-
Suat beyin rakamlarla verdiği tespitlere katılmıyorum.Acaba bu yapılan tespitleri hangi kuruluş yaptı,saygınlığı ve güvenirliği nasıl?İnsanlarımızı karamsarlığa yitmek için bu tür tespitleri gündeme taşıyan dış güçler olabilir.Hepimiz dış güçlerin bu tür konular hakkında ne kadar uzman olduğunu biliyoruz.Ve ayrıca halka sorduğunuz zaman muhafazakar olarak yaşayan insanların sayısı arttığını söylerler ama yalnız eski yıllara oranla aralarındaki hatlar daha keskin ve belirgin hale gelmiştir muhafazakar olan ve olmayanla.
-
neo kardesim sana katılıyorum dinimizde uyarma var ama zorlama yok tabiki,yanlız zorlama müslümanlara degilde, dinimizi bilmeyenler için gecerli, ama illaki ben muhalefet olacam sen islamcısın sana inat bende böyle yazacam diyorsada birsey dememek lazım,cünkü atalarımız bir kac söz söylemiş, ,it ürür kervan yürür, sen ne dersen de onlar yine *****lık yapacakLardır o yüzdenatalarımızın dediklerini uygulamak lazım.biz isterizki kimse cehenneme gitmesin ama bazi düşüncelerde olmasa cehennemi kim dolduracak bırakalım onlar oyle düşünsün hem bizim cennete gitmemiz insallah dahada kolaylasır:)
dünyayı kurtaran adamaın oglu..
-
haberg abim bilmem biliyomusun biz müslümanız o yüzden kendi dinimize göre yaşamalıyız..her koyun kendi bacagından asılır bu sözün yahudilere ait oldugunu bilmiyosun herhalde her koyun kendi bacagından asılsaydı HZ MUHAMMED bizlerin dogru yola gelmesi için çaba sarfetmezdi EFENDİMİZ böyle yapıyosa biz kim oluyoruzda kendi kabugumuza çekilip bana bişey olmasında dünya yanıyosa yansın diyelim..
seni kırmak gibi bi amacım yok fakat lütfen yazarken kullandıgın cümlelerin nereye kadar gidebilecegini düşün..saygılar...
-
"suatsabuncu" hemsehrim neden boyle birseyi bizlerle paylasma geregi duydu acaba?...
yoksa artan israil antipatilerine karsi, iste halimiz bu mu demek istedi?...
ya da teessurle gittikce bozuluyoruz demek icin mi, yoksa celiskiye dikkat cekmek icin mi?...
kendince cevaplar vermis ama pek de uyumlu degil, ne dersiniz?...
amma cok soru sordum yahu?...
eee "ahmetkaradagi" yalanci cikarmayalim, degil mi?
-
Tekrarlıyorum.... Bu dünya bugün yansa umurumda değil.... Kasmayın kendinizi bu kadar kıyamet yakındır.... İyisimi kendinizi inzivaya çekin gerisine karışmayın... Benim olmadığım bir dünyanın bana gereği yok.... Her insanda bu geçerli.... İyisimi siz sadece kendiniz için çalışın..... Bilmem kaç kişi kredi kartı sahibi olmuş, bunlar içinde bulunduğumuz zamanın gereği.... Etki ve tepki meselesi.... Faiz kesinlikle haram değil.... Çünkü kişinin çalıştıramadığı parayı başkası çalıştırır.... O kişide kazandığı paranın diyetini bir teşekkür edasınca az da olsa verir..... Bunlar dediğim gibi zamanın gereği.... Siz öyle emredilen gibi yaşamaya çalışırsanız aç kalırsınız..... KAsmayın bu kadar kasmayın..... Canınıza yazık.... Bırakın ölen ölsün kalan kalsın.... Bu dünya yalan değilmi..... Yalan olan bişi için neden bu kadar kasılıyorsunuz..... Saygılar.....
-
1. Bu dünya bugün yansa umurumda değil....2.İyisimi kendinizi inzivaya çekin gerisine karışmayın...3. İyisimi siz sadece kendiniz için çalışın.....4. Faiz kesinlikle haram değil....5. Siz öyle emredilen gibi yaşamaya çalışırsanız aç kalırsınız..... 6.Bırakın ölen ölsün kalan kalsın.... bu sözler haberge ait.tek tek sorayım kendisine.
1.dunya umrunda degilse iki salıncagı neden cektin?
2.inzivaya cekilin çalismayin:tamam dedigin gibi olsun
3.siz sadece kendiniz için çalisin:hani calışmayacaktık
4.faiz haram degil:bu lafı derken neleri gözardı ediyorsun biliyormusun?
5.size emredilen gibi yasarsanız ac kalırsınız demissin:şimdiye kadar emredildigi yasayanlar acından öldümü??
6.bırakın ölen ölsün kalan kalsın demişsin:umarım bunu tek sen düşünüyorsundur
yav yazmayacam yazmayacam diyorum böyle kutsal lıklara laf atılınca kendimi tutamıyorum.ama bu arkadaş kendi sözleriyle ne de güzel vermiş kendisini ele.hadi acıkla bakayım altı üstü 60 70 kelimelik cümlelerindeki çelişkileri açıklada gelip gözünden öpeyim seni
-
Kusura bakma ama sen bana bişi sormamışsın ki sen benim yazdığımı olduğu gibi kopya yapıp kınamışsın... Önce soru sorda sonra benden cevap iste akıllım.....
1- Anlaşılan salıncağın fotosunu çekip buraya koymam pek hoşuna gitmemiş.....
2- İnzivaya çekileceğini söylemişssin tebrik ederim...
3- Burada saçmalaşsın....
4- Neleri göz ardı ediyormuşum.....
5- Bu sözün doğruluğuna adımgibi eminim... Emin olmasam yazmazdım...
6- Ölen ölsün kalan kalsın.... Kalan sağlar bizimdir... Yarın bizimde başımıza bombalar yağınca aynı şeyler geçerli olacak... Bu yüzden kendi işimize bakalım.....
Bu arada faizin haram olmadığını yazmıştım... Ona bakarsan cebimizdeki parada her an değer kazanabiliyor yada kaybedebiliyor... Kazanınca faiz, kaybedince birisi bizim paramızımı çalmış olacak.... Cepte durmasıyla bankada durması arasındaki tek fark o parayı kendinizin çalıştırmaktansa, başkasının çalıştırmasını tercih edip onun bedelini alıyorsunuz. . Yani sizin paranızdan para kazanandan.... Örneğin bir eviniz var... Kiraya veriyorsunuz ve kira bedelini alıyorsunuz o halde bununda günah olması gerekmezmi...
-
BU YORUMU SANA ACTIGIM FORUMA GÖNDER Bİ ZAHMET ORADAN DEVAM EDELİM
-
benim sana soru sormama gerek yok zaten o işi kendi yazında yapmıssın bana gerek kalmadı çelişkileri gör:=))
1.salıncakla ilgi alanıma girmez.dunya yansa umrumda degil dedin diye
2.inzivaya cekilmem hosuna gittigi belli istersin tabii. yoksa kim seni deşifre edecek
3.sacmalayan belli yazıklarını oku inzivaya cekilmek ve kendin için calışmak:=)
4.kuranda faiz haramdır hükmünü gözardı ediyorsun
5.sen emin olabilirsin ama daha acından ölen sadece afrikalılar(müslüman degiller)
6.ölen ölsün kalan kalsın dedikçe başımıza bomba yagar zaten susmamamak lazım..
-
Söylermisin İslamiyet adına buraya bunları yazmaktan başka ne yaptın sen söyle eyvallah adam haklı diyeyim..... Mal bulmuş mağribi
-
mal oldugunu kabul ediyorsan bende magribiyim tamam:=))islamiyet adına bisey yapıp yapmadıgımı sana söyleyecek degilim o benimle ilah arasında.
-
yeter tartışmayın arkadaşlar.Biri ortaya birşeyler atıyor sonra ortalık karışıyor.Tartışma neydi artık o bile anlamını yitiriyor. Evet ben konuyu bitirecek bir soru sormuştum.
Suat bey hala cevaplamamış.Tekrar soralım bari. Kendileri neden böyle bir konu actılar acaba.Çok hızlı değişen forumda ismini duyurmak ve korumak için mi. Koydugum kısayolla alakalı hiçbir yorum yapmadıgı gibi pişkin pişkin yeni rakamlar eklenmiş.
Bence bir söz söylerken önce aynaya bakmak lazım
Ben suat sabuncuy sokakta görsem tanımam.Hatta o resimde kendisi hangisi onu bile bilmiyorum.Kimseyi rezil etmek gibi bir nietimde yok. Ama keşke o konu daha seviyeli müessir bir şekilde samimi dillerden aksetseydi.
Burada haberg kardeşime katılmadıgımı söylemek istiyorum. Emri bil maruf nehyi anil münker.Evet iyiliği tavsiye etmek kötülükten sakındırmak.
Haberg kardeşim su konuda haklı.Günümüzde maalesef kendisi yaşamadıgı halde islamiyetten laf acıldımı meddah kesilen cok aşklı şevkli insan var.Bunlar yaşayarak örnek olma yerine insanları bıktırarak ve tiksindirerek niyetlerinin tam tersinin vuku bulmasına yol acıyorlar.
Bugun dünya cok tatlı geliyor insanlara.Kadınlar kızlar sehvet rahat rehavet çakırkeyf bir hayat içki kumar eğlence eğlence eğlence haz lezzet sınırsın kontrolsuz zevk ve zevklerini tatmin yolunda adeta kendisinden gecmiş bir güruh. Ve kıymetsiz ellerde layık oldugu kıymeti bulamamaktan müşteki güzelim hakikatler.
Ne diyelim Allah bizlere hakikate giden hidayete giden kendisine giden yolu göstersin bizi sıratı mustakime erdirsin inşallah.
-
insanlarin sahsiyetleriyle ugrasmayin artik, kimseye fayda getirmez, onemli olan fikirleri, hatta ortaya koyduklaridir...
birakin artik su KIMciligi!...
anlasilan bayagi bir mutedeyyin insansin "hamdi suna" bey hemsehrim, ancak sen aleni bir sekilde skisiyi burada elestirmekle dinin bagdastigini dusunuyor musun?!....
suat bey her ne amacla yazmissa kendisini aciklamaya davet edersin fikirlerini anlamaya calisirsin onun uzerine yorum da yaparsin ama tutup sahsi yargilaman dogru mu?....
ustelik ne guzel giris yapiyorsun 'tartismayin arkadaslar" diye, sence senin yaptigin tartisma acar mi engeller mi?....
insanlarin ozel hayati kimseyi ilgilendirmez, bu dinen de boyledir, kimseyi yargilamak kimseye dusmez!....
guzel tespitler yapmissin ama 'goz kendini gormez' misali ayni celiskiler, belki baska boyutta diyeceksin ama sende de mevcut!....
iyisi mi olmasi gerekeni, fikirleri tartisalim, hem kendimize hem de cevremize faydali olalim...
-
bakın şimdi hamdi kardesimiz benimle haberge kişisel tartısmayındemiş. suat kardeşimizle tartışmaya girmiş....yusuf kardesimizdemişki. hamdi kardeşimize kişisel tartısıyorsun sende suat beyle demiş...kendiside tartısmaya başlamıs kişiyle...
bende böyle yazarak ücüyle tartışmaya giriyom bu arada:=))
konuyu dagıtmayalım türkiyede islamiyet ne geriliyor ne ilerliyor yerinde sayıyor.türkiye hem batılı hem dogulu yasıyor.kilise ile camii arasında kalmıs kendini arayan bir ülke.ben neyim diyen bir ülke.halkı büyük cogunlugu müslüman devletin laik olması yüzündendir.kendini bulamamıslık.biz neyiz???.
-
SÜKUT........BİR SÜRE SÜKUT. HERKESE, HER KESEYE CEVAP YOK .EN İYİSİ SÜKUUUUUUUT
Edited by - hamdi suna on 7/29/2006 03:46:02 AM