Doğrunun ne olduğunu, kimin ne demek istediğini anlayabilirsen yanıldığını sen anlayacaksın Şükrü kardeşim. Biraz zaman lazım, medeni olmak lazım:) Görelim mevla neyler neylerse güzel eyler.
Yazdırılabilir Görünüm
Ya gözünü seveyim Müslüm abi; 1. mesajınla, Allaha inanmayanların ne alakası var.Sen belliki burada işi dalgaya getirmişsin, veya bu gibi konularda bilgin biraz zayıf .
Cebrail (a.s.) diye melek var. Eminim biliyorsundur görevini veya bilmiyorsanda mutlaka adını duymuşsundur.
Bu bahsettiğim 4 büyük melekten biri olan Cebrâil (a.s.)'in görevi Allah ile peygamberleri arasında elçiliktir. Allah'tan aldığı emir ve hükümleri peygamberlere bildirir. Bütün kitap ve vahiyler Cebrâil vasıtasıyla indirilmiştir.
Dolayısıylada senin sorunun cevabıda buradadır Yani Peygamberimiz bunları ALLAH'tan Cebrail (a.s) vasıtasıyla öğrenmiştir.
Sanırım bu kadar açıklama, yeterlidir diye düşünüyorum
Mustafa bu konuda haklısın, verilecek cevabım yok ama dini konularda Müslüm abinizi küçümsemeyin, bazı şeyleri internet ortamında yazmak çok zor, her zaman dediğim gibi klavyenle ağzın bir olacak, o yüzden bazı konulara yazarken dikkatli olmak lazım, hassas konular bunlar.
Ben peygammer efendimizin yaşamla ilgili hadislerini defalarca okudum bazıları gerçekten yukarda sizin yazdığınız gibi, çağımızda bilimsel olarak ispatlanmış, bazılarıda doğru ama neden doğru bilim ispatlayamamıştır, biraz ayıp kaçabilir ama bir yerde okudum çok garibime gitmişti, peygammer efendimiz bir hadisinde banyo yaptığınız yere küçük tuvaletinizi yapmayın diyor, çünkü bu size nedenini anlamadığınız bir moral ve sinir bozukluğu verir diyor, bu gerçekten doğru ama nedeni bilinmiyor, ilerde nedeni bulunacaktır.
Bütün bunlar bazı şeyleri işaret ediyor anlayana, ama ben bazı şeylerin abartıldığını düşünüyorum, tepkilerim o yüzden ancak bu tepkileri verincede dinsiz imansız kafir oluyorum.
Hepinizi allaha emanet ediyorum.