Bana HOCAM da diyebilirsin sevgili Huzeyfe..
Yazdýrýlabilir Görünüm
Bana HOCAM da diyebilirsin sevgili Huzeyfe..
Arkadaþlar burada herkes kendince haklý þeyler yazmýþ. Hepinizin fikrine saygý duyuyorum. Ama maalesef herþey bir anda olmuyor iþte. Bakýn atarabalarýný kaldýrýrken alternatif çözümler sunmadan kaldýrmadýk. Yani bir çok örnek yazabilirim ,asla bir þeye müdahale ederken alternatif çözüm sunmadan,yasak koymadýk ve koymayacaðýz.
Yüksek sesle mamullerini satan ve hoparlör vb. cihaz kullanan seyyar satýcýlarla karþýlaþtýðýmýz zaman,zabýta ekiplerimizce uyarýlar yapýlýyor ve zaman zaman cezalar da uyguluyoruz. Fakat bu köklü çözüm olmuyor. Yeni yapýlan semt pazarlarýnda toplanacak olan seyyar satýcýlar,sokak aralarýnda ve caddelerde satýþ yapamayacaklardýr. Tabi bu yasaðý,semt pazarlarý faaliyete geçtiðimiz zaman uyugulayacaðýz.
Sýkýntýlarýnýzý anlýyor,hak veriyor ve bize biraz zaman tanýmanýzý rica ediyorum,saygýlar sunuyorum.
Zaman herþeyin ilacýdýr... Free kardeþ neden evine ses geçirmeyen camlardan takdýrmýyorsun... Bak simitçi bile simit satmak için amfi kullanýyor... Sen neden kendini sesten korumak için evini ona göre dekore etmiyorsun.... Söylenmek çözüm deðildir, bin bir türlü çözüm vardýr.... O adam da orada o sýcaðýn altýnda keyfinden baðýrmýyor... Evine aç çocuðuna iki gýdým ekmek götürebilmek için baðýrýyor... Anlaþýlan senin keyfin yerinde.... Ne demiþ Kazancý Bedih abim "Sað olan ne bilsin çekenin halýndan".... Ýþte sözün bittiði nokta budur....
Ya inþallah þu Attar Ali deki seyyar satýcýlara yapýlacak pazar yeri faliyete gecerse birnevi rahatlarýz.
Fakat gercektende rahatsýz edici, ben Fýstýk Hali esnafýndaným orda sabahtan akþama kadar kaset satan seyyar satýcýlar var hele onlar muzigin son sesini acýp akþama kadar fýstýk halininiçinde dolaþýyorlar valla cekilmez haldeler...
Bu Gürültü kirliligini daha öncede gündeme getirmiþtik ama hiçbir yetkili kulak asmadý bile...
O zaman karýþmayalým herkes istediðini yapsýn haberg kardeþ. Baþkasýnýn özgürlüðü bir baþkasýnýn özgürlüðünün kýsýtlanmasýna neden oluyor. Sen nerde yaþýyuorsun bilmiyorum ama artýk günümüz toplumlarýnda bu gibi yaklaþýmlar doðru olarak kabul edilmiyor. Sen yarýn sigarayý çocuklara satan kiþileride ekmek parasý kazanýyor diye haklý bulabilirsen þaþýrmam inan. Anlamak istemiyenler var yazdýklarýmdan. Ben ellerinden alýnsýn demiyorum sadece o iþi yaparken baðýracak zaman ve saat vardýr. Baþkasý para kazanýrken bende çalýþmak için uyuyamazken bu defa da ben iþimde verimli olamam. Anlýyor musun...