10 tane tavla yeter bence
Yazdırılabilir Görünüm
10 tane tavla yeter bence
bende katılmak isterim tarihde degişiklik yada orada yemek yeme gibi bir guzellikde yaparsanız bana ne duserse mesajla yada 05352163134 unasa bilirsiniz bana cagrı atsanız ben ararım sizi saygılarımla sabırsızlıkla bekliyorum
Değerli Nizip.com üyeleri, 16 Mayıs Pazar günü, Akçakent'in bir bahçesinde tavla turnuvası düzenleyeceğim, öğle yemeğinde verilecek olan, söğürmeli lahmacun sonrası, başlayacak olan turnuva akşama kadar sürecek, kazanan şampiyona bir çeyrek altın ve plaket hediye edilecektir.
Katılacak olanların isimlerini yazdırmaları gerekmektedir.
Program şöyle:
Sabah Nizip halinin önünden saat 10.00 de bir minibüs kalkacak ve Ançeket'e gidecek,
Muhtarımız Arif Kiyanın belirleyeceği bir bahçede büyük ihtimalle nohut dürümü yediğimiz yer olabilir.
Lahmacunlarımızı yiyip, ayranlarımızı içtikten sonra, çaylarımızı içerken tavla turnuvası başlayacak.
İkişerli gruplar halinde başlayacak turnuva daha sonra yenenlerin eşleşmesiyle devam edecek, en son kalanların final karşılaşmasıyla da turnuva bitecek, galip gelene ki bu büyük ihtimalle ben olacağım:D bir plaket ve çeyrek altın hediye edilecek, bu şampiyon bundan sonraki turnuvalarda direk final oynayacak.
Hanımlarımız ve çocuklarımızında geleceği bu etkinlik hem bir piknik havasında geçecek, hemde Ançeket'in doğal güzelliklerine bir kere daha dikkati çekmiş olacağız.
Sponsor Müslüm Akpek.
Program yukarıdaki gibi olacak. Ayrıca isteyen mangal falan getirebilir.
Konuyu gündemde tutmaya çalışıyorum ama adminden hala bir ses yok.
:D hade tutalım bakalım
Acaba diyorum Nizip'te tavla bilen mi yok.
:)ben de güzel onarım diyeceğğim yenilirsen:D:D diyeceğem olsun diye e bir aksilik olmazasa ben de gelirim :)
Müslüm ammi,
Benim bu konuda başka bir teklifim var, sanırım buna kimse itiraz etmez, zar haram diyenleri de memnun edebilir, bir de tavla uluslar arası bir oyundur, gel biz bu işi mahalli oyuna indirgeyelim ve bu oyunlu piknik işini PEÇİÇ le yapalım. Unutulmaya yüz tutmuş bir geleneği hem hatırlayalım hem de yeni nesile aktarmaya çalışalım, çünkü bu oyun üzerinde durmaya değer bana göre tavladan daha zevkli. Bakarsın bu oyunu yeniden canlandırır ve ulusa duyururuz.
Fikirlerinize sunuyorum.
Sağlıcakla.
Bayanlarda peçiç getirsin bari...
Bu arada herkese mail attım.
evet, fikirin anası ve babası olarak, böyle daha güzel olur diye tahmin ediyorum.
katılımcıların sayısını tutmak lazımki eğer peçiç sayısı az olursa peçiç diktirelim hemen.
Müslüm ammi, etkinliğin adını ne koydun, bak bende Nizip lahmacunundan çok yerim haa , sana büyük masraf olurum:D:D:D:rolleyes: ona göre.
SeLamunun aLeykum DegerLi HemşeriLerim Bu Akca Kent Nerede ?
Adminin bilgilendirme maili için çok teşekkür ediyorum.Bu turnuvada olmak isterdim ama o tarihteki işlerim yüzünden gelemiyorum. Herkese iyi eğlenceler.
Peçiç'in ne olduğunu da birisi anlatırsa iyi olur.
Başak arkadaşımız daha önce peçiçle ilgili konu açmıştı.
http://www.nizip.com/showthread.php?t=5719
Müslüm Ammi,
Bak gördün mü ? bu işe PEÇİÇ le başlamanın ne kadar iyi olacağı belli oldu.
Peçiç nedir diye soruyor cindo ? Cindo buradan öyle beleş beleş tarif olmaz kurban geleceksin katılacaksın ve Müslüm amminin lahmacunlarından yiyeceksin bir yandan da PEÇİÇ nedir nasıl oynanır öğrenip sonraki nesillere anlatacaksın, hadi bekliyik yorum.
Sağlıcakla:D:D
Müslüm seninle bir tavla atacaktık :)
Konu döndü dolaştı nereye geldi ?
Tavla,peçiç,lahmacun,hemde söörmeli !!!
Bütün Nizip'i ayağa kaldırmaya ne gerek vardı ki :D:D:D
çok tşk ederim ben diyarbakıradım ama aranızda olmanızı isterdim helal size bu duygulanızda
ANLADIĞIM KADARIYLA PEÇİÇİN NE OLDUĞUNU BİR ÇOĞUMUZ BİLMİYORUZ, BENDE BAŞAK KARDEŞİMİZİN AFFINA SIĞINIP KENDİ KONUSUNDAN ALINTI YAPARAK YENİDEN ANLATIYORUM.
![]()
![]()
peçiç karşılıklı iki gurup halinde oynandığı gibi , birer kişi ilede oynanabilir, atılan taşların ters düz gelmeleriyle oluşan sayılar kadar taşlarımızı oynayarak kendi önümüzdeki odaya toplamamız gerekiyor, sayılar 12 - 25 - 8 - 6 - 4- 3- 2 gibidir. Her grubun dört taşı olacak ve 6 adet deniz boncuğu olacaktır, bu boncuklarda özeldir.
Ayrıca Gökhan kardeşimizin peçiç taşıyla ilgili anlatımını da buraya taşıdım,
PEÇİÇ TAŞI (COWRIE)
Bu doğal deniz ürünü taşı oyun boncuğu, yele taşı, dikim taşı, cowrie taşı olarak vs. yerlerde kullanılmaktadır.
Hint Okyanusu'ndan, Güneydoğu Asya ve Batı Afrika sahillerinden çıkmaktadır.
Eski zamanlarda Peçiç taşları bugünkü dolar gibi çok değerliydi. Aslında halen dünyanın bazı bölgelerinde, Batı Afrika'da(özellikle Nijerya'da) para yerine, Orta Asya'da elbise dikiş yerine tutturucu olarak, insan saçlarında örgü içine, atların yelelerinde, kuyruklarında, eyer ve üzengilerde, kılıç kalkan gibi savaş aletlerinde, halen süs eşyası olarak Orta Asya'da, Batı Afrika'da ve Ortadoğu'da çeşitli oyunlarda taş olarak kullanılmaktadır.
![]()
Her ne kadar Peçiç taşları Güney Asya ve Afrika kıtasının bir sembolü ise de eski Çin'de para olarak kullanıldığını eski resimlerden ve üzerindeki çince para yazısından anlaşılmaktadır. Sayılabilir ilk metal para ve bozuk paradır. Çin'de bronz veya bakırdan Peçiç taşları da yapılmıştır.
Peçiç taşlarıyla ilgili birçok hikaye vardır ki büyüklerinize alçak gönüllülüğü, küçüklere saygılı olmayı öğretir. Peçiç taşı bugün dahi insanlara nitelik ve güç kazandırdığı gibi uğur getirmektedir.
![]()
Degerli hemserim Muslum bey;
tavla ile ilgili mesajinizi aldim.Cok cok memnun oldum.sag olun var olun hernekadar tavladan anlamasamda o guzelim agcekent bahcelerinde bulunmak isterdim.Cocuklugumu tekrar bana hatirlatiniz.tesekur edrim.ancak sonucta siz sampiyon olacaginiza gore elbet birgun sizi bir yerde yakalarim.Bu ayin on iksinde allah nasip ederse amarikaya gidiyorum daha onceden haberim olydi bileti ona gore ayarlardim.Mutlaka gelirdim sizin bu gayretli ve birlestirici yakinlastirici,bulusturucu,guzel ortamlar yaraticisi boyle bir kardesimizi cidden candan kutluyorum.Eger zamaniniz olur da benim fotokiritikteki fotograflarima soyle bir goz atarsaniz cok memnun olurum.arzularinizi beklerim.Iyi gunler dilerim.allaha ismarladik hosca kalin.Boyle guzel haberleri herzaman bekliyoeum.
http://www.fotokritik.com/kullanici/...y_42/portfolyo
Durdu söğüt tarazfından gönderilen mail.
İLGİNİZE TEŞEKKÜR EDERİM O TARİHDE BURSADAN GELMEMİZ ZOR AMA YİNEDE KISMET ŞİMDİDEN SİZLERE BAŞARILAR DİLERİM.
Mahmut söğüt tarafından gönderilen mail.
Müslüm ammi,
Benim aklıma bir şey geldi, bu peçiç ve tavla turnuvasının hediyesi Lahmacun hem de söürmelisinden ama bir de ceza koymamız lazım, niye mi ? Taman yorum oyun oynarken cıllıyan falan olur, illede peçiç de bu mutlak olur, hakem de bulmamız lazım dee mi ? Cıllıyana ceza bulmamız lazım .
Sağlıcakla
Durdu kardeşim'e iltifatları için çok teşekkür ederim, sağolsun var olsun, inşallah bir yerde karşılaşırız , Amerikadan döndüğünüzde sizin için bir etkinlik düzenleriz, Ançeket'in doğal güzelliklerini herkes görsün.
Mahmut Söğüt Kardeşim, inşallah bir sonrakinde görüşürüz.
Bu peçiç hala Nizipte satılıyormu.Satılıyorsa ben bir tane almak isterim.Bilen varsa cevap yazsın lütfen...(Fiatı ne kadar)
Nizipte KİLİSLİ diye meşhur bir aktar mı denir ne denir ondan var.
Küçükken hep oraya yollarlardı bizi bişeler almaya.