Yazdırılabilir Görünüm
mükemmel işler ramazan abi teşekkürler
gerçekten çok güzel olmuş ramazan tarhan eline sağlık bizi eskilere götürdü tek kelimeyle harika tiny_mce/plugins/emotions/images/smiley-kiss[/IMG] .
abi ellerine sağlık çok hoşuma gitti.duygulandım desem yeridir.Nizip camileri ile ilgili fotograf yokmu hiç? en eski camimiz hangisi acaba? ben fevkani camisi diye biliyorum ama...bunlarla ilgili fotograflar mevcutsa onları da görmek isteriz..teşekkürler..
nefis bir albüm.çok güzel bir çalışma ellerinize sağlık
Helal olsun, çok güzel resimler insan dalıp gidiyor..
http://www.resimgalerisi.net/galeriler/galeriSahipleri/resimler/sergiler/747_2.jpg[/IMG]
5H VE 5K daki camiyi merkez camisine benzetme dışında
başka hiçbir tanıdık görüntüyü çözemedim..Bir 2G de ki çatılı
resmi binanın ortaokul olduğunu tahmin ediyorum..Birde 7C ve
7D karelerindeki çalışma halinde olan yolun demiryolu olduğunu
düşüniyorum..evet evet demiryolu... buldum bir ipucu... :)))
Edited by - RamazanTarhan on 10/3/2006 3:57:09 PM
Çarşı camisi 2H- 3K karesinde.
Leylek camisi 5H ve köşesinde
Edited by - admin on 03.10.2006 3:57:14 PM
Admin´in tahmini dogru, ön plandada trenyolu inşaatı olduğuna göre...
Acaba 7E-F-G deki büyük yapı nedir? merak ettim şimdi.
cezaevi mi? fabrika mı? sanırım şimdi yok..
Orası ''Masmana'' olması gerek, hatta sitedeki eski resimlerde capheden resmine rastlamıştım
5 H ve 5 K da Leylek camisi var.
7 H-K ticaret odasının yeni binasının yeri olması lazım. Ozaman karşısıda şimdi hala duran hurdacılar olabilir.
3 C ve 3 D'nin tam ortasında Kilise var
Bende 1F -2G noktası arasında kalan karedeki büyük binayı merak ettim
Galiba 2 G deki deki İstiklal İlkokulu.
Pardon bir de arkadaki agaclar var ya onlar da zeytin agacı. :) tiny_mce/plugins/emotions/images/smiley-tongue-out[/IMG]
İyiki söyledin meraktan çatlayacaktık, arka plandaki siyah noktalar nedir diye deminden beri arkadaşlarla kafa yoruyorduk, açıklama için teşekkürler.
Ramazan abi size özelliklede biz gençlere Nizipimizin eski resimlerini göstermiş olduğunuz için teşekkür ederim,
ama size sormak istediğim bir şey var...
Nizip hükemet konağını gösteren resim acaba o günün şartlarında nasıl çekildi... resmin gökyüzünden çekildiği bir gerçek, peki o zamanda Nizipte uçak - helikopter - balon gibi uçan araçlar gelmişmiydi ?
teşekkürler
Abilerim benim içinde bir nostalji olacak ama o numaralandırılmış resimde
benim doğduğum ev 4 F kısmında tiny_mce/plugins/emotions/images/smiley-cry[/IMG]
Edited by - Muharremkaplan on 05.10.2006 13:07:03
Elinize sağlık çok güzel bir çalışma olmuş.Böylece geçmişimizden ilham alarak geleceğe yönelebilme şansımız oldu.Gerçi asıl şans Nizip'li olmak...Nizipli olarak kendimi şanslı sayıyorum....
Metal Demiş ki:Ramazan abi,Nizip hükemet konağını gösteren resim acaba o günün şartlarında nasıl çekildi...? resmin gökyüzünden çekildiği bir gerçek, peki o zamanda Nizipte uçak - helikopter - balon gibi uçan araçlar gelmişmiydi ?teşekkürler
Genel görüntü olarak o zaman çekilen şehir fotografları genelde yüksek bir tepeden çekilirdi.
3 ayaklı sehpa üzerine kurulan ilkel fotograf makinaları defalarca kullanılarak özellikle de
güneşin arka tarafta olması hesap edilerek bu tepeler seçilirdi.Demiryolu inşaatının olduğu ve
karelere ayırdığımız fotografın çekildigi tepeyi tahmin etmek pek zor degil.Ama içinde hükümet
konağının olduğu resmin hangi tepeden çekildigini doğrusu ben de çözemedim.Zira o bölgede
tepe yok.yüksek olasılık balonla çekilmiştir diyorum... :))))))
ellerine saglık emegi gecenelrden gercekten duygulu anlar yasıyoruz
Orada bir konak olmalı
Resim bir konaktan çekilmiş
vallahi süper resimler ramazan abi emeğin inkar edilemez sonsuz teşekkürler ellerine sağlık
Bunların yılı falan da yazılsaydı keske
RAMAZAN KARDEŞ TEŞEKKÜR EDERİM. BELEDİYEDE ESKİ FUTBOLCU SELAHADDİN VAR ACABA NİZİBİMİZİN GEÇMİŞ SPORCULARINIDA YAYINLAMAK MÜMKÜNMÜ SELAHADDİN BEYDE BAYAĞI NOSTALJİK RESİMLER VAR SELAMLAR
Bu konu siteden yayına başladıktan sonra degişik yerlerden
mesajlar aldım.Elinde çok eski fotograflar olduğunu be bu
fotografları da buradan Nizipliler ile paylaşmak istedigini
yazan birçok Niziplinin bu davranışları karşısında gerçekten
duygulandım.Yakında elime geçen bu fotografları da buradan
sizinle paylaşacağım inşaallah...
ramazan bey email adresinizide verirseniz, size fotoları geçici olarak yollasınlar veya tarayıp yollasınlar.
Arkadaşlar nostaljik değeri olabilecek her resme ilgi duyuyoruz. Lütfen çekingen durmayın ve emaillerimize resimlerin ayrıntılarını yazıp atın. admin@Nizip.com .. tabi Nizip.comada yüklemeniz mümkün.
http://www.Nizip.com/pic_pop.asp?mode=12&cid=1999 .
Edited by - Tarhan on 1/11/2007 6:23:57 PM
abi çok güzel bır ararstırma yapmıssınız biz nerden bulacakatık bu aklımızkla size çok tsk ederiz yaptıgınız katkladan dolayı
RAMAZAN BEY ELLERİNE SAĞLIK PAYLAŞIMIN İÇİN TEŞEKKÜRLER