...............:)
Yazdırılabilir Görünüm
Kemal bey bu yazınızın üzerinden geçen zamana rağmen, Nizip'te hiçbirşey düzelmemiş, bunu neye bağlıyorsunuz, yöneticilerin basiretsizliğinemi yoksa esnafın vurdumduymazlığınamı.
Bazen insan durup düşünüyor;Bu memlekette yaşamak için nedan bu kadar ısrar ediyorum.Aşagıdaki yazı Kemal Cengizin makalesinden alınmış 1980 yılında söylenmiş bir sözdür.
Nizip’te ne var ki!...
Anlatan Osman Akdoğdu (Nizip’in ilk tenekeci esnaflarından rahmetli Tenekeci Ökkeş’in büyük oğlu): Kamil Çavuş’un (Şilte Kamil’in) oğlu Kel Ahmet (Yılmaz) 1960’lı yıllarda gittiği İzmir’de ikamet edip, aşçılık yaparken, 80’li yıllarda kendisini ziyaret eden bir grup Nizipli (ki eski samimi arkadaşları): ‘’Ahmet usta uzunca bir zaman İzmir’desin. Nizip’i özlemedin mi? Artık gelmeye niyetin yok mu?’’ diye, sormuşlar. Ahmet Yılmaz: ‘’Nizip’in nesi var ki özleyeceğim, ölü salasından, motor gürültüsünden başka?’’ demiş.
sen kaldırım yaparsın oto park yaparsın o zaman esnaf kaldırıma eşya koymaz 100 bin nüfüslü ilçede oto park olmazsa olmaz ama dükkanımızın önü oto park gibi oluyor bizde mecburen eşyalarımızı düzüyoruz nizipte kaldırım nereye yapılmışki ana caddede var he aklıma gelmişken yazayım bakın dolmuş duraklarına bile oto lar park yapıyor kardeşim
Benim bildiğim esnaf dükkanının önünü müşterisinin aracı için boş tutar ama bizim esnafımız kendi aracını park ediyor akşama kadar da orada kalıyor, müşterisi geldiğinde park yeri arıyor.
sen yönlendir ben nizip çocuguyum 6 yıl oldu sen belediyenin önündeki 2 tane trafik lambasını çalıştıramadın osman aga parkına giderken malesef 3 yerde ışıklarda duruyoruz sana bu memelekette kaldırımları kimse vermez
herkes bir yerlere sahip olmaya çalışıyor
allah yardımcımız olsun
Eğitim şart......:)
Ceza olmadığı sürece bu sorunlar bitmez.Yazacaksın cezayı bak 3 günde nasıl dize geliyo millet...
karşıdaki insana laf söylemen için haklı olman lazım kanun var yasa var gel benim dükkanın önündeki kaldırımı ölçüver o zaman gör bizim sokakta günlük taşkala oluyor araba park meselesi bakın bakın antepte adam hemen diyorki oto parka çek kardeş diyorlar ceza kesseler birileri devreye girip cezaları iptal ettiriyorlar burası nizip nizip
Park problemi ükemizin en büyük problenlerinden biri dükkanın öne park yapılıyor diye kendininde kaldırımı işgal etme hakkı varmı? kaldırımlar vatandaşın hakkı kaldırımı işgal edilmiş yolda araç çarpması sonucu oluşan kazanın sorumlusu kim?
ayrıca kaldırıma sandalyeleri atmışlar oturuyor geçecek yer bırakmıyorlar mecburen kaldırımdan yola inip geçtikten sonra tekrar kaldırıma çıkıyoruz. el insaf yahu.
Seçimden beri sayın başkan Nizipte değilmiş, gelsinde kendisine oy verenlere hizmet etsin.
hocam benim bildigim esnaf dükkan önüne araba araç park ettirmez ettiren zaten esnaf olamaz herşeyden önce gelir benim ekmegim
Karaman'da Kaldırım İşgali Yapan Esnafa 5 Gün Kapatma Cezası
Karaman'da Kaldırım İşgali Yapan ve Yapılan Uyarıları Dikkate Almayan Bir Esnafa Belediye Tarafından 5 Gün İşyeri Kapatma ve Para Cezası Verildi.
Karaman'da kaldırım işgali yapan ve yapılan uyarıları dikkate almayan bir esnafa belediye tarafından 5 gün işyeri kapatma ve para cezası verildi.
Belediye zabıta ekipleri, İsmet Paşa, Cumhuriyet alanı başta olmak üzere ana arterlerde kaldırım işgali yapan esnafları uyardı. Son günlerde bazı cadde ve sokak üzerindeki iş yerlerinin, kaldırımları çeşitli şekillerde işgal ettikleri hakkında halktan yoğun bir şikayet aldıklarını belirten Belediye Başkanı Ali Kantürk, “Öncelikle kullanma hakkı yayaların olan kaldırımların bazı esnaflarımız tarafından işgal edilerek yayaların hakkına riayet etmediklerini tespit ettik. Çağdaş şehircilik anlayışının gereği olarak, şehir merkezinde kaldırımlardaki çirkin görüntüyü ortadan kaldırmak amacıyla kaldırım işgaline karşı zabıta müdürlüğümüz çok ciddi çalışmalar başlattı. Kaldırım işgal eden esnaf, zabıta ekiplerimizce uyarıldı. Kaldırımların işgal edilmemesi yönünde verilen süreyi dikkate almayan esnaf hakkında cezai işlem uygulanıyor. Halkımızın kaldırımları rahatlık ve güvenlik içinde kullanması esnafımızın faydasına olmaktadır. Kaldırım işgal edenlere ağır para cezalarının uygulamasını ve ısrar edenlerin işyerlerinin kapatılmasına kadar varan cezaların uygulaması devam edecektir. Bu konuda kesinlikle kimseye taviz verilmeyecek. Artık sık sık bu tür uygulamalarda bulunacağız. Umarım bu cezalar caydırıcı olur ve örnek teşkil eder" dedi. (MD-FM)
Bşk nizipte menes dayı . Sen nasıl yönetilmek istersen allah sana öyle bşk verir
Bir dükkanın önüne araç park edilerek esnafın ekmeğiyle oynanmaz. eğer o şahıs gerçek esnaf ise; müşterisi ne yapar yapar dükkana gider. Tabi bu arada her dükkan sahibi esnaf değildir. Dükkanın önüne kısa süreli araç parkeden vatandaşla her türlü münakaşaya giren insan nasıl esnaf olabilir. Ayrıca işi için dükkan kiralayanlar kaldırım dahil mi? kiralıyorlar...anlamış değilim...?
Güzel ve önemli bir konu.
Buraya taşıyıp, görüşlere açan arkadaşa teşekkür ediyorum.
Çoğu arkadaşın da dediği gibi, kaldırımlarda yürüyemez olduk.
En son ne zaman kaldırımı kullandığımı bile hatırlamıyorum.
Ne zaman o kaldırımları kullanmak istesem birkaç metre ilerleyemeden önüme engel çıkar ve bir iniş,bir biniş yapmak zorunda kalırım.
Sadece eşya mı kaldırımları işgal eden?
Bir de 2-3 dükkan komşusu veya bir enaf ile arkadaşlarının kaldırımlarda sohbetleri var.
Kış aylarında güneş alan kaldırım, yaz ayalrında ise gölgeli taraf kullanımı revaçtadır.
Tabii kaldırımlarda karşılıklı atılan tavlaları da saymıyorum...
Kısacası kaldırımlarda hakkımız yok gibi görünüyor bu sahnelere göre.
Nerden mi yürüyelim ?
Eeee yolun orta yeri ne güne duruyor.
Trafik mi?
Alt-üst olsun kime ne?
Kaza mı ?
Allah herkese yardım etsin.
Kaldırımlarımızı verin demekle veren varsa Bağırıyorum.
KALDIRIMLARIMIZIIIIIIII VERİİİİİİİİİİİİİİN!....
Sevgiler...
Geçen sene Şanlıurfadaydım,bomboş kaldırımlar dururken gençler yolda yürüyorlardı, onlalar korna çaldım ve kaldırımı işaret ettim niçin ordan yürümüyorsunuz manasında, gençler boşverrr dergibi ellerini salladılar.Birde benim bacanağım anlatmıştı ben onun yalancısıyım. Yine Urfada adamın biri yolun ortasında yürüyormuş arkadan araba gelip kornaya defalarca basmış ama nafile adam yolun ortasından yürümeye devam etmiş. Şoför dayanamamış inmiş araçtan yav dayı çekilsene yolun ortasından diye bağırmış. Adam hiç istifini bozmadan adama; yav demiş niye bağırıyorsun farzet ben ağacam, eliyle işaret ederek aha böyle sağımdan geç demiş.Düşünsenize yolun ortasında bir ağaç.
Türkü dizginleyemezsiniz, kural dinlemek bize göre değil, özgürlük damarlarımıza işlemiş ama uymak zorundayız biraz daha dikkat.
kaldırımları işgal eden önce uyarılmalı sonra bir defa uyarılmalı bir daha uayrılmalı sonrada CEZA kesilmeli
kaldırımların işgaline nasıl son yerilir önerisi olan yok mu?
Servet Bey, karşımızda gerçek bir belediyecilik anlayışı olsa bu iş kendiliğinden çözülür. Bence kaldırım işgali konusunda esnafı suçluyoruz, ama esas suçlanması gereken belediyedir. Nizip'te meydanın boş olduğunu gören herkes atını koşturur.
Bir belediye yetkilisi sesimize kulak verip keşke şuraya iki kelam yazsa.
Bu seçimde rakip partiyle oy sayısı birbirne yakındı, bu yüzden esnafı küstürüp de daha fazla oy kaybetmek istemiyorlar. Halbuki cesur olsalar, sabırlı olsalar oylarını da artırırlar.
Nizip'de kaldırımlar şu anda esnaflara tahsis edilmiş teşhir alanları konumunda.Yayaların çoğu yollardan yürümek zorunda kalıyor.Yarın öbür gün birisine bu sebepten birşey olsa yetkililer bunun hesabını hukuken demiyorum,vicdanen nasıl verecekler anlayamıyorum.Özellikle eski şifanın olduğu muhit tam anlamıyla esnaflara tahsis edilmiş.kaldırım 10 cm bile yok...İsim say derseniz sayarım:Atatürk bulvarından çıkın yola petek evlere kadar yolun sağından ve solundan yürüyün bakalım karşınıza ne çıkıyor.Zaten park sorunu tam bir keşmekeş olmuşken bir de kaldırım sorunu dersek en iyisi bu yolları hiç kullanmamak mı dersiniz yoksa yoldan yürüyüp hangi aracın altında kalacağım demek mi dersiniz...
Saygılarımla...
deniz kardesim cok önemli bi konuya deginmisisn tesekkür ederim..
gercekten denizin dedigi gibi bu buna bi care bulunmali kaldirimdami yürüyorsun yoldami bilmiyor insan ya:(
bide gecerken yol vericeklerine insana ters ters bakiyorlar trafik isiklari yapilmis ama dinliyen kim mobessadan bile korkan yok resmen kaldirima dogru arabayi motoru sürüyorlar..
bence buna bi cözüm bulunmali..
bi ara buna ve at arabalarına çare bulunmuştu çevrede hiç at arabası
görülmezdi şimdi neredeyse her yerde tekrar ortaya çıktı at arabaları
önce kaldırılma sebepleri cadde ve sokakları kirletmeseydi şimdi yine
aynı sorun var. kaldırımların işgali konusunda en çok eski postane
caddesi ve atatürk bulvarındaki iş yerleri buna bi çare bulunmalı daha
önce olduğu gibi...
Bu konuyu daha önce çok tartıştık ama kimsenin umurunda olmadı, yine olmayacaktır.
Bu hususların derlenip kent konseyine sunulması gerekir. Önümüzdeki günlerde bu konuların başta belediye olmak üzere kent konseyi tarafından ele alınacağı düşüncesindeyim. Problem teşkil eden hususlarda yorum belirtirken yapıcı eleştiri ve sorun çözümüne yönelik öneriler de dile getirilmeli ki çıktı alınıp ilgililere götürüldüğü zaman konu bütünlüğü dağılmasın.
Abi kaldırımlar sorunu bitmez o zaman çözüm ana caddeyi tek şerit olursa kaldırım olayı çözülür benim görüşüm
çözüm net kaldırımı işgal eden kimse ceza kesilsin........yoksa yapanın yanına kar kalıyor, kaldırım işgaline son verilene kadar bu konu açılmaya devam edecektir.
Beni kent konseyine seçerseniz halkı temsil ederim ve bütün kaldırım sorunları çözülür.