MENES Nickli Üyeden Alıntı
İşim bitti döndüm ve bu konudaki son cevabımı yazıp siteden bir müddet ayrı kalacağım...yazılan yorumlara şöyle bir baktım, ağırlık olarak olur olmaz yere açıklama yapmadan silinen konular ve mesajlardan rahatsız olan çok arkadaş var... Karakaş kiminle nasıl ve ne üslüpta konuşacağıma sen karışamassın... ben yaşını başını almış 11 yıldır resmi kurumda çalışan biriyim, kiminle hangi uslupla konuşacağımı da senden iyi bilirim... 2.si ben Devlet memuruyum, çalıştığım kurum ve yer belli, buradan bas bas bağırıyorum, avatarımda resmim var, kim olduğum neyin nesi olduğum ayan bayan ortada, hangi düşünceye sahip olduğumda az çok belli... şimdi benim kalkıp herhangi bir Türk büyüğüne hele hele ulu önder Atatürk'le dalga geçmem, alaya almam söz konusu olabilirmi...bunu ne yaparım,ne yaptırırım nede yapılmasına aracılık ederim... konu 13 mayıs çarşamba günkü HABERTÜRK gazetesinin 13.sayfasında haber olarak çıkmıştı benimde dikkatimi çekti konu olarak açtım...haberde; her gün olduğu gibi ineğini otlatmaya çıkaran Gül KILINÇ isimli vatandaşın elinden kaçan inek okulun bahçesinde bulunan alçıdan yapılmış büstü devirmiş... bunun sonucunda milli eğitim müdürlüğünün talimatı ile tüm köy halkı sorgudan geçmiş inek sahibi de ceza alırız diye korkarak ineği çok ucuza komşu köye satmış ... konunu özeti bu... şimdi burda Atatürkle ilgili veya herhangi bir Türk büyüğüyle ilgili ne var... benim burada anlatmak istediğim şuydu köy yerinde bir inek büstü kırmış tüm köylü sorgudan geçmiş... eğer bir sorgulama yapılacaksa ineğin sahibini çağırırsın kardeşim ineğine sahip diye tenbih edersin... birde tutanak tutarsın ilçe müdürlüğünden de burası köy yeri alçıdan büst olmuyor tunç bir büst istersin onuda orta yere değilde okulun ön duvarına montelersin...olur biter... mesele Atatürk değil Atatürkçüyüm diye geçinen ******lar... şimdi imkanı olsa bunu Atatürke anlatsan bunu yapanın yüzüne tükürür... bir inek köy yerinde bir büstü kırmış diye tüm köy sorgulanırmı adamlar da ceza alırız diye üç beş paraya ineği başkasına satıyor... belki de adamın tek geçim kaynağı o inekti... burada anlatmak istediğim işte bu saçma sapan uygulamalar.. sadece orada değil ülkenin her yerinde var böyle adamlar... ayrıca sitemizde de var... KARAKAŞ... sana bir kez daha sesleneyim ve artı mevzuyuda kapatayım.. bunu söylemekten nefret ediyorum...konuşmaktan çok sıkılıyorum... ama dostluğun ne olduğunu anlaman için yazmak zorundaydım... dostluk arkadaşlık osmanlı parkına gidip etliye sütlüye dokunmadan çiğ köfte partisi yapmak değil... yada cuma namazı çıkışı fırında tava yaptırıp sanayideki dükkanda yemek değil... DOSTLUK hayatında yüzünü hiç görmediğin insanları, hatta misafirliğe gelenin de misafirini sorgusuz sualsiz evinden çoluğunu çocuğunu başka yere misafir göndererek iki gün boyunca evinde yatırıp kısmetince yedirip,içirip yolculamaktır diye düşünüyorum... gelen arkadaşlara sor, evimde sofrada yemek yemedim, sıf onlara hizmet etmek için, onları memnun etmek için, yabancılık çekmesinler diye onlara habire fıkra anlatarak ortamı samimileştirmek için, eleman ben 41 yaşındayım 24 yıl Nizip'te 17 yıldır da Bursa'da oturuyorum...ben dost nedir dostluk nedir iyi, bilirim.bana kimse dostluğumun sahte veya yalancıktan olduğunu söyleyemez...adamın anlını karışlarım ben...neyse fazla uzatmayayım site ile bir sorunum yok tabi ki yine gireceğim ama artık eskisi gibi olmayacak... bu siteden bir Mahmut gider bin Mahmut gelir... dostlarım yine kendileri isterse dostumdur... Osmanla da inancım gereği küsemem ama onunla artık asla herhangi bir ortamda da bulunmam söz konusu değil... onunla arkadaşlığımız bitmiştir... sövmedim, dövmedim sadece senin düşüncende olan birisiyle dost olamam aynı havayı soluyamam demek istedim...Allah'a emanet olun bu vesileyde de Cumanız mübarek olsun...