Can alıcı bir noktaya değinmişsin... sohbet güzel gidiyo..:)
Yazdırılabilir Görünüm
Başkan siz akkılı bir insansınız günde binden hatta hafta sonu 3-5 bin kişilik ziyaretçisi olup insanlara yedirip içirip barınması ısınması yemizlenmesi için yer yapan su taşıyan insan bunu yaparmı bak sana bir şey anlatayım bende bunu bir arkadaştan işittim
Kulaklarımla duydugum bir hadise;
Menzildeki alim zatın yegeni ile oturuyorduk bir takım hizmetler sebebi ile ayakkabısının altının delindigini ancak ayagına zaman bulup ayakkabı dahi alamadıgını söyleyince ben oglumu gönderdim ayakkabı numarasını tahmin edip bir kundura getirtim
bana bune dedi
size ayakkabı aldık buyrun giyin hediyedir
Olmaz dedi niye diye sebebini sorunca bana allah resülü şöyle buyurdu
İstersem dilimi kesinler hediye verirde almazsam elimi kesinler demiş
dedim buda bizden size hediye
olmaz biz ayakkabımızın altı delik dedik
istemiş gibi olur haram olur
nen söylemeden sizin içiniden gelip alsaydınız helal ve hediye oluırdu dedi
Başkanım yegeni böyle islam ve ahlak yaşayan bir alim hiç başkasının hakkını yermi
Ha!onların haberi olmadan bazıları yanlış yaparsa o insanlara veya cemaata mal etmemek lazım
Bu her toplum için geçerli
Şimdi işçi hata yaparsa o fabrika ve tüm lastikler hatalı olurmu.Selamlar güzel insan
Allahla kul arasına kimse girmesin meselesi, için yazılanları okuduktan sonra gerçekten kafanızı kuma gömdüğünüzü anlıyorum, Menzildeki zat altı delik ayakkabıyı sizi etkilemek için özellikle giymiş olamazmı, bana hediye almayın günah diyen zatın, depo ve ambarlarını yada banka hesaplarını kontrol ettinizmi.
Yol gösteren olmazsa allaha ulaşamayız gibi saçma sapan bir konuşma var, yahu Peygamber efendimiz ölür ölmez müslümanlar 4 mezhebe bölünmedimi, bunların önderliğinde günümüz dünyasında elli çeşit müslümanlık ortaya çıkmadımı, müslümanların arasına bu çeşitli inançlar girmedimi, siz hala önder yol gösteren olmalı diyorsunuz, yol gösterdikleri için müslümanlar bu hale geldi.
Günümüzde müslüman deyince, pislik, anarşi, yobazlık, s apı klık, sapkın ilkişkiler, sürüsüne bereket şeyhler ,şıhlar, tarikatlar cemaatlar anlaşılmıyormu, içinizden kaçınız arabistanı,İranı,fas'ı,bengaldeşi,cezairi gördü.
Kadınları regl olunca evlendirmek zorunda kalan analar babalar, kızları sünnet ettiren müslümanlar, homoseksüel ilişkileri normal karşılayan İranın doğusu, karısının sayısını bilmeyen Arabistan kıralları, mute nikahı kıyıp olmadık sapık ilişkilere girenler hep önderler sayesinde olmadımı, artık bırakın bu işleri bunlar 17-18 nci yüzyıllarda kaldı, biz çağımıza ayak uyduralım, bilimle uğraşıp çağdaş Türkiyeyi yaratalım.
size ayakkabı aldık buyrun giyin hediyedir
Olmaz dedi niye diye sebebini sorunca bana allah resülü şöyle buyurdu
İstersem dilimi kesinler hediye verirde almazsam elimi kesinler demiş
dedim buda bizden size hediye
olmaz biz ayakkabımızın altı delik dedik
istemiş gibi olur haram olur
müslüm abi siz galiba fatih abinin yazdıgını anlamadınız yada anlamak istemediniz? .kimse kimsenin ne hesapına karışır nede bakış acısına,
Müslüm bey bazan kendinizi ifade ederken karşıyı anlamadıgınızı gayet iyi müşehade ediyor bunada çok çok üzülüyorum.
Zalim ve yanlış insanların yaptıgını bir dine bir düşünceye nasıl mal edebilirizki
şimdi bursaya gelirken arabanda arıza var diye sizdede arızamı var dememizi istersiniz
Dünyada hiç bir düşünce ve hiç bir görüş yokki tartışmaya açık olmasın zira insanlar kendi düşünce ve inançları ile olaylara bakım yön vcermeye kalkıyor
Bak hemşerim bir insan mıotor konusunda veya hakemligi konusunda konuşursa sana karşı birde iddia ederse körü körüne bu ******lık olur bagnazlık ve yobazlık olur
Hewr kes istedigi gibi düşünür inanır konuşur sizin en büyük yanlışınız Sosyal demokrat olup bir faşist gibi müdahil oluyorsunuz bırakın insanlar nasıl inanırsa inanır yanlış yapmayın lütfen
sizin baktıgınız gibi bakarsak almanyada tuvaletlewrde su kıllanıldıgı yok memleketin en gelişmiş ve kültürlü ailesi boyun kesiyor yapma allah aşkına islama zarar verenleri bu şekil ifade etmeyelim siz aaydın ve münevver bir insansınız bazan bu çıkışlarınız bizi üzüyor
size anlatılan veya verilen mesajı iyi algılayın
Bu gün benim Sözde TARİKAT EHLİNDEN KAÇTIGIMI SANIRIM KİMSE KAÇMIYORDUR
amma bu demek degilki dünyaya ışık saçan bu mütekekir insanlara soguk bakalım
Şimdi siz geçek mevlana ve mevlevilikm ile Ticaret metahı haline gelenleri aynı kefeye koyarsanız
BUNUN ada zulüm ve iftira olur LÜTFEN BİR BİRİMİZİN DEDİKLERİNİ VE DEMEK İSTEDİKLERİNİ İYİ ANLAYALIM.SELAMLAR
lütfen bize hakaret edip deve kuşu demeyin ben GÜLDE ATSAN TÜKÜRSENDE SİZE KIZMAM ZİRA KARDEŞİZ.SELAMLAR
O zaman bana biriniz şimdiki müslümanlığın içler acısı halinin sebebini anlatabilirimi, madem bu yol gösteren önderler doğruydu dürüsttü müslümanlık niye bu halde.
müslüm abi bu kadar ortalığı kızıştırmanıza bi türlü anlam vermiş değilim
şunu belirtmekte fayda var şu anda en önde olan din islamdır
buna kimsede
yalandır diyemez ama hernedense siz herzaman dini konuları farklı yönlere çeviriyorsunuz buna da anlam vermekte zorlanıyorum
ezanımız 5 vakit okunuyor o yeter
sizler değerlisiniz bazen böyle cevaplar vermeniz oldukça beni de kızdırmıştır
sizler önemli bilgi ve kültüre sahipsiniz dikkatinizi çekerim
selametle
abi müslümanlıgın işler acısı derken? neyi kastemek istediniz?
peyğamber efendimiz (sav) bir sohbetinden.ben arapım ama araplar benden degil demiş
yani herkes kendi nefsinden ve dininden sorumlu.yapmış oldugu günah ve hayır olarak elbet hesapı sorulacak.kimi bu dünyada kimi ömür tarafta cezasını ilaki görecektir, yeter'ki herkesin bakış acısına saygı duymak gerekir degil'mi abi saygılarımla..
asla birilerinin umudunu kırma belki.de sahip oldugu tek şey,o dur...
Neyse herkesten özür dilerim, ama yinede ısrar ediyorum kendisine şeyh şıh ermiş denilen insanlar müslümanlara zarar veriyor.
yanlış islam yaşıyoruzda onun için ben yukardada bunu anlatmak istedim menzil veya oradaki alim insan veya başka yerdeki bir alim insan sana bana veya başkasına islam anlatırsa al amel et yanlış islam anlatırsa terk et
Bak başkan diyor adamın hakkını vermemişler eger allahın kuranına göre haksızlık yapan insana zulmeden insanı küçük gören devletine zarar veren insanlıga zarar veren BETULLAHTA İMAMDA olsa gidecegi yer CEHENNEM hadise bu
imamı azam diger adı ile Numan bini Sabit veya ebu hanife yani bizim mezhep imamımız ammi ben mezhep kuruyorum veya kurdum dememiş
insanlar ayetten ve hadisten hüküm çıkaramayınca peygamberimizin nasıl yaşadıgını sormuş alınan cevap karşısında nasıl yaşayacagını bilemeyince imamı azama gidip sormuş oda görüş bildirmiş
yoksa islamda mezhep kurma veya mezepe girme diye olay yok
Şu var ilmimiz yetmedigi için Takkiki iman bilmiyor ve yaşamıyoruz
Taklidi iman yaşadıgımız için İMAMI AZAMI TAKLİT EDİYORUZ anlaştıkmı güzel hemşerim
Derdimiz aynı bu kadar güzel islam nasıl bu kadar rezil bir islam alemi vucuda getirir işte cevap soruda gizli
BU REZİLLİGİ İSLAM DEGİL ADI İSLAM OLAN BİZ REZİLLER YAPIYORUZ
HİÇ BİR MÜSLÜMAN GECESİNİ GÜNDÜZÜNE KATAN ATATÜRKE DİL UZATIRMI MÜMKÜNMÜ BİRDEFA GIYBET VE HARAM
Kim yapıyor sapık ve cahiller sen ben islam yaşar sahip çıkarsak bagnazlar cahiller yol bulamaz anlaştıkmı ammi
Selamlar
Estagirullah biz kırdıysak sizden özür dileriz insanlar bir birinin gönül aynasıdır insan hiç aynasını kırarmı
Kel olsak tamam aynaya ihtiyaç yok.Hehehehe
Fatih abi bizler müslüm abiyi seviyoruz müslüm abisiz de forum olmaz sonuçta burası kırılma ve kırma yeri değil niziplerin aile ortamı biz aileyiz
selametle
abi özür dilemenize gerek yok eger kendi adıma sizi kırmışsam özür dilerim.. ilaki yanlışımız olacak hatasız kul olmaz,önemli olan birbirimizi anlamak anlatmaya calışmak degilmi müslüm amiii))
Şükrü ammiye kırılmamız mümkün degil ammi dogru söylüyor ********lardan korkmak lazım amma dogru insaları karıştırmadan.Selamlar
Hepinizi seviyorum, bir gün sizi menzile götüreceğim, orayı benim gözümle görmenizi çok istiyorum.
abi mecnuna demişler leylanın nesini sevdin başka kızmı yoktu, demiş,ah ah
birde benim gözümden bakın leyla'ya demiş:)
Konunun başlıgı Menzili merak edenler buraya:)
Uydurma ve İsraliyat Hadis'lerle İslam bir Yahudilik bir Hrıstiyanlık gibi 'Dogmaların', 'Ruhbanlar Sınıfının' otoritesinde Kul-Rab İlişkisini tekdüze ve anlaşılmaz bir şekilde minimize bir anlayışla bakış açısı sunacağından 'Allah Var! amma?!!....' haline getirmek.. İslamı yaşayan ve yaşatacak olan saf Müslümanların önündeki en büyük engellerden biridir.
Bununla akalı olarak sizlere Ebul Hasan el-Nedvi'nin;'Müslümanların Gerilemesiyle Dünya Neler Kaybetti' adlı eserini tavsiye edebilirim..
Gördüğünüz gibi hepiniz çelişkiler içindesiniz, 50 çeşit müslümanlık olursa böyle olur, neye inanacağımızı şaşırdık.
Yıl 1979 Menzil Köyüne ilk kez gittim.Rahmetli Şeyh R.Muhammed köyün meydan yerinde dolaşırken gördüm. Sofiller elini öpmek için Şeyhe yaklaştılar.80 yaşlarında bir sofi 50 yaşlarındaki şeyhin elini öpmesi bana son derece saçma geldi. Şeyh etrafında bulunan kalabalığı hızlı bir şekilde yararak bana yaklaştı; hafif bir tebessümün ardından ,bana: ”biliyorum benim babam yaşında ancak bu işleri anlayamayacak yaşlardasın”dedi.Yaptığım hatayı anladım ve çok heyecanlanmıştım. Aklımdan geçen cümleyi aynen bana söylemişti. Böylece Şeyhin kerametini görmek bana da kısmet oldu. Bu anıyı sizlerden paylaşmama vesile olan bu konuyu açan osman arkadaşımıza da teşekkür ederim.
İşte bir tane daha, müslüm kardeşim senin bu anlattığın üniversitelerde derslere bile girdi, insan psikolojisinden anladığınız zaman aklından geçeni büyük bir çoğunlukla tahmin edebilirsin, senin söylediğin zat da böyle yapmıştır, çevresindeki yabancıları anlayacak kadar zeki bir adam, senin yüzüne baktığı anda içinden geçenleri anlamıştır o yüzden öyle demiştir yani ermiş falan değil bunlar.
Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu:
"Kıyamet günü, müminin terazisinde, güzel ahlâktan daha ağır bir şey yoktur. Allah teâlâ, çirkin konuşan ve ne konuştuğunu bilmeyenlerden nefret eder."
Ebû Derda radıyallahu anh. Tirmizî.
Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu:
"içinizden en çok sevdiklerim ve kıyamet gününde mevki bakımından bana en yakın olanlarınız, ahlâkça en güzel olanlarınızdır.
En nefret ettiklerim ve kıyamet gününde benden en uzak olanlarınız ise, gevezeler, lafazanlar ve yüksekten atanlardır. Onlar büyüklük taslayan kimselerdir."
Câbir radıyallahu anh. Tirmizî.
Allah Teâlâ şöyle buyurur:
De ki, Rabbim sadece şunları haram etti: “İster açık, ister gizli yapılsın, her türlü fuhuş, günahlar, haksız saldırı,Allah’ın hakkında hiçbir belge indirmediği şeyi ona eş koşmanız, Allah hakkında bilmediğinizi söylemeniz.” (Araf 7/33)
Şeytan tuzağını doğru yolun üstüne kurar. Çünkü o, Allah’a şöyle demişti:
“ And olsun ki ben onlar için, senin doğru yolunun üstüne oturacağım.Sonra onlara; önlerinden, arkalarından, sağlarından, sollarından sokulacağım. Onların çoğunu sana şükreder bulamayacaksın.” (Arâf 7/16-17)
Doğru yolun üstündeki en büyük tuzak şirk tuzağıdır. O tuzağa düşenin işi temelden biter. Çünkü Allah Teâlâ şöyle buyurur: "Allah kendisine ortak koşulmasını bağışlamaz, bunun dışında olanı dilediği kimse için bağışlar." (Nisa 4/48)
Şirk, yalnız Allah’a ait bir kısım isim ve sıfatları başka varlıklarda da görmek, onları o konuda Allah ile ortak saymaktır. Bu varlıklar daha çok, din büyükleri olur. Onlar Allah’a yakın bilindiği için o isim ve sıfatları onlara vermek fazla rahatsız edici olmaz. Bu, onları Allah’a karşı arabulucu konumuna sokar. Allah ile olacak işlerde bunların aracılığına ihtiyaç duyulmaya başlanır. Artık onlara, Allah’a boyun eğer gibi boyun eğmek zor olmaz. Böylece o büyüklerin her biri bir tanrı yerine konmuş olur.Tuzağın önüne hoş şeyler konur. Din büyükleri bu konuda bulunmaz bir malzemedir. Tuzağın iki büyük engeli akıl ve Kur’an’dır. Engelleri aşmak için duygusallık öne alınır. Dinin akıl değil, bir gönül işi olduğu söylenir. Bu, insanları, Kur’an’ı anlayamayacakları yalanına inandırmayı kolaylaştırır. Artık önlerine hangi ayet konsa görmezlikten gelirler. Kendi özgüvenleri kaybolur. Üstlerine pislikler yığılmaya başlar (Yunus 10/100).
Şeytanlar başlarını sarar, onlarla yakın arkadaş olurlar. Doğru yolla ilişkileri kesilir ama kendilerini o yolun ortasında sanırlar(Zuhruf 43/36 37).
Şeytana izin verildiği için doğru yola giren hiç kimse onun tuzaklarından uzak kalamaz. Bu, akıldan çıkarılmamalı; din diye öne sürülen her şey Kur’an’a göre değerlendirilmelidir.
Allah hakkında bilmediği şeyleri söylemek de çoğu dindarın düştüğü tuzaklardandır. Bu konuda ya hayallere, ya büyüklerin sözlerine yahut kitaplardaki hurafelere dayanılır.
Allah hakkında yanlış bir şey söylememek için Kur’an’a bakmak gerekirken, Kur’an’ı da buyanlışlara göre anlama gayreti, işi çığırından çıkarır. Sonunda, “takvaya, özde ve sözde doğruluğa götüren yol” gibi yaldızlı sözlerle tanımlanan ama İslam’ın temel inançlarıyla ilgisi kesilmiş olan yeni bir din kurulmuş olur. Herkes şöyle şapkasını önüne alsın da biraz düşünsün.
Ben size bir hikaye anlatayım,
Yıllar önce birinin otobüsünde şoforlük yapıyordum, bu şahıs Bayrampaşada çok meşhur, sakallı Mustafa diye tanınır, ben de o dönem hem üniversiteye gidiyorum hemde otobüste şoforlük yapıyorum, Mustafa o ana kadar gördüğüm en pislik adam, aklınıza kötü anlamında ne geliyorsa hepsi bu adamda var ahlaksızlık diz boyu, ben mecbur olduğumdan çalışmak zorundayım.
Bir gün bana arabayı getir cenaze var dedi, gittim, kimsesiz yaşlı bir kadın vefat etmiş, her şeyiyle mustafa ilgileniyor, kadını mezara bile kendisi indirdi, bende merakla sordum Mustafa kim bu kadın , herşeyiyle sen ilgilendin, bana dediki, kimseye söyleme ben bu kadına tam 25 senedir bakıyorum, hayatında kimsesi olmayan bu yaşlı kadına tam 25 sene bizim Sakallı Mustafa bakmış her gün ekmeğini, yemeğini almış, kışın kömürünü almış,elektriğini suyunu ödemiş.
Hayatında camiye gitmemiş olan bu insan, acaba allah katında hangi mertebededir.
ŞİMDİ SORUYORUM ACABA BİZİM SAKALLI MUSTAFA CENNETEMİ GİDER, CEHENNEMEMİ?
Anlattığına göre bu adam pisliğin ahlaksızın tekimiş. Şimdi benim akLıma kötü şeyler gelmeye başladı? acaba o kadına niçin bakmış o AhLaksız adam? Ama Yinede Allah bilir kimin cenne'te, cehennem'e gideceğini...
Vallaha cumali günahı kendi boynuna ama , başka hikayeleride var bu adamın öldükten sonra ortaya çıktı, meğer ne kadar yardım severmiş.
1-)Müslüm Bey Konuyu Saptırdığınızı Düşünüyorum ve çok farklı mecralara getirdiniz ben bu konuyu açarken sadece menzil i merak edenler için açmıştım...
2-) Orada Kimse kimseye tapmıyor ya bunu türbeye gidip dua etmekle aynı şekilde düşünün niyet ne olmalıdır orada yatan mübarek insanların bulundukları manevi ortamında Allah a yalvarmak kimse bir şeyh e yalvarmıyor orada ...(Ki eğer öyleyse dediğiniz husus doğrudur hesap günü zor olur )
3-)İnsanlar Cahil yani bilmedikleri konulara önyargı ve düşmanca bakarlar öncelikler bu konuyu anlamaya çalışın....Siz Sahte Şeyhlere Takılmışsınız... Ki şeyhlere de takılmanız gerekmiyor Allah'a giden yollar çoktur kimisi tarikat a takılır kalbten ulaşmaya çalışır kimisi cemaate takılır kimisi aklıyla arar her yol zenginliktir...
4-)Bırakın Günahkar Mustafa'nın haline Allah karar kılsın herkes kendinden ve çevresini islam a çağırmaktan sorumludur...
5-)Deve Kuşu örneği bence çok ayıp kaçmış maneviyat ve islam hoşgörüsünden haberiniz olmadığı apaçık kimin ne kadar parası olduğu da kimseyi ilgilendirmez
6-) Yetkililerden Ricam Mesajımın Silinmemesi ve Konunun Kilitlenmesidir...
Müslüm bey bizde sizi Allah yarattı diye İnsan olduğunuz için seviyoruz Umarım sizde bir gün hayata banka hesapları keramet gösterilerine takılmadan maneviyat gözüyle bakablirsiniz... Selamlar.. Saygılar...