İşimiz gücümüz mide!... Sonumuz nereye böyle?!!...:):)
(Ama balcan kebabı da olmuş haaa!!..:))
Yazdırılabilir Görünüm
İşimiz gücümüz mide!... Sonumuz nereye böyle?!!...:):)
(Ama balcan kebabı da olmuş haaa!!..:))
patlıcan kebabı fırında ya da mangalda piştikten sonra,içerisine biraz nar ekşisi konularak üzeri kapatılıp,terleme yapması sağlanır.bu terleme nedeni kabukların daha kolay soyulabilmesi içindir,ayrıca nar ekşisi de güzel bir tat verir.hepimize afiyet olsun:)
müslüm senin oradaki dürümcüde patlıcan kebap vardır inşallah:p
Patlıcan kebabının hası, Birecik patlıcanı ile közde pişirilerek yapılanıdır.Kıyması zırhla ve neredeyse bire bir kuyruk yağı çekilerek tuz ve karabiberle karıştırılıp(Biz evimizde kıymaya bir adet yeşil sivri biberi de çok ince doğrarız), enine kesilen çekirdeksiz ve acı olmayan taze Birecik patlıcanları şişe dizilerek, harı gitmiş mangalda pişirilendir.Önce bir şiş domates pişirilip tepsinin altına ezilir, pişen patlıcan ezme domatesin üzerine şişten çekilen kebap sıralı dizilir.Patlıcan şişleri bitince üzerine acı nizip biberi ve domates pişirilip, iş bitince üzerine içine limon sıkılan su ile elimizle her yerini yağmurlayıp, üstüne geniş bir amadanla közde terleme yapılmalıdır.Vedat arkadaşımızın tarifi çok isabetli.Yerken nizip açık ekmeği, ev ekmeği veya lavaşla dürüm, yanında da soğan ve ayran nefis bir ziyafet demektir.Tepside çok zorla kalmazsa tavsiye etmem.Bu sulu pişen ''Belikırık'' sayılır.
Yav kurban olim bana şu eziyeti çektirmeyin bu zulümü yapmayın öldürdünüz beni yav
ahaa yakında nizipteyim elimden çekeceği var dürümlerin yemeklerin
afiyet olsun herkese
Süper bir yemek ya bir de rejimde olmasam siz beni bir de yemekde görseniz.ama rejim varrrrrrrrrrrr
Balcan kebabı ne rejim dinler nede cunta :):):) Bendede ülser var, bir kış sıkı acı, baharat, ve yağlı yiyeceklerden uzak dururum fakat yaz gelipte şişte patlıcan kebabı mevsimi geldimi ben perhizi bozarım. Ne diyelim Niziplinin ölümüde Patlıcan kebabaında olsun :):):) Yapanada yiyenede afiyet olsun...
müslüm,haftaya Allah'tan bir mani olmazsa,hayri ustanın patlıcan kebabını yemeye geleceğim.
Gerçekten harika bir yemek ve tatil oldu
Selamlar
Afiyet olsun, mangalı göremedim.
Valla ben bu mangalda yapılan patlıcan kebabı için yatıya bile giderim.
Biraz sonra atarız yada müslüm ammi yazın sizler gelince çeker atarsınız
Selamlar
Biraz sonra atarız yada müslüm ammi yazın sizler gelince çeker atarsınız
Selamlar