Yunus bey kutlarım sizi bu mesajınızla herşeyi özetlemişsiniz, dünyada ağlayan bu kadar müslüman ve Türk varken bayram neyimize.
Yazdırılabilir Görünüm
Yunus bey kutlarım sizi bu mesajınızla herşeyi özetlemişsiniz, dünyada ağlayan bu kadar müslüman ve Türk varken bayram neyimize.
Tüm Büyük Birlik Partisi üyelerinin bayramı kutlu olsun.
Tüm müslüman aleminin ve nizipli hemşerilerimiz kurban bayramını kutlar hayırlara vesile olmasını ulu tanrıdan niyaz ederiz puan tour nizip şubesi
Tüm türk-islam aleminin bayramını kutluyorum
[ı]kurban bayramınızı tebrik eder hayırlara vesile olmasını dilerim....evet başkanım aynı buruklukla giriyoruz bayrama ...bayramsa bayramımız müberek olsun demekten baska bişe gelmiyo icimden saygılar sunarım....[/ı]
Güzellik, birlik, beraberlik dolu, her zaman bir öncekinden daha güzel ve mutlu bir kurban Bayramı diliyorum. Büyüklerimizin ellerinden küçüklerimizin gözlerinden öpüyorum.
bu mubarek kurban bayrami tüm islam ve insanliga hayirli ve baris icnde hayirlara vesile olmasini dilerim
öncelikle nizip halkı e tüm islam aleminin kurban bayramı kutlu olsun
Nizipte bayram geçirmeyeli yıllar oldu, bayramda nizip'i çok merak ediyorum.
Tüm İslam Aleminin Kurban Bayramını Tebrik Eder, Hayırlara Vesile olması Dileğiyle . İyi Bayramlar
Kemal Ekmekçi
Sana Katılıyorum Müslüm abi ;)
tüm TÜRK-İSLAM ALEMİNİN BAYRAMI MÜBAREK OLSUN...BAŞKANIM GÖRÜŞLERİNİZ TAM İSABET İNŞALLAH Bİ GÜN TÜM MÜSLÜMAN ALEMİ NEŞE VE HUZUR İÇİNDE GÜZEL BAYRAM GÖRECEKTİR...SEVGİ VE ESENLİKLE
tüm türk-islam aleminin kurban bayramı mübrek olsun nice güzel bayramlara
tüm müslümanlarin mübarek kurban bayramini kutlar nice hayirli kurban bayramlari görmeleri temenni ederim
Bayramlar özgürlüğün diğer adıdır
umuttur yarınlarıa sevgilere haykırıştır
ve düşmana inat daima barıştırmutlu huzurlu nice bayramlara sevgili nizip com
ve tüm müslüman alemine hayırlı olsun
Buyuklerimin ellerinden kucuklerimin gozlerinden opuyorum, Kurban bayraminiz Mubarek olsun guzel hemserilerim...
tüm islam aleminin kurban bayramı mübarek olsun ülkemizde dostluk barış temennilerini dilerim büyüklerimin ellerinden küçüklerim in gözlerinden öpüyorum iyi bayramlar.....
abi istresen ben gelip kseyim koyunlarını...:) sen 75 versende olur...:)
yok ama herkes yediği etin üzerine güzel bir tatlı ziyafetiçekecek...:)
kısmet olursa bende orada olmaya çalışacağım...
Tüm nizip.com ailesinin bayramını kutluyorum.uzun bir aradan sonra fırsat buldukça yeniden yazmaya çalışacağım.O gün Nizip te olursam gelirim inş.
inşallah orada olacagım
Aklım Nizipte kaldı.
Şahin uzun zamandır yoksun, seninde bayramın kutlu olsun.
Nefes almak bayramdır mesela; günün birinde soluksuz kalınca anlar insan...
Görmenin nasıl bir bayram olduğunu karanlık öğretir; sevmeninkini yalnızlık...
Bayramdır, elden ayaktan düşmemek, zihinden önce bedeni kaybetmemek, kurda kuşa yem olmayıp "Çok şükür bugünü de gördük" diyebilmek...
Sevdiklerinle geçen her gün bayramdır.
Küsken barışmak, ayrıyken kavuşmak, suskunken konuşmak bayramdır.
* * *
Evde yalnızlığı noktalayan insan nefesi, akşam kapıda karşılayan yavuklu busesi, sevdalı bir elin tende gezmesi, nice adağın ardından çınlayan çocuk sesi bayramdır.
Sonrasında gelen ilk diş bayramdır, ilk söz bayram, ilk adım, ilk yazı, ilk karne bayram...
Güne gülümseyerek başlamak bayramdır.
İyi ki yanımdasın" bayram, "Her şeyi sana borçluyum" bayram, "Hiç pişman değilim" bayram...
* * *
Evlatların mürüvvetini görebilmek, eve dolu bir torbayla gidebilmek, konu komşuyla yarenlik edebilmek, akşamları eskimeyen bir keyifle çay demleyebilmek bayramdır.
Zamanı donduran eski fotoğraflara nedametsiz bakabilmek, altı çizilmiş eski kitapları aynı inançla okuyabilmek, yol arkadaşlarının yüzüne utanmadan bakabilmek bayramdır.
Alnı açık yaşlanmak bayramdır; ulu bir çınar gibi ayakta ölebilmek bayram...
* * *
Bunların kadrini bilirseniz, kıymet bilmeyi öğrenirseniz her gününüz bayram olur.
Meraklanmayın, öyledir diye size deli demezler.
Deseler de böyle delilik, bayram artığı günlerdeki nankör akıllılıktan evladır.
Her gününüz bayram olsun!
Çok güzel açıklamışsınız, büyüklerin bayramlarda çocuklarının yolunu gözlediklerini kimse unutmasın, onları hatırlamak bugünlerde daha da önem kazanıyor.
HEHE Hepinizin bayramı mubarek olsun işi çözmüşsün subutay.Selamlar
Kurban Bayramınız kutlu olsun.
Anlamak ve sorgulamak için
Bayram nedir?
Sizce.
Niye vardır.
Kurban Bayramında yapılan Kurban kesme
vekalet veya uzakta ne kadar yapılmalıdır.
Uzak yerlerde ve vekalete
yapılan Kurban da
İbadetin yerine getirilmesi amacına ulaşılılmış olunur mu?
Kurban amacı nedir?
Kendimiz bu olayı anlamak için
düşünelim.
1- Kurban aslında en sevdiğimizdir.
2- Kurban aslında bağışladığımızdır.
3-Kurban aslında içimizdeki kin haset ve kan dökme isteğinin
tatminidir.
Kan dökme isteği
içimizde ne kadar vardır.
Şiddet isteğimiz
kurban kesemeden önce nasıldır.
Kurban kestikten sonraki ruh haletimiz nediir?
4- Fakirlerle komşularla akrabalarla arkadaşlarımızla birşeyler paylaşmak için.
Tüm bunları anlamak için ....
Yorum yazsanız ne güzel olur.
Benim kurbandan anladıklarımı yazayım bari yorum olarak:
Kurban demek et demektir. İlk gün, hayvan kesildikten sonra hemen yürek, böbrek ve küşnemesi doğranır bir güzel kavrulur. Çünkü hayvanın bu kısımları yumuşak olduğu için pişmesi kolay olur. İzleyen günlerde de haşlama, kebab, paf ciğer kavurması, kelle, mummar gibi yemekler yapılır ve afiyetle yenir. Havalar da serinledi artık. Et güzel oluyor... :D:D
Kurban bayramınızı kutlar hayırlara vesile olmasını dilerim.Sevgi ve Saygılarımla...
bayramınız kutlu olsun .....nizip .com ailesi
toplantımız güzeldi allah emeği geçenlerden razı olsun
Biraz erken dağıldık ama yine de güzel bir toplantı oldu. Bizim evli arkadaşlara izin çıkmıyor...
hayirli bayramlar bütün hemserilerime...bana acil o mis gibi tavayi yapan kim ise bi zahmet tarifini versin...gördügümde beri hayalimden cikmiyor...kim yaptirdiysa icine giren a dan z ye ne giriyorsa ve ne kadar oldugunu bi zahmett....tesekkürler simdiden...
Hangi tava, kim tava yaptı, kim yedi benim niye haberim olmadı.
çay-nargile ve künefe ikramı vardı..NRT şark köşesindeki buluşma son anda adres değiştirince katılım az oldu tabiki...Tam kasım ve derviş'in fotosunu çekecektim ki makinamın pili bitti.dostlar ile hasret giderme Beşiktaşın da canlı yayın galibiyeti eklenince daha da hoş oldu... :))