Bende Orhan abime katılıyorum Milliyetçi olalım.
Yazdırılabilir Görünüm
Bende Orhan abime katılıyorum Milliyetçi olalım.
türkiyede en milliyetci kent anteptir antepte ise niziptir yıllardır işim geregi gurbetteyim yılda 1 defa gelirim otobüs antep firması olmazsa 1-2 gün bekleyip binmediğim dahi oluyor bu sadece bana ait degil emin olun dışarıda yaşayan tüm hemşerilerimiz için geçerlidir kısa süre önce iş yerinde iken arkadaşımı bilet almak için terminale gönderdim antep firmaları dolu imiş tepkimden çekinip aynı güzergahta bulunan diğer illerden bilet almaya çekinmiş sebebini sordugumda kardeşim sizin kadar milletini seven parasını başka şehre vermeyen görmedim dedi. Haklı daha ucuz ama nedense binmiyorum kötülükte görmedim ama şehrim pahalıda olsa cazip geliyor. Bir degeri kayıp etiğimizde anlarız benim NİZİP'im her yerden güzel degerini senede 1-2 hafta gelip sonra zoraki dönenler bilir olsun pahalı olsun ama var degilmi ya olmadıgını düşünün herşey için antep'e gideceksiniz peşin antep'e veresiye nizip'e lütfen duyarlı olalım
orhan abimin dediği gibi nizip büyüyor daha büyük mağazalar lokantalar hizmete giriyor yani bir yemek için bireciğe gitme saçmalık bence mesela birecikteki altın sofrada ki yemek kalitesiyle lezzetiyle nizip altın sofradaki kalite aynı hiç bir fark yok orhan abi seninleyiz...:):)
OLAYDA ANLATILAN ŞAHIS VE MEKANLAR KESİNLİKLE DOGRUDUR<<<orhan beylerin kebabla işi olmadigi gibi yanındaki 20 kişiyede kebabla münasebeti kestirmekle beraber.domates ekmegi yedirdikten sonra birde <<BU HİÇ MİDEYE DOKUNMUYOR DEGİLMİ DİYE TEK TEK SORAN BİR SAHSİYETTİR:))artik beni nasil susturcan bilmiyorum orhan abi:)) ama seni seviyorum ...konuya baglantı yapcam..
belki orhan abinin aslen urfalı oldugunu cogumuz bilmiyoruzdur bende bilmiyorum.ama nizipte yaşadigi için nizipli olarak hissediyor kendisini ve bu güzel konuyu açmiş.karaladıgı yerde birecik:))HEMŞERİLERİ HASİTLİYOR HELE BAG:))) hasıtlar low bu urfalılar buda şaka:)))ama kendisini bir kez daha yürekten kutluyorum bu konu çok önemli arkadaslar.herkes biraz daha memleketine memleketlisine memelketinde yaşayana sahip çıksın
Yorum yapan arkadaşlara,fikirlerini belirten herkese sonsuz teşekkürler....
Hakan kardeşim bir dahaki gelişinde domates ekmek değilde,helva ekmek yeriz,olmazmı ? :)
benim şahit olduğum bir kaç olay var adamın işyeri antepte çalıştırdığı işçiler nizipten adam yeni bir yer yapıyor ordaki inşaat işçilerini boyacılarını bile nizipten getiriyor dergiye abone oluyor onuda nizipten oluyor daha bir çok örneği var tanıdık bir kaç kişi var böyle ben o abimizi saygıyla anıyorum..
Mustafa kardeşim dediklerine katılıyorum, Nizip dışındaki biri için geçerli değil demek istedim,
Nizipte yaşayanlar için geçerli...
ibrahim kardesim.bende senin dediginin tam tersini düşünüyorum.nizip içindeki degil disardakiler daha milliyetçi.
Bu konuda esnaf sizden daha dertli. Müsterih olun. İşi bilmeyenler iş başına geçince ve ortada bir denetim mekanizması olmayınca böyle sorunlarla karşılaşmanız çok olağandır. Maalesef tüm ülkemizde olduğu gibi Nizip'te de tüketici hakları konusunda ciddi sıkıntılar vardır.
Ben giyim alışverişini Gaziantep'ten yapıyorum.....Neden derseniz daha ucuz ve ekonomik Nizip'te aldıgım herhangi bir giyim eşyası aynı ürün oldugu halde Gaziantep'te çok ucuz........Ama gıda alışverişimi Nizipten yapıyom ama Bim'den......Sayın Orhan bey bence bu soruyu siz esnafa sorun biz keyfimize Gaziantep'e kadar gidip alışveriş yapmıyoruz......
Sanayi de ağırlığımız olmalı
Tekstil de konfeksiyon sanayi Nizip te pek ala kurulabilir.
Elinde fazla serymayesi olmayan ama
iş yapmak isteyenler için
konfeksiyon sanayi çok güzel yürür
İşçilik ücretleri makul olan ilçemiz için hızla yapılması gereken işlere konfeksiyon sanayini eklemelidir
Bu primlerle olmaz abi
Sayın orhan çelik sen nizip milliyetcisi olalım demişsin ama elimde bulunan nizpcom dergisinde yazıi işleri müdürü olarak geçiyorsuın fakat baskıyı topkapı/istanbul bunasıl iş nizip milliyetcisi dediğin nizipcom dergi baskısını istanbulda mı yaptırı nasıl nizip milliyetcisiniz
cadde matbaacisin galiba:)))))))
nizipcom dergisi ticari bir dergi değildir. Biz bu dergiyi çıkardığımız her sayıda önce nizip matbaalarını dolaşıyoruz. Olmadı reklamını siz toplayın bizi bu para işine bulaştırmayın karını siz alın da diyoruz. Fakat onlarda haklı olarak bu kalitedeki dergiyi, bu sayıya, bu paraya çıkaramıyorlar. Mecbur kalıyor istanbula gönderiyoruz. Oradan getirmek bize ne kadar meşakkatli anlatamam.
çoğumuzun ya babası ya kardeşi veya bizzat kendisi esnaftır. Biribirimizden alışveriş yapmak varken DIŞARIYA niçin para kazandırıyoruz ? Anlamış değilim. Sevgili arkadaşlar ;elimizi vicdanımıza koyup ne yapmamız gerektiğini düşünelim ve çevremize bu konularda telkinde bulunalım. Unutmayın ; her kesime ve her topluma hitab edecek esnafımız ilçemizde mevcuttur,bizim dışarıya gidip alışveriş yapma ihtiyacımız yoktur.Derginin ticari olmadığını fakat maliyet düşürülerek nizip de veya hiç olmadı gaziantepde yapılabilir sayın nizip milliyetcileri
Biz bu konuda tekliflere açığız. Yani yanlış anlaşılmasın tartışma olsun diye yazmıyorum. Eğerki 2500 taneyi bu kalitede 2500 ytl den aşağıya çıkartabiliyorsanız, biz dökümanları size devredebiliriz. Veya dersenizki biz reklamınıda buluruz, bu bizim işimiz... yine dökümanları size teslim edebiliriz. Çünkü bu reklam isteme + parasını toplama işi bizi kasıyor, bunaltıyor. Veya size zahmet antepde bir arkadaş bu işi yine araştırısa bizede faydası olur.
Elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışacaĞım umarım faydasını görürsünüz...
Arkadaşım açılması çok çok iyi ben açılmasından yanayım ben tüketicim kardeşim işme nereden gelirse olaradan alırım daha fazla açılırsa daha iyi oılur en azından rekabet olur aradığın bulunur yok sa nizip adamı yatırım yapmaya korkuyo bir bakkalın dükkanında bulunan şeyler hep standart sebze ve meyve başka farklı hiç bir şey yok her zaman antep e gitmek zorunda değiliz açılsın en azından çeşit bol oolur ve canım nereden isterse oradan alırım daha fazla açılsın mümkünse...<<<<<<<<<BU YAZİ SANA AİT CADDE ARKADASIM.HA BURDAKİ AMACIM SENİ BAŞKALARINIDA ELEŞTİRİRKEN KENDİNLE ÇELİŞME DİYE...
Bu yazıyı büyük magazalar ve küçük esnaflar bölümünde kendin yazmıssın.bu konu benim içinde cok önemli keşke herkes denildigi gibi yapilsa.ama yapilir yeterki biz isteyelim.esnafımızda kendini düzeltcektir tüketicide aydınlancaktır ama zamanla herşey şipşak olmuyor
Ya ben bir genç olarak söyliyim nizipde bana göre pantolon,tsihirt falan yok.Ya her geldiğimde bakarım bana uygun bişe bulamıyorum.Çünkü çok sade ve nizip tarzı.O yüzden insanlar dışarıdan alış veriş yapabilir olamazlarmı.ya ben bir tsihirti diğer şehirlerde gördüysem nizipde asla bulamıyorum.
hösün senkide iş degil ha.ben o kadar yer gezdim giyim zevkinin en iyisi niziplilerde.önce nizipte moda olur daha dogrusu akçakennttte moda başlar dünyaya yayılır.bu sözümü unutma.nizipte bulamıycagın hiç bir mal yoktur.he biraz tuzlu artık laırmısın almazmısın sana kalmıs.şahsen bende giyim konusunda pahalı buluyorum nizipi.ama vatandaşta borca olunca bedava aliyormus gibi yapmasin.peşin parayla pazarlık yapsin
esnafımıza haksızlık etmeyelim lütfen. tekstil sektöründe öyle o.... a.... gibi mağzalara giderseniz tabiki ilk golü yersiniz. çınar oğlu ve ağcan kalitesizmi? belki biraz ehven olabilir ama %200 etiket farkı var. al, giy, kirlet, at:D
Herkesin düşüncesi orhan beyinki gibidir. Lakin bende dahil vatandaş her zaman ucuz ve kaliteli olana yöneliyor. Nerede ucuzsa oradan alıyor. Ama benim dileğim ilçe yada il değil sonuçta yerli malı kullanmaktır. Sonuçta o para döner dolaşır gelir ama bu yabancı markalara yaptığımız her ödeme devlete ihanettir. Türk malı varken sırf hava gösteriş olsun diye yabancı malını satın almak bir vatandaş olarak bu ülkeye verilebilecek en büyük zarardır. Toplum gelişmedikçe devlette gelişmez.
şimdi abim güzel bi noktaya değinmiş.. şahsen ne yalan sölim ben de hem antepten hem nizipten alışveriş yaparım ama mantığa vurduğunda yol parası şu buu aynı hesaba geliyo..geçen çarşıya çıktım esnafın durumu vahim..kim sahip çıkcak esnafımıza?bunlar çok hassas mevzular
Vay bee ! Nihayet hemfikir olduğum insanlarda varmış,sevindim valla:)
lo orhan abi 4 gündür bekliyom niye susuyor diye.simdi döktürür dedim.iki cümle yazmıssın:DDDD onu da yazmasaydın barii
Yakın takipteyim :)Arkadaşın birisi belden aşağı vurmuş biraz ona güldüm.
bir esnaf olarak, esnaf arkadaşlarımı karalamak bana yakışmayacağından o..... a... yazdım. anlamanız lazımdı orhan bey! mustafa bey brawoo:)
kredi kartı çıktı mertlik bozuldu mu acaba? kredi kartı olmasa belkide burdaki esnaf arkadaşlara borca vermesi için dil dökecektik.bence burdan alıp esnafımızı kalkındıralım diyende haklı, istediğimi bulamayıp veya daha ucuz olduğu için antepten alanda haklı. saygılar.
hani nizipde kalite ve ucuz magaza akşam olunca yerel televizyonu seyretmek istiyorum bazen reklamları seyredince sanki biraz seviniyorum diyorumki
kendi kendime demek nizip esnafı kaliteyi ucuza verecek reklam veren magazaya gidince ya diyorum akşam seyretttim televizyonda bunun fiyatı ......bu diyorum yok kardeşim onun fiyatı...bu diyor peki reklam vermiştiniz bu fiyat diye.... sorunca karşımdaki insan efendim yok biz bu malların fiyatını söylemiştik diyorlar yani bir tişört 10 ytl diyorlarsa gidiyorsun almaya adam sana 30 ytl fiyat çekiyor bu esnaflıkmı acaba biraz da düşünmek lazım bırak orhan kardeş bu nizibin esnafı bu alış verişi hak etmiyor
ismail çapan kardese kulak vermek lazım.ozaman sende şöyle de abii öyle esnafa.zaten iyi esnafın REKLAMA İHTİYACI olmaz dersin.o anlar
Bu gün yerel gazetelerimizin birinde bir reklam gözüme ilişti. Bir giyim firması 3 gömlek üzerinde bir kampanya yapmış, aynı üründe
1. gömlek 19 YTL
2. gömlek 7 YTL
3. gömlek 1 YTL
Mağaza 3 gömleği 27 YTL ye satmış oluyor. Alan tüketici 1 gömleği 7 YTL ye almış oluyor.Ellerindeki stok malları satmak için neden böyle dolambaçlı yol seçiyorlar ki; Gömleğin karlı satış fiyatı 7 YTL ye sizi kurtarıyorsa reklamını yaparsın a marka gömlek 7 YTL diye, böyle uyduruk kampanyalarla bi yere varılmaz. Benim ihtiyacım 1 gömlek ise mağaza benden exstra + 12 YTL kar etmiş olunacak,
nizipliyim deyip nizipten alisveris yapmayanlar nizipli degildir herhalde
saygilar
Neden abi ? Paramızı çöplükten mi topluyoruz. Konuyu baştan takip edip okursanız. Aynı ürünü aynı paraya dışarıdan almaktan bahsetmiyoruz. Aynı ürün veya daha kalitalisini dışarıda daha ucuza almaktan bahsediyoruz.
Yukarıda yazdığınız kelimelerde hata var. Dürüst çalışan esnafları tenzih ederim..
" Nizipli deyipte Nizipte alış veriş yapanları kandıran esnaflar Nizipli değildir herhalde"
hemşeri hemşeri deyip pıçağı sol yanından sokar gibi fiyat ve kalitede üçkağıtcılık yapmak ne kadar hemşericilik ne kadar esnaflıktır.
Dürüst olsunlar gözünün yağını yerin genlerin.