senelbenlier Nickli Üyeden Alıntı
Ben Fatma Şenel Benlier1954 yılında Gaziantep ili Nizip ilçesinde doğdum babam kuşçu Alinin oğlu Memet Ali Mermer şu anda Nizip,te bir sokağa adı verilen kuşcu Ali sokağı ,Mermer sokağı.Babamın erken vefatı nedeniyle orta ikiden ayrılıp 14 yaşında evlendim Okuma isteğini hep hissettim .üç kız bir erkek çocuklarım oldu onları üniversitede okutarak okuma isteğimi tatmin ettim. Akşam sanatın bütün bölümlerine giderek kendimi yetiştirdim . Dikiş,Hamur çiçek ,Folyo, Kumaş çicek, Sırma ,Batik ,Seramik tablo,Vitray ,Ahşap boyama,Takı tasarım kurslarına gittim. Dikiş üzerine açılan usta öğretiçi lik sınavını başarıyla kazandım ve üç sene okullarda dikiş hocalığı yaptım ,kadro alamayınca ayrıldım bir dükkanı atolye haline getirerek bir senede seksen tane kıza batik öğrettim. Okuma isteğim in önüne geçemiyordum ve gidip açık öğretim lisesine kayıt oldum orta ikiden beri okuyarak liseyi bitirdim 54 yaşında. mezun oldum bu arada yağlı boya üzerine bir ressamdan renk armonisi dersi aldım. Beş senedir 200 tane resim yaptım. Resimlerim anadolu kültürü ,kaybolan meslekler, klasik osmanlı resimleri yapıyorum üç defa Gazi antepte ticaret odasında güzel sanatlarda il halk kütüphanesinde kişisel sergi açtım. llk sergimde 14 tane resim satıldı.bu benim için rekordu . Sergimde duygularımı anlatan bir yazı yazmış resimlerin arasına astım, bu yazıyı okuyan bütün insanlar hep neden yazı yazmıyorsunuz dediler.bu beni cesaretlendirdi .ve ilk kitabımı yazdım- ADI SEVGİ -adı sevgi olan ama hayatında hiç sevgi görmeyen bir kızın ve ailesinin hayatı anlatılıyor .Fakat yanlış yönlendirildim bütün masrafı kendim yaparak kitabı bastıdım ,ama kitapçılara veremedim ve dağıtım yapılamadı .elden dağıtım yaptım eşe dosta .ama okunan kitap her kültürdeki insanlar tarafından çok beğenildi ve met edildi bunun bir dizi filmi olacak kapasitede olduğunu söylediler .bir kaç filimciyle görüştüm çok beğendiler ama sponsor firma bulmam gerektiğini söylediler .tabi bulamadım .bu arada tanıdıktan ,ufak tefek senaryo nasıl yazılır öğrendim. Şimdi kitabımı 5 bölüm halinde searyoya çevirmeye başladım birinci bölümü bitti bakalım hayırlısı kısmet olur veya olmaz ..Küçük kızım ünüversiteyi kazanıp gidince boşluğa düştüm ve bundan 10 sene önce yuvadan bir kız çocuğu aldım. 8 yaşındaydı. 7 sene sonra bir kız daha aldım koruyucu ailelik yapıyorum .Çok zor ama tanıdıklar- hacın kapısını satın alırsın -diyorlar . tabi hac kapısı o kadar ucuz değil .Sorumluluğu çok ama tek tesellim allahın yanında zay olmaması .Koruyucu aileliği yaygınlaştırmak istiyorum .Antep gibi bir koca şehirde 7 tane koruyucu aile var. Zaten 2 si bende biri arkadaşımda bu kadar çocuksuz aile var. Kimse cesaret edemiyor ama analık sadece doğurmayla olmaz emek ister çocuk doğuranın değil ona emek verip büyütenin bence .Şimdi biri lise 2 diğeri orta 2 de. Okurlarsa üniversitede okutmak istiyorum .kendi çocuklarım gibi onlar beni hiç yormadı şimdi çok iyi mevki yaptılar kızım avukat,diğeri muhasebeci , oğlum doktor, gelinim doktor,büyük kızımda malta medikalin sahibi mali müşavirdi şimdi şirket açtı .İşallah darısı bunlara bu kadar her şeyi anlattıktan sonra eşimden bahsetmeden olmaz o bir esnaf İilk önce destek olmadı ama şimdi oda anladı benim öğrenme isteğimin hiç sönmüyecegini şimdi benim destekçim. Geçen senede hacca ve ümreye gittik .Şimdi eşiminde desteğiyle üniversite sıavına gireceğim kazanırım diye bir hırsım yok ama kendimi denemek istiyorum. işte 14 yaşında yola çıkan bir çocuğun sanat hayatı. Alllah ömür verirse bakalım daha neler yapacağım bu yazımı yazmamı tek sebebi kadınlarımıza örnek olsun artık onlar ezilmesin istiyorum..... KELİMELERİN GÜCÜNÜ ANLAMADAN İNSANLARIN GÜCÜNÜ ANLAYAMAZSINIZ........GÜL SUNAN ELDE BİR MİKTAR GÜL KOKUSU KALIR.......RESSAM -YAZAR-FATMA ŞENEL BENLİER
ŞİMDİ NİZİPLİ AKADEMİSYENLERDEKİ YAZIMI BUNUNLA DEĞİŞTİRİN