Atarabaları konusu ilgili müdürlüklere iletilmiş ve gerekli talimat verilmiştir. Konuya gösterilen hassasiyetten dolayı herekese teşekkürler saygılar...
Yazdırılabilir Görünüm
Atarabaları konusu ilgili müdürlüklere iletilmiş ve gerekli talimat verilmiştir. Konuya gösterilen hassasiyetten dolayı herekese teşekkürler saygılar...
bence at konusunu ibrahim tatlıses daha iyi bilir dediydi ki ibo: ben iyi ata binerim
öyle küfür edip, kaçacak biri degilim, zaten kötü söz ve küfür söylemeyi atalarımız yasakladı bize, sadece bunca sorun varken at arasabısını sorun etmeniz hoşuma gitmedi. Bence tartışılması gereken bir konu, adamın araç gereç alacak parası yoksa ne yapsın sizce ? zaten bitme noktasında 3 - 5 at arasınıda idare etmemiz lazım bence, ayrıca herkes size katılmak zorunda degil, neden tersi olunca zorunuza gitti. Ayrıca bizler nerede ve ne zaman özür dileyecegimizi bilen insanlarız, hiç kimseye saygısız etmedik etmeyiz de, BUDA BÖYLE BİLİNE SAYGILAR
bak sen şu at ın ettiğine ama sevdim ben yunus abiyi...bırakın atı yaw
orhan abi son noktayı koymuş..
mehmet beye katılıyorum belediye ilk seçildiği dönem gibi malesef çalışmıyor atarabasını ben nizipte son özellikle 4 aydır hemen hemen hergün görüyorum bunlar yasaklanmamış mıydı?eğer sonradan serbest olacaksaydı fıstık halinde çalışıp ekmeğini kazanan at arabacıların ne günahı vardı değil mi ya?ben o dönemde bu uygulamayı en çok destekleyenlerdendim ama şimdi eski düzene gidiş görünüyor yine şehrimiz at pislikleriyle dolacak galiba.BİŞEYİ DAHA MERAK EDİYORUM ACABA BİZİM GÖRDÜĞÜMÜZ BU AT ARABALARINI BELEDİYE PERSONELLERİ ÖZELLİKLE DE ZABITALAR GÖRMÜYOR MU?YOKSA GÖRMEMEZLİKTEN Mİ GELİYORLAR.
at arabaları bir an önce dur denmeli yok sa sayıları gittikce artıyor
abi ne olmuş yani at arabası geziyorsa ben istanbul gibi büyük bir şehirde gördüm hemde ana caddede rahatlıkla giden bir at arabası ...
At arabası temiz bi şekilde kullanılsa hiç bi zararı yok ama
yasaklanmadan önce caddeler sokaklar at pisliğinden geçilmiyordu hem sağlık hemde görüntü bakımından berbat bi durumdu yasaklanması iyi oldu
işin maddi tarafına bakarsak at arabacılar çoğu kısmı araba alıp işine devam etti
Ah ah faytonla Nizip turu yapamadık çünkü yoktur:(
Bi ara faytoncu seyit amca vardı bayramda hastanenin oralarda gezdirirdi...
Elimden tut götür beni :)
osmanlı parkkının köşesinde bir faytoncu amca var yalınmıyorsam adı da seyit bayramda çocuklarını gezdirmeye devam ediyor hatta benim cocukları amcasıda bindirdi bu faytoncu,ya bayramın ikinci günü
Çarşılar at sibilinden geçilmiyor.
Paytona belediye izin veriyormu acaba.
zannetmiyorum kacaktır.
TARİH:29.09.2009 çarşıda rastladığım diğer at arablarının görüntüsünü alamadım.seyir halinde ilerlerken iki at arabası biber satışı yaparken görünce dedim bu iş gerçekten eski haline dönecek.ve dikkat ederseniz nizipin asfaltlarında bu at arabalrının bırakmış olduğu pislikler artık görülmekte.bir an önce önlemi alınmalı.YOKSA EFSANE GERİ DÖNECEK.duyrulur.
benim dedemin de var atarabasi ama o temiz kullaniyor.... hem dedemin ehliyetide var :D:D:D
arkadaşım ciddi bir konuyu lütfen sulandırma...
asıl konuya gelince bende bugün bir kaçtane atarabası gördüm ve hergünde görmekteyim... maalesef bu konuda üstlerine görev düşenlerin bir kısmı görevlerini yerine getirmiyor...
bu konuya bir an önce belediye zabıta ekipelri önlem almalı..yoksa SURUÇ tan at transferi başlamak üzere.herkes sattığına pişman..
kenarlarda kullanılmasının sakıncası yok tabiki.
Fakat küçük çocukların ellerinde olması son derece sakıncalı
ama adminim bu yanlış bir düşünce değilmi kenarlarda kullanmanın sakıncası yok demek... o zaman o atların pisliğini istediği gibi bırakabilirlerde onun için herkes bir tutulmalı ve şahir olarak güzelleşmeliyiz. kenar orta vb. kavramlar olmamalı biz nizipiz başka ismimiz (kenar nizip orta nizip lüks nizip vb.)yok...
şehirleşmek nizip de bayığı bir zaman alacak .kesin kararlar alınıp konun üzerine ivedilikle gidilmedikce sorunlar kar topu gibi büyüyecek bir bügün bu çığın altında biz kalcağız.
benim çocukluğumda, yükü olan böyle arana tutardı, bir yerden bir yere gidecek olanlarda paytona binerdi. o zamanlar güzeldi, hele akşam üstü o araba sesleri ninni gibi gelirdi ama bu devirde olmamalı. herşey zamanında güzeldir.
Bayramda at arabaları yine Nizipte boy göstermeye başladı, yetkililer eğer önlem almazsa sayıları gittikçe artacak.
Nizip İlçe Emniyet Müdürlüğü At Arabalarını yakın takibe aldı. Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği’nden yapılan açıklamada, İlçemizde 2004 yılında alınan komisyon kararlarında at arabalarının kullanılması ve çalıştırılmasının yasaklanmış olmasına rağmen, İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği Ekipleri ve Belediye Zabıta Müdürlüğü Ekiplerince yapılan denetimlerde bazı vatandaşların at arabası ile hurdacılık yaptıklarının tespit edildiği belirtildi. Trafikte görülen ve hurdacılık yapmakta olan at arabaları hakkında Emniyet Müdürlüğü ve Belediye Zabıta Müdürlüğünce yasal işlem yapılacağı açıklanırken, at arabacılığı yapan sürücülere 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu, 5326 sayılı Kabahatler Kanunu ve 5393 sayılı Belediye Kanununa göre yasal işlem yapılacağı yönünde uyarı geldi.
Nizip İlçe Emniyet Müdürlüğü At Arabalarını yakın takibe aldı.
2004 yılı içerisinde Nizip Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan tarafından ilk kez uygulamaya giren “At Arabası Yasaklanmaları”nın çiğnenmesi üzerine tekrar yasaklama kararı geldi. Konuyla ilgili Nizip İlçe Emniyet Müdürlüğü Lokali’nde Nizip İlçe Kaymakamı Yaşar Karadeniz Başkanlığı’nda at arabası sahipleriyle toplantı düzenlendi. Toplantıda Emniyet Müdürü Mustafa Kantar, Belediye Başkan Yardımcısı Latif Karadağ, Trafik Tescil Denetleme Büro Amiri Cevdet Sökmen ve Ekipler Amiri Veysel Babaoğlu hazır bulundu. Konuyla ilgili açıklama yapan Kaymakam Karadeniz, 2004 yılında yasaklanan at arabalarının uygulama kapsamında yok denilecek kadar az olduğunu, ancak son günlerde ilçemiz genelinde At Arabası sayısının çoğalması ve bu konuda şikâyetlerin artması üzerine böyle bir kararın alındığını ifade etti. Bu kapsamda at araba sahiplerinin mağdur olmaması için Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından proje hazırlandığını kaydeden Kaymakam Karadeniz, bu nedenle geri ödemeli olmak şartıyla faizsiz parasal kaynak sağlanacağını belirtti. Kaymakam Karadeniz, ancak yapılacak olan çalışma kapsamında parasal kaynaktan faydalanmak için kişinin sosyal güvencesi olmaması ve gelir seviyesinin düşük olması gerektiğini belirterek bu konuda böyle bir çalışma içine girildiğini söyledi. Emniyet Müdürlüğü Lokali’nde yapılan toplantı soru-cevap şeklinde sona erdi.
Kaynak NrtMedya
Bence genelde at arabası sahipleri hurda toplayanlar, bunların ekonomiye katkıları çok fazla, bu at arabalarını alıp yerine başka bir araç verilirse iş çözülecek.