abi gecen hafta kilis teydim oradada var.gittigimde kuyumcular kapalıydı. ama ticaret adasına baglı olanlar zorunlu degil bence yani şirket olanlar.
Yazdırılabilir Görünüm
Modüler eğitim semineri için ankarada Mesleki eğitim Merkezinde çalışan bir grup öğretmen arkadaşlar la konuşurken konu esnaf sahresi (tatil) geldi nizip de böyle bir uygulama olduğunu söylediğimde başka şehir deki arkadaşar şaşırmışlardı kendi çalıştıkları yerlerde böyle bir uygulamanın olmadığı hatta bu uygulamayıda beğenmişlerdi .
Bu bir sosyal harekettir, kimsenin buradaki amacı, mangal yellemek değil, buradaki amaç aynı işi yapan esnafın birbirini tanımaları ve sosyalleşmeleridir, bu tatiller sırasında mutlaka nöbetçi bırakılır, yoksa sizin sandığınız gibi değil bu iş.Yani en azından ben böyle tahmin ediyorum.
abi neresi sosyal hareket ..elektırkcıler kapalı..adamın kablosu yanmış sayacı yanmış salteri yanmışş.açık elektırk çi yok..adam bekar dısardan yemek yıyor 3 gün lokantalar kapalı...arabası bozuluyor tamirci yok böyle saçma uygulamamı olur..alışmışız tembelıge acıkcası...zaten yeterınce dini milli bayram var tatil için...parası olan kapasın işyerını gitsin tatile engel olan mı var...
Ben yinede destekliyorum, olması gereken bir sosyalleşme. Tedbiri mutlaka alınacaktır.
Kriz varsa çözümde var.Esnaf sahresi nı nı nı nınnn.
Memur sahreside olsun istermisin Mahmut.
Daha dur bu iyi günleriniz, ciğerinizide sökeceğiz.
tribün değil la.Türbün