Bu arada calismamizi 'Kultur Bakanligi' icin yapmistik ama hernedense proje iptal edildi!
Zihniyet derken bosa isyan etmiyoruz yani!!!
Yazdırılabilir Görünüm
Bu arada calismamizi 'Kultur Bakanligi' icin yapmistik ama hernedense proje iptal edildi!
Zihniyet derken bosa isyan etmiyoruz yani!!!
Bu konuyu da ana temaya bağlı kalmadan
Önemsiz bir nedenlerle tartışıp durdunuz ya
Bravo size.
Müslüm Amiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
açılan konuların ana teması ve bir formatı var.
Kıymetli Yusuf işin Niziple ilgili olanı burada bizimle paylaşsan bizi sevindirirsin.
Haa atalarımız eşkiya değildir.
Atalarimiz 'bal gibi' eskiyadir. Degil deyince bu ozelliklerini yitirmezler! Ayrica Nizip'le ilgisi Afsin Bey'dir.
Atalar derken burda sadece Turkleri algilamak dogru degildir cunku halu hazirda 'haksiz' sekilde saldirganliklar devam etmektedir. O donemde de herkes herkese saldiriyordu ancak hiristiyan halkin hatta zamanin halifesinin 'mertlik ve yigitlikleriyle' one cikmis Turkleri tercihi iftihardir. Butun dunya bu konuda hem fikirdir.
Turkler medeni dunyaya pek bisey katmamis ama pek zarar da vermemisler ote yandan 'dunya barisi' adina 'insan haklari' adina emsalsiz bir yonetim sergilemislerdir.
Hicbir zaman kan durmayan(peygamber donemi dahil) ortadoguyu tam 5 asir 'tek pirpirli cavusla' sukunet icinde idare etmek hicbir akli melekeyle izah edilemiyecek turde muhtesemdir.
Osmana eşkiyalık da amma yakışır ha, nerdeyse Uludapda kalıp eşkiyalık yapacaktı biz engelledik.
Evet, ben de bir Türkmen olarak atalarımızın pek de uslu adamlar olduğunu söyleyemem. Ama herşeyin bir sebebi vardır. Bir kere o zamandaki hukuk ve toplum yapısını günümüzle kıyaslamak son derece yanlıştır. Türkmenler konar-göçer insanlardı. Yayladan yaylaya gezer ve geçimlerini yün, yapağı, dokumacılık ve avcılık ile sağlarlardı. Yerleşik düzene geçerken bir takım sorunlarla karşılaştılar. Geçim sıkıntısı yaşayınca kervanlara -istemeden de olsa- musallat oldular. Bir çok Barak ezgisinde de bu durum dillendirilmiştir:
"Gitme garip gitme de yollar harami,
Arap vurur da Türkmen alır paramı..."
Bunun üzerine de zaten Türkmenler devrin hükümdarınca ferman yollanarak sürülmekle tehdit edilmişlerdir ve bu durum da deyişlere yansımıştır
"Ferman padişahınsa dağlar bizimdir..."
Türkmen aşiretlerinin üzerine gönderilen ordular, bir kısmını yok etmiş, bir kısmını da sürmüştür. Ordudan kaçanlar ise dağlara sığınmışlar ve eski geleneklerine geri dönmüşlerdir.
Anadolu'nun Türkleşmesinde ve özellikle Selçukluların elini kolunu sallaya sallaya ta İstanbul'a kadar gelmesinde en büyük etken, Alparslan'dan bir kaç yüzyıl önce Anadolu'da konar-göçer şekilde yaşayan Türkmenlerdir. Çünkü, Selçukluların geldiğini öğrenen Türkmenler, Bizans'ı yani Doğu Roma'yı içten vurmuşlar, Selçuklu ordularına taarruzda büyük kolaylık sağlamışlardır. Ama aynı zamanda Osmanlı'nın başını her zaman ağrıtan bir topluluk olmuşlardır. Bu da kaderin acı bir cilvesi olsa gerek...
Arkadaşlar saçmalamayın.
Ne eşkiyası.
Dağlar bizimdir
konusunu zaman zaman işliyorum.
Yani hiç mi yazdıklarımı okumuyorsunuz.
Daha geniş ve kapsamlı ayrıca konu açıp yazacağım. ama kısa kısa birşeyler yazayım.
1- Savaş esnasında yapılan yağmalama olayı
Hırsızlık değil Ganimet anlamına gelir.
2-Osmanlı özellikle Sarı Selimden sonra yönetici ve memurlarını Türk ve Kurd olmayanlardan seçer.
Vali vs. hepsi yabancılardan oluşmakta ve
Yönettikleri halka büyük zulumler yapmakta idiler.
Bazı Türkmen ve Kurd aşiretleri tamamen bazıları ise pasif şekilde Osmanlı Devletine başkaldırıdılar.
Bu yüzden Turkler hep eşkiya muamelesi gördüler.
Anadoluda 300 Yıl civarı kan gövdeyi götürdü.
Taa ki II. Mahmuta kadar devam etti.
O yüzden Devleti tanımadıklarını zulme hayır dediklerini her fırsatta söyleyen Türkmenler
Dadaloğlu Köroğlu gibi yiğitleri günden güne efsane ettiler.
Sizin yaptığınız yorumları
Ki çoğunuz bu başkaldıranların soyundan gelmektesiniz.
Okuyunca utanıyorum
Osman sizi çok kızgın gördüm.
abilerim bizler Alparslan gibi isim leri yaşatmalıyız...
Kızmamak elde değil abi.
Şimdi savaş zamanı diyelimki
Düşman öldüren katil mi olur.
Savaş Gazilerine Katil diyelim
Olur mu böyle saçmalık.
Ganimet diye bir olay savaşın bir sonucudur.
Türkler her zaman şerefli bir milletdir.
Asla Tecavüzt etmezler
Asla köle almazlar.
Bu İslamiyetten de önce aynıydı
İslamiyetten sonrada.
Kendi tarihinizi, yabancı gözüyle okuyabilirisiniz.
Ama sakın olaki Yabancı mantığıyla bakmayasınız.
Başka da bir millete bu özellik yoktur.
Bak guzel abim! Tarih 'belgeyle' yazilir aksini iddia ediyorsan getirirsin delillerini. Bu yazdiklarim veya yazacaklarim 'yabanci gozlu' degil 'kendi tarihci' ve bizzat 'olayin kahramanlarinca' nakledilen seylerdir. Yenicerilerin yaptiklarini yazmaya baslarsak.... basliklar halinde yazayim:
- Cetecilik (bugunku askerin 'asiliginde' bir hikmet ariyan varsa....)
- Karaborsacilik
- Harac
- Isyan
- Asiri 'zevku sefa' (ickili ve afyonlu)
- TECAVUZ sade savas da degil Istanbul'un GOBEGINDE!
Bunlar sadece binde biri! Uzatmanin anlami yok! Baska milletler de bunun fazlasini YAPMISLARDIR. Sucsa 'insanlik sucudur' degilse 'tarihtir' ama nasil degerlendirirseniz degerlendirin sonucda 'Bizim Tarihimizdir'!
Yrd. Dç Abdulkadir TEKİN her zaman derneğe gelir ve sanırım konunun da uzmanıdır, yapın bir röpörtaj atın siteye olsun bitsin.Maşşallah hangi konu açılırsa açılsın herkes konunun uzmanı geçiniyor,bilen öğretsin bilmeyen dinlesin.
Insanlari hicbir seye mecbur ve mahkum etmeye hakkimiz YOK. Bilen de konusacak bilmeyen de. Isteyen dinler istemeyen dinlemez, isteyen istifade eder istemeyen etmez.
Herkesin akli fikri var.
Ayrica guzel fikir Mahmut abi, neden sen de Doc. Dr. Abdulkadir Tekin beyle soylesi yapip bizimle paylasmiyorsun? Hatta dogrudan yonlendire de bilirsin.
Yusuf bu yazdıklarına üzüldüm.
Türk Tarihi ile Osmanlıyı ayırdığımı sen daha anlayamamışsın.
Ben Osmanlı askeri demedim
Türk Milleti dedim.
İstanbul Yeniçerisinin yaptıklarını
Türk Milletine mal edersen
sen hiçbir şey bilmiyorsun demektir.
Osman yeniçeriler Türk değilmiydi.