- 

yersiz bir konu burası bir film eleştiri forumu degil kardeşim....kaldı ki ortada bir emek var ve bence film terörü degil antiterörü propaganda ediyor... ama bakış acısı tabi nereden bakmak isterseniz oradan görürsünüz... ırkçılık noktasına indirgemeyin herseyi... bunu cok yapıyorsunuz zaaflarınızın biraz önüne gecin o zaman gercek bir milliyetci olursunuz...

bu tarz bir miliyetcilik sonu hüsran olacak tarzda bir milliyetciliktir.. şovanistligin lüzmu yoktur.. biz hepimiz once Elhamdulillah müslümanız degil mi.. o zaman sorunun büyük bir kısmı atlatılmıştır.. neden 3 5 kişinin ideasını bir millete yüklüyorsunuz genelleme yapmak haramdır...

- 

bende filmi izlemedim o yüzden bişi diyemiycem (mahsun kırmızıgülün sanatı bana hitap etmediği içinde pek izlemeyi düsünmüyorum zaten işin acıkcası) ama yaptıgınız elestriler birbirine çok uç çok zıt... bu arada mirat burası bana göre paylasım forumu yani bi filmin bi kitabın vs.. sanatsal içerikli şeylerin pek tabi elestrisi yapılabilir... evet hatta bundan sonra izlediğimiz filmlerin okudugumuz kitapların da yapalım elestrisini :) 

- 

bu film ile görüşleriniz elbette sizi ilgilendirir.kardeşim ama bir gerçek var oda renkler ve zevkler tartışılmaz hiç bir zaman sonuçta bir emek bu emeği karalamak hiç hoş olmuyor. 

- 

He, gordum. Gunesi de filmini! de. 

Vay efendim kellifelli adamlar, sanatina hayran oldugumuz insanlar da soyleyince(Altan Erkekli) dedik vacip oldu! Hayatimda ender film seyretme iskencelerinden birini yasadigimi soylemeliyim. Vallahi bitiremedim. Zorluyorum zorluyorum, i iih, olmuyor. Sonunu getiremedim ama o benim sonumu getirdi:)))

Yahu adam, adam dediysem Mahsun Kirmizigul(hani su adi mahZun=huzunlu ile karistirilan aslinda mahSun=guzel olan anlamli) yeni bir tur denemis mi diye inandirmaya basliyacam kendimi ama...

Allahi var iyi para dokmus herif! Mubarek adam o parayi liselere hatta ilkokullara bagisla da guzel 'piyesler' cikariyorlar, finanse olsunlar.

Filmin konusu mu dediniz? Hangi filmin??? Egleniyor musunuz benle ya?:))))

- 

Bu film oscara aday adayı olmuş.Orhan Pamuk'un Nobel ödülü almasından sonra Mahsun Kırmızıgül'ün bu filmle oscarı alması beni şaşırtmaz:) 

- 

Ben 2 kez izledim hiçte olaya sizin baktığınız yerden bakmadım. Orada ağlayan baba hem yerde yatan terörist oğluna ağlıyor hemde sehit olan asker Ahmet'e ağlıyor. Baba dağa çıkan oğlunu asla teşvik etmiyor,asker oğlunuda engellemiyor.Nasıl bakarsanız öyle görürsünüz. Baba evde duvara asker oğlunun resmini asıyor, sakat olan oğlu terörist abisinin resmini de getiriyor bunu da as diye adam onu  asmıyor.Bence güzel bir film'di baya emek verilmiş. 

- 

Türkiyeyi karalayan bir film yaparsanız sizide hemen oskara aday yaparlar, biraz incelerseniz ödül alan bütün Türk filmleri Türkiyeyi kötüleyen karalayan filmlerdir. 

- 

nedense biz övülmeyi çok seviyoruz biz hiç kötü bişey yapmıyoruz. biz çok iyiyiz değil mi ?

ülkenin kendi gerçekleriyle yüzleşmesi gerekiyordu. Türkiye'yi karalayan bir film değil Türkiye'nin acı gerçekleri bunlar ne yazık ki.

belki rahatsız olabilirsiniz ama bu gerçeği değiştirmez.

- 

Mahmut kardeşim ben filmi seyretmedim gerç.ekle yüzleşmek ve dogruları söylemek bir şeyin aslını gizlemekle olmaz,niye olaylara böyle yaklaşıyorsunuz kusura bakma amma sizi anlamakta bende zorlanmaya başladım,niyemi?
 Eger filinmde dagdaki PKK lının hakkını ararken devletin askerine kendi kabilesinden insana zarar veriyor bununu yapmaklada insanlık düşmanı devlet düşmanlıgı yaptıgını sergilerse mahsun beyi anlından öpmek lazım
 Dogunun ve güney dogunun gelişmedigini insanların cahil kaldıgını fedol agalık yapısına deayandıgını bu agaların milletvekili olup toplumun gelişme ve egitiminin önünü kestigini burada yaşayan ahalin,inde OY vewrerek bunlara ******lık yaparak kendi kendine zarar verdigini anlatırsa anlından öperim
 Dahyası okuyup  çalışan insanların bu bölgenin kalkınması yerine batıya kaçıp kendi insanını sırtından vurduıgunu anlatırsa anlından öperim
 Daha sayayımmı
 Sizin yaklaşımınızla bakarsak
 Bu ülkede Lazın isyan etmesi
 Çerkezin isyan etmesi
 Hele hele Çingene vatandaşların Ülkemizi NERON gibi yakıp yıkması lazım
 Baş örtüsü takamayanların eline silah alıp daga çıkmasımı lazım Bak kardeşim bu zihniyetin mecliste seçileni bile Apo denen haine hak arıyor Lütfen bu olaylara balıklama dalma
 İnsanların içtimai hakları verilmiyor veya istedigi dili konuşamıyor gibi yaklaşımlarla devcletini bölmek isteyenlerin hiç bir haklı tarafı nolmaz
 Eger bir batılı binlerce yazar dururken Arif pamuga ödül verir sonrada konuşturup Türkiyeyi bölmeye kalkarsa ben düşünürüm
 şimdide bu filimi aday gösterecekler aynı seneryo
 KIsaca devletine düşman bir toplulugu anlatırken HEM NALA HEM MIGA VURULMAZ
 Bu gün devletin zerresi kadar o bölgenin insanı gidip bölgesine hizmet etse vallahi batıyı geçer
 Yine kendi çocugunu okutmayan iş için kan davası için çok çocuk yapmayı geri kalmanın en büyük yanlışlıgını anlatsalar
 Keşke bu konuları işlesede insanlar kendi vicdanlarında kendi yanlışlarını arasalar.

- 

fatih abi yanlış anladın galiba. filmde doğudaki terör ve terör yüzünden yaşanan olaylardan dolayı boşaltılan köyleri ve sonrasını anlatıyor kısaca..

yani benim anlamadığım bu film de Türkiye nasıl karalanıyor bana biri izah edebilir mi ? zamanında doğudaki köyler boşaltılmadı mı ? avrupaya göçler kaçışlar olmadı mı ? batıya göç edenler işsizlikten dolayı ya hırsız, ya piskopat ya da sokak serserisi vs.. olmadı mı ?

film bunları anlatıyor diye bu Türkiye'yi karalamak mı oluyor.. Yani artık bazı yaşanan olayların filmde gösterilmesi karalamak oluyor demekki.

ama biz Türkiye olarak nedense eleştiriyi hiç sevmiyoruz yanlışımız varsa yanlışımızın söylenmesinden rahatsız oluyoruz niye acaba ? Sadece övünmeyi seviyoruz. Eleştri eleştiri tarzında olursa yanlışların farkına varılır ve düzeltilmeye çalışılır.

o zaman bu ülkede basın olmasın, film yapılmasın, dizi yapılmasın hiç bişey yapılmasın biz kendi kendimizi övelim duralım.

- 

ayrıca bir oğlu asker bir oğlu terörist olan baba. asker olan oğlunun fotoğrafının yanına terörist oğlunun resmini koymuyor. oda terörü sevmiyor.

ve filmde oğluyla beraber 2-3 terörist ile 3 asker şehit düşüyor. ve babasını teşhis için çağırıyorlar.

ve adam orda ağlıyor hem şehitlere ağlıyor hemde canından olan oğluna ağlıyor. şimdi adamın oğlu terörist diye adam canı gitti diye ağlamayacak mı ? hanginiz çocuğunuz ne olursa olsun cenazesinde (Allah göstermesin.) ağlamaz? canının bir parçası sonuçta.

- 

Allem ediyorsunuz kallem ediyorsunuz işi dönüp dolaştırıp türke kürde getiriyorsunuz helal olsun size. 

- 

Sevgili mahmut  kardeşim  benim  nesebim öyle  karışıkki anlatamam
 arap
 türk
 kürt
 hepsi  var  bundanda  onur  ve  şeref  duyuyorum
 Seni çok  çok iyi  anladım
 Devletimizi  1850  lerden sonra  bölmek  istediler   ve böldüler  22  milyon  km  milliyetçilik yüzünden parçalandı
 osmanlı  hem yapmadıgı  için  hemde  ittihatçılarla  birlikte milliyetçilik yaptıgı için  parçalandı  burada  ifrat ve  tefrit çok  önemli
 Mahmut kardeşim  benim  gogrularım şu;
 Devlet  dogu  ve  güney  doguya
 Egitim
 Sanayi
 sosyal haklar
 İçtimai  hak  ve  istekler
 saglık
 adelet
 cumhuriyet  ve  demokrasi  götürmedi  çok dogru  bir tesbit  kimsenin itiraz hakkı  olamaz
 Ancak  Ankaranın  32  km  ötesindeki  köylerde  aynı  ben iç  anadoluda  çalıştım oturup  aglarsın  yer  Tuzlu  ilçe  ve  köyde  içilecek tatlı su yok  malesef
 suyumuzu  yanımızda  götürüp içiyorduk  malesef   bu  böye diye  isyan etmek dogru degil
 İşte  mahsun  bey  bunu işeseydi  çok daha  etkili olur  PKK  sempatizanı  ve PKK  lılara  büyük  bir ders olurdu  haksızmıyım sizce
 Bir bak  bizim zenginlerimiz  ve agalarımız  bogdu  bizim insanınmızı  zira  DEVLET  ADI altında  Onlar  gözüktü  devletin görünen yüzü  bunlar  oldu  halada  öyleler
 Bunları  konuşmak  ve  kocunmamak lazım
 Aslında  suçu  kendimizde aramamız  lazım  işsizlik diyorsunuz  her yer  meraydı  doguda  bir hayvancılık yapan varmı  hele bir bak  inan  batıda  merada yok  burdaki  köylü  2inek  bakıp  geçimini  saglıyor  DOGUNUN  VE GÜNEY DOGUNUN HALKI TEMBEL  MAHMUDUM  TEMBEL   arıcılık   yapar halıcılık yapar  hayvancılık yapar  Ha! işte  burada devleti sorgulayacagız  niye bu  hizmetleri  yani Türkiyenin Tarım Hayvancılık haritasını çıkarıp  insanını  organize etmedi  diye  burada devlete kızmak lazım  amma  bunu yapmayanda  yine o  bölgenin milletvekili
 demem o ki  aynı şey antep içinde  geçerli  adana  içinde  kayseri içinde  peki  bunlar niye   ülkenin sanayi kenti olduda  DİYARBAKIR  olmadı  bence  bunları  sorgulamak  lazım
 Anarşi ile hiç bir şey  çözülmez
 Sultan Abdulhamit   zamanında  İngilizler  doguda  isyan çıkarmak istiyorlar  sultan Abdulhamit han tarafından  dogudaki  beyler  ve aşiret  reisleri ile toplantı yapılıyor  20.000  mavzer  ve  osmalı  altını ile  aşiretler  güçlendiriliyor  ve  isyan  önleniyor  ya  şimdi
 Aynı  oyunu  çerkezlere  yaptılar  amma  tutturamadılar
 son zamanda Lazlar  için oynadılar amma  onuda  tutturamadılar
 Dogu Ergil denen  Bir  Profösör  ve batılı ekip  kan örnegi almak için DNA ölçecekler güya  trabzona  geldiler  laz  kardeşlerimiz  kafalarını  kırıp  geri  gönderdi
 Benim şu an yaşadıgım yerde  bir  trabzonlu  yaptıgı  iş  ve inşatçılıgı  ile  övünürken dogulu ve  güney dogulu yaptıgı  kavgayı dedesinin nasıl adam  vurdugunu anlatıyor
 Mahmudum  bu  gün sen egitim görmüş bir insansın ve vatanını  bu  konuyu açan mehmet kardeşimden daha çok sevdigine eminim.
 Suçun çogu  bizde biz  insan olmanın şartlarını  yerine  getirsek  her şey hallolur
 işsizlikte kalmaz  köyde boşalmaz
 İnsan olmak lazım işte arap  iş çok  para çok  amma  her türlü pislik yine  var  niye  Egitim yok HEM  MADDİ  HEM  MANEVİ
 Seni ben anlıyorum hemde çok .selamlar

- 

haklısın ben sadece doğuda var demiyorum bunlar. ama batıya göre çok çok fazla. batıda köylerde olurken doğuda illerde ilçelerde bile bu sorunlar olabiliyor.

devletin bana göre burda en büyük hatası köyü boşaltın dedi sadece ama köylüler ne yapacak nereye gideceklerini bilmiyordu. halbuki devlet güzel biyerde onlara ufak bi yer ayarlasa yerleştirse geçimlerini sğalayacak şekilde iş verse o zaman çoğu problem düzelirdi.

ama devlet sadece boşalttırdı ve kendi başlarına bıraktı. doğudaki eğitim çok az ya da hiç yoktu. eğitim bilmeyen adama yanlış bilgiyi öğretmek çok kolaydır. yanlış haberler yaparak devleti düşman yapabiliyorlar. şu an olduğu gibi.

hakkımızda hayırlısı olsun ne diyelim.
 selamlar

- 

Eğitim yok,iş imkanı yok sözlerine ben katılmıyorum.Doğuda yüzlerce öğretmen katledildi.Neden? Orada iş yapmak için giden mühendisler öldürüldü.Neden? Apoda Üniversite mezunu.Üniversite okumuş da ne olmuş.PKKnın dağ kadrosunun neredeyse tamamı üniversite mezunu,bu eğitim masalından bizi yutturmasınlar.