bu güzel ve bir o kadarda önemli bilgiler için çok sağol abi:)
bende yarın mardine gideceğim oranın valisi ile bir foto çektirip onu tanıtırım:)
Yazdırılabilir Görünüm
bu güzel ve bir o kadarda önemli bilgiler için çok sağol abi:)
bende yarın mardine gideceğim oranın valisi ile bir foto çektirip onu tanıtırım:)
nizipli olup da böyle bi yerlere gelmiş kişileri gördükçe gurur duyuyorum.allah sayımızı arttırsın böylesi güzel makamlarda...
Bolu'da Amacı Dışında Yapılan Yayla Evleri Yıkılacak
![]()
Bolu Tarım İl Müdürü Mehmet Altun, Muhtarları, Amacı Dışında Yayla Evi Yapıldığı Takdirde Yıkılacağı Konusunda Uyardı.
Bolu Tarım İl Müdürü Mehmet Altun, muhtarları, amacı dışında yayla evi yapıldığı takdirde yıkılacağı konusunda uyardı. Altun, Muhtarlar Derneği Başkanı İlhan Çalışkan ve yaklaşık 100 muhtarla birlikte yayla evleriyle ilgili yaşayan sıkıntıların ele alındığı bir toplantı yaptı. Bolu'da yayla evleriyle ilgili sıkıntıların yaşandığını belirten Altun, "Amacımız yayla evlerini amacına uygun olarak kullandırtmak." dedi.
Bolu'nun ciddi bir mera potansiyeline sahip olduğuna vurgu yapan Altun şöyle devam etti: "Çiftçilerimiz yayla döneminde hayvanlarını yaylalara götürüp orada otlatıyorlar. Böylelikle bir nebze de olsa bahar ve yaz aylarında yemi daha ucuz elde etmiş oluyorlar. Yayla evlerinden hayvancılık yapan kişiler istifade edecek. Yoksa bu işin önüne geçemeyiz. Bundan sonra amacı dışında yayla evi yapılırsa yıkıma gidilecek." Altun, Tarım Bakanlığı'nın yayla evleriyle ilgili bir çalışmasının olduğunu da açıkladı. Altun, ayrıca yayla evleriyle ilgili bir anket hazırladıklarını ve muhtarlara sunduklarını dile getirdi. (CİHAN)
Faydalı nesiller yetiştirmesini ümit ediyorum
![]()
- Tarih : 06-06-2009
Bolu Müftülüğü Diyanet Vakfı Şubesi tarafından yaptırılan Sandallar Bölge Yatılı Kız Kur'an Kursu binasının temel atma töreninde konuşma yapan Vali Halil İbrahim Akpınar; "Faydalı nesiller yetiştirmesini ümit ediyorum" dedi. Arsası hayırsever vatandaş Mehmet Acar tarafından bağışlanan ve Bolu Müftülüğü Diyanet Vakfı Şubesi tarafından yaptırılan Sandallar Bölge Yatılı Kız Kur'an Kursu binasının temel atma töreni, yapıldı. Törene Vali Halil İbrahim Akpınar, Vali Yardımcısı İsmail Atasoy, İl Müftüsü Yaşar Yaprak, Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.
"KISA BİR ZAMANDA İHTİYACIMIZI GİDERECEK"
Törende bir konuşma yapan İl Müftüsü Yaşar Yaprak; "750 metrekare inşaat alanı olan bu binamızda, zemin katın üzerinde iki katımız olacak ve çatı altında çok amaçlı salon olarak 435 metrekarelik bir salonumuz olacak. 2247 metrekarelik inşaat alanı bulunan, kütüphanesi ile 96 kişilik yatılı modern şekilde inşa edilecek kapasitesi ile 8 adet sınıfı, misafir hanesi, 80 metrekare üzerindeki spor salonu, kantin, yemekhane ve 500 metrekarelik iç bahçe donanımıyla, kısa bir zamanda ihtiyacımızı gidermek üzere hemşehrilerimizin ihtiyacına sunmuş olacağız" dedi.
"İLİMİZE HAYIRLI OLSUN"
Vali Akpınar ise yaptığı konuşmada; "Temelini atacağımız bu binamızın ilimize hayırlı olmasını, vatana, millete, insanlığa faydalı nesiller yetiştirmede herkes için bir fayda sağlamasını ümit ve temenni ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun. Hayırseverimize de teşekkür ediyorum. Allah razı olsun" dedi.
Arsayı bağışlayan Mehmet Acar'a Vali Akpınar tarafından bir teşekkür plaketi verildi. Vali Akpınar, İl Müftüsü Yaşar Yaprak ve diğer katılımcılar tarafından Sandallar Bölge Yatılı Kız Kur'an Kursu'nun temeli atıldı.
Tarım İl Müdürü Mehmet Altun yaptığı açıklamada, ''Patates üreticilerine patates taşıma ve satış sertifikası verilecek'' dedi.
Patates üreticilerinin yeni yasa gereği sertifika sahibi olmaları gerektiğini söyleyen Tarım İl Müdürü Mehmet Altun, ticari amaçlı patateslerin izlenebilirliği hakkında yönetmenlik gereği tüm patates üretim alanları (Tarlalar) kayıt altına alınarak patates satış ve nakillerinin belge ile yapılacağını belirtti. Altun, “Patates üretim alanlarında görülen karantinaya tabi zararlı organizmaların temiz yerlere bulaşmasını önlemek, üretim alanları ve depolama yerlerinin kayıt altına alınarak patateslerin dolaşımının izlenmesini, herhangi bir karantina organizmasının tespiti durumunda kaynağının belirlenerek, gerekli önlemlerin alınmasını sağlamak amacıyla hazırlanan yönetmenlik kapsamında, üretici patates üretim izin belgesi almak zorundadır” dedi.
SERTİFİKA OLMADAN NAKİL VE SATIŞ YOK
Patateslerin nakilleri için Tarım Müdürlükleri'nden patates taşıma ve satış sertifikası belgesinin verildiğini sözlerine ekleyen Mehmet Altun, “Bu belge olmadan Ziraat Odaları'nca düzenlenen 'Müstahsil Yol belgesi' düzenlenmeyecek. Patates taşıma ve satış sertifikası olmadan patateslerin bir yerden diğer yerlere nakli ve satışı yapılmayacak. Sevk ve taşıma irsaliyeleri düzenlenmeyecek” diye konuştu.
(29-04-2009) Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Başkan Yardımcısı Şaban Çetizli, Tarım İl Müdürü Mehmet Altun’a, süt üreticilerine vermiş olduğu destekten dolayı bir teşekkür ziyareti gerçekleştirdi. Bolu Süt Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte Tarım İl Müdürü Mehmet Altun’u makamında ziyaret eden Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Başkan Yardımcısı Şaban Çetizli, Altun’a hizmetlerinden dolayı bir teşekkür plaketi verdi. Mehmet Altun’un Süt Üreticileri Birilği’ne her zaman destek olduğunu ve bu desteklerinin ileride de devam etmesini arzuladığını söyleyen Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Başkan Yardımcısı Şaban Çetizli sözlerine şöyle devam etti; “Türkiye genelinde herkes tarafından takdir edilen 5 Tarım İl Müdürü var. Mehmet Altun’da bunlardan biri. Tarım ve hayvancılık alanında yapmış olduğu çalışmalardan dolayı genel merkezimiz tarafından ödüllendirilmeye layık görüldü ve bu plaketi kendilerine vermek amacıyla Bolu’ya geldim. Ayrıca 21 Mayıs Dünya Süt gününde Bolu’da ne yapabiliriz diye karşılıklı görüş alışverişinde bulunduk. Kendilerine yapmış olduğu hizmetlerden dolayı çok teşekkür ediyorum.” Mehmet Altun’da ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getirerek şunları söyledi; “Bolu’da 19700 süt üreticisi var, bunlar küçük ve parçalı durumda. Sütünü direkt piyasaya süren 4200 üretici var. Hedefimiz bu sayıyı artırmak. Bolu’da örgütsüz süt üreticisi kalmamalı. Yapmamız gereken sütün kalitesini artırmak, süt üreticisini bulunduğu yerde doyurmamız lazım. Biz her zaman süt üreticilerinin arkasındayız. Kendilerine teşekkür ediyorum.
Altun Urfa'da çağrı yaptıAltun deneyimlerini Urfalılarla paylaştı...
25 Haziran 2009 Perşembe // Güncel![]()
Bolu Düzce Bölgesi Veteriner Odası Başkan Mehmet Altun Beyaz et sektöründe Türkiye’nin en ünlü firmalarının tavuk ihtiyacını karşılamak amacıyla Şanlıurfalılara kümes hayvancılık sektörüne girmelerini önerdi.
Şanlıurfa Eski Tarım İl Müdürü Bolu Düzce Bölgesi Veteriner Odaları Başkanı Mehmet Altun Şanlıurfa’da beyaz et sektörünün yaygınlaştırılması yönünde çeşitli girişimlerde bulunuyor.
Dün sabah Cevahir Konuk evinde bir basın toplantısı düzenleyen Mehmet Altun Şanlıurfalılardan kümes hayvancılık sektörüne girmelerini istedi.
Şanlıurfa Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Abdullah Melik ile Şanlıurfa Veterinlerler Odası Başkanı Abdullah Açıkgöz’ünde katıldığı basın toplantısında konuşan Mehmet Altun “Daha iyi bir gelir elde etmek isteyen Şanlıurfalılar kümes hayvancılık sektörüne girmeli. Bu sektör Bolu ve çevresinde çok yaygın. 50 bin adet tavuk yetiştiren bir kümesin 45 gün sonraki kazancı 30 bin TL. Hükümetinin açıkladığın teşvik yasası Şanlıurfa öncelikli illerin başında yer alıyor. Batı ve İç Anadolu Şanlıurfa nın bu konumuna gıpta ile bakıyor. Beyaz et sektörü Şanlıurfa ya ilgi gösteriyor. Bolu da bulunan beyaz et sektörünün önde gelen firmalarıyla sürekli temas haldeyim. Şanlıurfalılar kümes kurarsa yem ve veteriner hizmetlerini bu firmalar verecek. Şanlıurfalıların kümeslerinde yetiştirdiği tavukları 45 gün sonra bu firmalar alacak. Beyaz et sektörü 197 ülkede 17. Sırada firmalar buradan ürünlerini çok rahatlıkla orta doğuya pazarlayabilecek. Kurulacak kümeslerin masrafı buradan elde edilecek gelirle 2-3 yıl içersinde amorti edilir “ dedi
Şanlıurfa Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Abdullah Melik ise Şanlıurfa bitkisel ve hayvansal üretimde payını almalı Türkiye nin yıllık mısır üretiminin dörtte biri Şanlıurfa da üretiliyor. Beyaz et sektörünün Şanlıurfa ya gelmesi için çaba sarf ediyoruz” dedi.
Şanlıurfa Veteriner Hekimler Odası Başkanı Adullah Açıkgöz de Beyaz t sektörünün Şanlıurfa ya gelmesi durumunda orta doğunun yakın olmasından dolayı Pazar sıkıntısı yaşamayacağını söyledi.
İşte bize böyle yöneticiler lazım, allahtan bir kaçtane hemşerimiz varda başımız dik yürüyoruz, başarıların devamını diliyorum.
Burada zaman zaman yazılanları duyurmaya devam etmeye çalışacağım.
Ağcan: Esnaf ayrımı yapmıyoruz
07.07.09 Bolu WEB
http://www.boluweb.com/haber.asp?id=5192
Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan, son günlerde yaşanan Pazaryeri esnafıyla ilgili olarak, esnaf ayrımı yapmadıklarını söyledi.
Son günlerde, Pazaryeri esnafı ve yaşanan sorunlarla ilgili olarak Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan, Düzceli, Ankaralı ve Sakaryalı esnafı gibi, dışardan gelenlerle ilgili bir handikaplarının olamayacağını belirterek, şunları söyledi: ''Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan her esnaf bizim için kıymetlidir, değerlidir. Bunlara ayrı muamele, ayrı bir işlem yapmamız söz konusu değildir. Ruhsatsız ve yer tahsisi yapılmamış 15 kişi var. Zabıta ekiplerimiz bunları uyardı. Sizin burada yer tahsisiniz yok. Tezgâhınızı yola açıyor ve yaya trafiğini engelliyorsunuz, Pazaryeri olarak burayı kullanamazsınız denildi. Bu uyarıların yapılmasına rağmen, sanki Düzcelilere yapılan ayrı bir muamele varmış gibi lanse etmek suretiyle, toplumu, kamuoyunu yanlış bilgilendirdiler.''
Bolu'da Çiftçilere Tarımla İlgili Kitap Dağıtıldı
Resmi büyütmek için tıklayın
Denizbank'ın Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ile Birlikte Yürüttüğü, '1.000 Köye 100.00 Kitap' Projesi Kapsamında Bolu'da Çiftçilere Tarımla İlgili Kitap Dağıtıldı.
Denizbank'ın Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ile birlikte yürüttüğü, '1.000 Köye 100.00 Kitap' projesi kapsamında Bolu'da çiftçilere tarımla ilgili kitap dağıtıldı. Tarım İl Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen törene, Vali Yardımcısı Burhan Terzioğlu, Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Yamantürk, Tarım İl Müdürü Mehmet Altun, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Emin Semercioğlu, Denizbank Şube Müdürü Nilgün Özerdoğan ile çiftçiler katıldı.
Hemşerilerimizin başarılarını takip ediyoruz.
tarımla ilgili,başarılı çalışmalar her zaman ilgi alanıma girmiştir.hele bu çalışmaları yapan kişilerin yurdum insanı olması ve yurdum için yapması ayrı bir değer taşır.
teknolojinin bir kabus gibi bastırdığı dünyamızda nefes alacağımız,ekeceğimiz,biçeceğimiz alanların kalması ve bunların savunulması elbette dünyanın en hayırlı uğraşıdır.sevgiler.
http://www.boluweb.com/haber.asp?id=5356
06.08.2009
Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan'ı telefonla arayarak kendisini başkomiser olarak tanıtan kişi,bir hasta için 350 TL istedi. Yardımcı olabileceklerini söyledikten sonra telefonu kapatan İhsan Ağcan polisi arayınca, sahte başkomiserin foyası ortaya çıktı. Parayı almak için belediyeye gelen dolandırıcıyı, polis gözaltına aldı.
Dün, Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan'ı telefonla arayan bir kişi, kendisini Bolu Emniyet Müdürlüğü'nde görevli başkomiser Mustafa Çınar olarak tanıtarak, bir hasta adına yardım topladığını, Vali'nin 500 TL yardımda bulunduğunu, Belediye Başkanından da aynı şekilde yardım beklediklerini söyleyerek, 350 TL istedi. İhtiyaç sahibi kişiye yardım edebileceklerini söyleyerek, tekrar kendisini aramasını isteyen Ağcan, telefonu kapattıktan sonra ilk iş olarak Emniyet Müdürlüğü'nü aradı. Ağcan, Mustafa Çınar isimli kişinin İl Emniyet Müdürlüğü'nde görevli olup olmadığını sorunca, dolandırıcının foyası ortaya çıktı. Bunun üzerine polisler, suçüstü yapmak için belediyeye geldiler.
SERİ NUMARASI ALINMIŞ PARALARI ALIRKEN, SUÇÜSTÜ YAKALANDI
Nizipli uyanıktır yemez böyle şeyleri.