Afiyet olsun, hoş bir buluşma olmuş.
Yazdırılabilir Görünüm
Afiyet olsun, hoş bir buluşma olmuş.
Bak bak.... Bu şeriatçı aramıza nereden karışmış?!!... Müslüm abi görmeden arka kapıda kurulu pekmez kazanına atsalardı bari...
Şaka bir yana çok güzel bir organizasyon olmuş, emeği geçenlere teşekkür ederim.
Bakıyorum da, Ben yokum diye dürümleri ikişer üçer götürmüşsünüz..
Eeeee Müslüm abi... Balcan tepsilerin hazır olsun ben ve Mahmıt abi geliyor çünkü..:)
Müslüm bu buluşmadan haberim ölmadı,internete epeydir giremiyorum...ama sen de numaram var en azından bana haber verebilirdin.Hepinize afiyet olsun:p
Organize edenlere ve emeği geçen herkese helal olsun diyorum.Müslüm'ün emeği var ise düşünmem lazım:D
Gelelim balcan kebabı olayına,sanırım üç aydır süren bir konu.
Neredeyse balcan piyasadan kalkacak ve yerini ıspanak alacak:)
şayet bunda da haberim olmazsa,tüm sorumluluklar Müslüm'e aittir bilesiniz:p
Amaneyyyy adamın gözü dönmüş kaçın şimdi sizi de yer bu.:p
Kahvaltıya katılım çok yüksek olunca sokaklara taştık, ben nohut dürümüne yetişemedim benden önce Osman hepsini silmiş süpürmüş. Bizde kavurmayla idare ettik.
Derneğin kahvaltısına gelenler, bir kere daha anladıki, burası artık yetmiyor, ufak kalıyor, geçen seneden beri derneğe bir yer alalım, yapalım , edelim diyenlerden çıt çıkmadı, bu kahvaltıda da yine aynı şeyler konuşuldu herkes alalım edelim dediler, bakalım olacakmı ben artık umudumu kestim.
Yer alma meselesi hallolmazsa ben derneği daha büyük bir yere taşıma taraftarıyım.
Ziyaretimizde sicak samimi ortam geldi bize. Ne burnumuz buyudu ne gururumuz kirildi....
Geçen aylarda dürümcü emminin sözünü hatırlattık aman fazla kurcalama dediler.Hatırlıyorsanız seçimlerden evvel istanbul Nizip com buluşmamızda dürümcü emmi Nizipteki akrabalarınıza söyleyin hacı başkan yeniden seçilsin,eğer seçilirse size burdada bir dernek binası alacak eğer o almassa ben alırım diye söz vermişti belediye başkanlığı geçeli ne zaman oldu. Ee hacıda yeniden başkan seçildi ama sözler unutuldu.Geçin bunları, yeyin nohut dürümünü kavurma dürümünü keyfinize bakın.
Gecen ay vefat eden ve akrabamız olan Vedat ÖZELGÜN'ün cenaze namazının nerede kılınacagını yerını ve saatını nizip dernegınden SMS yoluyla ıletılmesı ıcın rıcada bulunuldu ve babamdan 100.tl mesj.ucretı talep edılen bır dernege babam bina alacaksa benım oyle bı babam yok
Burada yanlış bir yönlendirme yada bilgi eksikliği var, Nizipliler derneğinin son başkanlık seçiminden sonra alınan Yönetim Kurulu toplantısına göre doğum ölüm nikah düğün gibi sebebi her ne olursa olsun çekilen toplu mesajlar için herkesten 100TL ücret alınacaktır, bu sadece size yapılan bir uygulama değildir, bu mesaj ücreti sadece dernekten yoksulluk yardımı alan üyelerden alınmamaktadır, bu istenen SMS ücretini kalkıpta sadece Dürümcü Emmiye yapılan bir uygulama gibi anlatırsanız yanlış yapmış olursunuz. Dernek bildiğiniz gibi kendi yağıyla kavrulan yardımlarla ayakta duran bir kurumdur.
Hem böyle basit şeyleri bahane ederek işte bu yüzden derneğe mekan almıyoruz derseniz de ayıp etmiş olursunuz, eğer Niziplilere böyle bir destekte bulunmak istemiyorsanız çıkarsınız ortaya biz yapmıyoruz kardeşim dersiniz kimsede sizin gırtlağınıza yapışmaz.
Babanın 100 tlmi degeri var bak beni mahçup ettin şimdi,kamil insan yanlış yapana güzellikle cevap vermeyi meşerep edinmiştir.Düşünceni biliyorum amma öyle babam yok deme.Senin baban bu ilçenin karşılık beklemeden hizmet eden insanlarından biridir.Böyle bir babaya sahip oldugun içinde allah çok şükret gözlerinde muhabbetle öperim.Selamlar
Müslüm ammi yalnız bu konuda yapılan yanlış bir hareket uygulama dogru harket yanlış nizibe ve niziplilere milyarlarını harcayan bir insandan bunu istemek yanlış
Dernekçilikte kural şudur böyle güzide bir insan ve aileden para istenmez bir ara bagış istenmeye gidilir ha! bagış yok derlerse o zaman konuşulur insanın samimiyeti
Bence dernek yönetiminde kim varsa kardeşlerimi arayıp özür dileyip gönüllerini almak lazım zira ben öyle dernek ve hizmetini sunuyorum.Selamlar
Müslüm ammi amacı anladım böyle hizmet eden bir insandan sonra başka ad altında istenir ammi bu nezaket ve dernekçilikte bir usluptur.Selamlar
alınan karar sana bana uygulanması dogru kapısına gidilmeden her türlü destek vermeye hazır bu aileden bu şekille istemek yanlış.
Bizdede bazı insanlar var hastanede ihtiyaçları varsa görürüm ücret lazım olsa aldırmadan yaptırırım ihtiyaç duydugumuzda kapısına gidincede en az 1.000-1500 lira vermedende bizi göndermezler
Şimdi ben anlatabildimi kıymetli agabeyim.Selamlar
Neyse ben daha fazla yazmayayım ,sana telefonda anlatırım.
İstemesini bilmekte önemli tabi.
Ancak dernek yöneticileri neyi yapmak istediklerini
yapacaklarını ortaya koyar ve taşın altında onların eli olur.
Ben Nizip Kadıköy Yada Güngören derneği başkanıyım demek
bir ayrıcalıktır
aynı zamanda da dernek başkanlığı bir sorumluluktur.
O yüzden dernek başkanı adaylığında bunu düşünüp
Bu derneğin giderleri için
Para bulabilirmiyim diye kendi gücümüzü de bilmeliyiz.
Eeee dernek başkanıyım ama
derneğin kirasını bile ödüyemiyorum
demek ayrı bir anlatılmaz konudur.
Şimdi bir yere biri yazınca hepimiz de yazıyoruz.
1- Bu konunun yeri bura değil.
2- Mümkünse güzel yazılar burada kalsın eleştiri ve diğer yazılar ayrı bir başlıkta toplanıp devam etsin.
Ne dersiniz.?
Dürümcü Emmiden sms için 100 TL istenmişse hakikaten ayıp olmuş.Ama fırsat bu fırsat bunu da bahane edelim demek de sanırım Emmiye yakışmaz.Ben 17 yıldır Bursadayım ne dernek var nede Niziplilerin buluştuğu bir yer.Ben bu yüzden ya İstanbula yada yeniden Nizip'e gitmeyi bile düşünüyorum.İstanbuldaki Güngören Nizipliler derneğindeki ve Nizip Com İstanbuldaki ahengi bozmayın. Kim böyle bir hata yaptıysa Sözü dinlenen iki büyüğü yanına alsın ve emmiye bir nezaket ziyareti yapıp özür dilesin bence yakışanda bu.
Baban, Mahalli seçimler öncesi, Güngören Nizipliler Derneğinde verilen www.nizip.com yemeğinde; eğer bu mahalli seçimde Nizip'te AKP adayı H.Fvzi AKDOĞAN kazanırsa derneğe bina alacağını, eğer O almazsa kendisinin alacağı sözünü vermedi mi? Belediye başkanı ile konuşmadan böyle bir söz vereceğini düşünmeyiz çünkü dünürsünüz? O halde bu sözün hiç önemi ve değeri yok mu?
mahmut abi avatarın çok güzel olmuş.
arkadaşlar konu biraz dağılmış ama,yine de yaptığımız çalışmayı (!) sunmak istedim...biz de Yalova'da kendi çapımızda nohut dürümü yapalım dedik,önce kemikli kuzu etiyle nohutu haşladık ,sonra fırından lavaş alıp yeşillikle bi güzel dürüm yaptık..yanına da ayranı unutmadık...işte resimler...yorumlarınızı bekliyorum...
Demekki ne yapacakmışsınız, ayda birkere pazar kahvaltılarına gelecekmişsiniz.
dernekteki kahvaltıya katılamadım işimden dolayı çok güzel olmuş bir dahakinde olurum inşaallah.
abi ne yapalım...toplantı resimlerine bakınca canımız çekti valla...fena da olmadı hani...tabi Attar Ali Meydanında Fettahın fırınının önündeki rahmetli Nohutçu Bayramın nohutunun yerini tutmaz ama...idare eder...bi de Yalova'da Siirtliler yeni bir fırın açtılar,bizim yöre formatında...lavaş,tırnaklı pide,lahmacun falan yapıyorlar...en azından lavaşı güzel oluyor...bazen tepsi yemeğide götürüyorum...
Evet Kumru27 bak Müslüm ammide anlamamış, sana zahmet biraz açıver ha.
Çok güzel düşünmüşsünüz mahmut özyurt kardeş bu 30 şubat davetini siz üstlenseniz diyorum.Madem böyle güzel bir fikriniz var hatırlattınız bence çokta güzel olur kanısındayım.Gelin bu işi siz organize edin bir davet verin ne dersiniz?İstanbulda oturan niziplilerle tanışma fırsatını yakalarsınız işiniz icabıylada karlı çıkarsınız diyorum ben.. SELAMLAR
Haa Müslüm dayı ben ismimi görünce bana söylüyor zannetim,Kumru27 aslında başka Mahmuta söylüyormuş.