Gökhan kardeşim senin canın sağolsun ne demek. Ama nasıl yardımcı olacagız bilemiyorum Elazığ'a da
gönderemeyecegimize göre ne yapalım bilemiyorum. Artık izinlerimizde Nizip'te denk gelirsek başımla
bereber. saygılarımla..
Yazdırılabilir Görünüm
Gökhan kardeşim senin canın sağolsun ne demek. Ama nasıl yardımcı olacagız bilemiyorum Elazığ'a da
gönderemeyecegimize göre ne yapalım bilemiyorum. Artık izinlerimizde Nizip'te denk gelirsek başımla
bereber. saygılarımla..
YOĞURTLU ÇORBA
MALZEMELER
1 Su Bardağı Nohut (akşamdan ıslatılmış)
1 Çay Kaşığı Karbonat
1 Su Bardağı Yoğurt
1/2 Su Bardağı Un
2 Adet Yumurta Sarısı
5 Su Bardağı Su
1 Adet Tavuk Suyu Tableti
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
Tuz, Kırmızı Biber, Kuru Nane
HAZIRLANIŞI
Ön hazırlık olarak nohudu 1 çay kaşığı karbonat ilave edilmiş suda akşamdan ıslatalım. Ertesi gün nohutu yumuşayana dek haşlayalım.
Yoğurdu derin bir kap içinde 2 yumurta sarısı ile iyice karıştıralım İçine un ve biraz su ilave ilave ederek, topaksız bir kıvama gelene dek karıştıralım.Suyu, tavuk suyu tabletini ve haşlanmış nohutları da ilave edelim. Ağır ateş üzerinde ve sürekli karıştırarak çorbayı pişirelim.
Çorbanın pişmesine yakın tuzu ilave ederek, çorbayı ateşten alalım. Tereyağını küçük bir tavada eritelim. Kırmızı biber ve naneyi tereyağının içine ilave edelim. Bir iki kez çevirip ateşten alalım. Yağı çorbanın üzerine gezdirerek servis yapalım.
Allah ne muradınız varsa versin! Şu koskaca internet aleminde sesimizi duydunuz ya...
Candan tesekkürler.
Vallahi deneyeceğim.
Selamlar,saygılar....
Nohut kaynarken içine ilikli kemik atılacak, yoksa lezzeti gelmez..
Yankee sat abim; ne bu ya...
Her türlü yemeğin tarifini biliyon...
Yoksa evde yemekleri senmi yapıyon...?
Mualesef huzeyfe kardeşim tam tersi, bu benim hobilerimden birisi bunun yanında et işi yani mangal işi
olursa ben varım yoksa normal yemeklerde yokum.saygılar..
KARSANBAÇ
Karsambaç rendelenmiş buz veya temiz karıın üzerine tatlı bir şurup ekilerek hazırlanan bir tatlıdır. .
ZINGIL
[IMG]![]()
HAMURUN MALZEMESİ:
*1 Su bardağı ılık su
*1 Su bardağı normal su
*1 Yumurta
*1 Tatlı kaşığı toz şeker
*2 Su bardağı un
*1/2 (Yarım) paket Kuru hamur maya
*Bir tutam tuz
*Kızartma için bir tava dolusu sıvı yağ
ŞURUP MALZEMESİ :
*2 Su bardağı su
*3 Su bardağı toz şeker
*Birkaç damla limon suyu
HAMURUN HAZIRLANIŞI :
Derin bir kaba unu koyun.Üzerine mayayı katın.Diğer malzemeleride katıp cıvık bir hamur elde edene dek mikserle çırpın.Birkaç dakka ekşimeye bırakıp bekletin.
Daha sonra bir kaşık yardımıyla kızgın yaga toplar halinde atıp kızartın.
Her kızaran zingili yani topu önceden hazırladığımız sogutulmuş şuruba atın.Biraz bekletip sonra servis yapın.Arzuya göre üzerine hindistan cevizi serpebilirsiniz.
Afiyet olsun.....
Ağızlı Kadayıf
Kullanılacak Malzemeler
3 su bardağı şeker
300gr tereyağ
Ağız lor
500 gr kadayıf
2 çorba kaşığı limon suyu
[u]Hazırlanma Şekli
Yöremin ağızlı kadayıfı: Ağız, hayvanın yavrulamasından hemen sonra sağılan ve kesilen temiz sütünün kaynatılıp koyulaşmasıyla elde edilen lordur. Kadayıf tereyağı ile ovulur. Tepsiye yayılır sıkıca bastırılır. Ağız üzerine yayılır. Onun üzerine tekrar kadayıf yayılır. Çok sıkı bastırılır. Üzerine parça parça tereyağı atılır. Kömür ateşinde döndüre döndüre pişirilir. Ters çevrilir. Öbür yüzüde pişirilir. Ilık olarak şerbeti dökülür.
ŞERBETİ: Üç su bardağı şekerle iki su bardağı su kaynatınp ineceğine yakın limon suyu koyun. 5-8 dakika daha kaynatıp ılıtın.
Fetir
MALZEMELER
6-8 adet kuru yufka
2 su bardağı süt
1,5 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı tereyağı
YAPILIŞ TARİFİ
Bir tencereye süt, şeker ve tereyağı koyularak bir taşım kaynatın.
Öte yandan kenarları yüksekçe bir tepsinin içine ‘fetir’ de
denilen kuru yufkaları gelişigüzel doğrayarak yerleştirin.
Sıcak sütlü karışımı yufkaların üzerine gezdirip, 20-25 dakika kadar
yufkaların sütü çekip, kabarmasını bekleyin ve servise sunun.
Arzu ederseniz fetir yağlamasının üzerine dövülmüş ceviz ya da fındıkiçi de
serpiştirebilirsiniz.
Edited by - admin on 18.11.2006 10:20:39 PM
Ben Nizip'te oldu?um için bende sorun yok ama, gurbettekilere Allah sab?r versin.
Sizce bunlar forumdamı kalmalı ?
yoksa makaleleremi taşınmalı ?
Orada bir kütüphane oluşsun istiyorum.
kütüphaneye abii icinden ayiklanmalı ama bence bazı lari
bencede hiç gurbettekileri düşünmüyor musunuz? valla ben de görünce benim de ağlayasım geldi.hiç bir yerde yok memleketim tatları. o çarşı ekmeğini şimdiye kadar hiç bir yerde görmedim.kaldı ki o güzelim yemekleri yemek. bu forumu gerçekleştiren arkadaşlara canı gönülden teşekkür ederim.
arkadaş ben soğan kebabını hiç bir şeye değişmem Ramazan da geliyor...deeeeeeeeeeeeehhh
![]()
SOGAN KEBABI
Malzemeler:
1/2 kg kiyma, 1/2 kg. yeni dünya, Tuz, karabiber.
Kiymaya biraz tuz ve karabiber konur ve az suyla yogrulur. Etler ceviz büyüklügünde parçalar kopartilarak yuvarlak köfteler yapilir. Soganlar iri ceviz büyüklügünde ikiye bölünür. Sise bir köfte bir sogan saplanir. Mangalda pisirilir. Pisirilen kebaplar bir tepsiye dizilir.Üzerine sulandirilmis nar pekmezi veya az su gezdirilir, ateste 10 dakika agzi kapali kapta bekletilir ve servis yapilir.
DOMATOS DÜRÜMÜNÜ UNUTMAMAK LAZIM
EN EZİYETSİZ VE LEZZETLİ YEMEKLERİMİZDENDİR...
CENGİİİİİİİİİZ.........Soğan kebabının içinde yeni dünyanın ne işi var anlamadım.Yeni dünya kebabı da var ona sözüm yok.Bu arda arkadaşlar Erik Tavasını unutmuş bu da Nizip yemeğidir.</div
Siz gençler annelerinize sorsanızda, bu yemekleri onlar nasıl yaparlarmış ?
Buraya tekrar tekrar ekleseniz ortaya çok güzel bir arşiv çıkar.
Bide maş çorbası vardı, bakalım tarifini verebilecek varmı ?.