Yukarıdaki resimle ne anlatmak istedğimi anlayan büyüklerimizin yazılarını bekliyorum.....
Yazdırılabilir Görünüm
Yukarıdaki resimle ne anlatmak istedğimi anlayan büyüklerimizin yazılarını bekliyorum.....
GERÇEKTEN HARİKA OLMUŞ.EN ÜSTTEKİ GÖRÜNTÜLER NİZİP İN GÜZELLİĞİNİ BOZUYOR İNŞALLAH ORASI DA BÖYLE GÜZEL ŞEKİLDE RESTORE EDİLİR.
bizim insanımız neye değer verdiki tarihinden kalan üç beş parça esere değer versin.
şimdiye kadar gittiğim şehirlerin hemen hepsinde tarihten kalma dışarıdan gelenlerin gezebileceği yerler vardı. ama Nizipte yokolmaya terkedilmiş harabeler var. bunlardan biri de amcamların evi. devlet ne yapıyor,
ne yapılmasına izin veriyor. geçen yengemi akrep sokmuşta bu nedenle biraz düzenleme yapıyorlar.
en azında umarım insanların yaşabileceği bir hale getirirler. bu meselelerden ülkemde çok ne yazık kiiiiiiiiiiiiiiiii.....................
Vakıflar genel müdürünün yapısı
Yukarıda da gösterildiği gibi bu vakıfların lideri .TC başbakanıdır yani bu Nizipimizdeki evler için en yetkili makam recep tayip erdoğandır...
Bu yazının içinde sadece Nizip’in en büyük kanayan yarası vardır ve hiç bir kuruma kişiye taş vurulmadığı için yorum almıyor ama ben bıkmadan bu konuyu devam ettireceğim..
saygılar..
Yahu Gökhancım.... Zeugma'yı bilirmisin Zeugma'yı.... Ben bir defasından oraya arkadaşla gezmeye gittim... Bizim Nizip'in adamı toplamış aşiretini kamyona... sokmuş kamyonu taaaaaaaaaa Zeugma'nın içine.... ORada bulunan tarihi yapıtların ayaklarınıda kendilerine masa yapmış şeytan taşlıylar... Yanı okey oynıylar.... Orada bir çocuk bağırıy "Babo babo büyüğüm geldi"... Babosu diy bah oğlim şurada tarihi bir oda var get içine et.... "Korkma Zeugma seni yemez" diyede ekliy.... Anlayacağın bizde bu zihniyet varken, değil tarihi evler tarihi kaleler bile dayanmaz... Düşmanların devasa toplarla yıkamadığı kaleler bile bize dayanmaz..... Zeugma'yı elimize yüzümüze bulaştırmış bizler bu tarihi evlerimi adam edeceğiz... Nice kişiler o tarihi evlerde eşşeğe binmişlerdir... "Bizim Nizip'in öz kültürlerinden biriside budur"
Anlayacağın Gökhancım iyisimi sen hiç bunları dert etme.... Bize bugünümüzden hayır yok, geçmişimizden mi hayır gelcek... Salla gitsin.....