:D hurinin ne anlama geldiğini herkes biliyormu acaba.
Yazdırılabilir Görünüm
Allah bizi kendi varlığından yarattı.
Sufilerin enel hak dedikleri noktadır bu.
Diğer varlıkların aksine biz insan olarak
karar vericiyiz
yaratıcıyız.
Herhangi bir hayvanda insana benzeyen bir karar verme bulamayız.
Yada şekillendrme bir şey orataya koyma.
İkinci bir durum ise
Allah bize her şeyi hizmet etsin diye yaratmıştır.
Su hava deniz taş hayvanlar bitkiler.
Baktığımız zaman bize hizmet ediyor.
İşte cennete de bize hizmet eden bir sistem var.
bazıları huriyi insan gibi düşünüyor.
Hayır arkadaşlar huri insan değil.
O bize hizmet eden bir ağaç taş topark vs gibi.
Burada sanırım anamak isteemdiğimiz bu olsa gerek.
Huriyi insan olarak görmek istememiz ve mantığımıza birazcık ters düşmesi.
Sizi bu skıntıdan kurtarmak için bu açıklamayı yaptım.
bana teşekkür edin.
Osman Abi çoğu kişinin hayalini yıktın bu açıklamayla :)
Çok itimat ettiğim bir alimin bir sohbetini dinlerken öbür dünyanın şeklinin şemalinin bu dünya ile kıyaslanamayacağını söylemişti.İçindeki sarayların, köşklerin genişliğini tarif ederken kur-an; arası yerle gök arası olan diye tarif ediyor.Eğer yaşadığın yerin büyüklüğü yerle gök arası kadarsa o zaman bu şekil şemal ile olmaz demek ki bizimde şekil ve şemalimiz de o zamanki duruma göre olacak yani şimdiki durumumuzdan farklı olacak.Erkeklere huriler,kadınlarada gılman denilen hizmetçiler verilecek,bunlar şimdiye kadar hiç bir gözün görmediği kadar güzel olacak ama kendi eşlerimizin güzelliği de çok güzel olacak kıyas yaparsak eşlerimizin güzelliği bir ceketin dış görünümü ise, hurilerin görünümü eşlerimizin yanında ceketin iç astarı gibi olacak.Yani eşlerimiz o hurilerden daha güzel daha alımlı olacak.
Sayın Osman hoca! sanırım bir yerde yanlış yazmışsınız.Allah azze ce celle bizi kendi varlığından yaratmadı bizi topraktan yarattı, ancak kendi ruhundan üfledi.Devamında da kainattaki herşeyide sizin de buyurduğunuz gibi insanlığın emrine verdi.İşin özü de huriler bizim eşlerimiz değil inşaallah bize hizmet edenler olacak.Son bir söz daha söylemek isterim bizim hesabımız cennet yada cehennem olmamalıdır,bizim hesabımız Allahın rızasına kavuşmak olmalıdır.Yunusun da dediği gibi Sofilere sohbet gerek, Ahilere ahret gerek, Mecnunlara Leylâ gerek, Bana seni, gerek seni. Allah bizden razı olduktan sonra cennette cehennem de bir.
Tam ben söyleyecektim siz herşeyi anlatmışsınız:D:D yalnız birşey kafamı kurcaladı bu Huriler balcan kebabı yapmasını biliyorlarmı acaba,bilmiyorlarsa ben istemem, eğer bu huriler Nizipliyse isterim.:D:D Nizipli huriler mangal yellemesini, çiğköfteyi, pancar eşkisini ve mecmekli köfteyi, kavurmayı,nohut dürümünü bilir.:D:D
tevbe ...ama müslüüm abi sen bi kelime-i şehadet getir bi...hatta 20 dakikada bi getir...:)
Valla ben cennete gideyimde balcan da senin olsun, pancar elşiside. He he he.
Ya beyler allahaşkına söyleyin, ben kendimi ruhumda mı hissedeceğim vücudumdamı, eğer vücudumda hissedeceksem öldükten sonra yandım, bende kapalı yerlerde kalma fobisi var yani mezarda kalamam.
Abi anlamadığın işlerden geri dur.
Her yere de yazmak zorunda değilsin.