Yetkili arkadaşlardan hala cevap beklemekteyiz.
Yazdırılabilir Görünüm
İsa hocama katılıyorum.AB ye girme çabasında olan bir ülke de bu tür sorunlar yaşanıyorsa,insan sağlığı hiçe sayılıyorsa birileri görevini yeterince yapamıyor demektir.bu aysbergin görünen bir tarafı sadece.
öbür tarafı da şu bence:herşeyden evvel üretim yapanlar (gıdadan tutun ekmeğe ve diğer maddelere varıncaya kadar)mes'uliyet bilinci ve Allah korkusunu taşımalıdırlar.Ama bu iş sadece Allah korkusuna endekslenerek aradan çıkılmamalıdır.Allahtan korkmayanı dize getirmek de zor olmasa gerek.kurallar işlenir,hatır-gönül aradan çıkarılırsa,cezalar caydırıcı ve ibretlik olursa,görün o zaman nasıl da ortalık güllük gülistanlık olur.
Bir şeylerin düzeleceğine dair,ümidimi koruyorum.ama ümitvar değilim.
Fırınların fayans yapılması,hamur kazanlarının kromdan yapılması.Bence bunlar boş.En önemli olan zihniyetin,kafanın degişmesi.Buda çok zor.Bunun degişmesi için fırıncılara agır yaptırımların uygulanması gerek bence.Bazı şeylerin degişmesi için bir kaçtane kurban vermek gerek.Belediye başkanımız ilk göreve geldiginde kaldırımların boşaltılması konusunda kararlıydı daha sonra olmadı.Burada bizlerde suçluyuz ekmeginden,tepsisinden yabancı madde çıkan kaçtane vatandaş fırın sahibini karşısına alıp belediyeye şikayet edebiliyor.
Değerli Hemşerilerim Ilçemiz Için çok Hassas Bir Konu Temizlik Imandan Gelir Derler Ancak Günümüzde Her Işin Başi Maalesef Para Işletmeler Gelirlerinin Azliğini Bahane Ederek Hijyen Yada Temizlikten Kisiyorlar Tabi Bu Durumdada Isa Beyin Bahsettiği Traji Komik Durumlar Ortaya çikiyor. Yazikki Bu Konuda Ferdi Olarak Yapilabilecek Pek Fazla Bir şey Yok Tabii Orhan çelik Beyin Dediklerinin Haricinde Elbette Ferdi Olarak Karşilaştiğimiz Sorunu Belediyeye Bildirmek En Doğrusu. Ama Bunun Yani Sira Belediyemiz Esnafa Yönelik Bir Seminer Düzenleyebilir. Halk Sağliği Ve Haşere Kontrolünün Bilinçli Bir şekilde Yürütülmesi Gerektiğini Esnaf Arkadaşlarimiza Anlatabilir.bence Böylece Halkda Daha Bilinçli Bir Konuma Gelir. Hatta Bunun Tekrarlari Yapilabilir Bir Festival Gibi Temizliğine Hijyenine Kalitesine Güvenen Esnaflar Bu Etkinliklerde Yemeklerini Tattirabilir.tüm Hemşerilerime Saygilarimla...
Tarim Ve Köyişleri Bakanliği Gida Kontrol Müdürlüğü Ve Belediye Nin Görevi Denetlemek Tir. Zaten Her Yemek Veya Ekmekte Bir Takim Yabanci Maddeler çikmiyor . Firinda çalişan Ekmeklerin Ununu Süpüren Gençlerin Tezgahta çiplak Ayaklari Ile Tezgaha Basmasi, Ekmeği Gazete Kağidina Sarip Vermesi Olayin Vahamiyetini Anlatmaya Yetmiyormu ? Resmi Kurumlarin şikayet Beklemesi Veya Denetleme Memurlarinin Yeterli Sayida Olmamasi Vatandaşin Suçu Değil. Bana Göre Yapilacak Tek çözüm Belli Bir Projede Anlaşip (firincilarla Resmi Kurumlar Ortak çalişarak) Projeye Göre Firinlar Yeniden Düzenlemektir.
Hatta yıllık denetimler neticesinde kurallara uyduğu belirlenen ve bu işi aşkla ,şevkle,insanlara karşı sorumluluğunun bilinciyle hareketle yapan müessese sahipleri ödüllendirilebilir.Bu diğerlerine de örnek teşkil eder kanaatini taşıyorum.Bazen ödül mekanizması ceza mekanizmasına oranla daha etkili olabilir.MSK
elbette değerli hemşerim bazen ödül cezadan iyidir amma hakkedene verilince mesaj yerini bulur. zaten tüketici olarakda bizler işinin ehli mesleğine saygısı olanları tercih ederek mükafatlandırıyoruz. bunun diğer esnaf arkadaşlarada temsil olması dileğiyle saygılarımla...
avrupa birligi uyum yasaları çerçevesinde ekmek üreten yerlerin standartları belirlenmiş ve büyük şehirlerde uygulanmaya başlanmıştır bu uygulamaların takibi tarım bakanlıgına verilmiştir tarım bakanlıgı bu standartları nizipte uygulama zorunlulugu getirse eminim nizipte 2 veya 3 fırın ya kalır yada kalmaz yeni mevzuatta sadece bir madde imalathanede lavaboda sabun olmaması işyerinin 15 gün süre ile üretiminin durulması cezası uygulaması var bunları büyük şehirde gıda işiyle ugraşan birsi olarak yakından muhatabım.......önce halkımız bilinçlenecek titiz davranacak iş yerleride mecburen uyacak bu olumsuzlukları görüp ilgisiz kalmaya devam edersek biraz zor düzelir.tarım bakanlıgını harekete geçirmek için cok deyil 2 3 şikayet yeterli olacaktır
ben tek birşey söyleyecem duvar boyamakla yerler fayans olmakla fırıncılık olmaz temizlik önemli en önemlisi kişinin bakım temizligi önemli olan galiba biz yanlış şeylerle ugraşıyoruz devriş beyin dediigi gibi lahmacun yeme zevkimiz git gide kayboluyor fırncılar cennetinde galiba belediye zabıtalarına iş düşüyor eger ankaradan bir heyet gelse sadece 1 hafta fırıncıları denetlece belediyeye ceza yazar nasıl bunlara ruhsat veriyorsunuz diye nzipte fırıncılık namına cok az sayıda kişi var
Sayın O.Cankesen'in görüşlerine katılıyorum.Kendimiz için -maalesef- bir şey yapamıyoruz.Bari AB.için standartlara uyalım.Ayrıca üzücü olan şu:Türkiyenin her yerinde Niziplilerin işyerleri,şirketleri var.gayet düzenli ve başarılılar.Örneğin geçen sene Ankara Balgat'ta tanıştığım Orullu arkadaşların açtığı pastane gayet güzel ve lezizdi.Sonra Dürümcüemmi gerçeği var istanbul'da.Nizipliler rehberi kitabına bakın yüzlerce başarılı ve marka olmuş yerler var.Neden aynı hasasiyeti kendi şehrimizde gösteremiyoruz?Anlamak mümkün değil.
Galiba biraz da burdan okumak lazım.Bu yüzden her kuruma iş düşüyor sanırım.
ben gecen bır fırıncı arkadaşla görustum sızın konu aklıma geldı hocam sordum sızın bu fırınlar denetlenıyormu dedım yıl sonunda bır defa denetlenıyor dedi.
burda en önemli görev i fırın sahiplerine düşüyor. eğer adamın kanında pislik varsa 10 zabıta görevlendirsen yinede fayda vermez. tabiki yetkililerinde denetlemesinde fayda var.