İtalyanca bir kitap var elimizde, çoğu yeri aynı şablonla yazılmış. Türkçeleştirilmesi konusunda bize yardımcı olacak varmı acaba ?
Yazdırılabilir Görünüm
İtalyanca bir kitap var elimizde, çoğu yeri aynı şablonla yazılmış. Türkçeleştirilmesi konusunda bize yardımcı olacak varmı acaba ?
Abi kısıtlı imkanlarımla yardımcı olmaya çalışırım. Az çok İngilizcem var. Online çevricilerle İtalyanca'dan İngilizce'ye, oradan da Türkçe'ye çeviri yapabilirim sanırım. Ama Nizip'e geldikten sonra ancak.
sono parla italiano ,perche sono lavoro con la FIAT in BURSA.
Walla mehmet abi eskiden çok iyiydi , ama şimdi sadece böyle günlük kendini kurtaracak kadar biliyom,
defalarca italyaya gittim yaklaşık toplamda 6 ay felan kaldım.
ilk öğrendiğim 2 cümle :
sono müslümano non manca carne di miale ---- müslümanım domuz eti yemem
diğerinide hatırlat gelince söyleyeyim.
şaka bir yana az bir şeyse tara veya faxla çok uygun fiyata burada çevirttereyim.
fiatta (TOFAŞ'ta) çalışan arkadaşlar var extradan çeviri işi felan yapıyorlar
selamlar,
ilker ,,
İlkay abi buraya geldiğinizde kitabı size vereyim. Kitapda Nizip çevresindeki höyüklerin teknik bilgileri var. Şablon genelde aynı, yani birkaç kelime çözülürse, gerisi rakam zaten
İngilizce biliyorum, İtalyanca değil. İtalyancadan direk Türkçeye çeviri yapmak öyle kolay bir iş olmasa gerek. İtalyanca, İngilizce, Fransızca, İspanyolca vs.. Köken olarak yakın diller. Bunlar arasında bilgisayar programı yardımıyla çeviri yapılabiliyor. Ama Türkçe bu dillere çok uzak. O yüzden zaten böyle bir yol önerdim.
Posso parlare degli inglesi ma non posso parlare italiano. cosí potrei aiutarla da questa maniera... Capisce? :)
Siz bir alemsiniz yaw.Sizi tanımasam italyanlar diyecem ha..
Yaw bunun programları yokmu bilgisayarla ugrasan arkadaslarım çıkarsın bir tane tamam 5 dk iş...
italyanca 2. ana dilimdir, ben fırat mahallesine taşınmazdan önce venedikte ikamet ediyordum...
Con una superficie di appena , inserita nel tessuto urbano di Roma, sulla riva destra del Tevere, il Vaticano è il più piccolo stato indipendente del mondo, sia in termini di popolazione che di estensione territoriale. Per Santa Sede si intende l'ente al quale spetta la piena sovranità e proprietà sullo Stato della Città del Vaticano.
Ben İtalyanca bilen tek kişi olarak İlkeri bilirim
bide beni...
valla ben almanca calısıyorum
ilker abi ikinci sözü bende merak ettim :)
Gülmekten çatlamak üzereyim. Kuzey F'nin yazdığı metnin Türkçesi:
Roma'nın şehir dokusuna bakılacak olursa Tiber'in sağ taraf kıyı kesminde Vatikan bulunur. Dünya'nın en küçük bağımsız devleti olan Vatikan, bölgesel bir nüfusla sınırlıdır. "Kutsal Koltuk"tan ise tam özerklik ve Vatikan devletinin otoritesi anlaşılır.
Kuzey F ne iş? Sen de mi İncil araştırmalarına başladın? Vatikan filan... :D:D
çatlarsında bi daha düzelemeyesin...:mad:
ne gülüyon işte anlamlı cümleler kopyalamıştım, yanii şeyy yazmıştım...:mad:
nizip.com'a İstanbuldan yapabileceğim bir şey olursa söyleyin yaparım.
Abi arşivimize eklenmek üzere, Akademisyenlerimiz, doktorlarımız, gazetecilerimiz, sanayicilerimiz vs.. uygun gördüklerini kısa özgeçmişleri ve şuan bulundukları yerler olarak atabilirsen minnetttar olurum.
nizip com eski popülerliğine kavuşturalım haydi hep beraber
arkadaşlaırmızı bekliyoruz