bu güzel ve bir o kadarda önemli bilgiler için çok saðol abi:)
bende yarýn mardine gideceðim oranýn valisi ile bir foto çektirip onu tanýtýrým:)
Yazdýrýlabilir Görünüm
bu güzel ve bir o kadarda önemli bilgiler için çok saðol abi:)
bende yarýn mardine gideceðim oranýn valisi ile bir foto çektirip onu tanýtýrým:)
nizipli olup da böyle bi yerlere gelmiþ kiþileri gördükçe gurur duyuyorum.allah sayýmýzý arttýrsýn böylesi güzel makamlarda...
Bolu'da Amacý Dýþýnda Yapýlan Yayla Evleri Yýkýlacak
![]()
Bolu Tarým Ýl Müdürü Mehmet Altun, Muhtarlarý, Amacý Dýþýnda Yayla Evi Yapýldýðý Takdirde Yýkýlacaðý Konusunda Uyardý.
Bolu Tarým Ýl Müdürü Mehmet Altun, muhtarlarý, amacý dýþýnda yayla evi yapýldýðý takdirde yýkýlacaðý konusunda uyardý. Altun, Muhtarlar Derneði Baþkaný Ýlhan Çalýþkan ve yaklaþýk 100 muhtarla birlikte yayla evleriyle ilgili yaþayan sýkýntýlarýn ele alýndýðý bir toplantý yaptý. Bolu'da yayla evleriyle ilgili sýkýntýlarýn yaþandýðýný belirten Altun, "Amacýmýz yayla evlerini amacýna uygun olarak kullandýrtmak." dedi.
Bolu'nun ciddi bir mera potansiyeline sahip olduðuna vurgu yapan Altun þöyle devam etti: "Çiftçilerimiz yayla döneminde hayvanlarýný yaylalara götürüp orada otlatýyorlar. Böylelikle bir nebze de olsa bahar ve yaz aylarýnda yemi daha ucuz elde etmiþ oluyorlar. Yayla evlerinden hayvancýlýk yapan kiþiler istifade edecek. Yoksa bu iþin önüne geçemeyiz. Bundan sonra amacý dýþýnda yayla evi yapýlýrsa yýkýma gidilecek." Altun, Tarým Bakanlýðý'nýn yayla evleriyle ilgili bir çalýþmasýnýn olduðunu da açýkladý. Altun, ayrýca yayla evleriyle ilgili bir anket hazýrladýklarýný ve muhtarlara sunduklarýný dile getirdi. (CÝHAN)
Faydalý nesiller yetiþtirmesini ümit ediyorum
![]()
- Tarih : 06-06-2009
Bolu Müftülüðü Diyanet Vakfý Þubesi tarafýndan yaptýrýlan Sandallar Bölge Yatýlý Kýz Kur'an Kursu binasýnýn temel atma töreninde konuþma yapan Vali Halil Ýbrahim Akpýnar; "Faydalý nesiller yetiþtirmesini ümit ediyorum" dedi. Arsasý hayýrsever vatandaþ Mehmet Acar tarafýndan baðýþlanan ve Bolu Müftülüðü Diyanet Vakfý Þubesi tarafýndan yaptýrýlan Sandallar Bölge Yatýlý Kýz Kur'an Kursu binasýnýn temel atma töreni, yapýldý. Törene Vali Halil Ýbrahim Akpýnar, Vali Yardýmcýsý Ýsmail Atasoy, Ýl Müftüsü Yaþar Yaprak, Belediye Baþkan Yardýmcýsý Ýhsan Aðcan, daire müdürleri ve vatandaþlar katýldý.
"KISA BÝR ZAMANDA ÝHTÝYACIMIZI GÝDERECEK"
Törende bir konuþma yapan Ýl Müftüsü Yaþar Yaprak; "750 metrekare inþaat alaný olan bu binamýzda, zemin katýn üzerinde iki katýmýz olacak ve çatý altýnda çok amaçlý salon olarak 435 metrekarelik bir salonumuz olacak. 2247 metrekarelik inþaat alaný bulunan, kütüphanesi ile 96 kiþilik yatýlý modern þekilde inþa edilecek kapasitesi ile 8 adet sýnýfý, misafir hanesi, 80 metrekare üzerindeki spor salonu, kantin, yemekhane ve 500 metrekarelik iç bahçe donanýmýyla, kýsa bir zamanda ihtiyacýmýzý gidermek üzere hemþehrilerimizin ihtiyacýna sunmuþ olacaðýz" dedi.
"ÝLÝMÝZE HAYIRLI OLSUN"
Vali Akpýnar ise yaptýðý konuþmada; "Temelini atacaðýmýz bu binamýzýn ilimize hayýrlý olmasýný, vatana, millete, insanlýða faydalý nesiller yetiþtirmede herkes için bir fayda saðlamasýný ümit ve temenni ediyorum. Hayýrlý uðurlu olsun. Hayýrseverimize de teþekkür ediyorum. Allah razý olsun" dedi.
Arsayý baðýþlayan Mehmet Acar'a Vali Akpýnar tarafýndan bir teþekkür plaketi verildi. Vali Akpýnar, Ýl Müftüsü Yaþar Yaprak ve diðer katýlýmcýlar tarafýndan Sandallar Bölge Yatýlý Kýz Kur'an Kursu'nun temeli atýldý.
Tarým Ýl Müdürü Mehmet Altun yaptýðý açýklamada, ''Patates üreticilerine patates taþýma ve satýþ sertifikasý verilecek'' dedi.
Patates üreticilerinin yeni yasa gereði sertifika sahibi olmalarý gerektiðini söyleyen Tarým Ýl Müdürü Mehmet Altun, ticari amaçlý patateslerin izlenebilirliði hakkýnda yönetmenlik gereði tüm patates üretim alanlarý (Tarlalar) kayýt altýna alýnarak patates satýþ ve nakillerinin belge ile yapýlacaðýný belirtti. Altun, “Patates üretim alanlarýnda görülen karantinaya tabi zararlý organizmalarýn temiz yerlere bulaþmasýný önlemek, üretim alanlarý ve depolama yerlerinin kayýt altýna alýnarak patateslerin dolaþýmýnýn izlenmesini, herhangi bir karantina organizmasýnýn tespiti durumunda kaynaðýnýn belirlenerek, gerekli önlemlerin alýnmasýný saðlamak amacýyla hazýrlanan yönetmenlik kapsamýnda, üretici patates üretim izin belgesi almak zorundadýr” dedi.
SERTÝFÝKA OLMADAN NAKÝL VE SATIÞ YOK
Patateslerin nakilleri için Tarým Müdürlükleri'nden patates taþýma ve satýþ sertifikasý belgesinin verildiðini sözlerine ekleyen Mehmet Altun, “Bu belge olmadan Ziraat Odalarý'nca düzenlenen 'Müstahsil Yol belgesi' düzenlenmeyecek. Patates taþýma ve satýþ sertifikasý olmadan patateslerin bir yerden diðer yerlere nakli ve satýþý yapýlmayacak. Sevk ve taþýma irsaliyeleri düzenlenmeyecek” diye konuþtu.
(29-04-2009) Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliði Baþkan Yardýmcýsý Þaban Çetizli, Tarým Ýl Müdürü Mehmet Altun’a, süt üreticilerine vermiþ olduðu destekten dolayý bir teþekkür ziyareti gerçekleþtirdi. Bolu Süt Üreticileri Birliði Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte Tarým Ýl Müdürü Mehmet Altun’u makamýnda ziyaret eden Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliði Baþkan Yardýmcýsý Þaban Çetizli, Altun’a hizmetlerinden dolayý bir teþekkür plaketi verdi. Mehmet Altun’un Süt Üreticileri Birilði’ne her zaman destek olduðunu ve bu desteklerinin ileride de devam etmesini arzuladýðýný söyleyen Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliði Baþkan Yardýmcýsý Þaban Çetizli sözlerine þöyle devam etti; “Türkiye genelinde herkes tarafýndan takdir edilen 5 Tarým Ýl Müdürü var. Mehmet Altun’da bunlardan biri. Tarým ve hayvancýlýk alanýnda yapmýþ olduðu çalýþmalardan dolayý genel merkezimiz tarafýndan ödüllendirilmeye layýk görüldü ve bu plaketi kendilerine vermek amacýyla Bolu’ya geldim. Ayrýca 21 Mayýs Dünya Süt gününde Bolu’da ne yapabiliriz diye karþýlýklý görüþ alýþveriþinde bulunduk. Kendilerine yapmýþ olduðu hizmetlerden dolayý çok teþekkür ediyorum.” Mehmet Altun’da ziyaretten dolayý memnuniyetini dile getirerek þunlarý söyledi; “Bolu’da 19700 süt üreticisi var, bunlar küçük ve parçalý durumda. Sütünü direkt piyasaya süren 4200 üretici var. Hedefimiz bu sayýyý artýrmak. Bolu’da örgütsüz süt üreticisi kalmamalý. Yapmamýz gereken sütün kalitesini artýrmak, süt üreticisini bulunduðu yerde doyurmamýz lazým. Biz her zaman süt üreticilerinin arkasýndayýz. Kendilerine teþekkür ediyorum.
Altun Urfa'da çaðrý yaptýAltun deneyimlerini Urfalýlarla paylaþtý...
25 Haziran 2009 Perþembe // Güncel![]()
Bolu Düzce Bölgesi Veteriner Odasý Baþkan Mehmet Altun Beyaz et sektöründe Türkiye’nin en ünlü firmalarýnýn tavuk ihtiyacýný karþýlamak amacýyla Þanlýurfalýlara kümes hayvancýlýk sektörüne girmelerini önerdi.
Þanlýurfa Eski Tarým Ýl Müdürü Bolu Düzce Bölgesi Veteriner Odalarý Baþkaný Mehmet Altun Þanlýurfa’da beyaz et sektörünün yaygýnlaþtýrýlmasý yönünde çeþitli giriþimlerde bulunuyor.
Dün sabah Cevahir Konuk evinde bir basýn toplantýsý düzenleyen Mehmet Altun Þanlýurfalýlardan kümes hayvancýlýk sektörüne girmelerini istedi.
Þanlýurfa Ziraat Mühendisleri Odasý Baþkaný Abdullah Melik ile Þanlýurfa Veterinlerler Odasý Baþkaný Abdullah Açýkgöz’ünde katýldýðý basýn toplantýsýnda konuþan Mehmet Altun “Daha iyi bir gelir elde etmek isteyen Þanlýurfalýlar kümes hayvancýlýk sektörüne girmeli. Bu sektör Bolu ve çevresinde çok yaygýn. 50 bin adet tavuk yetiþtiren bir kümesin 45 gün sonraki kazancý 30 bin TL. Hükümetinin açýkladýðýn teþvik yasasý Þanlýurfa öncelikli illerin baþýnda yer alýyor. Batý ve Ýç Anadolu Þanlýurfa nýn bu konumuna gýpta ile bakýyor. Beyaz et sektörü Þanlýurfa ya ilgi gösteriyor. Bolu da bulunan beyaz et sektörünün önde gelen firmalarýyla sürekli temas haldeyim. Þanlýurfalýlar kümes kurarsa yem ve veteriner hizmetlerini bu firmalar verecek. Þanlýurfalýlarýn kümeslerinde yetiþtirdiði tavuklarý 45 gün sonra bu firmalar alacak. Beyaz et sektörü 197 ülkede 17. Sýrada firmalar buradan ürünlerini çok rahatlýkla orta doðuya pazarlayabilecek. Kurulacak kümeslerin masrafý buradan elde edilecek gelirle 2-3 yýl içersinde amorti edilir “ dedi
Þanlýurfa Ziraat Mühendisleri Odasý Baþkaný Abdullah Melik ise Þanlýurfa bitkisel ve hayvansal üretimde payýný almalý Türkiye nin yýllýk mýsýr üretiminin dörtte biri Þanlýurfa da üretiliyor. Beyaz et sektörünün Þanlýurfa ya gelmesi için çaba sarf ediyoruz” dedi.
Þanlýurfa Veteriner Hekimler Odasý Baþkaný Adullah Açýkgöz de Beyaz t sektörünün Þanlýurfa ya gelmesi durumunda orta doðunun yakýn olmasýndan dolayý Pazar sýkýntýsý yaþamayacaðýný söyledi.
Ýþte bize böyle yöneticiler lazým, allahtan bir kaçtane hemþerimiz varda baþýmýz dik yürüyoruz, baþarýlarýn devamýný diliyorum.
Burada zaman zaman yazýlanlarý duyurmaya devam etmeye çalýþacaðým.
Aðcan: Esnaf ayrýmý yapmýyoruz
07.07.09 Bolu WEB
http://www.boluweb.com/haber.asp?id=5192
Belediye Baþkan Yardýmcýsý Ýhsan Aðcan, son günlerde yaþanan Pazaryeri esnafýyla ilgili olarak, esnaf ayrýmý yapmadýklarýný söyledi.
Son günlerde, Pazaryeri esnafý ve yaþanan sorunlarla ilgili olarak Belediye Baþkan Yardýmcýsý Ýhsan Aðcan, Düzceli, Ankaralý ve Sakaryalý esnafý gibi, dýþardan gelenlerle ilgili bir handikaplarýnýn olamayacaðýný belirterek, þunlarý söyledi: ''Türkiye Cumhuriyeti vatandaþý olan her esnaf bizim için kýymetlidir, deðerlidir. Bunlara ayrý muamele, ayrý bir iþlem yapmamýz söz konusu deðildir. Ruhsatsýz ve yer tahsisi yapýlmamýþ 15 kiþi var. Zabýta ekiplerimiz bunlarý uyardý. Sizin burada yer tahsisiniz yok. Tezgâhýnýzý yola açýyor ve yaya trafiðini engelliyorsunuz, Pazaryeri olarak burayý kullanamazsýnýz denildi. Bu uyarýlarýn yapýlmasýna raðmen, sanki Düzcelilere yapýlan ayrý bir muamele varmýþ gibi lanse etmek suretiyle, toplumu, kamuoyunu yanlýþ bilgilendirdiler.''
Bolu'da Çiftçilere Tarýmla Ýlgili Kitap Daðýtýldý
Resmi büyütmek için týklayýn
Denizbank'ýn Tarým ve Köyiþleri Bakanlýðý ile Birlikte Yürüttüðü, '1.000 Köye 100.00 Kitap' Projesi Kapsamýnda Bolu'da Çiftçilere Tarýmla Ýlgili Kitap Daðýtýldý.
Denizbank'ýn Tarým ve Köyiþleri Bakanlýðý ile birlikte yürüttüðü, '1.000 Köye 100.00 Kitap' projesi kapsamýnda Bolu'da çiftçilere tarýmla ilgili kitap daðýtýldý. Tarým Ýl Müdürlüðü toplantý salonunda düzenlenen törene, Vali Yardýmcýsý Burhan Terzioðlu, Belediye Baþkan Yardýmcýsý Ýsmail Yamantürk, Tarým Ýl Müdürü Mehmet Altun, Ticaret ve Sanayi Odasý Baþkaný Emin Semercioðlu, Denizbank Þube Müdürü Nilgün Özerdoðan ile çiftçiler katýldý.
Hemþerilerimizin baþarýlarýný takip ediyoruz.
tarýmla ilgili,baþarýlý çalýþmalar her zaman ilgi alanýma girmiþtir.hele bu çalýþmalarý yapan kiþilerin yurdum insaný olmasý ve yurdum için yapmasý ayrý bir deðer taþýr.
teknolojinin bir kabus gibi bastýrdýðý dünyamýzda nefes alacaðýmýz,ekeceðimiz,biçeceðimiz alanlarýn kalmasý ve bunlarýn savunulmasý elbette dünyanýn en hayýrlý uðraþýdýr.sevgiler.
http://www.boluweb.com/haber.asp?id=5356
06.08.2009
Belediye Baþkan Yardýmcýsý Ýhsan Aðcan'ý telefonla arayarak kendisini baþkomiser olarak tanýtan kiþi,bir hasta için 350 TL istedi. Yardýmcý olabileceklerini söyledikten sonra telefonu kapatan Ýhsan Aðcan polisi arayýnca, sahte baþkomiserin foyasý ortaya çýktý. Parayý almak için belediyeye gelen dolandýrýcýyý, polis gözaltýna aldý.
Dün, Belediye Baþkan Yardýmcýsý Ýhsan Aðcan'ý telefonla arayan bir kiþi, kendisini Bolu Emniyet Müdürlüðü'nde görevli baþkomiser Mustafa Çýnar olarak tanýtarak, bir hasta adýna yardým topladýðýný, Vali'nin 500 TL yardýmda bulunduðunu, Belediye Baþkanýndan da ayný þekilde yardým beklediklerini söyleyerek, 350 TL istedi. Ýhtiyaç sahibi kiþiye yardým edebileceklerini söyleyerek, tekrar kendisini aramasýný isteyen Aðcan, telefonu kapattýktan sonra ilk iþ olarak Emniyet Müdürlüðü'nü aradý. Aðcan, Mustafa Çýnar isimli kiþinin Ýl Emniyet Müdürlüðü'nde görevli olup olmadýðýný sorunca, dolandýrýcýnýn foyasý ortaya çýktý. Bunun üzerine polisler, suçüstü yapmak için belediyeye geldiler.
SERÝ NUMARASI ALINMIÞ PARALARI ALIRKEN, SUÇÜSTÜ YAKALANDI
Nizipli uyanýktýr yemez böyle þeyleri.