Müslüm asla öyle bir şey yok bazen latife yapıyorum bazen dokunduruyorum, idare edin işte ne yapayım 50 senelik solcuyum.
Yazdırılabilir Görünüm
Cumali yıkasın o zaman :)
Biz seni ellerin pis eline bırakırmıyız.
Üçümüzden birini seç
Paramara almayız.
osman kardeşim,din kullanılarak,sadece islam da değil,diğer dinlerde de kadın hep kullanılmıştır.örnekler için lütfen beni arayınız.
solcular her zaman dine saldırmamıştır,müslüm ün de dediği gibi,dini kullananlara ve bu kisve altında dini bütünleri kullananlara saldırmıştır.müslüm ün gidici olması durumun da ise...kimin ne olacağı belli olmadığından,karar vermeyelimmmmmmm.
Vedat ne diyorsun hangisini seçeyim.:D
Bu adamin da '***** *****' yazmasi beni olduruyor:)))) Tamam hadi aradik diyelim, ne diyeceksin ki yani? Neyi ispata calisiyorsun bu yazinda?
Butun dinler kadini kullanmistir?!!! Efendim, anliyamadim! Nasil yani? Bir din bir kadini nasil kullanirki? Neye, nicin???
Solcular dine saldirmamismis dini kullananlara saldirmismis??? Sadece Muslum abinin yazilarina baksak bile gordugumuz hic sahis degil dogrudan "DINDIR" yahu, bu nasil bir yavedir?
Siddeti hayatimizdan cikarmaliyiz, kadin erkek diye ayrimi yok bu isin!
Yusuf İslamiyet dahil bütün dinler kadını ikinci plana atmıştır, hatta üçüncü plana, sen başka gezegende mi yaşıyorsun, öteki tarafta bilmem kaçtane huri erkeğe verilecekmiş, zina yapılıyor kadın öldürülüyor erkeğe bir kaç kırbaç cezası, kuranda kadını erkek için yarattığını hatta bilmem ne kemiğinden yarattığını söylüyor, daha bir sürü örnek var, bütün bunlar varken kalkıpta İslamiyette kadınla erkek birdir eşittir demene çocuklar bile güler, geçenlerde yapılan İmam Hatip buluşmasının resimlerine bir bak bakalım hiç kadın varmıydı.
Ben islamiyette kadin erkek esit demedim demem de! Sadece Recm cezasinda zina yapanlar eger evliyse ikisi de recm edilir dedim! Ayrica yine basa donuyoruz ki, sen bu soylemle sahislara ya da 'dini kullananlara' DEGIL dogrudan dine laf ediyorsun veya saldiriyorsun! Bilmem anlatabildim mi?
Inanan biri icin bu dinde belirtilenler dogrudur ve o zaman dinine laf edersin ama dininde olmayip da icraati farkli olan varsa bunu da dine maledemezsin, benim soylemeye calistigim budur!
Son olarak, Kuran'da kadini erkek icin yarattik demez ya da 'bilmemne kemiginden' yarattik da demez! Once Ademi yarattik sonra da ESINI yarattik der simdi tekrar bakip tam kelimeyi veremiycegim vaktim yok! 'Zevcetuhi' de olabilir 'misneyn' de...
Konuyu dagitmazsak, siddeti konusuyoruz ve sozde savundugunuz kadinlarin hic de masum olmadigini sizler de cok iyi biliyorsunuz! Bunu kadin haklari zirvaliginin arkasina saklamajk cok abestir vesselam.
Bence Yusuf bey çok dogru demiş dine şahısların yanlışını katarsanız öymene bakıp Bütün CHP ye alevi düşmanı deyip kulp takmak ne kadar dogru olur o zaman
kadınlar bu kadar masum degil , aranan hakkı bana tarif edermisniz
Erkegin hakkı ne ozaman madem eşitiz o zaman sorumluluklarda eşit olarak paylaşılsın
Eger İslamın kadına verdigi degeri bir insanlar anlasa ve bilse
Kadının öyle hakları varki birini ben yazayım
Kadın dogurdugu yani öz evladına bile dinimize göre Süt emzirmek zorunda degil
Gelenekler dinin yerini almış
Lütfen bunun adına İslam veye din demeyim
selamlar
Çocuklarının iyi birer birey ve sağlıklı ruh hallerinin olmalarını istiyorlarsa anne babalar bir birlerine SAYGI ve SEVGİ duymak zorundadır. Bugün eşini döven "insan" unutmamalı ki büyüdüğünde aynı şiddeti erkek çocuklar babalarını örnek alacak ve eşlerine şiddet uygulayacak veya kız çocukları anne sinin gördüğü şiddetin olağan birşey olduğunu kabullenmiş olarak büyüyecek ve kocasının şiddetine ses çıkarmıyacak.
Kız çocuğu olan babalar unutmamaki yarın kızlarıda evlenecek ve senin uyguladığın şiddetin aynısını senin kızına yaptıklarında aynaya baksınlar LÜTFEN. O an sen ne hissediyorsan aynı hisleri eşine şiddet uyguladığında kayınbabanda hissetmişti.
Fiziksel eşitlik değil hak eşitliğinden bahsediliyor, benim anlamadığım nasıl bir İslamiyetten bahsediyoruz, uygulamalara bakıyoruz, kadın her zaman üçüncü planda, dinin kurallarına bakıyoruz, kadın baş tacı, kurana bakıyoruz, kadını erkek için yarattım diyor, neye inanacağım şaşırdım.
Simdi baktim Zumer 6 ve Nisa 1'de geciyor ve "Zevcaha" diye geciyormus, yani "Esi", cifti de diyebiliriz. Ayrica Kiyamet 39'da "ondan kadin ve erkek cift kildik" diyor ve bu ikinici yazisim Muslum abi! Kuran'da kadini erkek icin yarattik DEMEZ! ve 'bilmemne kemiginden' de yarattik DEMEZ.
Birseylere inanmak zorunda hissediyorsan kendini, onu bilemem ama neyin dogru neyin yanlis oldugunu bilmek bence olmasi gerekendir.
Insanlari din, dil, irk, cinsiyet ve yas farki gozetmeksizin haklarini tanimamiz ve savunmamiz lazim.