Yağdır Mevlam Su diyorum.
Yazdırılabilir Görünüm
Yağdır Mevlam Su diyorum.
sulama işi yapılmazsa orada ki emek heba olur.bir an önce oraya su işi çözüme kavuşturulmalı sulama için çalışan arkadaşalar var tabiki ama imkanlar az gibi, kıt kanat yapılmaya çalışıyor inşalllah ağaç dikemedeki başarıları çalışmaları sulama işinde de sonuç( getirir) sağlanır.
Av.Maruf Marufoğlu, 1 traktör ve tankeri ile sulama ekibine destek veriyor.
Yarın Kemal Cengiz, Kasım Böler ve Av.Maruf Marufoğlu beyler dikim yapılan alanda sulama yapacaklar. Esnafdan da katılım olacağı gibi sizlerden de pazar gününü açık havada değerlendirmek isteyenler, bu etkinliğe katılabilirler.
eli ve emeğine sağlık mehmet karkaş
tabiki burada ismini yazamadığımız ve ismini bilmediğimiz isimsiz kahraman da var
Dün, son sulama işlemini Nizip'teki kişilik örneklemesi büyüğümüz Sayın Maruf Marufoğlu'nun araç ve eleman katkısıyla ve de Tatlıcılar ve Meşrubatçılar Odası Başkanı Salih Söylemez ve NİÇET üyesi Kadir Bölükbaşı'yla gerçekleştirdik. 5 saati aşkın bir sürede gerçekleştirdiğimiz sulama çalışmasında, tüm alanlardaki eski ve yeni fidanlar yeterince sulandı.
Bu aktivitemizde emeği geçen herkese teşekkür eder, sevgi ve saygılarımı sunarım.
İstanbul'da yerimizde duramıyoruz, gelmek için can atıyoruz, inşallah en kısa zamanda bende size katılacağım, orada benimde emeğim olmalı, yıllardır özlemini duyduğumuz birlik beraberlik işte buydu, ağaçlandırmadaki beraberliği her alanda yapmamız lazım, Nizip önümüzdeki yıllarda cazibe merkezi olacak, bunu bilip Nizip'teki yatırımları çoğaltarak işsizliğe de çare bulmuş olacağız.
Ağaç dikme bu aktivitelerin başını çekecek gibi geliyor, oraya gelen emeğini ve parasını veren herkese çok teşekkür ederim, yüreğimiz sizinle.
Kahveciler ve Lokantacılar odası başkanımız Hüseyin Ekmekçi beyede ayrıca teşekkür ederim.
pazar günü diyebilirim ki uzun zamandır unuttuğum vakit ayıramadığım bir mutluluğu yaşatan gerçekten nizip için değeri tartışılmayacakların başında yeralan sayın KEMAL CENGİZ beye sonsuz teşekkürler bize bu fırsatları verdiği için
İşte Türkiyenin problemi burada insanlara Sosyal güvenlik fonundan veya şuradan buradan yardım yapılırken bu katkı ve çalışmalar ön plana alsa hem insanımız dilenci durumuna düşmez hemde insanların boşa giden kahve alışkanlıgından kurtulmuş olur
Şimdi düşünüyorum kasım kardeşimin düşüncesini bal üretim için agaçlandırma işini bir planlama dairesinde orman ekim işi ile birlikte ekilecek yerin haritası çıkarılsa bir planlama dairesinde 30 sene sonra Türkiyenin cennet köşesi hazır
İnşallah ilgililer bir planlama ile sanayi esnafından tutun okullara kadar hummalı ve bir planlı çalışma ile bu ekim işi devam eder
Selamlar
NİÇET Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Cengiz, Nizip Meslek Yüksek Okulu alanlarında Nizip Çevre ve Tarihi Değerleri Koruma Derneği ve Nizip Üniversiteliler Derneği tarafından gerçekleştirilen ağaçlandırma aktivitesine dair yaptığı ‘teşekkür içerikli’ basın açıklamasında özetle şunları dile getirdi:
‘’Nizip’te bulunan tüm sivil toplum kuruluşları arasında oluşturmaya çalıştığımız Ortak Akıl Yönetimi birlikteliğinin ilk örneğini, İlçemizdeki kamu kurumlarının da katılımıyla Nizip Meslek Yüksek Okulu civarındaki alanların ağaçlandırılması çalışmasında gerçekleştirerek, güç birliği ve dayanışma örneklemesinin de ilk adımı atmış olduk.
500’ün üzerindeki bir katılımcı topluluğuyla Nizip Meslek Yüksek Okulu çevresinde bulunan 5 bin metrekarelik alanda, 3500 adet akasya ağacından 2500 tanesini kayıkhane çevresinde bulunan alana, 1500 adet çam fidanını da NMYO binasının Batı ve Kuzeybatı yamaçlarına diktik.
Nizip Ağaçlandırma Platformu olarak, hedefsel amacımız, önümüzdeki birkaç yıl içerisinde ‘en az’ Bir Milyon Fidan dikimini gerçekleştirmektir.
İlçemizin yeşillendirilmesi amacıyla, çevresel ve kutsal bir aktivite olarak gördüğümüz ağaçlandırma çalışmamızda, destek ve güç birliği bazında bizleri ‘zihinsel ve bedensel katılımları ve de araç-gereç katkılarıyla’ yalnız bırakmayan;
Nizip Kaymakamımız Sayın Yaşar Karadeniz’e, İl Kültür ve Turizm Müdürümüz Sayın Salih Efiloğlu’na, Gaziantep Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı Sayın Osman Bozoğlu’na, İlçe Emniyet Müdürümüz Sayın Mustafa Kantar ve Emniyet mensuplarımıza, İlçe Müftümüz Sayın Dr. Mustafa Genç’e, Nizip Halk Eğitim Müdiresi Suna Sertpolat’a, Özay hanıma ve Nizip Mesleki Eğitim Merkezi’nden Servet Büyükteke’ye, Süleyman Akpek’e, Müslüm Karabacak’a, Kadir Tekine Mustafa Gülsever’e, Ergün Kamalıya, Asiye Celat’a, Arzu Doğan’a ve katılımcı ekiplerine, İlçe gençlik ve spor Müdürümüz Ömer Faruk Yakar’a, Nizip Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akfırat’a, Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Kasım Böler’e, nizip.com Admini Mehmet Akif Akpek’e, Nizip Tatlıcılar ve Meşrubatçılar Odası Başkanı Salih Söylemez’e ve de katılımcı destekleri bazında dikim ekibi katılımcılarını alana taşımak için servis ve ekipman temininde bulunan Belediye Başkanımız Sayın Hacı Fevzi Akdoğan’a, katılımcıların yeme-içme gereksinimini karşılayan ve işinin yoğunluğundan dolayı saat başı arayarak bir takım ihtiyaçlarımızın olup-olmadığını sürekli sorup öğrenen Nizip Ticaret Odası Başkanımız Sayın Mehmet Özyurt’a; bizlere 3 bin adet fidan temin eden Birecik Orman ve Fidanlık Müdürü Sayın Mehmet Kaplan’a ve de Alperenler Ocağı’na ve Nizip Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Abdurrezzak Pamuk ve üyelerinin insan üstü dikim çabalarına, Nizip Meslek Yüksek Okulu Müdür, müdür yardımcıları ve de katılımcı öğretmen ve öğrencilerine ve bir grup Ana Okulu öğrencimize;Katılımcılarımızın taşıma ve nakil sorununa servis araçlarıyla katkı veren Nizip Taşımacılık Kooperatifi Başkanı Mehmet Kaya ve M. Sait Dölek’e, Güneş Taşımacılık Kooperatifi Başkanı Fevzi Polat’a ve de ağaçlandırma aktivitemize katılımlarıyla duyarlılık gösteren Nizip Halkımıza…
Ağaçlandırma aktivitemizin son gününde can suyu verme/çalışmasına traktör, tanker ve ekipmanıyla katkı sağlayan Hayırsever İşadamımız Sayın Maruf Marufoğlu’na ve de Lokantacılar ve Kahveciler Odası Başkanı Hüseyin Ekmekçi’ye ve Halk Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Murat Uygur’a…
Görsel ve yazılı basın kuruluşlarımıza, başta Nizip Radyo ve Televizyon Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı Osman Alpaslan’a, Nizip Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veysel Karayılan’a, Anadolu Basın Birliği Nizip Şube Başkanı İsmet Kılıç’a ve tüm basın emekçilerine, halkımızı bilinçlendirmek bazında göstermiş oldukları duyarlılık ve çabalarından dolayı her iki dernek adına teşekkür eder, sevgi ve saygılarımızı sunarım.
Ve özellikle de organizasyon ve program bazında ki aksaklıklardan ötürü, başta Sayın Valimiz Süleyman Kamçı Beyefendi ve Sayın Kaymakamımız Yaşar Karadeniz Beyefendi olmak üzere tüm protokol mensubundan özür dileklerimizin kabulünü saygılarımızla arz ederim.’’
Teşekkür içerikli yazılı basın açıklaması (pazar ve Pazartesi günleri) basınımıza servis edilmiştir. NRT sitesinde ve yazılı basında yayınlanmıştır.
Maşallah maşallah aman bu birliği bozmayalım.
Nizip Mesleki Eğitim Merkezi’nden Servet Büyükteke’ye, Süleyman Akpek’e, Müslüm Karabacak’a, Kadir Tekine Mustafa Gülsever’e, Ergün Kamalıya, Asiye Celat’a, Arzu Doğan’a ve katılımcı ekiplerine,
nrt haberde baktım bu kısım yoktu yinede düzeltme için teşekürler kemal bey
Saygıdeğer Servet Büyükteke hocam, ben yerel basın açıklamasını yerel basına servis yaptım. Tamamını ya da işlerine geleni yayınlamak onların tasarrufuna kalıyor. Tamı tamına yayınlayan 'şu ana kadar' yalnızca' Bizim Nizip gazetesi oldu; hem de iki gün üstüste...
Bizim Nizip gazetesinin dünkü ve öbürkü günkü sayısını ''lütfen' istedip/edinip bakınız.
Ve maalesef ki resmi çalışanı olduğum Yeşil Nizip Gazetesi ise yayınlamak lüzumununda dahi bulunmadı... Çünkü, bilgilendirme bazındaki her türlü haber, duyuru ve açıklamalar yazılı ve de görsel basının 'konu önemi, duyarlılık, ciddiyet vede kaale alma' prensibiyle ilgilidir.
Kemal bey haklısınız bir çok arkadaşım bundan yakındı bizim gazete 15 günde 1 cıktığı için hala yayınlamadık ama yine bizim bünyemizde olan www.antepajans.com websitesinde yayınlıyoruz hala ama haftaya yayınlacak gazetede mutlaka bu güzel tesekkürünüzün tam metnini geçecegiz.
slm olsun tum nizip sitesi uyelerine bana 1 tane fidan nazım meyve fidanı nerden bunurum bilgileriniz için şimdiden tesekürler
yüksek okulun batı tarafında bu sene dikilen çamlarda sorun görünmüyor.
Akasyaların ekildiği kayıkhane tarafındaki ekilen fidanların % 30 u yeşillenmiş.
Diğerlerininde tutması için dua etmekten başka çare yok.
Bende ümitlenmiştim. ozaman bu işte bize düşüyor desene, Pazara senle bana iş düştü, birer budam makası alıp, açmayanları dipden budayalım.
Yani bu bir metrelik fidanı en altından mı kesmek lazım.
ben de yardıma gelirim budam için
çok anlamam ama yinede yardım edebilirim.
ne zaman derseniz sadece dersim olmasın yeter.
Sevgili arkadaşlar,ellerinize,kollarınıza sağlık.
İnanın müthiş keyif aldım bu projeden.
Uzaktan bizim desteğimiz bu kadar oluyor,kusura bakmayın.
Bu arada Mehmet Akpek kardeşim,fidan için hangi hesaba,ne kadar para yatırmamız gerekir.
Bildirirsen sevinirim.selamlar.
Bir traktör, su tankeriyle birlikte her an emrinizde... (şoför dahil :))
Vedat bey fidanları diktik, bundan sonra sulanması için için heralde yevmiye ile adam tutulması gerekecek, onun için gönderirim dersen sen bilirsin.
Nizip Çevre ve Tarihi Değerleri Koruma Derneği
Garanti Bankası
Nizip şubesi : 646
Hesap numarası : 6298919
IBAN NO : TR26 0006 2000 6460 0006 2989 19
eğer o gün dershanem olmassa bende varım
Aqac ekmek ve cevreyi yesillendirmek quzel bir dusunce ama bu aqaclar yazin sulanmazsa kururlar diye dusunuyorum.Cunku yaz mevsimi cok uzun bir sure ve bu surede mutlaka bu aqaclarin sulanmasi qerekir.Bu aqaclarida koy surulerinden(koyun ve keciler) den korumak lazim.Benim bildiqim kadariyla millet davarlari birakir oralara keciler bu aqaclari yiyebilirler.
Guzel ama tasima su ile degirmen donmezki veya nereye kadar doner?????