dervisdörtbudak Nickli Üyeden Alıntı
Suçlu biz olduğumuz içindir..KİLİS'de tek bina bile üniversite tarafından yapılmamış hepside hayırseverler tarafından yapılmış ve bugün kilis fakülteye değil koskoca üniversiteye kavuşmuştur...
Tamam çoşkun abi, haklısın..Varsanız yeni bir oluşum içerisine girebilir ve çokseslilikle yüksek öğretim ve Üniversite adına ilçemize büyük şeyler kazandırabiliriz. Ben ve bir kaç öğretim görevlisi hocamızla yola çıkmaya varım diyorsanız temelini atıp bir hafta içinde hayata geçirebiliriz. Hatta yeni rektörümüzde koltuğuna oturduğunda ilk ziyaterimizi ona yapıp çalışmalara buradan start verebiliriz.
Ayrıca kafalarda soru işareti kalmaması için bir kaç açıklamada daha bulunayım.....
Ben gerçek manada hayırseverlere zenginlere nerede bişey demişim. Ben bir merak sonucu neden hayırseverlerimiz hep milli eğitime bina bağışlıyorda Yüksek öğretime bağışlamıyor dedim. Niçin bağışlamadıklarınıda yazımda belirttim ve bu tesbitin herkesce bilinmesini istedim. Bu tesbitimdede ısrar ediyorum..Benim imkanım yok, fakat olsa vallahi 5 tane fakülte binası yaptırır ilçenin çehresini 2 yıl içinde değişime uğratırım.
İlçeye yabancı girmiyor abi girmiyor, esnaf kan ağlıyor, orhançelik kardeşimizin son açmış olduğu konu meydanda nizip milliyetçisi olalım diye....Ancak nereye kadar gidecek sen benden al bende senden alayım sendromu....Ortada 100 ytl bir para var bugün ben senden alışveriş yapıyorum para sana gidiyor aynı parayla yarın sen benden alışveriş yapıyorsun para tekrar bana geliyor. Dış kaynaklı para girişi olmadığı sürece bu yazılanların hepsi boşuna.Az çok işletme yada iktisat bilgin vardır sana uzun uzun anlatmaya gerek yok...Bu ilçenin tek kurtuluşu en az 5 fakülte binası ve 5000 öğrencidir. Eğer dediğim doğru eğer yanlış, zaman herşeyi gösterecektir.
Ayrıca üniversite yönetimi 10 yıl içinde en azından bu binayı yaptı bizler Nizipliler olarak özelliklede hayırseverlerimiz olarak ne yaptık. Lütfen bu sorumun cevabını tekrardan yazarsan sevinirim.
Çoşkun'cuğum malum sende biliyorsun, yıllardır burada yazıp çiziyorsun. Ben yada sen birşeyi çözemeyiz çünkü çözüm mercii bizler değiliz. Biz sadece sorunu söyler yapması gerekenlerin yapmasını bekleriz....Saygılarımla..