Düzeltme imkanı varsa elbette düzeltmek isterdim. Ve o hataya bir daha düşmemeye gayret ederdim..
Soru: Çok aşırı öfke ve sinir anında ne yaparsınız?.
Yazdırılabilir Görünüm
Düzeltme imkanı varsa elbette düzeltmek isterdim. Ve o hataya bir daha düşmemeye gayret ederdim..
Soru: Çok aşırı öfke ve sinir anında ne yaparsınız?.
cevap : koyu kahverengi..
soru : Hic kendin bikmadan ve ciddi olarak sevdigine ’seni seviyorum’ diyebildinmi?.
Cevap : Seni seviyorum demek sadece kelimelere sıkışmaması gerek. Zamanında özel bir okul gece düzenlemişti. Aileler ile gittik, eşimde yanımdaydı. Geceyi sunan, daha doğrusu izlemek içim gittiğimiz kişi İkbal hanımdı vesunumunun orta zamanında birkaç konuk çağırdı ve sorular sordu. Sorunun birisi "Sevdiğinize hiç seni seviyorum dedinizmi ?" sorusuydu. Bazıları afalladı falansada, kendisi microfonu alıp neden demiyorsunuz falan deyip, birazda yöremi seven birizleyici olarak, beni üzen bir tavırla, nutuklar attı. Ben içimden dedim;.
Bizler eşimize "Seni seviyorum" demeyiz veya az deriz veya derken utanır sıkılırız veya genimizden gelen erkeksi tavırlarımızla diyemeyiz ama sevdiğimizi gözümüzden sakınırız, kıskanırız, el üstünde tutarız, yaşamımızın her anını beraber geçirmek ve paylaşmak isteriz. "Sei seviyorum" demek, dar iki kelimeye sıkıştırılmamalı, kriter bu olamamalı... .
"Seni seviyorum" demek; .
Bazen bahçeden kopardığı bir çiçeği kimseye göstermeden getirebilmekte gizlidir,
Bazen Eşinin kahvaltısını hazırlamada, sıcak bir uğurlamada, bazen de özlemle karşılamakta gizlidir. Başını omuzuna koyup uyuyabilmekde, çocuklarının başını beraber okşamakda gizlidir. Hastalanınca dünyanın dar gelmesinde, yokluk anında eşinin yanında olabilmekde gizlidir....
Bazen onun içinağlamakta, onun mutluluğunu görünce sevinmekte gizlidir...
Diye haykırmak gelmişti içimden :).
Neyse dağıtmayayım fazla.
Soru : Kimlere, Nelere aşık olunulur ?.
cevap:hayatta gördüğümüz her şeye aşık olunabilir:dağlara,denize,martıya,bahara,fırata ,belkıse...ve budur dediğin hayat arkadaşına..tabii gerçek sevgili olan Yüce Allaha aşık olunur..
soru: insanlar neden haset olur?.
Cevap :Cehennem boşuna yaratılmadığı için......
.
Soru: Admin ağabeyimizin yazısını nasıl buldunuz...? Ay dayanamayacağım ben cevap vereceğim; Waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaawwwww.... Amma döktürmüş valla....
Neyse hadi alttaki sende cevap ver bakem.... http://www.karpuz.com/msnsmiley/msnsmiley/msnsmiley%20(71)[/IMG] .
[u]elcevap:</u Adminim formunda olursa yazarda yazar. Ama bazen gelen mesajlar kendisine sabahleyin yetişir ve uykuda kalkar kalkmaz bir eleştri mesajı alırsa, vay başına gelenlere o zaman. O yukarıdaki sözlerin birini bulamazsın, başını al memleketi terket ondan iyi..
[u]elsoru:</u Aşk kavuşmakmıdır, yoksa kavuşamamakmıdır? Yani aşk, kavuşunca biter diyebilirmiyiz?.
yav halil hocam bu yaşytan sonra aşık mı oldun ? kızılcakentliler kıskançtır ha..neyse cevap.
aşk kavuşunca bitmez.daha doğrusu aşkta kvuşma biraz son gibidir..
soru:fena fillah ne nemektir..
Cevap : Hak’ta kaybolmaktır.....
Soru :Fenafillah makamına eren,tasavvuf büyüklerimizden örnek verebilirmisiniz...?.
cevap; insanın kendine ait sandığı birimsel varlığının Allah’ın varlığı dışında bir varlık olarak mevcut olmadığını ve hakikatte tüm özelliklerinin Allah tarafından varedildiğini farkeden vebu yüksek mertebe erişenledir ama bunu sadece bilinen tasavvuvbüyükleri diyesıralayamayız... Aslında bilinç altıyla ilgiliidir bunun o kişiden başkasının bilmesi biraz zor... Teorik olarak bir isim istiyorsanız genede cevabı başkasına bırakmak isterim....
soru; Peyğamberler filozofmudur, eger degilse peygamber ve filozofu ayıran özellik nedir?.
Peygamberleri,filozoftarlaveya başka insanlarla kıyaslamanın dogru olmadığını düşünüyorum. Filozoflar ne kadar bilgi bilirse bilsin, bildikleri sadece aklının alabileceği kadardır.Ancak peygamberler Allah (C.C) tebliğcileridir. Allah peygamberlerine insan aklının almayacağı bilgileri ve mucizeleri bahşetmiştir. Allah (C.C) ’ın kendisini insanlara öğretmek için "seçtiği"!! bir kul olmak ile filozof olmak arasında herhalde biraz fark vardır.Filozoflar sadece belli bir konu üzerinde öğrendiklerini düşünür ve insanlara kendi fikirlerini beyan eder. Peygamberlerin öğretmeni ise Allah(C.C) dır. Söyledikleri sözler kendi fikirleri değil, Allah(C.C) sözleridir. Kaldı ki kainatı sadece Peygamber Efendimizin (S.A.S) yüzü suyu hürmetine yarattı. Allah hangi filozof için bir ot yarattı?? Eğer yanlış beyanlarda bulunduysam abilerimden özür diler, bu konuda beni düzeltmelerini rica ederim. Filozoflar Allah (C.C) ’ın ismini ve dinini yaymaz! .
Soru : En büyük hayalin nedir?.
............
cevap: para...çünkü para olmadan hiç birşey olmuyor....
soru:sevgilin veya karın (kocan) için yapabileceğin en büyük delilik nedir?.
alıntı:
"quote" noir doiser demişki:
soru:sevgilin veya karın (kocan) için yapabileceğin en büyük delilik nedir?.
.
.
Soru: Allta ki: Yukarıda bir erkek için en önemli şey paradır denilmiş, Sence doğru mu. yoksa bazen paranın olduğunda bile açılamayan kapılar varmıdır.?.
Sakalını saydırmak. hehehehhe
bence imandır soru-paranın açamadığı başka ney olabilir acaba?
cevap; para kasası :).
soru; Kaç yaş yaşamak istersin, neden ?.
63 yaşamak isterdim.
çünkü efendimiz bu kadar yaşamış...
soru: aşk nedir?.
cvb:mantıksız bır olaydır.
soru:hersey paramıdır?.
Cevap: HERŞEYİN PARAMIDIR KOYSAN DÜNYAYI CÜZDANA ÖLÜME ÇAREMİDİR KİM VAR VARMI KALAN GİDİYOR VAKTİ DOLAN ... .
Soru: Ateş elini yakar, kadın ömrünü. gerçekten öylemi acaba ?.
.
Cevep; Abi gercekden ince bir senzez yapmışsın. Aynen öyle diyorum....
Soru; Bir kilo palcan dedikli kuruşla kaç kuruş yapar?.
cvb:onu hesablamak ıcın senınkı gıbı bır matmetıgım olmalı.
soru:pekı ne yapıyoroz ne yapıyoruz?.
cvp; Zıplıyoruz Zıplıyoruz :) (memet kardaş ne demek isdedimi anladı ).
Soru; Sizce nerde zıplıyoruz?.
cvb:alı kardes hanı sen gecen sınıfta çok soylerdın ya onun cın sorudum antep fenerbahce macında zıplıyoruz.
soru:sızce turkıyenın en guzel yerı neresı?.
Bence Her yeri güzel ama benim gönlümün sultanı Egedeki şirin şehirlerdir...
gökhan soru nerde kardeş:))neyse senin yerine ben sorayım:)).
ege’ye yerleşmeyi düşnüyor musun?.
Evet düşünüyorum :) ama Nizip’i de unutmamk şartıyla.
soru: Sİtedeki İkinci üyelik alan kişiler sizce niye yapıyor ??.
AL işte gökhankide soru :-))
Niye olacak dile getirmek istedikleri şeyi normal kimlikleriyle söyleyemedikleri için, başka isimde alınca kurt oluyorlar :-)).
Soru : Sizin sitede kaç isminiz var??? ( cvp veren arkadaştan doğruluk bekliyorum ).
2 tane idi :) ama diğerini isim vermeden siteyi sabota edenlerin başına bela olmak için almıştım....
Bunu kim yaparsa unutmasın kurt’un kurtu vardır....
Soru: Çifte üyelik alıpşahsınıza hakaret edlise ne yapardınız?.
cevap: hakaret yapan kişiye ve duruma bağlı bazen insan hakaret edilmeyi hak ediyo...haksız bir yere yapılmışsa benim için düşündüklerin inşallah senin de başına gelir derdim....
soru: hayat her zaman güzelmidir? yani yaşamaya değer mi?.
cvb:bazen çok guzel yasadıgımız ıcın sevınıyoruz ama bazende yerı gelınce çok çaresız kaldıgımıdzda neden yasıyoruz dıye kendınımıze soruyoruz
soru:çıft uyelık kullanan kısıler bellı olmuyormu?
Cvp; Tabiki belli, fakat bunu bilen başda admin ve birkaç kişidaha... Gerci formdaki yazılarından da belli oluyor fakat biraz dikkatli incelemen gerek...
Soru;Hükümet için5 yıl yeterli bir süremi, Sizce bir hükümet kaç yıl görevde kalmalı, neden?
CVB: BENCE YETERLİ Bİ SÜRE...HÜKÜMET 5 YILDA NASIL OLDUGUNU BELLİ EDER ZATEN....
SORU:DERİN DEVLET NE İŞE YARAR....
cvb: türkiyede savasin cikacagin göstergesidir ülkeyi kani bulamak amaci ile cevrilmis irenc bi dizi.
.
soru: kurtlar vadisi terör dizisi neyi anlatmakta amaci ne....
cvb:bunu herkes farklı yorumlaya bılır ama yanlıs yapmıslar bu dızı oynatark
soru:turk genclıgı neden sureklı bırıılerını ornek alarak yasamayı secıyor?
cvb: normal bastaki devletin sucu böyle tür filimleri ortaliga sürdükce hem cok insan ölcek hemde böyle bir millet insanlarin gözünden düsecek cünki ortada karalananlarinda bi gururu var ve bu yazdiklari senaryodakilerin hepsi bastan sona kadar yalan bizde kürdüz biz anamiza babamiza o dizideki kizin yaptigi gibi saygisizlikmi yapiyoruz hayir asil saygisizligi yapanlar bastakilerdir yazik gercekten yazik böyle insanlara sadece aciyoruz
soru:bu insanlar neyin pesinde ne yapmak istiyorlar devletin amaci ne??.
cvb:bunu devlete sormak lazım tabi ki sana göre devlet kimse haaa bu arada yanlış anlama helin hanım
soru:bize hep devlet vatandaşlardır diye öğrettiler sizce devlet biz isek o zaman baştakiler diye bir suçlama yapıyoruz......
(aslına bakılırsada helin haklı çünkü bahsettiğiniz flimde çok ama çok yanlış var ) haksızmıyım?![]()
burası siyaset arenası değil...azcık hanım hanımcık ol....
Edited by - Huzeyfe on 2/11/2007 11:06:13 PM
Helin kardeş Devletimiz kürtleri yada başka birilerini falan bitirmek istediği yokltur. Ve ayrıca ülkemizde Kürt sorunu falan da yok o suni bir gündem yaratmak isteyen vatan hainlerin çıkardığı bir büyük yalandır...
Ülkemizde türklerle kürtler arasında kız alıp verme oluyor ee nerde ayrım işte biz artık bir bütünüz bunu anlamak lazım...
Kürtleri şuan da bazı kesimler pkk ile eşleştiriyor olabilir ama bilinci bir Türkiye cumhuriyeti vatandaşı bunu kolaylıkla anlayabilir. Ancakkk beyni yıkanmış kişilere empoze edilen bilgiler şunlardır : "Ülkemizde kürt sorunu vardır her türk , kürt düşmanıdır" işte bu düşünceyle beyni yıkananlar ayrımının olduğuna inanıp Türkiyede yaşamak için tek çare kendi ülkemizi kurmak diye düşünüp dağa çıkanlar mı dersiniz diplomasinin içine girmek mi dersiniz üniversitelerde kargaşa çıkarmak mı dersiniz aklınıza ne gelirse....
işte soruna vereçeğim tek cevap helin kardeş bu ülke türkü, kürdü, lazı , çerkezi hatta ecnebileriyle barışık bir ülkedir osmanlıdan beriama basınımızın kimlerin elinde olduğu belli .. ülkemizde bir barış ortamı olduğu zaman bunlar meydanlara çıkıp bunu bozmaya çalışıyorlar bunu başarmak içinde insanların beynini yıkıyorlar!!!
soru : Bilnçli bir Türkiye vatandaşı olmak için neler yapmak lazım...?
CVP:EMPATİ KURMAMIZ,HERKESİN DÜŞÜNCESİNE SAYGI DUYMAMIZ,HOŞGÖRÜLÜ OLMAMIZ VE EN ÖNEMLİSİ ALLAHTAN KORKUP ÖBÜR DÜNYAYI DÜŞÜNMEMİZGEREK BENCE.BEN TÜRKÜM VE EN SAMİMİ DOSTLARIM HATTA KARDEŞLERİM KÜRT.BU AYRIM MESELESİ GERÇEKTEN ÇOK SİNİR BOZUCU BİR OLAY.BİRKAÇ KENDİNİ BİLMEZ İNSAN AYRIM YAPIYOR OLABİLİR AMA BU HERKESİN AYRIM YAPTIĞINI GÖSTERMEZ.KİMSE KİMSEDEN ÜSTÜN DEĞİL.GÖKHAN KARDEŞE SONUNA KADAR KATILIYORUM.
SORU:TÜM İNSANLIĞA FAYDASI DOKUNACAK BİR HAYALİNİZ VAR MI?VARSA BUNLARNELER?