yaw sakallı komsusu olması şartmı..belki komususun ıhtıyacı yoktur..taktın komsuya heee...kısa öz olsun..ekmegini paylaş...
Yazdırılabilir Görünüm
yav tamam da kisa ve öz de baska yardim dernekleri gibi hissedilmesin bu
önce komsusunu düsünsünler mahalleerindede böyle birileri oldugunu düsünürler
aksi halde sanki baska yardim derneginin slogani gibi olur
ama cogunluk ne diyorsa onu yapin kösesinede nizip com yazmalisiniz ama cünkü adminimiz utansa da sezer onu haberlere cikarmaya söz verdi
arkadaşlar az öncede yazdım ama yinede söyleyeyim
bence benim buldugum bu resime en uygun yazı ekmeğini benimle paylaşırmısın olacaktır.
tabi birde bilğilendirme yazısı..
dogan harikasin bu daha güzel oldu bak
haklısında..şimdi millet o kızı aramaya kalkar..bizim millet pek fazla zekidir...:)
o halde sorun yok o zaman resim ve yazı konusunu hallettik sayılır..
diger arkadaslarinda yorumu önemli sali gününe kadar halledilir dogan insallah.
bu arada biseyde mutabik kaldiktan sonra geri fikir degistirmeyelim zaman gecmesin.
benden okeydir diger arkadaslar ne diycek ona bakalim birde pazartesi aksamina tam kararimizi veririz ama benden borodan ve senden bu resime ve slogana onay var.
:) abi bu ne ya ...kızın elınde 4 ekmek hala paylaşırmısın diyor...biraz resim hakkında düşünsekmi....:)
simdiye kadar hallolanlar
1.konu ilgi gördü
2.adminimiz konuyu mansete cikardi daha cok ilgi cekti
3.firinciyla ben konustum firinci diger firinlara götürmek icin yardimci olcak
4.ilk kivilcimi yakmak icin boro boro arkadasimiz firinciya gidicek
5.tv haberleri icin sezer arkadasimiz söz verdi
6.secret ekmek almasa bile yaziyi görcegi firina para birakcak
7.dogan arkadasimiz disarda oldugu icin ailesini arayip firinlara para biraktirtcak
8.ziya da ayni keza bunlari yapcak
9.konunun isim babasi ve ilk ön ayak olan cadde arkadasimiz 15 gün sonra sinavlardan sonra konuyu arastirip gelistircek tüm firinlara yaymak icin caliscak
10.artik geriye birsey kalmadi sadece fitil ateslencek
ama çocugun yüzüne dikkat edersen elindeki ekmeklerden dolayı ne kadar mutlu..
evet ya sende haklisin boro
asil kiza derler sende 4 ekmek var gel sen benle paylas :) nizipliyik ne de olsa
napalim biliyonuzmu simdi gidip uyuyalim :)) yarin konusalim yine diger arkadaslarda bakcaklardi resimlere
ama resim çok güzel..:)
karayerin dibi ha karistirip kacma ortaligi
tamam bu resim güzel dogan bu kalsin kardes tamam
benim oyum bu resim ve slogana
Bu konuyu başlatandan ve gönüllü katılacaklardan Allah razı oldun.Hayır ve sadakanın en makbülü, sağ elin verdiğini sol elin hissetmeyeceği kadar gizli olanıdır.İslam, yardıma muhtaç insanların incinmemesi ve daha sonra da başa kakılmaması için sadaka ve diğer yardımların gizli yapılmasının daha evla olduğunu bildirmiştir.İslamın ilk döneminde ve Osmanlı imparatorluğu zamanında hamiyetperver gerçek iman ehli zenginler, sokak köşelerinde bulunan oyuklara gizlice para koyar, sadece gerçek ihtiyaç sahipleri gidip gerektiği kadar para alırmış.Bir başka yardım şekli de yine yardımsever zenginler, yoksul mahallelerdeki bakkallara gidip veresiye defterindeki borcu kapatıp defteri imha ederek hem gariban yoksulları sevindirir hem de adının gizli kalarak kibire kapılma endişesini yok edermiş.Bizde son yıllarda şatafatlı lüks otellerde az miktarda yoksulun katıldığı, daha çok protokol davetli, iftarı verenin büyük dövizlerde adının lanse edilmesi yanında T.V.'lerde görüntü merağı işin reklam ve şan için yapıldığı intibası yaratmaktadır.Halbuki, en büyük duamız; Yarabbi sana kulluk'ta bizi Riya, Kibir ve Gösteriş'ten uzak eyle olmalıdır.Bu bağlamda, imkanı müsait olan herkesin ''Bir Ekmek Askıda'' kampanyasına imkanları ölçüsünde katılması hayırın en makbül şekilde ihtiyacı olana ulaşmasını sağlayacaktır.Allah kabul etsin...
bencede resim çok güzel. tabi başka güzel resimlerde eklenirse onlarada bakabiliriz.
ama şu an için elimizdeki en ideal resim ve slğan bu
poeln amca konumuza bu kadar uzun uzadiya yazarak destek vermen beni sevindirdi
diger agir toplarin nedense hic sesi cikmadi
adminimiz ve senden de allah razi olsun.cok güzel anlatmissin
Türkiyede o kadar çok insan sadece ekmekle besleniyorki tahmin edemezsiniz, bu ekmeği alacak parası olmayan bir o kadarda insan var, askıda ekmek uygulaması bir süre önce İstanbulda yapıldı ve çok faydası oldu, şu an yemek konusunda çok sıkıntı çekilmediğinden bu uygulama kalktı.
Nizip'te ekmek bile alamayacak insanların olması çok üzücü, inşallah uygulama faydalı olur, İstanbul da olmamıza rağmen ,bizimde yapabileceğimiz bir şey olursa yapmaya hazırız.
Bunun dışında Nizip'te yemek yardımınında yapılması gerekiyor.
ben de doganın bulduğu resmi buldum evet güzel bi resim ama sanki akhe abinin resmi daha acıklı geldi bana:) ne biliyim ama bu resimde güzel olur tabi
konuyla ilgilenenler canliya gelsin arkadaslar gene aklima bisey geldi tartisalim orda
burda cok zaman geciyor cevaplar gelene kadar
sakallı kardeşim bunu frıncılar odasına duyurmamız lazım onlarda toplantı yaparak bu işi çözelirler
arkadaşlar bu konuyla ilğili son durum nedir?
Dogan senın resım ve yazın ok ey oldu
bı ısımız boronun fırıncıya gıtmesı kaldı salı günü gıtcek zaten
hemde o resımle yazıyı cıkarcak sımdı o resım almayı alıstırıyorum kendısıne
insallah güzel olucak:)
Nizipte ben yinede ekmekden ziyade yemek yardımlarının yapılmasını isterdim.
bu konu hallolduktan sorna o konuyuda müslüm abi acar.o konuyada hurra diyeee yapisiriz
insallah o konuda cözüme kavusur.
ama önce agzimizdaki cevizi kiralim arkadaslar
konuyla ilgilenenler saat 9 da canli yayinda olsunlar yarina olay hallolcak insallah
ben o saatte işte oluyorum sakallı aranazda olamicam.
10 da bulusalim
ok saat ondan sonra evdeyim zaten
dün uygulamasını bi fırında yaptım..bi küçük cocuk bayat ekmek soruyordu..bende kaç tane alacak sın dedim...2 tane dedi..5 tane taze ekmek aldım verdim...güzel bi duygu..
boro bak aksam 10 da canli yayinda ol
hadi canlı ya...toplantıya...
yinemi toplatıya
vay sakallı kardeşim gercekten iyi düşünmüşsün canlı yayını toplantı odası olarak kullanmayı:D:D
sanki cadırda kı ınsanlar var..onlara ekmek yolluyoruz havası var..güzel ama..bizim konunun anlamını taşımıyor..