Bende Orhan abime katýlýyorum Milliyetçi olalým.
Yazdýrýlabilir Görünüm
Bende Orhan abime katýlýyorum Milliyetçi olalým.
türkiyede en milliyetci kent anteptir antepte ise niziptir yýllardýr iþim geregi gurbetteyim yýlda 1 defa gelirim otobüs antep firmasý olmazsa 1-2 gün bekleyip binmediðim dahi oluyor bu sadece bana ait degil emin olun dýþarýda yaþayan tüm hemþerilerimiz için geçerlidir kýsa süre önce iþ yerinde iken arkadaþýmý bilet almak için terminale gönderdim antep firmalarý dolu imiþ tepkimden çekinip ayný güzergahta bulunan diðer illerden bilet almaya çekinmiþ sebebini sordugumda kardeþim sizin kadar milletini seven parasýný baþka þehre vermeyen görmedim dedi. Haklý daha ucuz ama nedense binmiyorum kötülükte görmedim ama þehrim pahalýda olsa cazip geliyor. Bir degeri kayýp etiðimizde anlarýz benim NÝZÝP'im her yerden güzel degerini senede 1-2 hafta gelip sonra zoraki dönenler bilir olsun pahalý olsun ama var degilmi ya olmadýgýný düþünün herþey için antep'e gideceksiniz peþin antep'e veresiye nizip'e lütfen duyarlý olalým
orhan abimin dediði gibi nizip büyüyor daha büyük maðazalar lokantalar hizmete giriyor yani bir yemek için bireciðe gitme saçmalýk bence mesela birecikteki altýn sofrada ki yemek kalitesiyle lezzetiyle nizip altýn sofradaki kalite ayný hiç bir fark yok orhan abi seninleyiz...:):)
OLAYDA ANLATILAN ÞAHIS VE MEKANLAR KESÝNLÝKLE DOGRUDUR<<<orhan beylerin kebabla iþi olmadigi gibi yanýndaki 20 kiþiyede kebabla münasebeti kestirmekle beraber.domates ekmegi yedirdikten sonra birde <<BU HÝÇ MÝDEYE DOKUNMUYOR DEGÝLMÝ DÝYE TEK TEK SORAN BÝR SAHSÝYETTÝR:))artik beni nasil susturcan bilmiyorum orhan abi:)) ama seni seviyorum ...konuya baglantý yapcam..
belki orhan abinin aslen urfalý oldugunu cogumuz bilmiyoruzdur bende bilmiyorum.ama nizipte yaþadigi için nizipli olarak hissediyor kendisini ve bu güzel konuyu açmiþ.karaladýgý yerde birecik:))HEMÞERÝLERÝ HASÝTLÝYOR HELE BAG:))) hasýtlar low bu urfalýlar buda þaka:)))ama kendisini bir kez daha yürekten kutluyorum bu konu çok önemli arkadaslar.herkes biraz daha memleketine memleketlisine memelketinde yaþayana sahip çýksýn
Yorum yapan arkadaþlara,fikirlerini belirten herkese sonsuz teþekkürler....
Hakan kardeþim bir dahaki geliþinde domates ekmek deðilde,helva ekmek yeriz,olmazmý ? :)
benim þahit olduðum bir kaç olay var adamýn iþyeri antepte çalýþtýrdýðý iþçiler nizipten adam yeni bir yer yapýyor ordaki inþaat iþçilerini boyacýlarýný bile nizipten getiriyor dergiye abone oluyor onuda nizipten oluyor daha bir çok örneði var tanýdýk bir kaç kiþi var böyle ben o abimizi saygýyla anýyorum..
Mustafa kardeþim dediklerine katýlýyorum, Nizip dýþýndaki biri için geçerli deðil demek istedim,
Nizipte yaþayanlar için geçerli...
ibrahim kardesim.bende senin dediginin tam tersini düþünüyorum.nizip içindeki degil disardakiler daha milliyetçi.
Bu konuda esnaf sizden daha dertli. Müsterih olun. Ýþi bilmeyenler iþ baþýna geçince ve ortada bir denetim mekanizmasý olmayýnca böyle sorunlarla karþýlaþmanýz çok olaðandýr. Maalesef tüm ülkemizde olduðu gibi Nizip'te de tüketici haklarý konusunda ciddi sýkýntýlar vardýr.
Ben giyim alýþveriþini Gaziantep'ten yapýyorum.....Neden derseniz daha ucuz ve ekonomik Nizip'te aldýgým herhangi bir giyim eþyasý ayný ürün oldugu halde Gaziantep'te çok ucuz........Ama gýda alýþveriþimi Nizipten yapýyom ama Bim'den......Sayýn Orhan bey bence bu soruyu siz esnafa sorun biz keyfimize Gaziantep'e kadar gidip alýþveriþ yapmýyoruz......
Sanayi de aðýrlýðýmýz olmalý
Tekstil de konfeksiyon sanayi Nizip te pek ala kurulabilir.
Elinde fazla serymayesi olmayan ama
iþ yapmak isteyenler için
konfeksiyon sanayi çok güzel yürür
Ýþçilik ücretleri makul olan ilçemiz için hýzla yapýlmasý gereken iþlere konfeksiyon sanayini eklemelidir
Bu primlerle olmaz abi
Sayýn orhan çelik sen nizip milliyetcisi olalým demiþsin ama elimde bulunan nizpcom dergisinde yazýi iþleri müdürü olarak geçiyorsuýn fakat baskýyý topkapý/istanbul bunasýl iþ nizip milliyetcisi dediðin nizipcom dergi baskýsýný istanbulda mý yaptýrý nasýl nizip milliyetcisiniz
cadde matbaacisin galiba:)))))))
nizipcom dergisi ticari bir dergi deðildir. Biz bu dergiyi çýkardýðýmýz her sayýda önce nizip matbaalarýný dolaþýyoruz. Olmadý reklamýný siz toplayýn bizi bu para iþine bulaþtýrmayýn karýný siz alýn da diyoruz. Fakat onlarda haklý olarak bu kalitedeki dergiyi, bu sayýya, bu paraya çýkaramýyorlar. Mecbur kalýyor istanbula gönderiyoruz. Oradan getirmek bize ne kadar meþakkatli anlatamam.
çoðumuzun ya babasý ya kardeþi veya bizzat kendisi esnaftýr. Biribirimizden alýþveriþ yapmak varken DIÞARIYA niçin para kazandýrýyoruz ? Anlamýþ deðilim. Sevgili arkadaþlar ;elimizi vicdanýmýza koyup ne yapmamýz gerektiðini düþünelim ve çevremize bu konularda telkinde bulunalým. Unutmayýn ; her kesime ve her topluma hitab edecek esnafýmýz ilçemizde mevcuttur,bizim dýþarýya gidip alýþveriþ yapma ihtiyacýmýz yoktur.Derginin ticari olmadýðýný fakat maliyet düþürülerek nizip de veya hiç olmadý gaziantepde yapýlabilir sayýn nizip milliyetcileri
Biz bu konuda tekliflere açýðýz. Yani yanlýþ anlaþýlmasýn tartýþma olsun diye yazmýyorum. Eðerki 2500 taneyi bu kalitede 2500 ytl den aþaðýya çýkartabiliyorsanýz, biz dökümanlarý size devredebiliriz. Veya dersenizki biz reklamýnýda buluruz, bu bizim iþimiz... yine dökümanlarý size teslim edebiliriz. Çünkü bu reklam isteme + parasýný toplama iþi bizi kasýyor, bunaltýyor. Veya size zahmet antepde bir arkadaþ bu iþi yine araþtýrýsa bizede faydasý olur.
Elimden geldiði kadar yardýmcý olmaya çalýþacaÐým umarým faydasýný görürsünüz...
Arkadaþým açýlmasý çok çok iyi ben açýlmasýndan yanayým ben tüketicim kardeþim iþme nereden gelirse olaradan alýrým daha fazla açýlýrsa daha iyi oýlur en azýndan rekabet olur aradýðýn bulunur yok sa nizip adamý yatýrým yapmaya korkuyo bir bakkalýn dükkanýnda bulunan þeyler hep standart sebze ve meyve baþka farklý hiç bir þey yok her zaman antep e gitmek zorunda deðiliz açýlsýn en azýndan çeþit bol oolur ve caným nereden isterse oradan alýrým daha fazla açýlsýn mümkünse...<<<<<<<<<BU YAZÝ SANA AÝT CADDE ARKADASIM.HA BURDAKÝ AMACIM SENÝ BAÞKALARINIDA ELEÞTÝRÝRKEN KENDÝNLE ÇELÝÞME DÝYE...
Bu yazýyý büyük magazalar ve küçük esnaflar bölümünde kendin yazmýssýn.bu konu benim içinde cok önemli keþke herkes denildigi gibi yapilsa.ama yapilir yeterki biz isteyelim.esnafýmýzda kendini düzeltcektir tüketicide aydýnlancaktýr ama zamanla herþey þipþak olmuyor
Ya ben bir genç olarak söyliyim nizipde bana göre pantolon,tsihirt falan yok.Ya her geldiðimde bakarým bana uygun biþe bulamýyorum.Çünkü çok sade ve nizip tarzý.O yüzden insanlar dýþarýdan alýþ veriþ yapabilir olamazlarmý.ya ben bir tsihirti diðer þehirlerde gördüysem nizipde asla bulamýyorum.
hösün senkide iþ degil ha.ben o kadar yer gezdim giyim zevkinin en iyisi niziplilerde.önce nizipte moda olur daha dogrusu akçakennttte moda baþlar dünyaya yayýlýr.bu sözümü unutma.nizipte bulamýycagýn hiç bir mal yoktur.he biraz tuzlu artýk laýrmýsýn almazmýsýn sana kalmýs.þahsen bende giyim konusunda pahalý buluyorum nizipi.ama vatandaþta borca olunca bedava aliyormus gibi yapmasin.peþin parayla pazarlýk yapsin
esnafýmýza haksýzlýk etmeyelim lütfen. tekstil sektöründe öyle o.... a.... gibi maðzalara giderseniz tabiki ilk golü yersiniz. çýnar oðlu ve aðcan kalitesizmi? belki biraz ehven olabilir ama %200 etiket farký var. al, giy, kirlet, at:D
Herkesin düþüncesi orhan beyinki gibidir. Lakin bende dahil vatandaþ her zaman ucuz ve kaliteli olana yöneliyor. Nerede ucuzsa oradan alýyor. Ama benim dileðim ilçe yada il deðil sonuçta yerli malý kullanmaktýr. Sonuçta o para döner dolaþýr gelir ama bu yabancý markalara yaptýðýmýz her ödeme devlete ihanettir. Türk malý varken sýrf hava gösteriþ olsun diye yabancý malýný satýn almak bir vatandaþ olarak bu ülkeye verilebilecek en büyük zarardýr. Toplum geliþmedikçe devlette geliþmez.
þimdi abim güzel bi noktaya deðinmiþ.. þahsen ne yalan sölim ben de hem antepten hem nizipten alýþveriþ yaparým ama mantýða vurduðunda yol parasý þu buu ayný hesaba geliyo..geçen çarþýya çýktým esnafýn durumu vahim..kim sahip çýkcak esnafýmýza?bunlar çok hassas mevzular
Vay bee ! Nihayet hemfikir olduðum insanlarda varmýþ,sevindim valla:)
lo orhan abi 4 gündür bekliyom niye susuyor diye.simdi döktürür dedim.iki cümle yazmýssýn:DDDD onu da yazmasaydýn barii
Yakýn takipteyim :)Arkadaþýn birisi belden aþaðý vurmuþ biraz ona güldüm.
bir esnaf olarak, esnaf arkadaþlarýmý karalamak bana yakýþmayacaðýndan o..... a... yazdým. anlamanýz lazýmdý orhan bey! mustafa bey brawoo:)
kredi kartý çýktý mertlik bozuldu mu acaba? kredi kartý olmasa belkide burdaki esnaf arkadaþlara borca vermesi için dil dökecektik.bence burdan alýp esnafýmýzý kalkýndýralým diyende haklý, istediðimi bulamayýp veya daha ucuz olduðu için antepten alanda haklý. saygýlar.
hani nizipde kalite ve ucuz magaza akþam olunca yerel televizyonu seyretmek istiyorum bazen reklamlarý seyredince sanki biraz seviniyorum diyorumki
kendi kendime demek nizip esnafý kaliteyi ucuza verecek reklam veren magazaya gidince ya diyorum akþam seyretttim televizyonda bunun fiyatý ......bu diyorum yok kardeþim onun fiyatý...bu diyor peki reklam vermiþtiniz bu fiyat diye.... sorunca karþýmdaki insan efendim yok biz bu mallarýn fiyatýný söylemiþtik diyorlar yani bir tiþört 10 ytl diyorlarsa gidiyorsun almaya adam sana 30 ytl fiyat çekiyor bu esnaflýkmý acaba biraz da düþünmek lazým býrak orhan kardeþ bu nizibin esnafý bu alýþ veriþi hak etmiyor
ismail çapan kardese kulak vermek lazým.ozaman sende þöyle de abii öyle esnafa.zaten iyi esnafýn REKLAMA ÝHTÝYACI olmaz dersin.o anlar
Bu gün yerel gazetelerimizin birinde bir reklam gözüme iliþti. Bir giyim firmasý 3 gömlek üzerinde bir kampanya yapmýþ, ayný üründe
1. gömlek 19 YTL
2. gömlek 7 YTL
3. gömlek 1 YTL
Maðaza 3 gömleði 27 YTL ye satmýþ oluyor. Alan tüketici 1 gömleði 7 YTL ye almýþ oluyor.Ellerindeki stok mallarý satmak için neden böyle dolambaçlý yol seçiyorlar ki; Gömleðin karlý satýþ fiyatý 7 YTL ye sizi kurtarýyorsa reklamýný yaparsýn a marka gömlek 7 YTL diye, böyle uyduruk kampanyalarla bi yere varýlmaz. Benim ihtiyacým 1 gömlek ise maðaza benden exstra + 12 YTL kar etmiþ olunacak,
nizipliyim deyip nizipten alisveris yapmayanlar nizipli degildir herhalde
saygilar
Neden abi ? Paramýzý çöplükten mi topluyoruz. Konuyu baþtan takip edip okursanýz. Ayný ürünü ayný paraya dýþarýdan almaktan bahsetmiyoruz. Ayný ürün veya daha kalitalisini dýþarýda daha ucuza almaktan bahsediyoruz.
Yukarýda yazdýðýnýz kelimelerde hata var. Dürüst çalýþan esnaflarý tenzih ederim..
" Nizipli deyipte Nizipte alýþ veriþ yapanlarý kandýran esnaflar Nizipli deðildir herhalde"
hemþeri hemþeri deyip pýçaðý sol yanýndan sokar gibi fiyat ve kalitede üçkaðýtcýlýk yapmak ne kadar hemþericilik ne kadar esnaflýktýr.
Dürüst olsunlar gözünün yaðýný yerin genlerin.