Yazdırılabilir Görünüm
Nizip mezarlığı, özellikle ilk bölüm giriş kısmı hepimizi imrendirecek kadar güzel.Bakım yapılması takdire şayan ve gerekli.Yapanlara, sebep olanlara sonsuz teşekkürler.Arada bir geldiğim Nizip ziyaretimde mutlaka ziyaret eder, yakınlarım yanında eski tanıdığım bildik kabirlerine de fatihalr okumaya çalışırım.Ama bazen giderken; ama dikkat et, Cuma günleri dışında fazla kalabalık olmadığından mezarlığın ipsiz sapsız denilen tinercilerle dolu olduğu da söyleniyordu.Bunu tenkid için değil ama bu doğruysa mutlaka bekçi ve özel güvenlikle de olsa engellenip halkımızın güven ve huzur içinde mezarlığı huşu içinde ziyaretleri sağlanmalıdır.
Mezarlık müdürünü kutluyorum.
Nizip asri mezarlığı çevremizdeki en bakımlı ve düzenli mezarlıktır. bunda geçmiş dönemdeki belediye başkanlarımızın duyarlılığı etkili olmuştur.
Bugünden itibaren dolmaya başlayan mezarlığımız için alternatif yer arayışına girmenin zamanı gelmiştir.
Mezarlık içerisindeki adaların işaretlenmesi ve numaralanması gerekliliği ortaya çıkmıştır.
Mezarlık sakinlerinin tespiti ve digital ortama aktarılması hızlandırılmalıdır.
Kapılara gerekirse numara ile beraber bir şehidin, bir ilçe büyüğünün ismi verilmelidir.
Gün içerisinde birkaç defnin olabileceği düşünülerek, kapılara yönlendirici tabelalar konulması faydalı oacaktır.
Aile mezarlığımızın olduğu Nizip Mezarlığına emeği geçen herkesi kutluyorum, hepsi hakkını helal etsin, ayrıca Müdür beyide çalışmalarından dolayı kutluyorum, ölümüze de sahip çıkılması beni duygulandırıyor.