-
Orhan Abim, ben söylediklerimin arkasındayım. Yukarıda da belirttiyim gibi ben kendi gözlemlerimi yazdım. Eğer belediye denetim yapıyorsa muhakkak gereğini yapacaktır. Ama sanırım cezalar caydırıcı değil. Gramaj diyorsunuz, günde üç öğün fırınlarda ekmek çıkıyor. Ama gel gelelim her seferde aldığımız ekmeğin ağırlığı aynı olmuyor. Temizlik diyorsunuz, fırınzı kalfası ateşe çeltiği ya da fış fıstığı vita kutusu kapağı ile attığı için attığı yakacağın bir kısmı ekmeğe dökülüyor. Sonra da dişçiye dolgu yaptırmaya gidiyoruz. Bana kalırsa fırınların işletme mantığında bir arıza var. Belki hiçbiriniz inanmayacaksınız ama Nizip'te bir fırının hamurhanesinde sinakler giremez diye bir levha vardı. Gülmeyin, gerçektir. Bu hijyen olayının ne kadar önemsenmediğini gösterir..
-
Bir gün ekmek için fırında beklerken Zabıta ekipleri denetime geldi. 5 - 6 civarında ekmeği teraziye koyup ağırlığına bakıp gittiler. Denetim bu olmasa gerek, eğer sağlık yönünden yetki kimdeyse yine belediye tarafından uyarılmalı, Fırında çalışan kişilerin son derece temizliğe önem vermesi lazım. Adam fırında çalışıyor saç ve sakal birbirine geçmiş,önlük takma desen çok az. Fırınlarda yaşı küçük çocuklar çalıştırılıyor. Acaba buçalışan çocukların kaç tanesinin sağlık raporu var.Acaba bunlar altı ayda bir sağlık kontrolünden geçiyorlar mı? Bir çok hastalık insan vücuduna gıda yolu ile bulaşıyor. Ramazan ayının başlamasıyla bir çok yerde Sağlık ekipleriyle Zabıta ekipleri eş zamanlı denetim yapıyor. caydırıcı cezalar yazıyor. Bu durum sadece Fırınlar için değil. Döner salonları, kebapçılar lokantalar v.s. içinde yapılmalı, Sağlık yönünden uygun olmayan yerler kapatılmalı..
-
Selam arkadaşlar bence bu konu sadece fırıncılar için değil gıda maddesi satan bütün iş yerleri için uygulanmalı..
-
Denetimler sıklaştırılmalı ama insanımız da insan olmalı. Her fırının her dükkanın başına bir zabıta dikemezsin. Vicdanlar temiz olmalı.
-
Lütfen halkın sağlığı ve ekmeğimiz ile oynamayalım.
-
Her insanın sol yanında bir zabıta olmalı...
Kalplere o zabıtayı sokmayınca gerisi zor...
Ancak gerekli önlemlerde Alınmalı!!!
-
Aradan 1 yıl geçti nizipteki bu ekmek fırınlarının son durumu nasıl acaba umarım nizipteki fırınlar ekmek yenilecek duruma gelmiştir.
-
bence şehir merkezinde bulunan fırınlar hijyenik bakımdan bizim görebildigimiz yerleri(ön bölümleri) normal okadar da içler acısı degil ..asıl içler acısı olan taşra semtlerde sokak aralarında olan fırınlar bunların bırakın arka imalat bölümlerini ekmek alırken ön tarafı gördügünüz de bile rahatsız oluyorsunuz .acaba bunu şehir merkezinde bulunan fırınlarla kenar semtte bulunan fırınların denetim sayısındaki eşitsizlige baglıyabilirmiyiz.. eger çözümsel olursak benim fikrim rutin kontroller degilde imalat anında baskın kontroller olmalıdır ..eger esnaf her dakika ansızın denetlenecegini hisederse her zaman dikkatli olur .ama bu denetimler şehirde bulunan tüm fırınları kapsamalı sadece şehir merkezinde veya işlek caddelerde olan bir kaç fırınla sınırlı kalmamalı ...