Bu konuyu arşive göndermek hiçte mantıklı bir durum olduğunu düşünmüyorum.
Elimizden geleni yapmalıyız.
Şehrimizi ziyarete gelen bir misafirin bu evi gördüğü zaman hayran kalacağını düşünün
Yazdırılabilir Görünüm
Bu konuyu arşive göndermek hiçte mantıklı bir durum olduğunu düşünmüyorum.
Elimizden geleni yapmalıyız.
Şehrimizi ziyarete gelen bir misafirin bu evi gördüğü zaman hayran kalacağını düşünün
Yemin ederim! eğer bunu karşılamaya gücüm olsaydı tek başıma yaptırırdım
''Bu proje ile ilgili olumlu gelişmeler duyuyorum'' cümlesi dahi beni ve 'eminim ki' birçok nizip.com üyesini ziyadesiyle umutmar etmiştir, diyorum: katılımcılık, ısrarcılık, ciddi bir duyarlılık, yararlılık ve Nizip için elzem olan üst yapısal bir yapılanmaya ön-ayak olmak açısından...
Bu aşamada, kültür evi konusundaki tek dileğim (beklentim, arzum) Nizip.com üyeleri ile sayın Murat Sayın başta olmak üzre, Kaymakamlığın, Nizip Belediyesi'nin, Yüksel Okulun, Sanat Okullarının, sivil ve mesleki toplum örğütlerinin ve hatta tek tek (Nizip içindeki ve dışındaki) bireylerin ciddi bi şekilde maddi ve manevi katkılarını sağlayabilmektir; duyuru ve ilanlarla... Ve bir uygulama rotasının (pratik yol haritasının) çizilmesidir.
Lütfen, herkes 'bu konuda' görüşünü belirtsin; ''ne yapabiliriz, neler yapmalıyız?..'' hususunda...
Rahmetli Orhan Sayının varislerinin bu konuya sıcak bakmadığını oranın kendiliğinden yıkılıp yok olmasını beklediklerini sanıyorum, belediye başkanımızın bu konuyla ilgili girişimleri olduğunu kendi ağzından duydum ama varisler asla yanaşmıyorlar.
Sevgili Müslüm Akpek, murats (Murat Sayın) bu konuya varis olarak sıcak bakıyor... Mesajlarında bunu görebileceğiniz gibi, ben ve admin onun ile defalarca telefonda da görüştük bu konuyu: ata yadiğarı yerlerinin kültüren bir hizmet bazında değerlendirilmesi için elinden gelen desteği esirgemeyecek saygın bir kişilik olduğuna sizin de emin olmanızı 'şahsım adına' temin edebilirim.
Nizibe Kemal kardeşin tarif ettiği bina; kısmen antik görünümlü de olduğu için harika bir seçim.Nizip, kendi kültürünü yaşatabilmesi için bir kültürevi'ne muhtaç ve elzemdir. Burada, T.Halk müziği, T.Sanat Müziği, tiyatro gibi etkinlikler yanında yöresel el sanatlarının yaşatılması sergilenmesi de sağlanabilir. Hatta yıllardır müsait bir taş duvarlı, tabakalı ve kuyusu olan uygun bir ev bulup restore ettirmek ve eski etnoğrafik Nizip ev eşyaları ile tezyin edilmiş müze ev düşünürüm. Eski nenemin geniş avlulu evdeki mor salkımlı üzüm asmaları, fıskıyeli havuzu, petekli ocaklıklı ve livanlı evde geçen çocukluğumun, damda tahtımda çabut yorganlı yıldızlar altındaki uykuya doyamadığım günleri yaşatmak isterim.Uygun bina bulunarak, bu güçlü AKP iktidarında, Belediye Başkanı H.Fevzi Akdoğan ve milletvekilimiz Mehmet Sarı'nın gayreleri ile Kültür Bakanlığı veya AB fonları kullanılarak müze-kültür evi yapılabilir. Bu konuda hassasiyet taşıyan herkesi kutluyorum.Sesimiz dah gür çıkmalı ve ısrarlı takipçisi olmalıyız.
Diğer varisler ne diyor peki bu konuda.
Sevgili Polen2734 (sayın Mahmut Küçük) siz gerçekten 'abartısız ve yergisiz) değerli bir Nizip kişiliğisiniz... Her ciddi konudaki duyarlılığınızdan ötürü sizi sevip-saymamak mümkün değil... Çünkü siz, 'varını verenin yüzü daim sıcaktır' türünün eski kuşak Nizip örneklerindensinizdir... Ki ben bu konuda sizin elinizden ne gelirse katkı vereceğinizden 'ASLA' şüphe duymam... Sevgi ve saygılarımla...
Sevgili müslüm akpek, bu konuda diğer varislerin ne düşündüklerini bilmiyorum; görüşmedim, konuşmadım, ama onlarında karar ve kaanatlerini öğrenmeye çalışırım; uyarınız üzre... Sevgi ve saygılarımla... Bu konuda 'lütfen'duyarlılığınız devam etsin...
Bu konuda en iyi bilgiyi, paylaşırsa murats bey verecektir. Kendisine henüz telefonla ulaşma imkanım olmadı fakat bu yer için ciddi projeleri olduğunu ve yıkılıp gitmesinden ziyade restore edilerek hem Nizip kültürüne kazandıracaklarını hemde kendilerine gelir getirecek kültürel işletmelere verebileceklerini, bu sayede de yeni istihdam alanları açacaklarını düşünüyorum.
Gaziantep'te birçok eski antebevi, Büyük şehir belediye başkanı Asım Güzelbey'in TV açıklamasında; AB fonları ile restore edilerek hem yıkılmaktan kurtarılmış hem de turizme kazandırılmıştır. Siyasi açıdan şanslıyız çünkü belediye başkanımızda aynı partiden.Bu konuda teknik bilgi ve yardım edecekleri muhakkaktır.
Kemal abi sen aklınla bin yaşa emi
ne mükemmel bir fikir
hiç kimse ziyaret etmese bile nizipteki dışarıdan gelen öğrenciler ziyaret etseler dahi yeter
gittikleri heryerde nizipi analatırlar yani gönüllü el çilik yapmış olurlar
niziibimizin doğal bir kültür evi yapması nizibimizin sayılı ilçeleri arasına girmesine sebeb olabilr
çok önemli bir konu gerçekten yetkililerin gözden geçirmesini istiyoruz
selametle
Sayınların tarihi binası Nizip Kültür evi olursa o binanın içinde Melengiç kahvesini yudumlarken, Gramafonda Taş plaktan Mukim Tahir, Nizipli Deli Memet, Celal Cankat, Mahmut Coşkunses ve diğerlerini dinlemek tüm Niziplilere bam başka bir duygu verecektir.
Cengiz abinin Nizip kültürevi için tüm dediklerine katılıyorum bu binaya ilaveten, Saraç Yokuşunda yine eski bir bina olan rahmetli Eyüp Fındığın evide Nizip kültür evi olarak dekorasyon yapılabilir. Sanırım Eyüp Fındığın oğlu ile görüşülecek olunursa bu organizasyona sıcak bakacaktır....
Gaziantep Büyükşehir belediyesi eski tarihi yapıların düzenlenmesi konusunda çok güzel ve başarı işler yaptı.Gaziantep'te kale altı ve Almacı pazarının oraları gezerken insan değişik duygulara kapılıyor.İlçemizde böyle yapıların olmaması bizleri üzüyor,olanların sahipleride bir an önce yıkılması için elinden geleni yapıyor! Bir misafirimiz gelse bizden bir tarihi yapı sorduğunda ne diyecegiz? Kilisenin hali içler acısı( Vakıflar genele müdürlüğü 2009 yılında ödenek çıkarıp yapıma başlayacak) Bedestenin Bir kültür evine dönüşmesi hem tarihi bakımından hemde turizm bakımından ilçemize çok şey katar.
Sevgili HakanSahin'e, MENES'e, M altay'a, şükrü çiftçi'ye ve nizip27700'e konuya gösterdikleri duyarlıklık, ciddi ve samimi yaklasım ve de önerileri için teşekkür eder, saygılarımı sunar; kültür evi için bir yerde (mekanda ve mevkide) ısrarcı olmadığımızı (olamayacağımızı) belirtir, tek ısrarımızın 'nerde olursa olsun' Nizip'in bir kültür evine kavuşmasıdır, derim. Tabii ki, tarihi nitelikli ve bir kültür değeri olarak Nizip mesken dokusunu yansıtan bir yer olursa daha uygun olur, düşüncesiyle bir-iki yerin adını 'sıkça' geçiyoruz... Onlar olur yada olmaz; ama olmazsa olmazımız bir kültür evimizin olmasıdır.
Sevgili mehmet karakaş, bedesten'de uygun bir yerdi, ama yıllar önce yıkıldı, şimdi yerinde vestel bayii var. Ve ne yazık ki, yaş ağaca balta vuranlar gibi, tarihi ve kültürel değerlerimizi bir bir yıktık ve hâla yıkmaya devam ediyoruz. Torunlarımıza gösterebileceğimiz bir eski nizip evi (binası, yapısı, meskeni) kalmadı gibi!... Onun içindir ki kültür evi elzemdir, diyoruz.
Duyarlılık ve desteğiniz için teşekkür eder, sevgi ve saygılar sunarım.
Valla Kemal abi elbette olsun ama neresi olursa olsun,fakat resimde gözüken yer olursada 10 numara olur yani.
konunun acilali tam 3 yil 1 hafta olmus . bu konunun esas uzmaninini ben size önereyim.almanci mesut derler nizipte yasar.yaslidir kendisi ama bu tas ustaligindan almanyada cok önemli ödüller plaketler almis biridir.bulun o adami yarin allah göstermesin bisey olursa ararsanizda bulamssaniz.ayrica bu kadar önemli bir konunun 3 yildir güya ayna denilen yerde nizip com da kalipta hic bir adim atilamamasida ayrica düsündürücüdür.
Bu konuyu gerçekten gündemde tutmamız gerekiyor, Sayınların Nizip için burayı değerlendirmesi lazım, vermek istemiyorlarsa kendileri restore edip kazandırsınlar, butik otel bile olabilir çok güzel bir yer, ben her geldiğimde mutlaka incelerim yıkılan yerleri varmı diye incelerim.
Tum duyarli Nizip severlere merhaba diyerek baslayayim. Uzun zamandir forumu islerimin yogunlunlugundan ne yazik ki ziyaret edemiyordum. Bu nedenle yazilanlara ancak cevap vermis olabiliyorum, beni mazur goreceginizi umarim.
Oncelikle Muslum Bey`e demek isterim ki, beni soz konusu binanin (cephesi meydana bakan yapi) varislerinden biri olarak bu bina varislerinin sozcusu olarak dusunebilirsiniz. Dolayisiyla Kemal Bey`in de sozunu ettigi gibi bu konuya bizler gayet sicak bakiyoruz, hatta binanin zamanin etkileriyle ugradigi yipranma bizleri uzuyor. Bizler gibi rahmetli babamin da sagliginda bu binanin kurtulmasi icin cabalari olmustu. Sorunun cozumu icin kamu kurumlariyla isbirligine ve diyaloga acik oldugumuzu her firsatta dile getirdik, getirmeye de devam ediyoruz. Belediye yetkililerine de bu konudaki dusuncelerimizi ilettik. Ozellikle Carsi Camii restorasyonunun mukemmel bicimde tamamlanmis olmasi, butunluk icinde kentimizin en eski meydaninin islerlige kavusmasi, tarihi nitelikleri goz onune alinarak yenilenmesi ilcemize buyuk bir deger kazandirilmasina vesile olmustur. Tum semtin bir butunluk icinde ele alinarak adim adim restorasyonu Nizip`imize ve bizden sonraki nesillere birakilacak bir miras olarak degerlendirilmelidir.
Ikinci olarak Kemal Bey`e konuya hakimiyeti, ilgisi ve dusunceleri hakkinda tesekkur etmek isterim.
Kentimizin ileriye yonelik projeleri konusunda burada goruslerini beyan eden her kanaat onderinin onemi buyuktur. Dolayisiyla bizlerin de sizin gibi kisilerden alacagimiz fikirler onem tasimakta.
Konuyla ilgili benden ek bilgi talep eden herkes buradan bana ozel mesaj yoluyla ulasabilir.
Saygilar,
Hep merak etmisimdir Murat, kac yillik o bina? Yani tam olarak ne zaman bina edilmis ve ne amacla?
Bedesten araştırmaları linki
Murat kardeşime bu duyarlılığı için teşekkür ederim, ailenizinde sizin gibi düşündüğünü kabul ediyorum, siz bu konuya olumlu yaklaştığınıza göre, belediye başkanımız sayın Hacı bey bu konuyu değerlendirecektir, camiye gösterilen önem ve değer bu görüntüyu tamamlayan yapıya da verilerek Nizip çok güzel tarihi bir esere sahip olabilir, hatta sizin desteklerinizle burası bir butik otele bile çevrilebilir.
Bahse konu bölgenin sol kısmının Belediyemizce alındığı, kalan sağ bölüm içinse görüşmelerin sürdüğü duyumunu alıyorum.
Hadi hayırlısı, inşaallah bir an önce olur.
Sağlıcakla.
Kemal Bey,
Konu,Nizip ve Nizip liler için olduğu kadar,Türkiye ve evrensel kültür anlamında da çok önemli.
Gaziantep'te bulunan HASAN SÜZER ETNOĞRAFYA MÜZESİ 'ni biliyor ve gezmişsinizdir.
Anladığım kadarı ile o tarz bir çalışma yapılsın diye düşünüyorsunuz.
Tam isabet olarak düşünülmüş...geçmiş her zaman bizlere ve gelecek kuşaklara örnek olmalıdır.
İsminide koyalım...NİZİP KÜLTÜR EVİ VE ETNOĞRAFYA MÜZESİ
Haydi NİÇET,sıva kolları :)
Ş,imdiden hayırlı olsun :):):)
Hepinize selamlar.
Bir gelişme var mı?
Muslum Bey,
Admin Bey`in yazdigi gibi belediye ile konu hakkinda gorusmelerimiz suruyor. Latif Bey ve bizzat Baskan Bey konuya oldukca duyarli yaklasiyorlar. Zannediyorum kisa surede bir cozume kavusulacaktir. Ayni zamanda Sayin Valimizle de konuyu yaklasik 2 ay once yuzyuze gorusup kendilerinin de bizzat bilgi sahibi olup konuyu takip ettiklerini ogrendim. Dolayisiyla ilimizin en yuksek idari amiri olan Sayin Valimizin de bu hususta ciddi dusunce ve destekleri bulundugundan, pek onemli bir prosedur sikintisi olmayacagi gorusundeyim.
Ayni zamanda biz de mimarimiz araciligiyla binanin projesini tamamlatarak kultur mudurlugune verdik ve onaylattik.Bunun akabinde Kultur Bakanligindan pek buyuk bir miktar olmasa da restorasyon calismalarinda kullanilabilmek uzere bir destek miktari onaylandi ancak henuz kullanmadik. Kullanip kullanmayacagimizi Belediye tarafindan atilacak adimlar belirleyecek acikcasi. Bizim tercihimiz bu projenin belediye tarafindan hayata gecirilmesi yonunde zira ben su anda yurtdisindayim.
Kararlilik burada cok onemli. Oyle ya da boyle bir sekilde bitirilmesi gereken bir projedir bu. Cozumsuzluk halinde gerekirse ben donup konuyla ilgilenecegim. Tabi bu ne zaman gerceklesebilir tam olarak bilemiyorum.
Selamlar,