ilk ağacın oluşum olsun iyi olmazmı büyük üstad.
Yazdırılabilir Görünüm
ilk ağacın oluşum olsun iyi olmazmı büyük üstad.
sayın başkan Nizip ve Nizip halkı olarak senı kutluyorum gercek güzel bır konuya deginmişsın sayın yetkililerın konuya el atmaları umuduyla....
Edited by - avcı1973 on 06.02.2007 22:14:13
Kıymetli arkadaşlarım, Nizip.com fidanlığı yada hatıra ormanının gerçekleşek olması nedeni ile yaşadığımız heyecan hakikaten çok anlamlı,.
Fidanların ekimi ile nacizane bir kaç görüşüm var sizinle paylaşmak istedim,.
1- Öncelikle ekeceğimiz fidanların cinsini belirlemek zorundayız, bunu yapabilmek için de bize tahsis edilen araziyi (toprak yapısını) görmemiz lazım,.
2- Bu araziye zeytin fidanları ekeceksek kesinlikle kepçe ile çukur açmak lazım, orman ağacı türünden fidan ekilecekse belki kepçe lazım olmayabilir, (bu arazinin toprak yapısına göre belli olur).
3- Kepçe işini ben ayarlarım, yanlız arazi çok kayalıksa farklı bir çözüm bulmamız gerekebilir, (çünkü taşbaştaki araziler genellikle büyük kaya kütlelerinden oluşuyor..!).
4- Eğer zeytin fidanı ekeceksek %100 kesin olmamakla birlikte fidanları temin edebilirim, (çünkü zeytin fidanları biraz maliyetli olur) aksi olursa yani zeytin fidanı üreticilerini sponsor ederek te temin edebiliriz diye düşünüyorum,.
5- Orman ağacı cinsinden fidan ekeceksek, Nizip belediyesi, Birecik belediyesi ve Birecik ilçe tarım md.lüğüne bağlı fidanlık bize yardımcı olur kanaatindeyim.
.
Sizde görüşlerinizi ifade ederseniz iş daha da ciddiyet kazanır..
Kasım abinin bahsettiği konulara katılıyorum,.
bencede işin en önemli yanı dikim yapılacak olan arziyi görmek ve biran önce dikilecek fidan için karar vermek lazım....
Arkadaşlar yarın 12:00 civarı müsait olabilirim, sanırım havada açık olacakmış. Biraz erken gelirseniz sayın imar müdürümüzü ziyaret eder fikirlerini alırız. Sonrada tahsis edilen alana gider bakarız. Kasım bey üstün gayretiniz içinde ayrıca teşekkür ederim..
<p class="MsoNormal" “Kim ağaç dikiminde bulunursa, onun için ağaçtan hasıl olan ürün miktarınca Allah sevap yazar. " ( Ahmet -Müsned :5/415)Yedi şey vardır ki, kişi kabirde bile olsa, onlardan sevap devamlı surette kendisine ulaşır: Öğretilen ilim, halkın istifadesi için akıtılan su, dikilen ağaç, inşa edilen mescid, okunmak üzere bağışlanan Kur’an ve iyi terbiye edilmiş evlad.” ( El münavi:F. Kadir:4-87)“Elinizde bir ağaç fidanı varsa, kıyamet kopmaya başlasa bile eğer onu dikecek kadar vaktiniz varsa, mutlaka dikin.” (Buhari : Kahire , S:168)
“Bir kimse bir ağaç dikse, o ağaç meyve verdikçe sevabı ona yazılır.” ( E.Münavi : 5-480)“Yerde bitmiş olan hiçbir nebat yoktur ki, onu bekçi bir melek korumuş olmasın. Bu durum bitkinin hesap edilmesine kadar devam eder. Kim bu bitkiyi basıp ezerse, o melek kendisine lanet eder.” ( El- Muttaki : K. Ummal : 3-905 )“Her kim, yerine yenisini dikmeden bir sidre ağacını kesecek olursa, Allah ona cehennemde bir ev yapar.” ( İ.Esir : 3-676 ).
<p class="MsoNormal" .
<p class="MsoNormal" Peygamber efendimiz (S.a.s.) ne denli bir agac ve bitki sahip olduğu ve koruduğu, bizleri agac dikmeye teşvik ettigi acıkca görülmektedir, benim fazla yapabilecegim birsey yok degerli büyüklerimiz bu konuda bize yardımcı olacaklarından eminim. Konuyu gümdeme taşıyanDERVİŞ abime teşekkür ederim.Çok güzel birfikir beyan etmiş.emegi gecen herkesten allah razı olsun. en kısa zamanda ellerimizde kazma kürek fidanlarla hep birlikte görüşmek dilegiyle....
Edited by - cali on 2/7/2007 4:21:17 PM
Bu bir toplumsal birlikteliyin başlangıcıdır arkadaşlar. Ortak bir gayede buluşulabilmenin göstergesidir. Demekki gaye hayır için olunca tüm kapılar kendiliğinden açılıyor.
Sayın Belediye başkanımın bilgileri ve imar müdürümün direktifleriyle yer tahsisi yapıldı. Taşbaş mevkii eski ormanın bitişiğinde çok güzel 20 dönümlük bir alan..
Birecik Orman Müdürü Mehmet Kaplan beyden gerekli fidanlar temini için zemin oluşturuldu.
Sadece kepçe ve dikecek arkadaşlara kaldık. Sanırım haftaya C.tesi veya Pazar bu işi bitiririz Allah’ın izni ile.
Tüm kurumların gönüllülerini bu hayırlı işe ortak olmaya davet ediyorum. Bir piknik havası içerisinde bu dikim işini çok pratik bir şekilde bitireceğiz İnşaallah...Öğretmenler, müdürler, güvenlik mensupları, kurum çalışanları....
pekı ne zaman dıkılecek bu fıdanlar bellımı ?.
merhaba arkadaşlar biz geçen sene bize istekte bulunan marufoglu ortaokulu ögrencilerine bir alan verdik ve ögrenci sayısı kadar top akasya dikildi ve her ögrenci kendi agacını dikmek suretiyle bir kaç kez sulamalarını yapıp biz bakımına devam ettik aynı şekilde bu tür faliyetlerde bulunmak isteyen arkadaşlarımıza yardım etmek bizleri mutlu eder bize düşen göerev ne ise seve seve yaparız biz sizler yer ayarlıyalım ve bizim ekip ile birlikte bir çalışma yapalım 2-3 gün içerisinde yer belirleyip size bildirecegim saygılarımla. Barış AKDOGAN.
barış bey e çok teşekkür ederiz..
Eeee kambersiz düğün olmaz,bende geleyim bari :)))).
Valla 4 haftadır buradayım, gideceğim hafta sonu etkinlik yapılıyor. Kısmet değilmiş. Artık resimlere bakarız... Şimdiden tebrik ve teşekkür ediyorum..
Bir ağaç bir insandır. Geleceğe açılan kapıdır. BU anlamda kendimizden sonra adımızı yaşatacağımız bir ibadi eylemdir. Bununiçin Derviş kardeşin teklifi yürekten desteklenecek bir eylemdir. Hayi arkadaşlar adımızı yaşatacağımız bir eyleme var mısıız?
Hele çocuğumuz adına dikeceğimiz ağaç yaşantımıza ayrı bir anlam katacaktır. Yeşil Nizip için yeniden el ele gönül gönüle...
Şimdiden bu eyleme destek veren kardeşlerimizi tebrik ediyoruz.
barış bey,yer çalışması ne oldu,sizden cevap beklik.sevgiler
KIYMETLİ BÜYÜKLERİM BU ORMANI NEDEN TAŞBAŞ’A YAPACAĞIZ Kİ GELİN HEP BERABER YÜKSEKOKULUMUZUN YENİ YAPILAN BİNASININ ETRAFLARINDA BİR YERLERE- YAPALIM BURAYA GELECEK OLAN ÖĞRENCİ KARDEŞLERİMİZİN AİLELERİ DAHA BU ALANI GÖRÜR GÖRMEZ NİZİP HAKKINDAKİ DÜŞÜNCELERİ BİR ANDA POZİTİF BİR ŞEKİLDE DEĞİŞSİN EVLATLARININ OKSİJENİ BOL BİRORTAMDA YAŞAYACAKLARINI GÖRMELERİ SİZCE GÜZEL OLMAZ MI ...
vayt be tamda bana göre bir eylem.şöle rahatça dolağacağım özgür bir orman ne güzelll olur ama.deelmi aksoy abem?bu aralar canlıların rahat gezeceği yeşillikler kalmadı.bu projei destekliyoruuum.
BENİ UNUTMAYIN BEN GİDER KENDİM DİKERİM AMA YERİ SÖYLERMİSİNİZ
merhaba arkadaşlar yer için çalışma yapıyoruz 2 gündür, yüksekokula giderken erezyon bölgesi var avuç içi gibi dümdüz bir alan yetkililerden pazartesi görüşüp bilgi aldıktan sonra netlik kazanacak tam olarak inşallah pazartesi ögle saatlerinde yerimiz belli olur.saygılarımla
alıntı:
"quote" Nizipli_mehmet demişki:
pekı ne zaman dıkılecek bu fıdanlar bellımı ?.
Fidanlık konusuna halkımızın bu kadar ilgi göstereceğini tahmin etmemiştim. Demekki ilçemizde bazı şeyler değişime uğramış. Her kesimden gelen duyarlılığı takdir etmemek mümkün değil.
Bu arada BARIŞ BEY’in yer konusundaki son önerdiği yer çok mükemmel, amatörler için çok uygun bir bölge. Ayrıca yeni yüksek okul alanına yakın olmasıda ayrı bir önem teşkil ediyor.Hem ekim için okul müdürüyle konuşupöğrencilerinde katılımıyla AĞAÇ ŞENLİĞİNE dönüştürebiliriz.
Bazı kurumlar ve sivil kuruluşlarda bu projeye destek sözü verdiler. Şuan 3 tane güçlü sponsorumuz hazır. Tam bir şenlik olacak İnşallah. Bu arada ağaç diken herkese yemek verilecektir....(dikim işimiz YEMEKLİDİR:)).
Derviş abime katılıyorum, bu etkinliğe duyarlılığın giderek artması çok sevindirici bişey, elbette amaç Nizip olunca akan sular duruyor.
Derviş abim ayıbtır sorması yemekte ne var :-)) şaka şaka, hem ben bu aralar zorunlu rejimdeyim :-))
tebrikler derviş bey.
durdun durdun, sonunda gündemin başsırasına oturdun.Enteresan adamsın yav.Şu yemek işine de çok güldüm.Demek fidan diken herkese yemek haa!![]()
Ne yani?Gelip seyretmek için bir köşede kurulanana yemek yok mu?Ahmet Aksoy başkanı da mı çalıştıracan?Halı sahada malum seyircilerde çay içmişlerdi.
yemekten sonraki tatlıda tatlı gibi abimiz büyük üstad musa hocaya düşer..
musa hocam tatlıyı duyunca sesiniz çıkmadı hadi hocam bekliyoruz sizi.
hocam büyük bir olasılıkla zergil tarafında fidan dikimi gerçekleşecek...
bu konu ile ilğili resmi kurumlardanda yardım almalıyız .Harika bir fikir hep destek tam destek
sayın admin aşağıda ne güzel demiş....
Başından beri savunduğumuz ve tek eksik olan yanımızın alameti....
Forumdaki seviyeli yazı ve konularla bunu dahada pekiştireceğiz Allah’ın izniyle
alıntı:
"quote" admin demişki:
Bu bir toplumsal birlikteliyin başlangıcıdır arkadaşlar. Ortak bir gayede buluşulabilmenin göstergesidir. Demekki gaye hayır için olunca tüm kapılar kendiliğinden açılıyor.
.
Kıymetli akrabam metal, senin canın ne yemek istiyorsa söyle ben onu getirim..Abini getirme, o gelirse evimizi başımıza yıkar..Ama 5 tane fidan dikerse onada bişey düşünürüz. Hem sen bu konuyu okutsana ona, tam kendisinin ilgi alanı işte. Nedense kendilerinden destek göremedik. Üzüldüükkkkkk..
Derviş abim sen sağolasın Allah razı olsun :-))))))))))
Elbette abime konu hakkında neler yapabileceğini sorarım, belkide 5 fidan karşılığında yemek yiyebileceğini duyarsa belki kurum olarakdaha çok destek verir :-)))
barış bey nasıl oldu yerimiz!!!!!!!!!!!!!
sayin AKSOY,fidan dikimi ile ilgili,çalışmalara gıp
ta ile bakıyorumm.bravo size ve DERVİŞ beye ve admine
alıntı:
"quote" avcı1973 demişki:
sayin AKSOY,fidan dikimi ile ilgili,çalışmalara gıp
ta ile bakıyorumm.bravo size ve DERVİŞ beye ve admine
berhudar olun gençler,hepimizin görevi bu,sen ben yok,hepimiz varız...
Sayın yetkililer ve değerli büyüklerimiz, lütfen bu konu gündemden düşmesin, dikilecek yer kesinleştiyse, fidan teminine bakalım, ve de en kısa zamanda bu işi faaliyete geçirelim.
1500 tane fidan hazır arkadaşlar, yarın yeri kesinleştirip, C.tesi dikelim İnşaallah. Hava biraz serin olacak gibi ama günü güne atmamak lazım.
merhaba arkadaşlar belkısta erozyon bölgesi tamamen ekili durumda alınan bilgiler asılsız çıktı.Elimizde şu anda taşbaş dagı var uygun görülürse çalışmalara başlayalım.saygılarımla
sevgili kardeşim,
madem öyle bir yer varsa ne edelim.başla göz üstüne,ne yapalım.o halde arkadaşlarla bir değerlendirme toplantısı yapalım ..bu konuda bir an önce çalışmalara başlamak gerekir.
Barış beyle görüştüm, Taşbaş’dan başka uygun alan bulamadık. Tabi Taşbaş’da güzel fakat biraz zor olacak.Alternatif fikirleri araştırıyoruz arkadaşlar
Edited by: Admin.
Gelecek arkadaşlar ve getirecekleri hakkında bilgi sahibi olursak, proğram yapmamız kolaylaşır. Bu konuda etrafınızdakilere haber ulaştırırsanız iyi olur arkadaşlar. Fidan dikmek için saatlerce kazı yapmayacağız, sadece temiz havada birer kürekle toprağı 15cm kaldırıp fidanı indireceğiz. Yani son derece kolay ve neşeli geçeceğine inanıyorum.
taş baş kesınleştımı arkadaşlar hazırlıklara başlıyalım kış bıtmeden fidanlarımız bıraz yagmur alsın haksızmıyım yazın kavurucu sıcagında fıdanlarımız kurumasın degılmi....