haklısın. 150 yıl önce bile Zeugma diye bahsetmesi ...
elinde o zamanlarda bile fotoğraf makinası olması ...
Engin tarih bilgisi vs..
Acaba şuan kimler dolaşıyor diye düşünmeden edemiyor insan !
Yazdırılabilir Görünüm
haklısın. 150 yıl önce bile Zeugma diye bahsetmesi ...
elinde o zamanlarda bile fotoğraf makinası olması ...
Engin tarih bilgisi vs..
Acaba şuan kimler dolaşıyor diye düşünmeden edemiyor insan !
Elime bir heyecanla alıp da okumayı bir türlü bitiremediğim bir kitap var "Musul ve Kürdistan "diye yazarı Mim Kemal ÖKE, yorum yok sadece İngiliz arşivlerinden derlenmiş bir kitap. Orada bu kadından bol bol bahsediyor, bu çektiği resimlerden sonra Osmanlının topraklarını parçalarken İngilizler bu kadın ne derse aynısı harfiyen yapıyorlar çünkü bölgeyi en iyi bilen o, hatta kitapta IRAK -S.Arabistan - Ürdün sınırının nasıl harita üzerinde cetvelle oluşturulduğunu neden arada bir tampon bölge bırakıldığını falan harfiyen anlatır. Onun için ben resimleri ve konuyu görünce çok şarşırmadım ancak resimler ve yazılarda Zeugma adının geçmesi beni de etkiledi, resimlerde bir şey dikkatimi çekti, bunlar normal fotoğraf makinası ile çekilmemiş o yıllarda dahi elinde geniş açı mercek var onun için bölgenin büyük bir kısmını çok rahat görüntülemiş, resimler, çekilecek yerler özenle seçilmiş geçiş yollarını ve stratejik noktaları daha iyi görebilmek için, çok ilginç.
Sağlıcakla.
ey heygidi günler hey 60 sene öncesini hatırladım bu kayıklardan bir sefer arabanın yükü sonrada arabayı geçirir iskelenin rampasına alır yükü yüklerdik sandalcı alo vardı onlarda insanları geçirirdi fırat kenarında su alan kayıkları pamuk ve karasakızdan tahta aralarını çakarlardı karşı tarafta nizipli rahmetli abbas çavuş vardı kahve çalıştırıdı bazen sular yükselir ta mezarlıgın ordan geçerdi ey seneler