Slm arkadaslar tek bırsey yazmak ıstıyorum galıba bı baba'nın evlatlarına bıraka bılecegı en buyuk mıras su ustekı yazılar
Yazdırılabilir Görünüm
Slm arkadaslar tek bırsey yazmak ıstıyorum galıba bı baba'nın evlatlarına bıraka bılecegı en buyuk mıras su ustekı yazılar
Kasapoglu durumcuemmi'nin yegenidir sıh muslum amcasıogludur,cigerci ugurda amcası ogludur rahmetli
sevgili huzeyfe DÜRÜMCÜ EMMİ benim amcam olur yani rahmetli babamın küçüğü,ama kendi çocukları ile bir farkım yok,kardeş gibiyiz,ayrıca bir yere kaybolmadım buradayım,işler bu ara yoğun pek sık giremiyorum.Üstte yazılanları okudum tüm hemşehrilerimize canıyürekten sevgilerimi sunuyorum,dualarınız için Allah razı olsun.
DÜRÜMCÜ EMMİ ULUSAL GAZETELERDEN GÜNEŞTE
Gazete 2. sayfasının dörtte birini Emmi ye ayırdı
Bizde gıpta ile Okuduk
Dürümcü Emmi'nin inanılmaz hikayesi!2 kardeşi hastane yok diye öldü. İnat edip, zengin oldu. Kazandığı parayla acil servis yaptırdı. 3. kardeşi bu sayede kurtuldu
Gaziantep'in Nizip ilçesinde acil servis olmadığı için 2 ağabeylerini trafik kazası sonrasında kaybetti Mehmet Cankesen... 1976 yılında canı gibi sevdiği 31 yaşındaki kardeşi Ahmet'e bir TIR çarpar ve ağır yaralı olarak Nizip Devlet Hastanesi'ne kaldırılan kardeşi, hastanede acil hizmetler servisi olmadığı için Antep'e sevkedilir. Ve Antep'e birkaç kilometre kala hayata veda eder.
VE DİĞER KARDEŞ
37 yaşındaki bir diğer kardeşi Hüseyin ise1981 yılında Birecik yolunda bir kazaya uğrar bu defa... Yine aynı sahneler, yine Antep'e sevk... Ama Antep'e varmadan kollarında can verir Mehmet Cankesen'in ağabeyi... Mehmet Cankesen 'Param olursa Nizip'e acil ünitesi yaptıracağım ve insanların hastane kapılarda ölmemesi için bütün paramı harcayacağım' sözünü tam 18 yıl sonra gerçekleştirir. 'Dürümcü Emmi' lakaplı Mehmet Cankesen, tezgahını 19 yıl önce Kadıköy'e kurar. Nizip'te küçük mütevazı bir dükkanda kebapçılıkla işe başlayan serüvenüne İstanbul'da devam ediyor. Dürümcülük yaparak kazandığı parayla acil ünitesi yaptıran Dürümcü Emmi, 2003 yılında, 925 metrekare alana sahip, katlı, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölegesi'nin en büyük acil ünitelerinden birisinin inşaatına ilk harcı koydu. 'Mehmet Cankesen Acil Ünitesi' olarak kapıda yazan bu ismin hikayesini bilen de var bilmeyen de ama Mehmet Cankesen için önemli olan insanların ölmemesi...
Aylin KARAGÖZ 13 KAsım 2007
gurur verici
örnek bir mücadele azmi,memleketsever bir insan.tebrikler.
Dürümcü emminin hayatını gülsüm hanımın yaptığı söyleyişi dergide okudum gerçekten çok etkilendim.
Hayata sıkı tutunan inaçlı birimiş gerçekten tebrik ederim dürümcü emmimizi...
örnek bir insan azminden ve hayır severligi takdir ediyorum allah razı olsun ölen kardeşlerinin mekanı cennet olsun
gökhan abi dürümcü amcamızın hayatını okuyamadım ama dedemin anlatmasından biliyorum
RABBİM TÜM HAYIRLARINI KABUL EYLESİNNN
Tanıdığım en hayırsever insanlardan birisidir Dürümcü Emmi..Allah, yaptığı iyiliklerini kat be kat mükafatlandırsın..
Merhaba arkadaslar vaktı olan arkadasların bu gece Kuzey Ruzgarı nı ızlemelerını ısterım yaklasık 14 SAAT cekım yapıldı DURUMCUEMMİ'de bır karakterın ısmınıde bız cekım ucretı almadıgımız ıcın CANKESEN oldu
İsallah bugun dızı yayınlanacak 22,15 te arkadaslar asagıda lınk te benım cektıgım kucukte olsa kamere arkası var
http://www.izlesene.com/video/amator...ruzgari/210381
Abi çok güzel, İnşaallah izleyeceğim
Zaten takibettiğimiz bir dizi, bir de işin içinde Mehmet Emmi'nin sofrası varsa mutlaka bakacağız.
Arkadaşlar gerçekten uzun bir çalışma oldu sabahtan akşama kadar çekimler devam etti,geçen bölümde kısa bir görüntü alınmıştı ama bu sefer daha da uzun bir çekim oldu ve karakter oyuncularından birisinin adı da cankesen oldu,izlemenizi tavsiye ederim.
İzleyelim öyleyse...
izleyelim GÖRELİM inşallahhh ;)
Slm arkadaslar galıba dızının 2 bolum cekımlerı olmamıs onları yenıden gelıp cekecekler uzulerek yazıyorum galıba onuzmedıkı hafta yayınlanacak bızım cekımler bu hafta yayınlanmıyacak ozur dılıyorum
:( senın hatan degıl abı ozur dıleme bosna ıns haftaya ızlerız:(
İsallah bugun dızı yayınlanacak 22,15 te arkadaslar asagıda ufakta olsa emmıde benım cektıgım kamera arkası dıyelım goruntuler var
inşallah bu defa aksilik olmaz,izleme imkanı buluruz umarım.Emmiye selam,diziyi izlemeye devam...
izledim gerçekten çok güzel görüntüler olmuş tanıtım için güzel şeyler bir ara başkanımızın resminide gördüm emmi yi kutluyorum
Evet,mevlam emmiyi korusun.Kendilerine her daim sıhhat ve afiyetler bahş eylesin.
Başkanımızın resmi de vardı .Hakikaten iyi bir tanıtım oldu,çekimlerin arkası gelebilir.......
inşallah arkası gelirse biz de izlemeye devam ederiz...bence de güzel bir tanıtım oldu.Gerçi emmiyi tanımayanlar azınlıkta ama,en azından onlar da tanımış olurlar.Umarım, bir gün mekanı yerinde ziyaret etmek bize de nasib olur.
,evet izledik çok güzeldiiiiiii....DÜRÜMCÜ EMMİ yide MEVLAM KORUSUN İNŞALLAH
RABBİM İŞ AÇIKLIĞI VERSİN
Güzel bir tanıtım oldu. Her iki taraf içinde :)
Çünkü Dürümcü emminin yerinde çekim yapmakda ayrı bir güzellik olsa gerek.
BEN BİR NİZİPLİ OLARAK İŞ ARIYORUM DUYURULUR İŞ ADAMLARINA ebrukurbann@hotmail.com
slm abi bende nizipliyim ama izmitte oturuyorum.sizin lokantaya geldim yemek yemeye ama malesef tanışmak kısmet olmadı.inşallah bidaha gelişmde tanışırız.abi mümkünse bende 1 dergi isticem.adresim: mimar sinan mh. yakacık sk. körfezliler apt. no:6 kat:3 d:6 yarımca/körfez/kocaeli
bu kadar çalışma yapılmış ve sık sık da bahsedildiğine göre helal olsun dürümcü emmi ye.kadıköy deki yeri biliyorum,bostancı da oturuyorum kısmetse önümüzdeki hafta ziyaret edeceğim,dergiyide oradan alırım.rüstem kardeşim oradasın inşallah.herkese selamlar.
Müslüm abi bunu deyince çok kızdım.
O toplantılara herkes gelir.
Fakir zengin.
Toplantı resimlerinde bu pekala görülebilir.
Bunu nerden çıkardın veya bu yalanı kim sana söyledi.
Mehmet Amca (Dürümcü Emmi) her yanına gittiğinde işinden çok
yanına gelen veya telefon açanlarla ilgilenir.
Bunların çoğuda yardıma ihtiyaç duyan hemşehrilerimizdir.
Her zaman herkes gelsin diye davet edildi.
Geçen Kış sonunda beri Pazar kahvaltıları düzenlememektedir.
O yüzden kimse çağırılmadı.
Yoksa zenginler geldi diye bir şey yok.
Mehmet Amcanın hoşgörülü vefalı Nizip sevgisi
bu şekilde rencide edilmemelidir.
Mehmet amca yı ılk kez tanısmamıza ve gormemıze ragmen yanına gıttıgımızde gereken ılgıyı elınden geldıkce gosterdı sankı o da ordakı elemanları gıbı ordan oraya herkesın memnun olması ıcın elınden gelenı yaptı belkı ben cok fazla yaptıklarını anlatamam ama mehmet amca ya da haksızlık edılmesını asla ıstemem aılemden duydugum ve gozlemledıgım kadarıyla aılesı ve kendısı bu goruste olan ınsanlar asla degıller haksızlıga ugramalarını asla ıstemem...
Bu başlıkta bu konuyu tartışmayalım, Mehmet emmi meselesi beni uzun zamandır rahatsız ediyor, konuştuğum her Nizipliden bu konuda rahatsız olduklarını duydum boşuna konuşmuyorum ,o yüzden bu konuyu başka bir başlık altında tartışalım yada kapatalım.
muslum kardesım yazmıs oldugun konuya gercekten uzuldum keske bı kahvaltımızda burada olsanda gelen mısafırlerımızı gorme sansın olsaydı neysa saglık olsun bır gun işlh gelmen kısmet olur sunuda belırtmek ısterım kı hatasız kul olmaz mutlaka bızımde bılerek degılde farkında olmadan uzmus oldugumuz mısafırlerımız olmustur. Her kahvaltıda yaklasık 300 kısıye yakın mısafır gelıyor ve bunlarla tek tek ılgılenıyor bunların ıcın de mutlaka kı memnun olmuyanlar olacaktır o kadar cok ınsanı mumkun degıl memnun etmek gece saat 03 kadar gelecek olan mısafırlerı agırlamak ıcın ıs yerınde ısının basında olan babam ve eve gıdıp tekrar sabahın saat 6 da hazırlıklar ıcın ısının basına gelen bırı ıcın bu yazdıklarınızı tavsıp etmıyorum bız 20 yıldır ist dayız ve bu 20 yılda yuzlerce lokantacı hemserımız var hangısı hıc bır ucret talep etmeden bu tur kahvaltı programlarını duzenledı ve hemserılerımızı bır arada gormek ıcın cabaladı babam ne mılletvekılı olacak nede beledıye baskanı bunu unutmayalım ve acaba gunde kac hemserımız bızlere maddı ve manevı destek ıcın basvuruyor bunların yuzde 80 nıne geren ılgı ve alaka gosterılıyor ....altta devam edecegımmm yazıma
ayrıca davet edılen mısafırlerımızın arasında bunlarıda sıralıyorum prof.dr.lar emn md.beledıye baskanları,kaymakamlar,mıllı egıtım md.lerı ve yazamıyacagım kadar makam sahıbı abılerımız dıyeceksınkı ne yapayım makamı sahıbı ınsanları ızah edeyım kısaca....herhangıbı bır hastanede hıc bır ucret odemeden kalp amelıyetı yaptırılabılıyor bır hemserımızın... veya bır emnıyette bır arkadasımız ısı dustugunde bır emn.md.rahatlıkla tlf edılıp konuya cozum arana bılıyor,veya maddı durumu ıyı olmuyan bır hemserımız ıcın kaymakamlarla gorusulup yakacak ve gıda yardımı alına bılıyor,ogrencısını okula yazdıramıyan veya yatacak yer bulamıyan ıcın mıllı egt.md gorusulup soruna cozum aranıyor.veya davet edılen bır ıs adamımımıza nızıp ın ıhtıyacı olan su var denılıp o ıhtıyac karsılanıyor az cok........ Bu sahıslara kalbur ustu dıyorsanız ok bu ınsanlar kalbur ustu olsunlar ama hemserılerımız gıbı onlarda basımızın tacı olsunlar :)
Dürümcü Emminin, geçmişte yaptıklarını ve bugün yaptıklarını yakından takip ediyorum, bu kadar hayır sever birinin Nizip'ten çıkması ve Nizipliye bu kadar sahiplenmesi beni çok sevindiriyor.
En son 22.03.2009 tarihinde yapılan kahvaltıdan sonra artık bu konularında tartışılması gerektiğine inanıyorum.
İstanbulda nedense Nizipliler iki gruba ayrılmış durumda, bunlardan biri kalburüstü insanlar diğeride esnaf ve maddi durumu çok iyi olmayan insanlar, yıllardır bu elit tabaka diğer grubu içine almıyor, ara sıra yapılan yardımlardan sonra bu insanlar hemen unutuluyor ve kendi ortamlarına tekrar dönüyorlar, bunun en son örneğini dürümcü emmide verilen kahvaltıda yine gördük, Güngören Nizipliler derneğine kahvaltı haberi verilmiş ancak buluşmaya sadece dernekten bir kaç kişi oda yönetimden gitmiş, benim bile haberim olmadı.
Güngören Nizipliler derneği tarafından bir kaç üyeye gidelim dendiğinde bizim orada ne işimiz var, gibi bir yaklaşımda bulunuldu, nedeni sorulduğunda onların hepsi okumuş insanlar içlerinde avukat,hakim,savcı,doktor var ayrıca maddi olarak biz oraya gidemeyiz dendi.
Aslında bunun nedeni yıllardır bu elit tabakanın ,sürekli halk dediğimiz ,bu insanları dışlamasından kaynaklanıyor.
Güngören Nizipliler derneği kurulduğundan beri bu elit tabakadan hiç kimse derneği ziyaret bile etmemiştir hatta çarşamba günleri Güngörende buluşan bir grup Cezayirin yerinde yemek yedikten sonra yine Güngörende bulunan bir yerde buluşup sohbet etmekte ama asla derneğe uğramamaktadırlar.
Güngören Nizipliler derneğinin tam karşısında bulunan nohutcuya gelen bazı insanlar iki adımlık mesafede olan derneğe uğramamalarının nedeni Güngören Nizipliler derneğinin bu alt tabaka tarafından kurulmasıdır, yada benim bilmediğim bir sebebi mi var.
Nizipli bir sürü zengin iş adamı ve üst düzey idareci varken bunların hiçbiri Nizipliye iş vermemektedir, personel taşımacılığı yapan ben bile bir çok iş yerinin kapısından çevrilmişimdir.
Bu yazıda asla isim kullanmadım ama gerekirse ismende bu konuyu tartışabiliriz.
Tartişacak bir şey yok ki.Dürümcü Emmi yıllardır Nizip için ne yapmış ortada.
Sadece eleşitirmek işini vazife etmiş ama hiçbir şey yapmamış insanlarda buradadır.
Ben şahsıma bu eleştirilere o kadar kızdım ki.
Ağzı olan konuşuyor demekten başka söylenecek bir şey bulamıyorum.
Bana Nizipli heşherilerimiz iş vermiyor demek yanlıştır.
Ticaret bu isteyen istediği ile iş yapıyor.
muslum kardesım yazmıs oldugun konuya gercekten uzuldum keske bı kahvaltımızda burada olsanda gelen mısafırlerımızı gorme sansın olsaydı neysa saglık olsun bır gun işlh gelmen kısmet olur sunuda belırtmek ısterım kı hatasız kul olmaz mutlaka bızımde bılerek degılde farkında olmadan uzmus oldugumuz mısafırlerımız olmustur. Her kahvaltıda yaklasık 300 kısıye yakın mısafır gelıyor ve bunlarla tek tek ılgılenıyor bunların ıcın de mutlaka kı memnun olmuyanlar olacaktır o kadar cok ınsanı mumkun degıl memnun etmek gece saat 03 kadar gelecek olan mısafırlerı agırlamak ıcın ıs yerınde ısının basında olan babam ve eve gıdıp tekrar sabahın saat 6 da hazırlıklar ıcın ısının basına gelen bırı ıcın bu yazdıklarınızı tavsıp etmıyorum bız 20 yıldır ist dayız ve bu 20 yılda yuzlerce lokantacı hemserımız var hangısı hıc bır ucret talep etmeden bu tur kahvaltı programlarını duzenledı ve hemserılerımızı bır arada gormek ıcın cabaladı babam ne mılletvekılı olacak nede beledıye baskanı bunu unutmayalım ve acaba gunde kac hemserımız bızlere maddı ve manevı destek ıcın basvuruyor bunların yuzde 80 nıne geren ılgı ve alaka gosterılıyor ....altta devam edecegımmm yazıma