onemlı degıl gokhan abı o kadarınıda anlarız ya ama işllah yonetmen olurda ben tekrar çekerım ezo gelın dızısını.
Yazdırılabilir Görünüm
onemlı degıl gokhan abı o kadarınıda anlarız ya ama işllah yonetmen olurda ben tekrar çekerım ezo gelın dızısını.
http://www.Nizip.com/files/pictures/11/63/20061126224132_1_1_sm.JPG[/img] Nurgül Hanımı yakından tanımak ve dizi hakında yöremizde oluşan kaygıları iletmek üzere biraz sohbet etmek istedik. Kendisinin yoğun proğramı nedeniyle görüşemesekte dizi ekibi bizleri çok sıcak karşıladı. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Dizinin yardımcı yönetmeni Sayın Atilla Cengiz beyle ayak üstü bir röportajımız oldu ve düşüncelerini aldık. Sizlerede aktarmak ihtiyacı gördüm. .
Nizip.com : Bizler Nizip ilçesinin saygın sitesi Nizip.com adlı internet sitesinden geliyoruz. Size birkaç sorumuz olacaktı, yardımcı olabilirmisiniz ?
Atilla Cengiz : Tabi ki bildiğim konularda yardımcı olmak isterim..
http://www.Nizip.com/files/pictures/11/63/20061126224538_1_1_sm.JPG[/img] Nizip.com : Bize kendinizi tanıtırmısınız?
Atilla Cengiz : Ben Atilla Cengiz, bu setin yardımcı yönetmeniyim. 1975 Kars doğumluyum, Psikoloji mezunuyum ama sinemaya aşığım bu nedenle bu sektörün içindeyim. 90 günden beri çekim yapıyoruz..
.
.
Nizip.com : Dizinin Konusu hakkında bilgi verebilirmisiniz?.
Atilla Cengiz : Tabi ki… Ezo gelinin geçmişteki hikayesini biliyorsunuz. O öyküde aşk var, hasret var, dramatik bir öykü var. Ezo gelinin dramatik öyküsünden yola çıkarak çağımızda aynı yörede geçen bir aşk dizisi çekmeye çalışıyoruz. Özüne sadık kalarak, günümüz varyasyonunu çekmeye çalışıyoruz. Tabi ki aynısını birebir çekmemiz şuan için mümkün değil ve kabul edersiniz ki biz bunu tüm Türkiye’ye çekiyoruz. Eski zamanı çekmek için sinema yapmamız lazımdı. Ezo Gelin öncelikle Antep’e aittir buna saygı duyuyoruz ama biz dizi olarak çekmek istediğimiz için zaman zaman konuyu genişleteceğiz. Evrensel bir alana taşımak ve Ezo gelini Türkiye’ye tanıtmak istiyoruz. Diziyi isteyen her kesim kendinden de bir şeyler bulsun istiyoruz. Doğal olarak garipsenen kısımlar var. Mesela bir Ezo Gelin zamanında İnternet varmıydı ? .
Nizip.com : Yani eskiye bir özlem var ve yöremiz eski Ezo Gelini istiyordu.
Atilla Cengiz : Bunu bizde yapmak istedik. Fakat o zamandan bu zamana her şey değişmiş… Evler değişmiş, araçlar değişmiş, insanlar ve yaşayışlarda değişmiş. Bunu aynı şekilde korumak ve o zamanı işlemek bir dizi için çok zahmetli olur. Fakat bir sinema filmi olsaydı, daha büyük prodüksiyonlarla bu yapılabilirdi. Dediğim gibi buda büyük yatırımlar isterdi. Fatma Girik’in oynadığı film daha eskiden çekildiği için çok büyük maliyet gerektirmeden çekilebilmiştir. Çünkü çok fazla zaman geçmemişti ve değişen pek bir şey yoktu. Fakat şimdi görüyorsunuz, o zamandan kalan bir şey bulmak mümkün değil. Biz yinede bazı evler yaparak, buraların tanıtımına da yardımcı olduğumuzu düşünüyoruz. Ezo gelininin köyünde de çekmiyoruz, doğal olarak her şey orada da değişmiş. Fakat burası daha otantik ve burada çekmeye devam ediyoruz. Ezo gelininin hikayesinden esinlenerek güncelleştirilmiş bir hikaye anlatmaya çalışıyoruz. .
http://www.Nizip.com/files/pictures/11/63/20061126224257_1_1_sm.JPG[/img] Nizip.com : Peki geçmişe atıfta bulunacakmısınız ? Gerçek Ezo Gelininde hikayesini anlatmak için geçmişi hatırlayan bir pasaj düşünüyormusunuz?
Atilla Cengiz : Evet tabiki yapılabilir. Mesela Ezo gelin geçmişi düşünürken, o zamanı kısa bölümlerle ekrana taşıyıp gerçek Ezo gelini de anmış ve tanıtmış oluruz. Ezo gelin müzesine gidip birkaç çekim yapabiliriz. Tabiki bunlar kolay olmuyor, dizinin devamına ve halkın beklentilerine göre şekillenecek. Bunu yaparken senaryonun dramatik ve akıcı yapısını bozmamız gerekiyor. Sadece Ezo gelini çekseydik dizi bir yere kadar gidebilirdi. Belki başka bir proje ile belgeseli yapılabilir. Bunun için sadece belgesel yapılan prodüksiyonlar yapılabilir. Mekan aynı tasarlanabilir ozaman….
http://www.Nizip.com/files/pictures/11/63/20061126222359_1_1_sm.JPG[/img] Nizip.com : Peki başka yerlerde çekim yapacakmısınız ?
Atilla Cengiz : Mesela ?.
.
.
.
http://www.Nizip.com/files/pictures/11/63/20061126223803_1_1_sm.JPG[/img] Nizip.com : Mesela Zeugma, Antep…
Atilla Cengiz : Aslında bir balayı sahnesi vardı ve biz bunu Zeugma da çekmek istemiştik. Bir dizi çekilirken yörenin değerleri de ön plana çıkarılması lazım ve biz bunu biliyoruz. Fakat Zeugma’ya gidince hayal ettiğimiz görsel güzelliği bulamadık, Zeugma’nın her tarafı ya sularla yada toprakla kapatılmıştı elimiz boş geri döndük. Biz orada birkaç sandalyenin olduğu bir dinlenme tesisinden başka bir şey bulamadık. Neyini çekeceksiniz?... Balayı mekanını antepin içine çektik ve çekmeye devam ediyoruz. .
http://www.Nizip.com/files/pictures/11/63/20061126222626_1_1_sm.JPG[/img] Nizip.com : Dizi kaç bölüm olacak?
Atilla Cengiz : Reytinge göre belli olacak, dizi son bir yılda çekilen dizilerin ilk bölüm olarak en büyük reytingi aldı. Buda bizi sevindirdi..
.
Nizip.com : Çekimleri İstanbul’a taşıyacakmısınız? Birçok dizide böyle olurda.
Atilla Cengiz : Şuan için böyle bir şey yok.
http://www.Nizip.com/files/pictures/11/63/20061126223355_1_1_sm.JPG[/img] Nizip.com : Nurgül hanım , Ezo gelini tanıdımı? Hikayesinden etkilendimi?
Atilla Cengiz : Hepimiz Ezo gelin hakkında tüm bilgileri topladık ve okuduk, her karesi hafızamızdadır. Özellikle Nugül hanım daha önceki filmleri ve çıkarılmış eserleri inceledi, hikayelerini okudu, internette araştırmalar yaptı. Hikayesinden etkilendikten sonra bu dizide oynamaya karar verdi. Yoksa bana dizi filmi teklifi geldi hemen kabul edeyim demedi..
http://www.Nizip.com/files/pictures/11/63/20061126223242_1_1_sm.JPG[/img] Nizip.com : Rol karakteri olarak ta belalı baldızdan farklı, fakat asmalı konaktaki baharı andırıyor nedersiniz ?
Atilla Cengiz : Gerçek Ezo gelinde baharı andırıyor aslında, onun hayatı da mücadelerle geçmiş. Şimdiki Ezo gelin karakteri de bir şeylere karşı mücadele ediyor, özelikle eşinin kaybolmasından sonra bulunduğu yerin değer yargılarıyla gerçekten çatışan bir kadını, ayrıca eşinin hasretini çekiyor, olayları çözmeye çalışıyor vs….
http://www.Nizip.com/files/pictures/11/63/20061126223012_1_1_sm.JPG[/img] Nizip.com : Eski Ezo gelinde vatan hasreti daha öne çıkıyor ne dersiniz?
Atilla Cengiz : Tabiki eski Ezo gelinde vatan hasreti daha öne çıkıyor, ileriki bölümlerde belki köyünü terkedip gitme ve köyüne hasret konuları işlenebilir..
.
.
http://www.Nizip.com/files/pictures/11/63/20061126222025_1_1_sm.JPG[/img] Nizip.com : Az önce mezarlıkta çektiğiniz sahne ne idi ?
Atilla Cengiz : : Ezo’nun eşinin ölümünden sonra mezarına gidip de ölümüne inanamadığı için hala geleceği ümidiyle ve de özlemle beklediği, onu vurgulamak istediğimiz sahneydi. Yani Ezo gelin eşine “sen gittin ama ben hala seni seviyor ve özlemle bekliyorum, sensiz hayatı istemiyorum” demek istiyor. O sahneyi vurgulamak istedik..
http://www.Nizip.com/files/pictures/11/63/20061126224433_1_1_sm.JPG[/img] Nizip.com : Şimdi hangi sahneyi çekeceksiniz ?
Atilla Cengiz : Şimdi Dinar evde, yani Ezo’nun evinde çekim yapacağız..
Nizip.com : Antep şivesini dizide kullanmak hakkında ne düşünüyorsunuz ?
Atilla Cengiz : Antep ağzını olabildiğince kullanmaya çalışıyoruz, otantik bir hava vermemiz için gerekli. Fakat tamamen Antep ağzı dersek bu defa da ülke genelinde anlaşılması zor olur. Bunu abartmadan fakat otantik havayı da bozmadan dengeli bir şekilde uygulamaya çalışıyoruz..
Nizip.com : Vakit ayırdığınız için teşekkür ederiz.
Atilla Cengiz : Ben teşekkür ederim, yanlış anlaşılmaları düzeltmek ve dizinin amacını tam anlatabilmek için her zaman bize danışabilirsiniz.
.
RÖPORTAJ İÇİN ÇOK TESEKKÜRLER BİR NURGÜL HAYRANI OLARAK...
Ben Teşekkür ederim. .
Bundan sonra yazacak arkadaşlar röportajı okuyup, konuyu öyle değerlendirirse sevinirim. Dizi ekibide Nizip.com’u takip ediyor veeleştirilerimiz yapıcı olursa bir katkımız olabilir. Mesela dizi çekimi için mekan veya konu önerebilirsiniz..
Adminim teşekkürler böyle bir röportajı bizlere aktardığınız için, ayrıca röportajda emeği geçen başka arkadaşlarada teşekkürler.
süper bi röpörtaj olmuş diz hakında çıkan neden makyaj şöyle neden gerçeğe bağdaşmıyo sorularını yanıtlamış yönetmen yardmcısı.ben zevk aldım diziden özellikele nurgülün oyunculuğundan şiveyede ağzı çok yatkın çok doğal oyunyo mimikelrini çok iyi kuulllanıyo ayruıca onur ünsalada bayıldım.. görüntü kalitesi sinema tadında.. espriler tadında ilk böümde tek eksik olan heyecandı oda oturdumu tamamdır
Çok sağolun Her şey için gerçekten harika olmuş çok şaşırtım ve sevindim...
Kısmete bak ya ! Son anda işim çıktı gidememiştim.
Ben ilk bölümü tam seyredemedim ama bir arkadaşın ifadesi;.
Film’de internet var som model arabalar var yani teknolojik çağda çekilmiş. Fakat ne hikmetse ezo’nun kocasından haber alınamıyor. Eğer varsa bu sahne senaryo’nun fiyasko olduğundan şüphe yok..
Filmdeki bazı sahnelerin Barak kültürü ile alakası olmayabilir ama,neticede reklamın iyisi kötüsü olmaz. Şu tüm Türkiye bu filme odaklanıp,yöremizi öğreniyormu ? Evet öğreniyor. Biz üzüm yemeye bakalım,bağcı ne ederse etsin bence.
bence,SANNAAT VE SANATÇIYA saygı duymak lazım,bence de ,nostolojik bir çekim olsa çok iyi olurdu?yinede bölgemiz ve gelenekleri için sonderece bir önem arz etmektedir.orhan beye katılmak lazım.
olumlu yorumlarınız için çok tesekkürler ayrıca bu ropörtaj gerçekten biz nurgül hayranları için çok güzel oldu.umarım olumsuz düşünceler bir nebze olsun silinir.ilk bölümden önyargılı olmamak gerrektiğini düşünüyorum..zaten günümüze uyarlanmış bir versiuyon olduğu taa bastan söylenmişti.ben gaziantepli değilim ama yinede yöre için çok güzel bir tanıtım.en azından bizlerde daha çok ve doğru bilgiler edinmek için arastırmalar yağıyoruz ve yörenizle ilgili bir çok bilinmeyeni öğreniyoruz.ve ayrıca oralara gelmeyi bile düşünüyoruz.ee bunda ezo gelinin ve nurgülün payıda çok olacak tabikiii.sonuçta onlarda güzel bir şeyler yapmak için emek sarfediyorlar .hiç kimse hainlik olsun diye emeğini ve kariyerini çöpe atmak istemez kesinlikle.bizler gaziantepli değiliz ama diziyi çok beğendik.buradaki gaziantepli tanıdıklarımızda olumlu yaklaşıyorlar.umarım daha güzel olur.hepbirlikte destek olursak daha iyi sonuçlar alınacağına eminim.ilginize tesekkürler.herkese istanbuldan sevgiler saygılar..
Sayın Serem; Sıkıntı birazda gerçek Ezo Gelin hikayesi çekilecek düşüncemizden doğdu. Bizler heyecanla tv nin önüne ailecek oturduk ve bekledik ve tabi beklediğimiz gibi çıkmayınca hayal kırıklığı yaşadık. Birazda mutaassıp bir kesimiz ve bazı sahneler azaltılır ve konunun özü daha çok işlenirse seviniriz. Dizi ekibiyle görüşüp yöremizin başka değerlerinin de işlenmesi için fikirlerimizi sunacağız. Umarım gelecek bölümlerde geçmişteki Ezo Gelin’de işlenir veyöre halkımızın dilekleride gerçekleşmiş olur. Saygılarımla
Benim sahsen anlatmak istedigim bu insanlar bu isin erbabi degil..
bencede ezo gelinin teknolojik şekli olmuş.. ama yöremizde çekilen böyle bi dizinin daha çok antep kültürünü ve içnde barak kültürünü yansıtmalı... belki senaryo daha oturur diye tahmin ediyorum ama bu konuda yetkililerin bişeyler yapması gerektiğine inanıyorum...
Diziyi yasadigimiz caga uydurmuslar, modernlestirmisler, hersey gibi, o kadar. Dizi gayet normaldi.
arkadaşlar yazılarınızı saygı çerçevesi içerisinde ve nurgül yeşilçayın hayranlarını düşünerek yazsanız daha güzel olur....sonuçta bir emek söz konusu vede nurgül yeşilçay türkiyenin genç jenarasyonunun en iyi oyuncularından...........
KARDEŞ KURT BİRKERE KUZUYU YİYECEK PINARIN BAŞIN DA KURT VAR KARDEŞ KURT..
ŞU HALE BAK ALLAH AŞKINA ADAMLAR EFSANE OLMUŞ MESELEMİZİ TUTMUŞ TAMAMEN MECALİNDEN ÇIKARMIŞ SONRADA YAZIK SİZE DİYOR. .
Ah aH bir gün sizi şöyle geniş düşünen biri olarak göremeden gideceğim ya bu dünyadan ona yanarım ahhhhhhh...
.
Ezo gelin dizi çok güzel olmasa da yöremizin tanıtımını güzel bir şekilde yapıyor inşallah gelecek bölümlerde daha güzel olacak....
http://www.nurgulyesilcay.com.tr/for...&start=120.
Üsteki adres sitemizden bu konuyu alıp paylaşmışlar sitemiz için onur verici bir olay.....
alıntı:
"quote" Nizipli 1969 demişki:
Abi bunlar ezogelini ne zanediyorlar hayatimda ne cem özeri nede birgülmüdür zaten ikiside tam inancsiz insanlar
asıl sen nasıl ********** bi insansız tanımadığın insanların inançlarının ne denli kuvvetli olduğuna bu kadar emin olabiliyosun... ve cem özer dizide rol almıyo eşi de nurgül yeşilçay türkiyenin şu an en iyi kadın oyuncularındandır dizided bizi ilgilendiren budur....
dizihenüz 2. bölümünde ve ben antepin postmodrn ezo gelini kullanarak tanıtılmasından yanayım .. ayrıca dizi o kadar samimi ve içten ki antepin bundan daha iyi tanıtılabileceğini sanmıyorm. şive de en azından zerdad ıolduğundan daha oturaklı daha gerçekçi.. günümüze uyarlandığını bilerek izlerseniz daha da zevk veirir... bu bi sinema filmi değil ki yukarda koskoca bi röpörtajdada bunu neden yaptıklarından bahsetmişler konu nerelere gelmiş ... bence bu konuşmalar ne diziye ne antepin tanıtımının yapılmasına bi katkı sağlamıcak bu yazılarınızı okuyan dikkate almayı geç bunları bi daha bu siteye girmeyi bile isteyeceklerini sanmıyorm.
.
saygılarımlannnn.
bizler ezo gelin sayesinde sitenizi takip etmeye basladık.tabi ki herkes herşeyi beğenmek zorunda değil.bizler ezo gelini beğendik ve severekte izliyoruz.bence bu sayede yörenizin tanıtımıda gayet güzel yapılıyor.bunun olumsuz ne yanı var daha göremedim.defalarca dizinin günümüze uyarlandığı söylendi ve açıklandı.ben burada kendi fikrim olarak keşke dizinin adı ezo gelin olmasaydı diyorum .o zaman belki bu türlü eleştiriler almayacaktı.böylecede gazianteple bir tanıtımın polemiğide olmazdı.bence bu sayesinde antep daha çok gündeme geldi ve tanıtımına katkı sağlıyor .daha önce belirtmiştim insanlar gerçekten kültürünüzü tanımak için arastırmalar yapıyorlar.eee bundan daha iyi bir tanıtım olabilirmi.ama bazı insanlar bunu anlamakta zorlanıyorlar ve olayı vatan hainliğine kadar götürüyorlar.yörenizin hoş görüsü nerde kalıyor anlayamadım.bence daha hoş görülü olup dizinin gidişatı izleyerek kara verilmeli bazı eleştiriler yapılırken.nurgül yeşilçay gerçekten her rolün hakkını sonuna kadar verebilen nadir oyunculardan biri.ve ezo gelin rolünüde gayet iyi yapıyor ve yorumluyor.ayrıca kesinlikle insanların inançları ile yaptıkları işler karıştırılmamalı.sonuçta herkesin inancı kendine aitttir ve allah ile kul arasındadır.ve para ile imanın kimde olduğunu hiç birimiz bilemeyiz.unutmayın ki inançlar tabiki özelde çok önemlidir yalnız buradaki konu bir dizi ve oyunculuk sonuçta inançlarsa herkesin özeli.kimseyi ilgilendirmez..
sonuçta bizler nurgül yeşilçay hayranları olarak bu diziyi çok sevdik ve beğendik ve ileriki bölümlerde dahada iyi olacağından eminim.ayrıca alınan reytinglerde bunun göstergesi..
serem senın dedıgın gıbı yorenın tanıtılmasında çok ıyıde ama gerceklerı yansıtsaydı daha etkılı olurdu dızının reklamı çıktıgında çok ıyı oluyor bu dızı bızım memlekette çekıldı dıye ama gercegı yansıtsa daha etkıleyıcı olurdu dıye dusunuyorm zaten kişilerın goruslerıne saygı gostermek zorunda oldugumuz için herkese saygı duyuyoruz
SAYIN ARKADAŞLAR, BU FİLME BARAK KÜLTÜRÜNÜ TAM ANLATMIYOR DİYE ELEŞTİRMEK VE KÖTÜ DEMEK DOĞRU DEĞİL..
ÇOK DEĞİL, BİR KAÇ AY ÖNCE AVEYA’NIN YENİ REKLAM FİLMİNİZİP’TE ÇEKİLDİ. UZUN ÇARŞIDA YAPILAN VE YAKLAŞIK30 SANİYE SÜREN REKLAM FİLMİNEÖVGÜLER YAĞDIRDIK. OTUZ SANİYE DE OLSA NİZİPTEN EKRANA TAŞINAN BİR REKLAM FİLMİYDİ. VE HERKES SEVİNMİŞTİ. BU FİLMDE (ANTEP FISTIĞI, KURUTMALIK BAMYA ,BİBER.PATLICAN) EKRANA GELMİŞTİ. PEKİ UZUN ÇARŞI BU KADARLAMI SINIRLI, NİZİPTE SADECE BUNLAR MI VAR.HADİ ŞİMDİ TOPLANALIM REKLAM ŞİRKETİNE DAVA AÇALIM NİZİPTE SADECE BUNLARMI VAR. HANİ SABUN, HANİ ZEYTİN, ZEUGMANIN ÇİNGENE KIZI RESMİ NEREDE KÜLTÜRÜMÜZ TAM ÇIKMAMIŞ DİYE.......
GAZİANTEP’TE YAYINLANAN VE BEGENİYLE İZLENEN YABANCI DAMAT FİLMİ SADECE BAKLAVAYI ÖN PLANA GETİRİYOR. PEKİ GAZİANTEP’TE VE TURİSTİK ÇARŞIDASADECE BAKLAVA MI? VAR. HADİ BU FİLMİ DE KALDIRALIM. .
YA ARKADAŞLAR EZO GELİN FİLMİNDE EĞER BARAK KÜLTÜRÜ TAM OLARAK EKRANA GELMİYORSA BİLE, BU FİLMİN BU YÖREDE ÇEKİLMESİ YÖNÜNDEN BÜYÜK BİR NİMET DİYE DÜŞÜNÜYORUM. KALDI Kİ; EGER FİLM BİRAZ FARKLI EKRANA GELİYORSA BUNU SORUN ETMEMEK LAZIM....
.
gercegi yansitsaydi bence kimse bakmazdi üc bolumde biterdiböyle olunca dizi daha uzun uzun olacak daha cok izleyeceyiz DIZI COK GÜZEL olmus severek izliyoruz selamlar
beni pek açmadı saçma sapan sıradan bir dizi barak kültürü ile alakası yok ve hele hele ezo gelin ile hiç yok.
Ezo gelin dizisinin yeni bölümlerı hakkında neler söyluyorsunuz gerçek ezo gelinle ilgisi varmı acaba fikri olan varmı?
bence ezon gelınle alakası kalmadı zaten pek de ızlemıyordum oncelerı ama sımdı yenı oyuncular gelınce bıraz daha guzel olmus sanırım ızledıgım kadarıyla
diğer sayfadaki resimleri yenılersenız çok ıyı olur lınkler kırık...
70 li yıllarda fatma girik 'in kilis tilhabeş köyünde çekilen filmi bence daha güzeldi.
ezo gelin dizisi için oyunculara bence yöre ve şivesi hakkında iyi bir eğitim verilmesi gerekiyor.
Nurgül yeşilçay hiç yakışmamış bu diziye ilk bir iki bölümüne baktım aslına uygun olmasada gene bir iki sahne de yer verilmişti.
ama ondan sonra uydurma sanaryo yazdı oynadılar.
ezo gelin dizi veya filmi yöreye yakışır olmalı....