Fiyuuuuu (ıslık sesi) Helal olsun şu adama. Okudukça hayranlığım kat be kat artıyor. Keşke rahmetliyi ölmezden önce görseydim. Böyle büyük bir adamın elini öpmek bana şeref verirdi. Mehmet kardeşim yazını geciktirme sabırsızlıkla bekliyoruz...
Yazdırılabilir Görünüm
Fiyuuuuu (ıslık sesi) Helal olsun şu adama. Okudukça hayranlığım kat be kat artıyor. Keşke rahmetliyi ölmezden önce görseydim. Böyle büyük bir adamın elini öpmek bana şeref verirdi. Mehmet kardeşim yazını geciktirme sabırsızlıkla bekliyoruz...
tmm abi zaman buldukça yazıyorum valla
Dışarıda Yaşam
Askerliği bitirip kendi köyüne dönen Abdullah Tırnatan köyünde yaşantısına devam etti.
Bir gün tırnatan köyündeki evin geniş avlusunda yanlarında çalışan adamları topladı:
“Bakın” diye söze başladı. “ Asayiş amirlerinin haklıları mağdur etmeleri, beni hem dışarıda, hem de içeride *******ler işlemeye mecbur etti. Benim şahsıma, bizim ailemize kimse kötülük yapamaz. Çünkü biz hüküm sürmüş bir aileyiz. Ama bize haksızlık yapılmaz demek, başkalarına yapılan haksızlığa ses çıkarmayacağız anlamına gelmez. Kimseye haksızlık yapmam, sizlerde yapmayacaksınız. Bundan böyle Rabbi alemin bize verdikleri ile kanaat edip geçineceğiz.”
Adamları ses çıkarmadan bu ünlü Ali ağanın oğlunu, ünü babasını geçmiş genç ağalarını dinliyorlardı.
“Şimdi hep birlikte gidelim, bir gezelim, bakalım ne olmuş bizim malımız. Davarımız. Arazilerimiz?”
Köyün hemen yakınında 5–6 bin dönümlük bir buğday tarlası var oraya doğru gittiler. Toprak kıraçlaşmıştı. Tarlanın üzerinde ki ürün tarlada ki ırgatların yömyesini karşılamayacak kadar az görünüyordu. Evden ayrılırken anası, ailesi ve diğer kadınlar ise ırgatlara öğle yemeği hazırlamak için yırtınırcasına çalışıyorlardı. Abdullah buğday saplarının yanına doğru geldi ve cebimden çıkardığı muhtar çakmağı ile sapları ateşe verdi. Saplar birden çok büyük bir hızla alev aldı harıl harıl yanıyordu buğday sapları.
“ Şimdi gidin, tez elden gidin, ne kadar davarımız varsa tez elden toplayıp getirin buraya.”
Ne yaptığını kimse anlamamıştı ama itiraz edende olmadı. Üç beş kişi koşarak köye gittiler. Onlar giderken köyden buğday tarlasının dan çıkan alevi gören köylülerde koşarak gelmeye başladılar. Köylüler Abdullah sanki davarları da yakacakmış gibi bir hisse kapılmışlardı. Öyle duruyorlar, hiç ses çıkarmadan Abdullah’ın vereceği emri bekliyorlardı.
“Sürün… Davarları biçilmemiş ekinlerin içine sürün. Yaylansınlar, karınlarını doyursunlar, meraya kadar gitmesinler bugün.”
Sanki havyalar da bu sözlerden anlamış gibi, yanan sapların çevresinden dönerek bir anda ekinlerin içine daldılar. Sapların alevleri azalırken köylülerin önüne geçti:
“ Ben bu araziyi bütün köylüye armağan ediyorum. Ekin, biçin ne yaparsanız yapın. Ürünü ortaklaşa yiyin. Eğer sizden artan bir şey olursa, onu da aileme verirsiniz. Olmazsa onu da istemem.”
Köylüler söylenenlerden bir şey anlamamış gibi bakıyorlardı. Abdullah devam etti:
“Ortaklaşa dan vazgeçtim. Öyle olursa aranızda hır çıkar. Onun için araziyi köydeki her ailenin nüfusuna göre pay ediyorum. Herkes nüfusuna göre hisse alacak. Tabii önce toprağa bakacaksınız. Bakın kıraç olmuş toprak, bakılmamış, dinlendirilmemiş. Böyle miydi bu toprak eskiden? Bakmazsanız böyle olur işte…”
Sustu. Düşündü. Devam etti:
“Bağı da köye veriyorum. Onu da aynı şekilde pay edeceksiniz.”
Birden Abdullah’ın çevresine toplandılar. Abdullah’a sarılıyorlar, elini, ayağını öpmek istiyorlardı. Köylüler ırgatlıktan mal sahipliğine geçiyorlardı. Abdullah geri çıktı:
“Bırakın beni! Bunda bir şey yok. Allahın bizim atalarımıza verdiğini ben de Allahın kullarına veriyorum. Allah kabul etsin. Haydi, şimdi herkes damına dönsün. Ben burada biraz daha eyleşeceğim.”
Köylüler sevinçten hoplaya zıplaya gidiyorlardı. Abdullah bir süre daha yaylanan hayvanları seyretti. Sapların yanması bitmişti. Arkasından yaylanan davarların neşeli sesleri geliyorlardı. Bir hafta daha köyde kaldı. Sonra, o cezaevinde iken doğan oğlu Ali’yi yanına alarak Antep’e geçti. Antepliler onu çok iyi tanıyorlardı. 17 yaşında iken Antepliler için efsane bir adam olmuştu. Onun için Antep’e yerleşmesi, ona bazı imkânların kapısını da açmıştı. Parası eskisi gibi değildi. Ama ne var ki kredisi sonsuzdu. Kimseden bir şey istemesine gerek yoktu. İsteyecekleri kendiliğinden geliyordu. Böylece bir kamyon sahibi oldu. Odunculuğa başladı.
vay be en adammış yahu...
Vay sen sağolasın Mehmet kardeşim. Sayende bu romanı bitireceğim. Hayatı o kadar ilginç ki günden güne maceradan maceraya koşan bir western kahramanını okuyor gibiyim. Ah ne olaydı bu kitap elime geçseydi ...Samimi olarak söylüyorum sabaha kadar yatmaz bitene kadar okurdum...Paylaşımın için teşekkürler...Bizi merakta koyma sabırsızlıkla bekliyorum....
devamı çabucak gelir inşallah,eline koluna sağlık.selamlar canım kardeşim.
elinize saglık.devamını gecıktırmeyın arkdlr hepsını atında bır cırpıda ookuyalım
Mehmet kardeş n'oldu bizim Abdullah Palaz'ın hikayesi. Bu gün yarın diye diye 10 gün oldu sen tek satır dahi yazmadın. Artık bizi fazla bekletme olur mu?? Merakla sabırsızlıkla bekliyoruz....
abi sınavlara çalısıyorumda sınav haftasına gırdık ondan pek vakıt bulamıyorum... yazmaya
Mehmet kardeş devamı yazarsan çok sevinirim.abdullah palaz benim akrabam sayılır.bende antepliyim savcılıyım.araştılırsan abdullah palazın babasıda savcılı.O kitapda yazanların bazılarını biliyorum yani olayları felan bize büyüklerimiz anlatırdı.benim de adım abdullah sen kitabın devamını yaz bende bildigim ve o kitapda olmayanları yazim
ARKADAŞLAR SLM
MÜTHİŞ Bİ KİTAP BU ARAMALARIM SONUNDA KİTABI BULDUM
HEMDE ANTEP TE BİR YAYIN EVİNDE ÇOK TA UCUZ KİTAPLAR VAR
LİNKİNİ YAZIYORUM
http://www.ucuzkitapal.com/
http://www.ucuzkitapal.com/index.php...cid=0&x=16&y=6
ELLERİNDE 30 DAN FAZLA STOK VARMIŞ FİYATI 4 YTL SAGOLSUNLAR KARGOYA VERİP YOLLADILAR
bu konunun devami içinn yazan arkadaslar lütfen ilgilensin.filmin en güzel yerinde reklam girdi.
Sevgili akın78 kardeş vermiş olduğun link için teşekkürler. Antepte var derken acaba hangi kitabevi olduğunu yazarsan sevinirim. Bende Gaziantepte olduğum için gider alırım. Doğrusu benim için sevinçli bir haber teşekkürler.....
Değerli arkadaşlar bu kitabı almak isteyenler, Gaziantep postanesinin arkasında bulunan Eyüp oğlu camii var, camii'ye varmasız sağ kolunuzun üzerinde ERDOĞAN KİTAPEVİ var oradan bu kitabı 4 YTL'ye temin edebilirsiniz. Ben bu kitabı ramazan münasebetiyle 3 gecede okudum bitirdim. Eminim ki sizlerde çok kısa sürede bu kitabı okuyup bitireceksiniz..Meraklısına duyurulur...
Kitabevinin sahibinin ismi ve telefonunuda vereyim irtibata geçmeniz daha kolay olur..
Ömer Doğan
Tlf : 2317160
Cep:
0505 7112220-21
0541 2317160
Hangi Yayın Evi Olduğunu Söyler misiniz?
Arkadaşım son mesajı sanırım iyi okumamışsınız. ERDOĞAN KİTABEVİ
oradan bu kitabı temin edebilirsiniz. Bu kitabevinde diğer kitaplarıda çok uygun fiyata alabilirsiniz. Ayrıca eski kitap alım ve satımıda yapıyor. Orada çok uygun fiyata kullanılmış ÜNİVERSİTE kitaplarıda alabilirsiniz. Ben gittiğimde Antepteki üniversite öğrencileri hep oradan alış veriş yapıyorlardı...
ERDOĞAN KİTABEVİ
Ömer Doğan
Tlf : 2317160
Cep:
0505 7112220-21
0541 2317160
abdullah palaz ile ilgili konuşmak isteyen varmı
konuya tamamen hakim değilim,kitabi okumuşta değilim,bu durumda yorum yapmamın doğru olmadığı kanaatindeyim.yine de fikrimi sorarsanız,yardımcı olmaya çalışırım
bu kıtap hayatınızda okuyacagınız en manyak bır kıtapdır ben 1995 de okudum
Ben Torunuyum.Kitabı Bende Var.
Bizde Hak Eden Her Zaman Hakkını Alır.Kimse Bilip Bilmeden Yargı Yapmasın Kendi Kafalarından Bizzat Ben Abdurrahman PALAZ'ın Torunuyum.Bi Derdi olan Bana YAzsın Gerçekleri Ögrenmek İstiyorsanız TABİ...Kimsede LAfımı Terse Çekmesin...Görüşürüz...
Kimsenin senin ve dedenle bir derdi yok, site içinde konusu açılmış ve herkes kendine göre yorum yapmış.Senin bir derdin varsa biz bilelim koçum.Benim sahsım adıma oncağız insanı öyle veya böyle öldürmüş can almış insanlarla işim olmaz.Bu tip insanlarıda öyle dayı mayı falan da zannetmeyin.
Uzun zaman önce burada paylaştığım bu kitabın PDF formatını buldum sizlerinde istifadesine sunmak için linki ekliyorum.
Okumak isteyenler bu linkten okuyabilirler
http://www.mediafire.com/file/iar0gp...-338s.pdf/file