerlekli sandalyesi olmayan Nur Gurbet, Okula gidemedibunun üzerine durumu öğrenen Nizip Engelliler Derneği yetkilileri Gurbet'inailesiyle irtibata geçerek kendisine yeni bir tekerlekli sandalye alınacağınıbildirdiler. Yeni bir tekerlekli sandalye alarak Nur Gurbet'in evine gidenNizip Engelliler Derneği Başkanı Abdulrezzak Pamuk sandalyeyi aileninnezaretinde Gurbet'e teslim etti. Kendisine alınan tekerlekli sandalye nedeniyleçok mutlu olan Nur Gurbet, onlar benim sandalyemi çaldılar umudumu değildiyerek kendisine tekerlekli sandalye alan Nizip Engelliler Derneği'ne teşekküretti.Nizip Engelliler Derneği Başkanı Abdulrezzak Pamuk ise, bizler bu günyapmış olduğumuz bu faaliyetle kendimize verilen görevi yerine getirdiğimizidüşünüyoruz. Bu kızımızın mutlu olması için almış olduğumuz fonksiyonlutekerlekli sandalye kendisini bir nebzede olsa rahat ettirecektir dedi.NurGurbet kendisine alınan fonksiyonlu tekerlekli sandalyesi ile babası CelalGurbet nezaretinde okuluna gidip geliyor.
-
"Çocuk Gelinler" konulu Seminer
Nizip Mehmet Akif Ersoy Halk Eğitim Merkezi tarafından"Çocuk Gelinler" konulu bir seminer verildi. Yunus Emre Mahallesi'nde bulunan ZübeydeFidan Sayın ilköğretim Okulu'nda düzenlenen seminere konuşmacı olarak katılanHalk Eğitim Merkezi Müdürü Suna Sertpolat, "Kız Çocuklarında Erken Evlilik"konusunda ailelere geniş bilgiler verdi. Nizip Halk Eğitim Merkezi olarak herokulda bu konuda "Bilinçlendirme Çalışması" yaptıklarını vurgulayan SunaSertpolat, bugün ise Zübeyde Fidan Sayın ilköğretim Okulu'nda böyle bir çalışmahazırladıklarını vurguladı. Kız çocuklarında erken evlilik neticesindefiziksel, ruhsal ve sosyal olarak olumsuz etki bıraktığının altını çizen SunaSertpolat, özellikle kadınlar başta olmak üzere aileleri yakından ilgilendirenbu seminerlere önem verilmesini istedi. Ayrıca; Okuma-Yazma Kursları konusundabir uyarıda bulunan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Suna Sertpolat; "Özellikle okumayazma bilmeyen genç kız ve kadınlarımızın bu imkandan faydalanmaları gerekiyor.Evleri gezerek kapı çalmaya başladık. Aileleri bu konuda ısrarlabilgilendireceğiz" dedi.
-
CHP'ye Lider Kim Olmalı ?
CHP Kurultay'ın ne zaman ve nerede toplanacağı kesinleşti. Kurultayahazırlanan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Gazeteci Uğur Dündar ve ŞişliBelediye Başkanı Mustafa Sarıgül arasında tercih yapan vatandaşlar ilginçcevaplar verdi.
Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Gazeteci Uğur Dündarve Kemal Kılıçdaroğlu arasında vatandaşların tercihi genelde Mustafa Sarıgülolmalı diye oldu.
Uğur Dündar'ın kendi işini yapması gerektiğini savunanvatandaş, Kılıçdaroğlu'nun şimdiye kadar bir şey yapamadığını bundan sonra dayapamayacağını belirterek doğru seçimin Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgülolması görüşünde.
-
Kaymakam Karadeniz'den Seminer
Gaziantep Üniversitesi Nizip Yerleşkesi tarafından hazırlanan"Çarşamba Eğitimleri Konferansları" çerçevesinde Nizip Ticaret Odası KonferansSalonunda "Taşra Yönetimi" konulu bir seminer verildi.
Nizip Kaymakamı Yaşar Karadeniz'in konuşmacı olarakkatıldığı seminere;, Gaziantep Üniversitesi Nizip Eğitim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Mehmet Özaslan, Nizip Emniyet Müdürü Mustafa Kantar, Jandarma KomutanıYüzbaşı Çağrı Demiröz, Milli Eğitim Müdür vekili Abdullah Dağlı, DaireAmirleri, Okul Müdürleri ve Üniversite Öğrencileri katıldı.
Kaymakam Karadeniz, seminerde; "Yönetimin Tanımı, YöneticininÖzellikleri, Yönetim Grupları, Türkİdare Sistemi" gibi konularda çeşitli bilgiler verdi.
Seminerin sona ermesiyle birlikte Gaziantep ÜniversitesiNizip Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Özaslan tarafından Nizip KaymakamıYaşar Karadeniz'e bir Plaket verildi.