bütün kızlar mı toplanacak iyi o zaman ben geliyim:) ehuheheu
Yazdırılabilir Görünüm
bütün kızlar mı toplanacak iyi o zaman ben geliyim:) ehuheheu
Hani derler ya üşenme sözlüğe bak diye. Ben de ilk defa duyduğum harfene kelimesine TDK'dan baktım:
harfana:
Arkadaşların aralarında para toplayarak yaptıkları eğlence. [ Derleme Sözlüğü c: 7 ]
Yavuz *Şavşat -Artvin
herfene:
Arkadaşların aralarında para toplayarak yaptıkları eğlence. ( Derleme Sözlüğü c: 7 )
*Saimbeyli -Adana
herfene:
Arkadaşların aralarında para toplayarak yaptıkları eğlence. [ Derleme Sözlüğü c: 7 ]
*Saimbeyli -Adana
harfana:
Arkadaşların aralarında para toplayarak yaptıkları eğlence. ( Derleme Sözlüğü c: 7 )
Yavuz *Şavşat -Artvin
herfene
1. Ortaklaşa getirilen malzeme ile yapılan yemek ve eğlence. [ Derleme Sözlüğü c: 7 ]
Yassıören *Senirkent, *Uluborlu -Isparta
-Gümüşhane
-Kars
-Erzurum
-Erzincan
*Ağın, *Keban -Elâzığ
Tutmaç -Sivas
*Pınarbaşı -Kayseri
herfene:
2. [->harfana] [ Derleme Sözlüğü c: 7 ]
herfene:
Herkesin getirdikleri yiyecekleri birleştirerek birlikte yemek (Erzincan Merkez) [ Erzincan ve Yöresi ]
Erzincan ve yöresi
herfene:
Kolektif yemekli toplantı [ Erzurum Ağzı ]
Erzurum
herfene:
Herkesin kendisine düşen yemek vb. hazırlayarak getirdiği müşterek yenilen yemek; genel olarak havaların güzel gittiği mevsimlerde damlarda 'baca' veya kırlarda; kötü havalarda ise evlerde düzenlenir [ Erzurum ]
Erzurum
hörfene:
Ortaklaşa toplanılan para ya da getirilen yemekle yapılan toplantı: Hörfeneli bir gazoz içelim mi ? [ Derleme Sözlüğü c: 7 ]
*Antakya ve köyleri -Hatay
Mehmet'e teşekkür ederim. Alaman usülü deyimini hiç sevmezdim. Bu daha kullanışlı. ;)
bir aksilik olmazsa orada olurum
Hahahahahahahahahahahaaaaaaaaa hahoooooooooo öldüm gülmekten Alşşah hayrını veere müslüm emmi senin yaaa..Gecenin bi yarısı krize girdim valla...Millet espiri makinası olmuş yaa üüfff valla karnım agrıdı yaa...
Neyse konuya dönelim Memet kardeş bu fikir nerden aklına geldiyse iyi olmuş valla,şu İstanbulluları kıskanmaya başlamıştım hani :) İyi ettin yaw.
Şimdi ben nizipte kim varsa
o gün baş sağlığına göndereceğim.
Hangi taziye evi olduğunuda söyleyin.
:) :) :)
güzel olur...
Mehmet Karakaş için buluşalım, eksiksiz nizip.com nizip üyeleri orada hazır olsun. Harfene yapılacak.
Karakaş bizi vuracak.
Başka buluşacak yermi bulamadınız, ne işiniz var taziye evinde, koca Nizip'te yermi yok.
Sendemi brütüs:)
taziye evleri domuz gribine karşı ilaclandımı?:confused::confused::confused:
İstanbullular toplantımızı sabote ediyorlar :) Karakaş sen aldırma kardeşim toplantı gündemini sıcak tut yeter... Ramazan abinin dediği hatim olayına kafanı takma ben tek başıma okurum,bendemi çarka ayak uydurdum ne :)
Rahmetli eskiden eyi arkadaşımdı yorum yazık etmiş gendine.geceye katılacaklara afiyet olsun.Saygılar...
Karakaş'ın bir ara yaptırdığı helva varmış çok methini duydum.
Yiyenlere sorim hakketen o kadar güzel miydi?
Yeter gari,kankamı kimseye yedirtmem.
Duyduğum kadarıyla, mezarın mermerlerinin de siparişini vermiş.
Mermek taşın üstünede "ALLAHIM BENİ BU NİZİPLİLERİN ELİNDEN KURTARDIĞIN İÇİN SANA ÇOK ŞÜKÜR" yazdırıyormuş.
Sanki sen uğraşmadın Karakaşla hiç.
Beni öldürdünüz,şimdide helvamı mı yiyeceksiniz:)
Yer belli oldu:14 Nolu taziye evi.Coşkun Özkaya camii yanı.Petekevlerde.
Bizde İstanbul'da taziye evi açacağız, burada helva yapıp merhum için yiyeceğiz, eyi adamdı yav.
İyi namazı kılıp geliriz İnş.
Mavi Şahin nerdesin:D
Tamam Mehmet, akşam 7'de oradayız inşallah. Vasıtası olmayanları alabilirim. Malum havalar soğudu artık. Kadayıf işini dert etmeyin. Bizim emmioğluna söylerik. Sultan'da çalışıyor. Geçen yedik elinizin artığı. Bol fıstıklı, süt gibi peynirli... offff!.. :)